Nasze-Niemcy.pl
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? (/Watek-czy-lepiej-byc-ladnym-i-madrym-czy-brzydkim_2805)

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Majami - 25-01-2019

(25-01-2019, 19:48)Unka napisał(a): Mroz nie jest najgorszy , tylko wlasnie ten brak slonca .
Najlepiej by czlek z lozkanie wychodzil .
Depresja jak nic .

Pani Unko 
W dzień to jeszcze jakoś idzie  ale rano to jest jakaś kosmiczna katastrofa z tym wstawaniem Sad

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Jamaica - 25-01-2019

Unka, ja tez znam "ten ból". Ja miałam w swoim życiu 11 przeprowadzek, w tym 7 do innych miast.
Przeprowadzki maja ta dobra stronę, ze pozbywamy się wielu rupieci nagromadzonych przez życie. Dlatego zdaje sobie sprawę z konieczności rozstawania się z rzeczami, bo wiem, ze inaczej bym się zarupieciła. Jednak zauważam, ze już nie mam tyle energii co dawniej. Jestem zmeczona po całodniowym łączeniu po sklepach meblowych - dziś po przyjściu położyłam się i zasnęłam na dwie godziny.
Cieszę się, ale czuje zmęczenie.
I cieszę się, ze to nie ja się przeprowadzam, tylko starszy syn. To jego pierwsze mieszkanie. Chociaż widzę, ze on to ma głowę w chmurach. Dzień przed przeprowadzka spotyka się z przyjaciółmi, aby sobie pogadać. W sumie jego przyjaciele nie maja jeszcze swojego mieszkania i mieszkają nadal u rodziców. On pierwszy... Ja dzień przed przeprowadzka to nie miałabym sił na jakieś spotkania towarzyskie ani czasu, ani ochoty, ale on.... on jest locker... hehe!
Wink
Ech...
Smile

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - MaMa - 25-01-2019

(25-01-2019, 19:55)Majami napisał(a): Pani Unko 
W dzień to jeszcze jakoś idzie  ale rano to jest jakaś kosmiczna katastrofa z tym wstawaniem Sad

Dla tego wstaję w środku nocy. Tak około czwartej... Big Grin

(25-01-2019, 18:52)iberte napisał(a): - 12 stopni.
Tak zimno, ze nawet na wodke nie chce sie isc.
W miescie, tez ludzie pokurczeni biegaja po ulicach i szukaja cieplego kata.
Twarze powykrzywiane, jakby ich komornik scigal.
Nie ma sensu ich pozdrawiac, bo po wykrzywionych licach odczytac jedynie mozna, ze chetnie dadza po pysku.
Nic tylko sie uchlac.
Brakuje mi dzis wewnetrznej potrzeby zastanawiania sie na bytem.
Tylko cieply kat....
Milego wieczoru, mili internauci..

No u mnie -11 ale wszystko normalnie.
Śniegu około metra , wyciągi działają i piach rozypany na ulicy powoduje twarde zgrzytanie lodu.
Dech zapiera w piersi. Powietrze czyste , zachęca do wysiłku, aż po zadyszkę.... Big Grin 

Iberte. Patrzę w kierunku 60, ale aż tak czarno tego nie widzę.... Huh
Miłego wieczoru,  ale tylko miłym ludziom.... Big Grin 
Teraz zgadujcie.... Tongue

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Iskierka*** - 25-01-2019

(22-01-2019, 18:54)iberte napisał(a):
(22-01-2019, 18:52)Iskierka*** napisał(a): A mnie sie tutaj podoba Big Grin

To witamy w klubie porabanych!
Wpisowe to juz z Zielonka..

A musze.....Lubie Zielona Smile

Jednak lubie ten watek Smile

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 25-01-2019

Mnie przy kazdej przeprowadzce ubywa.
Jak tak dalej pojdzie, to zostane z jedna torba....

Z ta deprecha nie przesadzajcie.
Troche zdrowia oraz zla pamiec.... i juz czlowiek szczesliwy.

