![]() |
0 - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Newsy z kraju i ze świata (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-newsy-z-kraju-i-ze-swiata_1250) +--- Wątek: 0 (/Watek-0_2009) |
0 - ychna - 07-09-2016 000000 RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - paragon - 07-09-2016 A wielu przyklasnelo A. Dudzie. RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - ychna - 08-09-2016 Do Pani Premier Beaty Szydło : Żądamy zaprzestania czytania apelu Smoleńskiego przez wojsko. ![]() Dlaczego ta sprawa jest istotna Szanowana Pani Premier! Żądamy zaprzestania czytania apelu Smoleńskiego przy każdej uroczystości z asystą Wojska Polskiego. Rodzi to niesmak przy okazji różnych uroczystości. Budzi to niepotrzebne niestosowne emocje. Godzi w ludzi, np. w Powstańców Warszawskich. Ci ludzie nigdy nie powinni byli w tej sprawie spotykać się z Panem ministrem Macierewiczem. Należało uszanować ich wole. Apel Smoleński staje się narzędziem walki politycznej,stwarza podziały, co nigdy nie powinno mieć miejsca. Apel Smoleński, kiedy jest czytany przy każdej okazji, umniejsza chęć oddania hołdu osobą których uroczystość dotyczy. Jednocześnie może to być sugestia, że ofiary katastrofy Smoleńskiej są ważniejsze od ofiar innych wydarzeń. Właściwie to jest taka sugestia. Ofiary katastrofy Smoleńskiej. Wybitni mężowi stanu, ludzie godni pochwały, ludzie którzy poświecili cześć swojego życia działalności publicznej, narażeni są na śmieszność. Mieszkańcy różnych miejscowości podczas odczytywania tego apelu, albo się śmieją, bo w takiej formie, jest to groteskowe. Śmieją, albo są rozgniewani. Co widać w telewizji. Papież był Franciszek w Polsce był witany przy asyście wojskowej i obyło się bez apelu Smoleńskiego, prezydent Obama był witany i też nie czytano apelu. Żądamy kategorycznie zaprzestania, tego propagandowego działania. Takie działanie nie ma niewiele wspólnego oddaniem hołdu ofiarą z 10.04.2010 r. Takie działanie jest wręcz podeptaniem ich dorobku, poprzez narażanie ich na śmieszność oraz gniew ludzi. Wojsko ma kojarzyć się z szacunkiem i powagą. Wykorzystanie żołnierzy w taki sposób nie służy jego wizerunkowi i godzi w jego autorytet. https://secure.avaaz.org/pl/petition/Do_Pani_Premier_Bety_Szydlo_Rzadamy_zaprzestania_czytania_apelu_Smolenskiego_przez_wojsko/?sEdKVdb RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - zieleniak - 08-09-2016 Premier to Pan, A, Pani to premiera! RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - ychna - 08-09-2016 ![]() ![]() ________ RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - paragon - 08-09-2016 Pani premier i Panu prezydentowi słupki piparcia bardzo mocno rosną,wiec nie trzeba ich pouczać. RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - zieleniak - 08-09-2016 (08-09-2016, 17:18)paragon napisał(a): Pani premier i Panu prezydentowi słupki piparcia bardzo mocno rosną,wiec nie trzeba ich pouczać. Nie dziwię się, że im piparcie rośnie. Tylko pani premiera nie ma słupka, lecz gniazdko. RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - uzi80 - 09-09-2016 Film jak film....można go różnie odbierać... Ot po prostu ...nowa wersja "final destination" ![]() RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - paragon - 10-09-2016 Bardzo zafascynowała mnie kampania przeciwko temu filmowi. To film FABULARNY. Im większe ataki na film,tym bardziej daje to do myślenia. RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - ychna - 10-09-2016 A czy ja wiem.. i tak ponoc jest w calym kraju .. moze reszte miejsc zajmuja wlasnie.. duchy? ![]() RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - paragon - 10-09-2016 Bardzo mnie to fascynuje,jak już wspominałem. RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - ychna - 10-09-2016 ![]() RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - ychna - 20-09-2016 Pan Du*a pasquda wygwizdany w NY, mnie zainteresowalo zachowanie First Lady, co chciala przekazac tak wymownie machajac lapkami? Z pewnoscia nie bylo to pozdrowienie.. albo? RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - ychna - 21-09-2016 RE: (..) A niektóre duchy rzucają się sobie w objęcia (..) - ychna - 22-09-2016 (20-09-2016, 23:36)ychna napisał(a): ![]() |