Nasze-Niemcy.pl
Pogaduchy... - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Kobieta i dziecko (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-kobieta-i-dziecko_8)
+--- Dział: Między nami kobietami (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-miedzy-nami-kobietami_1246)
+--- Wątek: Pogaduchy... (/Watek-pogaduchy_96)

Strony: 1 2

Pogaduchy... - gib01 - 13-02-2013

Witaj!
Jeśli trafiłaś na to forum to zapewne mieszkasz w Niemczech lub jesteś w jakiś inny sposób z tym krajem związana. Pewnie jesteś przede wszystkim Mamą lub za chwilę będziesz, a może dopiero zamierzasz nią być.

Oczywiście jesteś z tego powodu najszczęśliwsza na świecie, ale nie jest Ci też obca ciemna strona macierzyństwa, znasz chwile, w których słodkie dzieciątko potrafi przeobrazić się w prawdziwego demona. To forum jest miejscem, w którym masz okazję dać upust swoim emocjom, opowiedzieć o rozpierającej Cię euforii, ale też wyrzucić z siebie to, co dręczy i dołuje.

Mam nadzieję, że będzie to także świetne miejsce wymiany informacji, spostrzeżeń i opinii dotyczących Niemec i wszelkich w nim miejsc, które mogą nas interesować.
Zapraszam do klawiatury :-)

- karolinka90125 - 24-02-2013

Hallo! Są tutaj jakieś mamuśki,kobiety w ciąży bądź starające się o dziecko?Smile Bardzo chętnie poznam i poplotkujeWink

- asiulek1589 - 21-03-2013

Heeelouu
Smile witaj Karolinko ..pare dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy,wiec wkrotce tez bede miala dziecitko <jupi>

- fabek - 21-03-2013

Gratulacje Big Grin

- andzelina - 01-04-2013

Wielkie gratulacje Wink
Który to tydzień..? Długo się starałaś..? Wink

- lardarikus - 14-04-2013

jak samopoczucie? Smile

- asiulek1589 - 15-04-2013

Hej sorki ze mnie dlugo nie bylo, ale mialam troche latania Smile
9 tydzien Wink niby niedlugo sie staralismy bo tylko 5miesiecy ale czasami mi juz nerwy puszczaly jak sie okazywalo,ze nie Big Grin

Samopoczucie dobre,tyle ze latwo mnie wkurzyc i nie jestem juz taka opanowana jak kiedys Wink na poczatku mialam mdlosci w glowie mi sie non-stop krecilo Sad ale teraz ogolnie jest dobrze <super>

- andzelina - 22-04-2013

W Niemczech jesteś na stałe..?
Tutaj będziesz rodzić..?

- asiulek1589 - 27-04-2013

Hej, tak w Niemczech mieszkam juz dziesiaty rok Wink wyjazdow nie mam zadnych w planach przy koncu roku, wiec raczej je urodze tutaj Smile Smile

- andzelina - 14-07-2013

Asiulek... który to już tydzień..? Big Grin

- editwil - 14-07-2013

A ja dopiero zastanawiam się jak by to było mieszkać za granicą. Wiadomo to już nie to samo co w pl. Ale też nie wiem czy są jakieś perspektywy aby dalej tu mieszkać. Na razie się rozglądam gdzie by się w ogóle dobrze żyło

- andzelina - 14-07-2013

editwil napisał(a):A ja dopiero zastanawiam się jak by to było mieszkać za granicą. Wiadomo to już nie to samo co w pl. Ale też nie wiem czy są jakieś perspektywy aby dalej tu mieszkać. Na razie się rozglądam gdzie by się w ogóle dobrze żyło
Ja nie mieszkam tu długo, bo tylko 3 lata, ale na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie powrotu do Pl. Za co ja bym tam żyła..? Nawet z mieszkaniem był by problem a tu nie muszę martwić się o nic.. Wink Chciałabym być w PL, ale nie za te pieniądze co tam są...

- andzelina - 14-07-2013

poza tym, marzy mi się dziecko i tu jestem pewna, że sobie poradzę z odchowaniem (pod względem finansowym) a w Pl już tej pewności nie mam.

- editwil - 14-07-2013

No masz rację, ciężkie jest życie w pl takie dla przyziemnych ludzi... ja mam 2 dzieci Wink jakoś staramy się ciągnąć ale mąż musiał wyjechać za granicę bo innego wyjścia nie było. Teraz się zastanawiam czy by po prostu nie zgarnąć dzieciaków i nie jechać... Z drugiej strony jak pomyślę o języku to nie wiem czy byłoby tak fajnie się zaklimatyzować

- andzelina - 14-07-2013

editwil napisał(a):No masz rację, ciężkie jest życie w pl takie dla przyziemnych ludzi... ja mam 2 dzieci Wink jakoś staramy się ciągnąć ale mąż musiał wyjechać za granicę bo innego wyjścia nie było. Teraz się zastanawiam czy by po prostu nie zgarnąć dzieciaków i nie jechać... Z drugiej strony jak pomyślę o języku to nie wiem czy byłoby tak fajnie się zaklimatyzować
uwierz mi, że na początku jest może ciężko z osłuchaniem.. i mnie np na początku drażniło strasznie jak Niemcy coś mówili... ale teraz jest luzik ;p A sama też nie umiem go za dobrze Wink ale jak by nie było to w pracy się dogadam, w sklepach żadnej filozofii nie ma bo tu same supermarkety, więc jakoś się pędzi do przodu Wink

- editwil - 14-07-2013

no to dla nas starych to ja wiem że jakoś leci... Gorzej dzieciaki by miały, tym bardziej w szkole. Tak się zastanawiam w ogóle czy jest nawet sens o tym myśleć. Choć szczerze zamiast Niemiec wolałabym Austrię Wink

- andzelina - 14-07-2013

editwil napisał(a):no to dla nas starych to ja wiem że jakoś leci... Gorzej dzieciaki by miały, tym bardziej w szkole. Tak się zastanawiam w ogóle czy jest nawet sens o tym myśleć. Choć szczerze zamiast Niemiec wolałabym Austrię Wink
dzieci się lepiej klimatyzują niż starsi ;p im mniejsze dziecko tym lepiej Wink a dlaczego Austria..?

- editwil - 14-07-2013

W Austrii mam siostrę Wink Zawsze to raźniej jak się ma kogoś bliskiego niedaleko.

- andzelina - 14-07-2013

editwil napisał(a):W Austrii mam siostrę Wink Zawsze to raźniej jak się ma kogoś bliskiego niedaleko.
to fakt Wink ja mam tu praktycznie wszystkich Big Grin

- editwil - 14-07-2013

O naprawdę? Rodzinka cała czy jak?