![]() |
polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Polityka (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-polityka_1272) +---- Wątek: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... (/Watek-polska-policja-wjezdza-do-niemiec-na-motorach_2368) |
polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - egle - 22-06-2017 właśnie oglądałam na tvp info wywiad z panem Wojciechem Cejrowskim, wywiad dotyczy różnych kwestii, ale nie pomnięto ostatnich sensacji, związanych z Jugendaamtem i odbieraniem polskich dzieci. Pan Wojciech pokusił sie o apel do pani Szydło, by wysłała polską policję na motorach, by te dzieci siłą odbierała... i tak sobie myślę, na pierwszy strzał, że może to nie jest głupi pomysł, moze gdyby zaczęli działac, to by się wyjaśniło, po czyjej stronie racja stoi? kiedy widzę panią z wielkim tatuażem Jagielonia Bialystok na łokciuk, która płacze, że jej bezprawnie odebrano dzieci, to sobie myślę, że chyba nie do końca jest szczera, drugiej strony może coś faktycznie jest na rzeczy. niech więc wjeżdża ta policja, koniecznie na motorach i robi porządek z Jugendamtem.... RE: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - Majami - 22-06-2017 Tego durnia Cejwskiego jeszcze ktoś słucha ? RE: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - herbiherb - 22-06-2017 Dziendoberek ![]() egle nawet jak by miala tatuaz Legii,to jeszcze nie znaczy ze zle sie dziecmi opiekuje ![]() nie od dzis jest wiadomo, ze te palasie z Jugendamtu mysla ze sa bogami na ziemi. juz najwyzszy czas ze polska policja najechala niemcy ![]() niech zrobia w polsce porzadek z jugendamtem albo jak sie to tam nazywa ![]() ![]() RE: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - egle - 22-06-2017 (22-06-2017, 21:26)herbiherb napisał(a): Dziendoberek a co chcesz w Polsce ratowac? RE: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - herbiherb - 22-06-2017 egle Polskie jugendamty bo jest podobnie jak w DE,tylko ze jak pisalem tutejszy jegendamt mozna zapomniec. Kiedys widzialem film o szwedzkim jugendamcie,noz sie w kabzi otwiera ,nie wiem co prawda czy byl na orginalnych faktach, ale moge sie wyobrazic ze takie cos spotyka sie na porzadku dziennym w europie zachodniej ,jak se przypomne film podam jak sie nazywa i mozesz sie obejrzec. RE: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - uzi80 - 22-06-2017 @egle....ten kontekst z tatuażem jest najmniej znaczacy w całej kwestii; bo nie wiem czy porusza Cie dziara. ..czy ze na łokciu. ..czy ze Jagiellonia ![]() Sam apel Cejrowskiego. ..w odniesieniu do możliwości jego wykonania jest absurdalny. A problem z Jugendamtem jest....i nie tylko w odniesieniu do polskich rodzin. RE: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - herbiherb - 22-06-2017 Obce niebo sie ten film nazywa ,dodam ze normalnie takie filmy nie ogladam w tym wypadku zrobilem wyjatek,musze przyznac ze mnie zainteresowal.I w tym przypadku widac jak na dloni ze Jugendamt czy inne instytucje maja rodzine gleboko w czterech literach. RE: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - egle - 22-06-2017 (22-06-2017, 21:52)herbiherb napisał(a): egle Polskie jugendamty bo jest podobnie jak w DE,tylko ze jak pisalem tutejszy jegendamt mozna zapomniec.wiesz, ja też znam jugendamt w Niemczech, o polskich nie wiem nic, bo ja mieszkalam w polsce, to dzeci nie mialam ![]() znam zupełnie inny jugendamt niż ten z opowieści, ale również chętnie zweryfikowałabym, czy prawdą jest, że rodzice nie mogą sięz odebranymi dziećmi komunikować w języku polskim albo że spotkania są monitorowane. jeśli tak jest, to jestem zdania, że polscy obywatele nie powinni sięzwracać do poslkiego rządu, bo on ich na siłę nigdzie nie wysyłał, tylko szukać sprawiedliwości w odpowiednich instytucjach, teraz jeszcze najlepiej europejskich... zapomniałam, dobry wieczór Herbi ![]() (22-06-2017, 21:54)uzi80 