![]() |
szukam podrady - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Problemy, Potrzebna pomoc (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-problemy-potrzebna-pomoc_1741) +--- Wątek: szukam podrady (/Watek-szukam-podrady_1098) |
szukam podrady - szukam 24 - 29-07-2014 witam serdecznie mam pytanie do wszystkich którzy mogli by mi w jakiś sposób pomóc a mianowicie chciała bym z synkiem i chłopakiem wyprowadzić się na stałe do Niemiec ale nie wiem jak to zrobić bo nie znam nikogo kto by mi w tym pomógł pozdrawiam RE: szukam podrady - fabek - 30-07-2014 Witaj ![]() Na pewno przyjazd bez załatwionej wcześniej pracy nie jest dobrym pomysłem. Nie da się przyjechać i w jeden dzień załatwić sobie mieszkania i pracy. Radziłbym załatwić sobie na początek jakąś pracę, oczywiście sprawdzoną a później powoli się przeprowadzać. Pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() RE: szukam podrady - szukam 24 - 30-07-2014 no właśnie i tutaj jest problem bo nie mogę nic uczciwego znaleźć ![]() RE: szukam podrady - fabek - 31-07-2014 Może przez jakiegoś pośrednika z polski? Może znajomi z czegoś korzystali i mogą polecić. RE: szukam podrady - szukam 24 - 31-07-2014 właśnie nie mm pojęcia co i jak dlatego zalogowałam się na tą stronę RE: szukam podrady - Perla-27 - 01-08-2014 (31-07-2014, 16:55)szukam 24 napisał(a): właśnie nie mm pojęcia co i jak dlatego zalogowałam się na tą stronę Niech szuka najpierw pracy twój chłopak, bo facet zawsze więcej zarobi a potem was ściągnie ![]() ![]() ![]() RE: szukam podrady - szukam 24 - 01-08-2014 a może ktoś na forum wie czy potrzebują do pracy chłopaka , bo jak szukaliśmy z ogłoszenia to zostaliśmy oszukani ![]() RE: szukam podrady - Perla-27 - 03-08-2014 (01-08-2014, 20:12)szukam 24 napisał(a): a może ktoś na forum wie czy potrzebują do pracy chłopaka , bo jak szukaliśmy z ogłoszenia to zostaliśmy oszukani W moje strony jak zazwyczaj przyjeżdzają to przez polskie biura pracy a potem jak ktoś dobrze pracuje to zostaję i dostaję prace na niemiecką umowę ![]() ![]() RE: szukam podrady - szukam 24 - 03-08-2014 dzięki ale przez agencje się nie opłaca , sam się przekonałam RE: szukam podrady - Perla-27 - 04-08-2014 (03-08-2014, 20:48)szukam 24 napisał(a): dzięki ale przez agencje się nie opłaca , sam się przekonałam Jeszcze dwa lata temu było łatwiej znaleźć bez języka ale teraz mnóstwo osób przyjechało ![]() ![]() ![]() RE: szukam podrady - Beate - 02-09-2014 Witam serdecznie. bardzo dobrym sposobem na przeprowadzkę jest w pierwszej kolejności rozdzielenie się (niestety) . Do zaoferowania Mam prace . miasto : Rheda-Wiedenbruck . Praca w systemie 8 godzinnym 2 zmiany. zarobki ok 1200 eur. zakwaterowanie. Pomogę w załatwieniu wszystkich formalności w celu podjęcia pracy jak i również w późniejszym czasie ściągnięcia rodziny. W razie pytań dzwonić pod numer tel : 015116801544. Pozdrawiam RE: szukam podrady - Diego13 - 03-09-2014 najlepszym sposobenm znalezienia pracy jest danie ogloszenia w gazecie RE: szukam podrady - Ogrodnik - 19-09-2014 witam, jeśli chodzi o prace w jakimkolwiek kraju to radziłbym byście znali minimum w stopniu komunikatywnym język tego kraju pozdrawiam ogrodnik RE: szukam podrady - azyr - 20-09-2014 (03-08-2014, 20:48)szukam 24 napisał(a): dzięki ale przez agencje się nie opłaca , sam się przekonałam Przez agencje ma sie prace na umowe i pewna wyplate - nie wazne jakaby nie byla, ale jak nie ma sie wcale to SIE OPLACA !!! Potem szuka sie dalej, ale zaczepiasz sie juz i na zycie zarobisz, a przy okazji nabierasz praw w Niemczech. Bez znajomosci jezyka to najlepsza opcja. Nie licz na to, ze znajdziesz prace w inny sposob. Obiecywanie gruszek na wierzbie juz kazsy zna, a na poczatku nie liczy sie ile, ale czy wogole sie wyplate dostanie. Wielu wyjechala po takich obiecankach kokosowych i bardzo sie rozczarowali. Ci, co przetrzymali pracujac przez agencje, bardzo czesto urzadzali sie powoli i teraz stoja juz na wlasnych nogach, mogac myslec o przywiezieniu rodziny. Zaczyna sie od zera jesli nie zna sie jezyka, nie ma sie dobrego wyksztalcenia (choc rowniez jezyk trzeba znac i swiadectwa zalegalizowac w Niemczech). Sprawa nie jest prosta i w pierszych miesiacach jest naprawde ciezko wszystko opanowac, ale da sie. Nie polecam ppracy przez agencje, ale to jedyne rozsadne wyjscie na poczatek bo ma sie wszystkie ubezpieczenia oplacone i pewny wplyw na konto. Zawsze trzeba pamietac, ze mozna trafic na oszusta i patrzec co sie podpisuje (w agencji). Zycze powodzenia. (19-09-2014, 21:52)Ogrodnik napisał(a): witam, Zgodze sie w 100%, dodam jeszcze, ze na poczatek potrzeba tez i pieniedzy. Chocby aby wynajac pokoj i przezyc do pierwszej wyplaty, miec na dojazdy itp. Niektorzy o tym zapominaja, a potem sie dziwia. Umowe mozna miec w kieszeni, ale malo ktory zaklad oferuje kwatere, naprawde rzadko sie zdarza, no chyba, ze na gospodarstwie. Nie dajcie sie tez zrobic w zakladanie dzialalnosci, dopoki nie bedziecie wiedziec z czym macie do czynienia. Koszty beda spore i naprawde lepiej zaczac za mniej, ale na pewnej umowie o prace. |