![]() |
Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Newsy z kraju i ze świata (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-newsy-z-kraju-i-ze-swiata_1250) +--- Wątek: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? (/Watek-bulwersujace-slowa-ksiedza-ws-magdaleny-zuk_2288) Strony:
1
2
|
Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - fabek - 14-05-2017 Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście?
- Wyjazd samotnej kobiety na wczasy do kraju arabskiego to jest proszenie się o nieszczęście - stwierdził ks. Henryk Zieliński. Wypowiedź wywołała burzę. "Czyli sama sobie winna?" - pytają internauci. W kolejnych postach jest jeszcze ostrzej. Sprawą śmierci 27-letniej Magdaleny Żuk od blisko dwóch tygodni żyje cała Polska. Kobieta zmarła w Egipcie w niewyjaśnionych okolicznościach. Miała wyskoczyć z okna lokalnego szpitala. Reporterzy Wirtualnej Polski dotarli do personelu placówki, w którym doszło do tragedii. Ich relacje były wstrząsające. Czy miała depresję i popełniła samobójstwo? Czy ktoś dał jej tabletkę gwałtu, wykorzystał i zmusił do skoku? Nie wiadomo. Jedyne, co jest pewne, to to, że dziewczyna wybrała się do Egiptu samotnie. "Kochane panie..." Szokujące słowa księdza I własnie ten wątek postanowił poruszyć ks. Henryk Zieliński. - Nie osądzając tej kobiety... Naprawdę... Znam też trochę kraje arabskie, znam kraje muzułmańskie... Kochane panie, jeżeli nas oglądacie, wyjazd samotnej kobiety na wczasy do kraju arabskiego to jest proszenie się o nieszczęście. Ja nie osądzam tej kobiety, ale naprawdę - to jest proszenie się o nieszczęście - stwierdził duchowny na antenie TVP Info. Szok? Owszem. Nie tylko dla nas. Internauci nie pozostawiają na księdzu suchej nitki. "Moralności upadła, szkoda słów" - piszą. I dodają: "To tak jak powiedzieć, że za gwałt jest odpowiedzialna kobieta, a nie gwałciciel", "Sadzanie dzieci na kolanach księdza to też wina dzieci?", "Co mają powiedzieć zgwałceni ministranci? Nawet w Egipcie nie byli". Niektóre komentarze są tak mocne, że nie nadają się do cytowania. źródło: wp.pl RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Majami - 14-05-2017 Wyjazdy dzieci do Watykanu i uczeszczanie do koscioła ,to proszenie się o jeszcze wieksze nieszczęscie. RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - ychna - 14-05-2017 Ksiadz, moze nie dobral odpowiednich slow, ale, niestety ma troche racji, nawet jesli jest trudno sie z tym zgodzic, ciekawe co internauci powiedzieliby swoim zonom, siostrom, czy corkom chcacym samotnie spedzic urlop w krajach arabskich?! I własnie ten wątek postanowił poruszyć ks. Henryk Zieliński. - Nie osądzając tej kobiety... Naprawdę... Znam też trochę kraje arabskie, znam kraje muzułmańskie... Kochane panie, jeżeli nas oglądacie, wyjazd samotnej kobiety na wczasy do kraju arabskiego to jest proszenie się o nieszczęście. Ja nie osądzam tej kobiety, ale naprawdę - to jest proszenie się o nieszczęście - stwierdził duchowny na antenie TVP Info. W necie jak to w necie, nikomu nic nie ujdzie na sucho, interpretacja dowolna, hejterzy i trolle maja pozywke.. chlop zywemu nie przepusci.. Stalo sie wielkie nieszczescie, niech bedzie przestroga.. szczegolnie dla mlodych kobiet ! RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Diego10 - 14-05-2017 to nie bylo proszenie o nieszczescie, to byl nierozsadek i brak doswiadczenia zyciowego, szczegolnie ludzie mlodzi nie zdaja sobie sprawy z wielu niebezpieczenstw, takie nieszczescie moze sie wszedzie zdarzyc i zdarza sie , tym razem padlo na nia i to w kraju arabskim , w niemczech takie rzeczy zdarzaja sie rowniez i to dosyc czesto szkoda dziewczyny , a ksiadz wykorzystuje w glupi sposob sytuacje zeby muzulmanom dopiec, glupio robi bo zamiast pokoj i milosierdzie to sieje nienawisc , jest zlym ksiedzem , dlatego niech sie kosciol nie dziwi ze wierni go opuszczaja RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Krewetka - 15-05-2017 Niedawno oglądałam reportaż o młodych kobietach ze wschodnich krajów, wywożonych do prostytucji. Oszukane, poniżone, nie mają często żadnych szans na ratunek. Czy same się o to prosiły? Łatwo oceniać... Trudniej pomagać i przeciwdziałać. Młode kobiety, żyjące w skrajnej biedzie, nie mające u siebie szans na pracę, zachęcane są propozycjami pracy za granicą. Można powiedzieć - naiwne, same sobie winne. Ja nie ważę się oceniać ani tej Polki, ani tych biednych kobiet, które stały się obiektem handlu żywym towarem... To są tragedie, ogromne ludzkie