napisał(a): @egle....ten kontekst z tatuażem jest najmniej znaczacy w całej kwestii; bo nie wiem czy porusza Cie dziara. ..czy ze na łokciu. ..czy ze Jagiellonia taa kręci mnie dziara niekoniecznie na łokciu ![]() jasne i kiedy się widzi taka panią, to wcale nie ma się w wyobraźni, jak wymachuje szalikiem na srodku trybuny, kiedy Jagileonia trawę na murawie gryzie... sorry Uzi, jak się kręci takie propagandowe materiały, to trzeba dbać o szczegóły, np długi rękaw, przy tak zacnym tatuażu.. .bo kiedy pani powiedziała, że zarzucono jej alkoholizm, to wybacz... choć oczywiście moze jugendamt też patzył stereotypowo, a to anioł, lubiący pilkę nożną... czemu absurdalny? dzieje sie krzywda, jeśli problem jest, to trzeba go rozwiązywać, początkowo siłą, by dzieciom nie działa się krzywda. czytałam, że najwięcej JA zabiera dzieci niemieckim rodzinom, ale nie znam dokładnie sprawy... (22-06-2017, 22:00)herbiherb napisał(a): Obce niebo sie ten film nazywa ,dodam ze normalnie takie filmy nie ogladam w tym wypadku zrobilem wyjatek,musze przyznac ze mnie zainteresowal.I w tym przypadku widac jak na dloni ze Jugendamt czy inne instytucje maja rodzine gleboko w czterech literach. obejrzę, to prawda, często jest urzędnik i jest sprawa, dziecko jest tą sprawą... i to jest przykre. Ja bym chciała wiedzieć, gdzie jest prawda, bo jeśli faktycznie to element dyskryminacji, to moze warto pomagac? RE: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - herbiherb - 22-06-2017 nie no egle nie gniewam sie, ze mnie nie pozdrowilas ,chociaz juz chcialem wlasciwie zwocic ci uwage ![]() wracajac do tematu masz na 100% racje ze musza sami szukac sprawiedliwosci a nie isc i sie wyplakiwac w polskim rzadzie ,ja sam znam ludzi z PL albo z Rosji czy nawet Turcji co rodzice nie umia calego zdania po niemiecku powiedziec,za to dzieci smigaja nie tylko po niemiecku dialekt jest im tez nie obcy.Wiadomo jest ze dzieci najlepiej jezyka naucza sie w szkole, oczywiscie problemem jest duze miasto, gdzie sa okolice w ktorych nie za duzo dziecie pochodzi z okregu ,wiekszosc jest zugereistych ![]() RE: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - uzi80 - 22-06-2017 Absurdalny. ...bo nie wykonalny. ...no przynajmniej ja nie wyobrażam sobie działania policji na terenie innego kraju bez zgody miejscowych służb. No...według tego co mi jest znane. ..to JA głównie zajmuje sie obywatelami De...i akurat w tym jedynym znanym mi przypadku. ...podpisałbym sie w 100% pod ich decyzja. Nie przypuszczalem ze tak lubisz "Jage" ....to Ty Egle....dziołcha żeś je....czy może dziewoczka ( czy jak tam na podlasiu sie mowi) ![]() RE: polska policja wjeżdża do Niemiec na motorach... - egle - 22-06-2017 (22-06-2017, 22:18)herbiherb napisał(a): nie no egle nie gniewam sie, ze mnie nie pozdrowilas ,chociaz juz chcialem wlasciwie zwocic ci uwage dlatego widzisz, mam takie nieodparte wrażenie, że rozdmuchanie problemu przez polski rąd równiez nie jest nakierowany na dobro dzieci czy rodziców, tylko na obecny kurs wobec polityki niemieckiej... jasne, że się uczą w szkole, bo nawet pedagodzy zalecają, by w domu rozmawiać w jezyku ojczystym. tylko wiesz, takiego potwora z tego jugendamt zrobili, że nawet jak matka jet nadopiekuncza, to hyc i dziecka nie mia... (22-06-2017, 22:20)uzi80 napisał(a): Absurdalny. ...bo nie wykonalny. ...no przynajmniej ja nie wyobrażam sobie działania policji na terenie innego kraju bez zgody miejscowych służb. oj tam, a spektakularnych akcji Rutkowskiego to nie pamiętasz? ten to dopiero dzieci odbijał, ze Szwecji chyba albo z Turcji nawet to było ![]() to prawda, bez zgody służb trudno to zrobić, ale jeśli by polska policja poprosiła o zgodę, to Niemcy nie powinni mieć nic przeciwko, jeśli się trzymająw prawie, albo? no co Ty, Jagielonia, to akurat nie moj klimat, ale wierzę, że ta Pani, zapomina o całym świecie, jak Jagielonia napie..a ![]() |