Diego,
nie trzeba miec wysoko rozwinitej swiadomosci, aby wiedziec, ze sluzba zdrowia w Pl jest do bani.
Idz z bolem zeba do dentysty.
Jezeli nie masz kasy, zrobia Ci taki usmiech przy ktorym dzwonnik z Notre Dame Cie zawstydzi.
To nie Owsiak ratuje zycie.
Ratuja je lekarze przy pomocy posiadanej wiedzy i srodkow.
Jezeli wsrod tych srodkow znajduje sie te dostarczone przez WOSP, to jest to idea godna poparcia.
Wysokosc tych wkladow w porownaniu do wkladow NFOZ jest jednak tak niska, ze potrzebna jest odrobina histerii, aby robic z Owsiaka Robin Hooda.
No i teraz mozna dalej zastanawiac sie czym jest swiadomosc....
Ja mysle, ze on juz zasluzyl na odpoczynek .

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Iskierka*** - 25-01-2019

Iberte pozdroweczki....Co slychowac? Smile

Jaki odpoczynek ?
Jesli ktos jest zmeczony ideą to niech sobie zrobi przerwę .
W kwestowaniu , a może najlepiej w krytykowaniu , tudziez aluzjach ...

Ten NFZ nie wyrabia się na pokrycie środków by na gotowcu od Owsiaka mogli sie ludzie przebadać !
Bo jak sprzet jest potrzebny to zawsze udostepniany jest WSZYSTKIM !!!

Ehhhhh, juz tak pozno musze isc lulu, bo bede brzydka Smile

Paski Smile

(25-01-2019, 21:55)iberte napisał(a): Mnie przy kazdej przeprowadzce ubywa.

Troche zdrowia  oraz zla pamiec.... i juz czlowiek szczesliwy.

Diego,
nie trzeba miec wysoko rozwinitej swiadomosci, aby wiedziec, ze sluzba zdrowia w Pl jest do bani.
Jezeli nie masz kasy, zrobia Ci taki usmiech przy ktorym dzwonnik z Notre Dame Cie zawstydzi.
Jezeli wsrod tych srodkow znajduje sie te dostarczone przez WOSP, to jest to idea godna poparcia.
Wysokosc tych wkladow w porownaniu do wkladow NFOZ jest  jednak tak niska, ze potrzebna jest odrobina histerii, aby robic z Owsiaka Robin Hooda.
Owsiak to zawsze powtarza że nie ON !
My darczyńcy możemy tylko kupić sprzęt . Owsiak nas zorganizował i chwała mu za to I Bo zdaje sie że wczesniej z ta dobroczynnoscia bywało róznie ? Lekarze dzieki niemu mogą WIECEJ !!!

(25-01-2019, 22:15)Iskierka*** napisał(a): Iberte pozdroweczki....Co slychowac? Smile

Skrzy sie Iskiereczko, skrzy..... czego i Tobie zycze.

Pozdrawiam rowniez Mateuszs.... sorry przegapilem.
W jakim celu podajesz rok produkcj( swoj)?

Majami,
buziaki!!!

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Diego9 - 25-01-2019

(25-01-2019, 21:55)iberte napisał(a): Mnie przy kazdej przeprowadzce ubywa.

Troche zdrowia  oraz zla pamiec.... i juz czlowiek szczesliwy.

Diego,
Wysokosc tych wkladow w porownaniu do wkladow NFOZ jest  jednak tak niska, ze potrzebna jest odrobina histerii, aby robic z Owsiaka Robin Hooda.
najpierw piszesz o zlych dentystach a potem o lekarzach ratujacych zycie, zdecyduj sie w koncu bo chyba jestes nieswiadomy tego co piszesz, to po jaka cholere sa urzadzane zbiorki na leczenie za granica a wysoka umieralnosc w Polsce nie jest zadan tajemniaca, jak nie masz kasy na prywatne leczenie , to ci wspaniali lekarze pozwola ci bez mrugniecia okiem umrzec, Owsiak jest bohaterem , ktory naraza swoje zycie, pomagajac w zakupie sprzezetu medycznego ratujacego ludziom zycie, wysokosc wkladu Owsiaka musi byc przegoromna skoro chca mu sie dobrac do skory

Diego.... masz racje.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - MaMa - 25-01-2019

(25-01-2019, 22:53)iberte napisał(a): W jakim celu podajesz rok produkcj( swoj)?

