Nasze-Niemcy.pl
Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Newsy z kraju i ze świata (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-newsy-z-kraju-i-ze-swiata_1250)
+--- Wątek: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? (/Watek-bulwersujace-slowa-ksiedza-ws-magdaleny-zuk_2288)

Strony: 1 2

Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - fabek - 14-05-2017

Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście?

[Obrazek: LTE2MTQ2JT1qfWJiZQY0YHEBYjB_RTw9KFVjJD0d...03ITocJiQi]

- Wyjazd samotnej kobiety na wczasy do kraju arabskiego to jest proszenie się o nieszczęście - stwierdził ks. Henryk Zieliński. Wypowiedź wywołała burzę. "Czyli sama sobie winna?" - pytają internauci. W kolejnych postach jest jeszcze ostrzej.

Sprawą śmierci 27-letniej Magdaleny Żuk od blisko dwóch tygodni żyje cała Polska. Kobieta zmarła w Egipcie w niewyjaśnionych okolicznościach. Miała wyskoczyć z okna lokalnego szpitala.

Reporterzy Wirtualnej Polski dotarli do personelu placówki, w którym doszło do tragedii. Ich relacje były wstrząsające.

Czy miała depresję i popełniła samobójstwo? Czy ktoś dał jej tabletkę gwałtu, wykorzystał i zmusił do skoku? Nie wiadomo. Jedyne, co jest pewne, to to, że dziewczyna wybrała się do Egiptu samotnie.

"Kochane panie..." Szokujące słowa księdza

I własnie ten wątek postanowił poruszyć ks. Henryk Zieliński. - Nie osądzając tej kobiety... Naprawdę... Znam też trochę kraje arabskie, znam kraje muzułmańskie... Kochane panie, jeżeli nas oglądacie, wyjazd samotnej kobiety na wczasy do kraju arabskiego to jest proszenie się o nieszczęście. Ja nie osądzam tej kobiety, ale naprawdę - to jest proszenie się o nieszczęście - stwierdził duchowny na antenie TVP Info.

Szok? Owszem. Nie tylko dla nas. Internauci nie pozostawiają na księdzu suchej nitki. "Moralności upadła, szkoda słów" - piszą. I dodają: "To tak jak powiedzieć, że za gwałt jest odpowiedzialna kobieta, a nie gwałciciel", "Sadzanie dzieci na kolanach księdza to też wina dzieci?", "Co mają powiedzieć zgwałceni ministranci? Nawet w Egipcie nie byli".

Niektóre komentarze są tak mocne, że nie nadają się do cytowania.

źródło: wp.pl

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Majami - 14-05-2017

Wyjazdy dzieci do Watykanu i uczeszczanie do koscioła ,to proszenie się o jeszcze wieksze nieszczęscie.

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - ychna - 14-05-2017

Ksiadz, moze nie dobral odpowiednich slow, ale, niestety ma troche racji, nawet jesli jest trudno sie z tym zgodzic,
 ciekawe co internauci powiedzieliby swoim zonom, siostrom, czy corkom chcacym samotnie spedzic urlop w krajach arabskich?! 

I własnie ten wątek postanowił poruszyć ks. Henryk Zieliński. - Nie osądzając tej kobiety... Naprawdę... Znam też trochę kraje arabskie, znam kraje muzułmańskie... Kochane panie, jeżeli nas oglądacie, wyjazd samotnej kobiety na wczasy do kraju arabskiego to jest proszenie się o nieszczęście. Ja nie osądzam tej kobiety, ale naprawdę - to jest proszenie się o nieszczęście - stwierdził duchowny na antenie TVP Info.

W necie jak to w necie, nikomu nic nie ujdzie na sucho, interpretacja dowolna, hejterzy i trolle maja pozywke..
chlop zywemu nie przepusci..

Stalo sie wielkie nieszczescie, niech bedzie przestroga.. szczegolnie dla mlodych kobiet !

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Diego10 - 14-05-2017

to nie bylo proszenie o nieszczescie, to byl nierozsadek i brak doswiadczenia zyciowego, szczegolnie ludzie mlodzi nie zdaja sobie sprawy z wielu niebezpieczenstw, takie nieszczescie moze sie wszedzie zdarzyc i zdarza sie , tym razem padlo na nia i to w kraju arabskim , w niemczech takie rzeczy zdarzaja sie rowniez i to dosyc czesto

szkoda dziewczyny , a ksiadz wykorzystuje w glupi sposob sytuacje zeby muzulmanom dopiec, glupio robi bo zamiast pokoj i milosierdzie to sieje nienawisc , jest zlym ksiedzem , dlatego niech sie kosciol nie dziwi ze wierni go opuszczaja

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Krewetka - 15-05-2017

Niedawno oglądałam reportaż o młodych kobietach ze wschodnich krajów, wywożonych do prostytucji.
Oszukane, poniżone, nie mają często żadnych szans na ratunek.

Czy same się o to prosiły?

Łatwo oceniać...
Trudniej pomagać i przeciwdziałać.

Młode kobiety, żyjące w skrajnej biedzie, nie mające u siebie szans na pracę, zachęcane są propozycjami pracy za granicą.

Można powiedzieć - naiwne, same sobie winne.

