![]() |
Polityka i sprawy społeczne - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Polityka (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-polityka_1272) +---- Wątek: Polityka i sprawy społeczne (/Watek-polityka-i-sprawy-spoleczne_33) |
Polityka i sprawy społeczne - gib01 - 19-11-2012 Dział przeznaczony do wymiany spostrzeżeń na temat POLITYKI.
Możecie tutaj śmiało pisać na kogo głosujecie jak i spostrzeżenia z obecnej sceny politycznej. Najnowszy sondaż WP.PL: poparcie dla PO wzrosło aż o 5 punkt - gib01 - 22-11-2012 Najnowszy sondaż WP.PL: poparcie dla PO wzrosło aż o 5 punktów proc. Gdyby wybory parlamentarne odbywały się pod koniec listopada na Platformę Obywatelską zagłosowałoby 36 proc. Polaków. Z kolei Prawo i Sprawiedliwość wybrałoby 27 proc. z nas. Tak wynika z najnowszego sondażu Wirtualnej Polski zrealizowanego przez Homo Homini. Poparcie dla PO w ciągu ostatnich dwóch tygodni wzrosło aż o 5 punktów proc. Z kolei notowania PiS pogorszyły się o 3 punkty proc. Trzecie miejsce w rankingu zajmuje Sojusz Lewicy Demokratycznej, na który chce głosować 9 proc. Polaków. Poparcie dla SLD zmniejszyło się o 2 punkty proc. od ostatniego badania. Tylko te trzy parte weszłyby do sejmu. Poza parlamentem znalazłoby się za to PSL z 4-procentowym poparciem (spadek o 2 punkty proc.). Tyle samo badanych swój głos chciałoby oddać na Ruch Palikota, który utracił aż 3 punkty proc. poparcia. Z 2-procentowym wynikiem do sejmu nie dostałaby się również Solidarna Polska (spadek o 3 punkty proc.). Przeczytaj też: komentarz Grzegorza Osieckiego - Tusk przypomniał sobie, że rządzi 18 proc. ankietowanych nie wskazało żadnej partii. Znaczny wzrost poparcia dla premiera Z aprobatą o pracy Donalda Tuska wypowiada się obecnie 43 proc. wyborców, czyli o 5 punktów proc. więcej niż dwa tygodnie temu. Z kolei źle premiera ocenia 51 proc. z nas (to poprawa aż o 8 punktów proc.). Gabinet Donalda Tuska dobrze ocenia 31 proc. Polaków (poprawa o 2 punkty proc.). Złą opinię ma o rządzie 63 proc. badanych (poprawa o 4 punkty proc.). Przeczytaj też: komentarz Łukasza Warzechy - Te słowa pogrążyły PiS Znacznie pogorszyły się notowania prezydenta A jak kształtują się notowania Bronisława Komorowskiego? Obecnie dobrze wypowiada się o prezydencie 67 proc. z nas. To o 1 punkt proc. więcej niż w ostatnim badaniu. Źle ocenia pracę prezydenta 29% Polaków (poprawa również o 1 punkt proc.). Jedna czwarta Polaków pozytywnie ocenia pracę sejmu (poprawa o 1 punkt proc.). 68 proc. badanych ocenia pracę parlamentarzystów negatywnie (poprawa o 5 punktów proc.). Więcej na : >>>klik<<<
- bartic - 25-03-2013 Poparcie dla PO... Sztuczny kit wciskany ludziom na skalę masową! Brak słów. Wy w ogóle pokładacie jakąkolwiek wiarę w to że PO ma jakiekolwiek poparcie??? Dziwna sprawa! Znam setki osób - ponieważ prowadzę mały serwis - i ... od dwóch lat słucham jakie PO jest okropne, jakie złe, jak źle czyni! Od roku - osobiście - nie spotkałem ani jednego zwolennika PO!! Tymczasem - Oni nadal mają poparcie bliskie połowy! Chyba powietrza... - fabek - 26-03-2013 Ja też się dziwie, że ktoś w ogóle chce na nich głosować. Najbliższe wybory zweryfikują wszystko. Myślę, że nasz kraj w końcu ruszy trochę do przodu a nie tak jak teraz cały czas wstecz. - bartic - 26-03-2013 Wybory? he,he... Fabio! Chłopie... Włącz TV choć raz o 19:30 na TVP1 ![]() ![]() Teraz - będzie ustawa która przepchnie 16 latków pod Urny wyborcze <lol2> <jupi> <przegrana> <przegrana> <brawo> No wiesz... Dzieciakowi kit szybciej wciśniesz i PO łudzi się ustawą nowelizacyjną że to im d... uratuje! A na co tu nastolatka złapać????? A na darmowy internet... <super> <super> <super> A co? ![]() - fabek - 27-03-2013 Kiedy ja ostatnio oglądałem wiadomości....? Trochę jestem w tyle z tym co tam się teraz dzieje. Szczerze... to aż nie chce mi się tego czasami słuchać co tam się wyrabia. - bartic - 27-03-2013 Jeśli o Mnie chodzi to chciałem zrezygnować z teleexpressu, wiadomości, panoramy i reszty serwisów informacyjnych. Przez kilka miesięcy nawet mi się to udawało, lecz Polska... jest krajem w którym przepisy i prawa są bardzo, bardzo mocno niestabilne! Dzisiaj przepis mówi że zielone to zielone, jutro mówi że zielone jest niebieskie a pojutrze że zielonego nie ma wcale! Żyjąc tu nie można sobie pozwolić na omijanie newsów bo, prowadząc małą działalność można szybko wylądować w piachu. Codziennie coś nowego i z tym trzeba żyć na bieżąco. Niestety, a to że oglądając TV popadamy w nerwicę to już temat na inną bajkę. |