nieszczęścia. RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Flo-Florcia - 15-05-2017 Myślę , że ostrzeżeń nigdy za wiele , nawet księdza , jeśli to miałoby uratować choć jedną osobę przed nieszczęściem. Gdyby księża chcieli wypowiadać się także publicznie odnośnie np. okrucieństwa wobec bezbronnych zwierząt, to już byłoby wiele, ale jakoś nie zauważyłam , by ich to interesowało. RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - iberte - 15-05-2017 Ksiadz osadza kobiete, Wy osadzacie ksiedza i tak sie spirala kreci... A przeciez w tej sprawie, to tak naprawde nikt nic nie wie. Dlaczego ksiadz ma mowic o zwierzetach, skoro zadne bezbronne zwierze z okna w Egipcie nie wyskoczylo. Mowi to, co jego owieczki chca sluchac. A skad podteksty o handlu polskimi kobietami?. Przeciez tego w zadnym komunikacie nie ma. To co ... kazda polska kobieta ma siedziec za miedza i nie ma prawa do urlopu? RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Majami - 15-05-2017 Zdaje się że ta młoda kobieta nie udała się tam na urlop. RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - iberte - 15-05-2017 Zdaje sie... czy wiesz? RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - ychna - 15-05-2017 Ksiadz wyraznie zaznaczyl, ze nie osadza tej dziewczyny! i, ja nie osadzam ksiedza, ale, to juz tylko tak na marginesie. RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Majami - 15-05-2017 Podano tłumaczenie jej ostatnich rozmów telefonicznych i zdjecia nie tylko z Egiptu. Magdalenka dośc sprawnie tańczyła na rurce , a i na urlop się tam nie udała. I darujcie sobie człowieka z kwadratowa fryzurą ( czyli Rutkowskiego ) , bo nie na jego opinii bazuje. No ale poczekajmy co dalej. Naturalnie że wszystkie się zwracałysmy w młodosci do swoich chłopaków "szefie "... RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - ychna - 15-05-2017 Qurna, sam taniec na rurce o niczym nie musi swiadczyc, chyba, ze o wyjatkowych umiejetnosciach gimnastyczno-akrobatycznych.. ![]() RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Krewetka - 15-05-2017 Taniec na rurce nie musi świadczyć, ale zawsze pożądany... Gdy niedawno podochocony klient baru chciał namówić którąś z pań do takiego rodzaju tańca, ja odbiłam piłeczkę, domagając się od niego by zaprezentował nam - paniom swoje umiejętności i pokazał nam. ![]() To było w ramach uświadamiania panom, jak cieszymy się na ich wspaniałe propozycje. ![]() RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - uzi80 - 15-05-2017 Podtrzymuje nadal swoja opinie ;albo pojechała tam luksusowa vip cg....albo została tam w takim charakterze wysłana (bez jej wiedzy) . Tak czy siak....szanse na poznanie prawdy tudzież wskazanie i osadzenie winnych są nikłe. Seks-biznes to duża kasa. ...i byle kto sie w to nie pobawi. Krewetka. ...taka sprawa to powinna sie zajmować ochrona....no chyba ze Ty jestes ich szefowa to rozumiem. ![]() RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Krewetka - 16-05-2017 Uzi, ochrona i szefowa mieli wszystko na oku, a to były luźne żarty w, można rzec, przyjacielskim gronie. Jednak panowie często przesadzają z aluzjami itd. Nauczyłam się już z tym sobie radzić. Pewien pan dostał raz porządnie po łapkach i od tego czasu zaczął się ogarniać. Teraz można nawet miło z nim porozmawiać. RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - ychna - 16-05-2017 Moim zdaniem panowie nie przesadzaja, moj przesympatyczny kolega sto lat temu, wyjasnil mi swoje podejscie do sprawy: "uda sie, albo sie nie uda, probowac mozna, to nic nie kosztuje"..
RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Krewetka - 16-05-2017 Twoim zdaniem, jak zaznaczyłaś. Ja tam nie wiem co było sto lat temu. Ja tu się podzieliłam moimi spostrzeżeniami. Jeśli o pewnym facecie mówi się na mieście, że przeleciał wszystko, bądź inny sam się chwali, że bzyka wszystko, to jest to przesada i to gruba. Nadmiar komplementów też może być przesadą. RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Majami - 16-05-2017 Dlaczgo przesada ? Wolno mu przeciez latać po mieście . Konsekwencja tego latania będzie to że przeleciał miasto wzdłuż i wszerz. Może sobie kupił Jamajkowe "roligi " i teraz w nich lata. ![]() RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Krewetka - 16-05-2017 Coś mi ci faceci to bardziej jak trzmiele czy... trutnie. Bzykają, przelatując. RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - ychna - 16-05-2017 Domniemam, ze mozesz nie wiedziec jak bylo 100 lat temu ![]() poza tym, nie wydaje mi sie, zeby w tym zakresie zbyt wiele sie zmienilo.. |