Ja nie ważę się oceniać ani tej Polki, ani tych biednych kobiet, które stały się obiektem handlu żywym towarem...

To są tragedie, ogromne ludzkie nieszczęścia.

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Flo-Florcia - 15-05-2017

Myślę , że ostrzeżeń nigdy za wiele , nawet księdza , jeśli to miałoby uratować choć jedną osobę przed nieszczęściem.

Gdyby księża chcieli wypowiadać się także publicznie odnośnie np. okrucieństwa wobec bezbronnych zwierząt, to już byłoby wiele, ale jakoś nie zauważyłam , by ich to interesowało.

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - iberte - 15-05-2017

Ksiadz osadza kobiete, Wy osadzacie ksiedza i tak sie spirala kreci...
A przeciez w tej sprawie, to tak naprawde nikt nic nie wie.
Dlaczego ksiadz ma mowic o zwierzetach, skoro zadne bezbronne zwierze z okna w Egipcie nie wyskoczylo.
Mowi to, co jego owieczki chca sluchac.
A skad podteksty o handlu polskimi kobietami?.
Przeciez tego w zadnym komunikacie nie ma.
To co ... kazda polska kobieta ma siedziec za miedza i nie ma prawa do urlopu?

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Majami - 15-05-2017

Zdaje się że ta młoda kobieta nie udała się tam na urlop.

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - iberte - 15-05-2017

Zdaje sie... czy wiesz?

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - ychna - 15-05-2017

Ksiadz wyraznie zaznaczyl, ze nie osadza tej dziewczyny! i, ja nie osadzam ksiedza, ale, to juz tylko tak na marginesie.

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Majami - 15-05-2017

Podano tłumaczenie jej ostatnich rozmów telefonicznych i zdjecia nie tylko z Egiptu. Magdalenka dośc sprawnie tańczyła na rurce , a i na urlop się tam nie udała. I darujcie sobie człowieka z kwadratowa fryzurą ( czyli Rutkowskiego ) , bo nie na jego opinii bazuje. No ale poczekajmy co dalej.
Naturalnie że wszystkie się zwracałysmy w młodosci do swoich chłopaków "szefie "...

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - ychna - 15-05-2017

Qurna, sam taniec na rurce o niczym nie musi swiadczyc, chyba, ze o wyjatkowych umiejetnosciach gimnastyczno-akrobatycznych..   Shy

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Krewetka - 15-05-2017

Taniec na rurce nie musi świadczyć, ale zawsze pożądany...
Gdy niedawno podochocony klient baru chciał namówić którąś z pań do takiego rodzaju tańca, ja odbiłam piłeczkę, domagając się od niego by zaprezentował nam - paniom swoje umiejętności i pokazał nam. Big Grin

To było w ramach uświadamiania panom, jak cieszymy się na ich wspaniałe propozycje. Wink

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - uzi80 - 15-05-2017

Podtrzymuje nadal swoja opinie ;albo pojechała tam luksusowa vip cg....albo została tam w takim charakterze wysłana (bez jej wiedzy) .
Tak czy siak....szanse na poznanie prawdy tudzież wskazanie i osadzenie winnych są nikłe.
Seks-biznes to duża kasa. ...i byle kto sie w to nie pobawi.

Krewetka. ...taka sprawa to powinna sie zajmować ochrona....no chyba ze Ty jestes ich szefowa to rozumiem. Smile

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Krewetka - 16-05-2017

Uzi, ochrona i szefowa mieli wszystko na oku, a to były luźne żarty w, można rzec, przyjacielskim gronie.
Jednak panowie często przesadzają z aluzjami itd.
Nauczyłam się już z tym sobie radzić. Pewien pan dostał raz porządnie po łapkach i od tego czasu zaczął się ogarniać.
Teraz można nawet miło z nim porozmawiać.

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - ychna - 16-05-2017

Moim zdaniem panowie nie przesadzaja, moj przesympatyczny kolega sto lat temu, wyjasnil mi swoje podejscie do sprawy:
"uda sie, albo sie nie uda, probowac mozna, to nic nie kosztuje".. 

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Krewetka - 16-05-2017

Twoim zdaniem, jak zaznaczyłaś.
Ja tam nie wiem co było sto lat temu.

Ja tu się podzieliłam moimi spostrzeżeniami.
Jeśli o pewnym facecie mówi się na mieście, że przeleciał wszystko, bądź inny sam się chwali, że bzyka wszystko, to jest to przesada i to gruba.
Nadmiar komplementów też może być przesadą.

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - Majami - 16-05-2017

Dlaczgo przesada ?
Wolno mu przeciez latać po mieście . Konsekwencja tego latania będzie to że przeleciał miasto wzdłuż i wszerz.
Może sobie kupił Jamajkowe "roligi " i teraz w nich lata. Big Grin

Coś mi ci faceci to bardziej jak trzmiele czy... trutnie. Bzykają, przelatując.

RE: Bulwersujące słowa księdza ws. Magdaleny Żuk. "Prosiła się" o nieszczęście? - ychna - 16-05-2017

Domniemam, ze mozesz nie wiedziec jak bylo 100 lat temu  Smile dlatego podzielilam sie tym spostrzezeniem, 
poza tym, nie wydaje mi sie, zeby w tym zakresie zbyt wiele sie zmienilo..