![]() |
Pogaduchy... - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Kobieta i dziecko (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-kobieta-i-dziecko_8) +--- Dział: Między nami kobietami (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-miedzy-nami-kobietami_1246) +--- Wątek: Pogaduchy... (/Watek-pogaduchy_96) Strony:
1
2
|
Pogaduchy... - gib01 - 13-02-2013 Witaj!
Jeśli trafiłaś na to forum to zapewne mieszkasz w Niemczech lub jesteś w jakiś inny sposób z tym krajem związana. Pewnie jesteś przede wszystkim Mamą lub za chwilę będziesz, a może dopiero zamierzasz nią być. Oczywiście jesteś z tego powodu najszczęśliwsza na świecie, ale nie jest Ci też obca ciemna strona macierzyństwa, znasz chwile, w których słodkie dzieciątko potrafi przeobrazić się w prawdziwego demona. To forum jest miejscem, w którym masz okazję dać upust swoim emocjom, opowiedzieć o rozpierającej Cię euforii, ale też wyrzucić z siebie to, co dręczy i dołuje. Mam nadzieję, że będzie to także świetne miejsce wymiany informacji, spostrzeżeń i opinii dotyczących Niemec i wszelkich w nim miejsc, które mogą nas interesować. Zapraszam do klawiatury :-) - karolinka90125 - 24-02-2013 Hallo! Są tutaj jakieś mamuśki,kobiety w ciąży bądź starające się o dziecko? ![]() ![]() - asiulek1589 - 21-03-2013 Heeelouu ![]() - fabek - 21-03-2013 Gratulacje ![]() - andzelina - 01-04-2013 Wielkie gratulacje ![]() Który to tydzień..? Długo się starałaś..? ![]() - lardarikus - 14-04-2013 jak samopoczucie? ![]() - asiulek1589 - 15-04-2013 Hej sorki ze mnie dlugo nie bylo, ale mialam troche latania ![]() 9 tydzien ![]() ![]() Samopoczucie dobre,tyle ze latwo mnie wkurzyc i nie jestem juz taka opanowana jak kiedys ![]() ![]() - andzelina - 22-04-2013 W Niemczech jesteś na stałe..? Tutaj będziesz rodzić..? - asiulek1589 - 27-04-2013 Hej, tak w Niemczech mieszkam juz dziesiaty rok ![]() ![]() ![]() - andzelina - 14-07-2013 Asiulek... który to już tydzień..? ![]() - editwil - 14-07-2013 A ja dopiero zastanawiam się jak by to było mieszkać za granicą. Wiadomo to już nie to samo co w pl. Ale też nie wiem czy są jakieś perspektywy aby dalej tu mieszkać. Na razie się rozglądam gdzie by się w ogóle dobrze żyło - andzelina - 14-07-2013 editwil napisał(a):A ja dopiero zastanawiam się jak by to było mieszkać za granicą. Wiadomo to już nie to samo co w pl. Ale też nie wiem czy są jakieś perspektywy aby dalej tu mieszkać. Na razie się rozglądam gdzie by się w ogóle dobrze żyłoJa nie mieszkam tu długo, bo tylko 3 lata, ale na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie powrotu do Pl. Za co ja bym tam żyła..? Nawet z mieszkaniem był by problem a tu nie muszę martwić się o nic.. ![]() - andzelina - 14-07-2013 poza tym, marzy mi się dziecko i tu jestem pewna, że sobie poradzę z odchowaniem (pod względem finansowym) a w Pl już tej pewności nie mam. - editwil - 14-07-2013 No masz rację, ciężkie jest życie w pl takie dla przyziemnych ludzi... ja mam 2 dzieci ![]() - andzelina - 14-07-2013 editwil napisał(a):No masz rację, ciężkie jest życie w pl takie dla przyziemnych ludzi... ja mam 2 dzieciuwierz mi, że na początku jest może ciężko z osłuchaniem.. i mnie np na początku drażniło strasznie jak Niemcy coś mówili... ale teraz jest luzik ;p A sama też nie umiem go za dobrze ![]() ![]() - editwil - 14-07-2013 no to dla nas starych to ja wiem że jakoś leci... Gorzej dzieciaki by miały, tym bardziej w szkole. Tak się zastanawiam w ogóle czy jest nawet sens o tym myśleć. Choć szczerze zamiast Niemiec wolałabym Austrię ![]() - andzelina - 14-07-2013 editwil napisał(a):no to dla nas starych to ja wiem że jakoś leci... Gorzej dzieciaki by miały, tym bardziej w szkole. Tak się zastanawiam w ogóle czy jest nawet sens o tym myśleć. Choć szczerze zamiast Niemiec wolałabym Austriędzieci się lepiej klimatyzują niż starsi ;p im mniejsze dziecko tym lepiej ![]() - editwil - 14-07-2013 W Austrii mam siostrę ![]() - andzelina - 14-07-2013 editwil napisał(a):W Austrii mam siostręto fakt ![]() ![]() - editwil - 14-07-2013 O naprawdę? Rodzinka cała czy jak? |