![]() |
Botoks czy boli - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Przewodniki po Twoim mieście (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-przewodniki-po-twoim-miescie_6) +--- Dział: Służba zdrowia (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-sluzba-zdrowia_1000) +--- Wątek: Botoks czy boli (/Watek-botoks-czy-boli_2817) |
Botoks czy boli - Aldi - 19-12-2018 Czy botoks sam w sobie jest bolesnym zabiegiem? I tak z ciekawości czy jako mężczyzna mogę sie wybrać? Chodzi tutaj o zabieg o nadpotliwość RE: Botoks czy boli - Majami - 19-12-2018 To tylko podskórne zastrzyki . Nie czeka ciebie poród ![]() RE: Botoks czy boli - Lawenka - 19-12-2018 ![]() ![]() ![]() RE: Botoks czy boli - Freddy - 19-12-2018 Pytanie bylo czy leczenie botoksem boli. I pewnie nie chodzi tu tylko o zastrzyk ale jeszcze pozniejsze skutki. Czy "doradzajacy" poddali sie kiedys takim zabiegom czy pisza na podstawie wiedzy internetowej z wikipedii? RE: Botoks czy boli - Majami - 19-12-2018 Botoks wyleczy skutek a nie przyczynę. Trzeba sobie też zdać sprawę że problem wróci , a czas uzycia botoxu jest ograniczony . Nie sa to trwałe zabiegi. RE: Botoks czy boli - kars - 20-12-2018 Jak najbardziej.W przypadku zabiegów z nadpotliwością stosuje się o wiele wiecej wkłuć niż w przypadku zmarszczek, ale wykonuje się to niewielką igiełką tak wiec zabieg nie jest bolesny. Każdy to inaczej odczuwa ale jeśli masz niski próg bólu to zawsze jest możliwośc zastosowania znieczulenia w postaci kremu znieczulającego.... Najlepiej jest po prostu porozmawiac z lekarzem od medycyny estetycznej i lekarz oceni na ile będzie skuteczność takiego zabiegu. https://drszczepanska-ame.pl/zabiegi/botox-wygladzanie-zmarszczek-botoksem/ RE: Botoks czy boli - Majami - 20-12-2018 Najlepiej porozmawiac z lekarzem , broń Boże nie od medycyny estetycznej. Z normalnym lekarzem który oceni ryzyka związane z planowanym zabiegiem !!! Z madrym lekarzem !!! Botoks to trucizna . Wstrzykiwanie jej sobie np. pod pachami wiaze się z duzym ryzykiem. Przypomne że tam są węzły chłonne . RE: Botoks czy boli - Jamaica - 20-12-2018 Jesli nadmiernie się pocisz, to organizm mówi, ze jest osłabiony, ze coś mu dolega, ze coś brakuje, ze coś jest nie w porządku. Jest teraz okres zimowy, w którym z braku słońca nie dostarczamy mu wystarczającej ilości witaminy D. Tak było w przypadku mojego syna. Lekarka po przebadaniu jego krwi zapisała mu witaminę D i po jakimś czasie mu przeszło. Tzn. Nie oblewa się tak potem. Ale zwracam uwagę na to i staram się mu zawsze dostarczać dodatkowo witaminę D, gdy ja potrzebuje. Innym przypadkiem jest osteoporoza, tu człowiek się nadmiernie poci, bo kości nie maja wystarczającej ilości wapnia. To tak w skrócie - nie będę się wgłębiac w tajniki osteoporozy ![]() Na nadmierne wydzielanie potu może wpływać tez nasze odzywianie. Jeśli mamy nietolerancję lub alergie na jakieś produkty (tu dopowiedzialabym na konserwanty masowo dodawane do Produktów spozywczych), to organizm się buntuje i nie dając rady w przetwarzaniu tych wszystkich srodkow chemicznych jest nadmiernie osłabiony, co powoduje pocenie się. Tak samo, jeśli spożywamy za dużo tłuszczu. Organizm z wiekiem coraz mniej go potrzebuje i jego nadmiar nie potrafi już spalić. Tak podsumowując: nie wiesz, co wpływa na osłabienie organizmu, bo mogą to być takie czynniki, które nawet nie wziąłbyś pod uwagę. A wiec zamiast „strzelać do organizmu z armaty” idz do lekarza i się przebadaj. Być może, ze przyczyna jest błaha i lekarz znajdzie łatwe rozwiązanie, ew. ukryta chorobę, wskaże alergie i doradzi zdrowa dietę. A botoks sobie daruj. Drogie i bez sensu. Na pewno nie pomoże na długo, a wręcz zaszkodzi. Trzymam kciuki. RE: Botoks czy boli - emol2 - 23-04-2019 Teraz są różne alternatywy dla botoksu, można na przykład poddać się laserowemu rozpuszczeniu gruczołów potowych ponoć dobra opcja RE: Botoks czy boli - zapora - 29-04-2019 Rzeczywiście nie trzeba koniecznie wstrzykiwać botoks. Ja przeszłam zabieg Miradry w Elite w klinice medycyny estetycznej. Nic nie bolało, bo dostałam znieczulenie, zabieg trwa chwilę, a efekty są trwałe. Nie są potrzebne żadne nakłucia, ani nacięcia. Moim zdaniem warto, jak macie tego typu problem. RE: Botoks czy boli - emol2 - 30-04-2019 Od dłuższego czasu zastanawiam się na jakimś zabiegiem na nadpotliwość, to bardzo uciążliwa dolegliwość. Myślałam, że z wiekiem sytuacja będzie lepsza, ale nic się nie zmieniło mimo, że jestem już po 30stce. |