Żeby ulżyć Tobie. Zdajesz się mieć jakowyś kłopot.... z wiekiem.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 26-01-2019

(25-01-2019, 23:27)MaMa napisał(a):
(25-01-2019, 22:53)iberte napisał(a): W jakim celu podajesz rok produkcj( swoj)?

Milo jest zasypiac, wiedzac, ze ktos sie o mnie troszczy..

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - MaMa - 26-01-2019

(26-01-2019, 00:01)iberte napisał(a):
(25-01-2019, 23:27)MaMa napisał(a):

Milo jest zasypiac, wiedzac, ze ktos sie o mnie troszczy..

To może nie koniecznie troska, no ale ja się ze swoim wiekiem wspaniale czuję, więc nie wiem czemu inni nie mogą?

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 26-01-2019

Czym mniej wiesz, tym krocej bedziesz przesluchiwany.
Dobranoc.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Unka - 26-01-2019

Witam w srodku nocy : D
Majami my chyby juz na "ty" bylysmy i niech tak zostanie co ?
Z tym wstawaniem , to jest rzeczywiscie masakra ,ale nie dla wszystkich . Znam takich co wyskakuja z lozka pelni energii z usmiechem na ustach witaja nowy dzien . Nic tylko pradem porazic , przykryc i isc dalej spac .
Sa tez tacy zdyscyplinowani , ktorzy o siodmej rano w sobote na zakupy jada .
Zazdroszcze im wszystkim przekrecajac sie na drugi bok .
Wy wszyscy musicie wstawac , zeby na bulke z szynka zarobic i tego wam tez zazdroszcze.
Fajnie jest poleniuchowac , ale na dluzsza mete na zdrowie to wcale nie wychodzi .

Jamaica, ja swoich przeprowadzek to juz nawet nie licze .
Syn jest wyluzowany , bo mama sie wszystkim zajmie Big Grin

Iberte , z ta jedna torba to bardzo praktyczne , ale tak dobrze , to nigdy nie jest .
Pamiec mam bardzo dobra ..musze chyba poczekac , zeby mnie pocieszylo to co piszesz .

Iskierko , ciesze sie , ze do nas zajrzalas i licze na wiecej .
Ja zajrzalam na twoj avatar i jestem pewna , ze nawet pare godzin mniej snu nie moze zaszkodzic.

MaMa , Ty tez sie swietnie trzymasz .

Wychodzi na to , ze powinnam miec tu status bejbusia , a tu nic . Na raczkach nie nosza , kolysanek nie spiewaja . Big Grin
Poprawcie sie .

Milej soboty .

Aaaa jeszcze zapomnialam Slonince pozazdroscic tego slonca . Wez go moze troche przywiez co?

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Majami - 26-01-2019

Spoko Unka
Tak sobie czasem wprowadzam urozmaicenie w pisaniu.

Odsniezone... Angry 
 Podczas tej czynnosci też widziałam tych co już do beki i na zakupy jadą Confused
Nie ma takich bułeczek na swiecie dla których bym do piekarni biegła  Dodgy

Teraz kawa Rolleyes i troche wazeliny Tongue

Wszelkiej masci przemiłych forumowiczów witam w sobotni poranek  Huh

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Unka - 26-01-2019

[video=youtube]http://https://youtu.be/6-oHBkikDBg[/video]

Na lzejsze obudzenie .

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Diego9 - 26-01-2019

(25-01-2019, 23:26)iberte napisał(a): Diego.... masz racje.

tu nie chodzi o racje , tylko o swiadomosc, ze nikt twojego zycia nie chce ratowac, na twoim zyciu chce sie zarobic, nic poza tym, lekarze, szpitale no i oczywiscie przemysl farmaceutyczny, trzeba byc naiwnym, zeby wierzyc w takie bzdury jak ratowanie zycia przez lekarzy, to dotyczy kazdego kraju, nie tylko Polski, w Polsce jest tylko to ekstremalniej zauwazane,
takze czy ja mam racje czy nie ,jest nieistotne, jestem nastomiast swiadonma tego o czym ty nie masz najmniejszego pojecia