![]() |
Mity dawnych lat. - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Mity dawnych lat. (/Watek-mity-dawnych-lat_2667) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
|
RE: Mity dawnych lat. - iberte - 21-04-2018 Ferdydurke , zawsze czytam Unke od dechy do dechy. 1 raz... poniewaz to Unka napisala. 2 raz... aby przedluzyc przyjemnosc. Nie wiem skad oni te wysuszone Polki wygrzebuja? Chyba im Niemcy prowizje placa! Jezeli zapytasz ludzi na ulicy.... co to jest dynamit? ... to wszyscy zgodnie odpowiedza - material wybuchowy. Ale przy wybuchu nikt nie byl!!! O beton takie " badania" rozwalic. RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 21-04-2018 (21-04-2018, 01:08)iberte napisał(a): Ferdydurke , iberte zapytaj chopów na Slonzku, co to jest dynamit, a oni ci powiedzom co to takiego jest, bo byli przy tym jak jebnął ![]() RE: Mity dawnych lat. - Unka - 21-04-2018 Gdzies czytalam , ze Polka ma przecietnie 1 w tygodniu seks . Chyba niektore musza mocno na ta przecietna pracowac , bo z moich obserwacji ,wynika cos zupelnie innego ...biodra faluja , a tu ani nurka , ani lodki ![]() Nie dziwi mnie natomiast stwierdzenie , ze dla Polek seks jest tematem tabu . Wychowywane po chrzescijansku wyrosly w przekonaniu , ze seks jest grzechem ,a same mysli o nim nieczyste . Kiedys juz o tym pisalismy i nie bede sie powtarzac . RE: Mity dawnych lat. - fiscus - 21-04-2018 Mnie dziwi stwierdzenie ze "seks dla Polek jest tematem tabu". W ubiegłym wieku może w niektórych polskich miejscowosciach byl to temat, nazwijmy go..delikatny. W 21-m wieku naszej ery,mam wrazenie,ze jest inaczej Ps: ogladaliscie film pt "galerianki"? jesli nie to, nie ma co zalowac.,bo to,jeden wielki burdel z doswiadczeniem. RE: Mity dawnych lat. - iberte - 21-04-2018 Gdybysmy pisali o Niemkach, to mozna by zapytac.... chodzi o te z DDR, czy te prawdziwe? Polska jedna jest i na to wychodzi, ze Polki potrafia sie przyczaic. Z jednej strony bojazliwe , tak lekaja sie grzechu, ze umieraja w cnocie. Z drugiej strony, przy przekraczaniu granicy, zapach kobiety tlumi zapach jemioly rosnacej na szczecinskich topolach. O " burdelu z doswiadczeniami" juz nie wspomne.... Badz tu czleku madry... Ferdydurke , pol wieku nie byles w PL. Kontaktow z Polakami ze wzgledu na polskosc nie utrzymujesz, a o " jaskolkach" wiesz wszystko. Zdradz zrodlo. RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 22-04-2018 Iberte, gdzie ty się doczytałeś informacji, że ja nie mam kontaktu z Polakami? Np. mam kontakt z Tobą! ![]() ![]() RE: Mity dawnych lat. - iberte - 25-04-2018 Przewodniczacy Centralnej Rady Zydowskiej w DE, przestrzega Zydow mieszkajacych w duzych niemieckich miastach przed noszeniem Kippa. Radzi im ukrywac swoja tozsamosc. Media natomiast coraz czesciej informuja o narastajacym antysemityzmie w DE. Co sie dzieje z niemiecka tolerancja i demokracja? Mit? RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 26-04-2018 (25-04-2018, 19:43)iberte napisał(a): Przewodniczacy Centralnej Rady Zydowskiej w DE, przestrzega Zydow mieszkajacych w duzych niemieckich miastach przed noszeniem Kippa.Dziwisz się i pytasz iberte!? Liczba Polaków z najnowszej emigracji dobija miliona, 1,5 miliona nowych wyznawców Allacha dotarło do DE, więc nie ma się co dziwić, że antysemityzm się rozszerza. Wczoraj w wielu niemieckich miastach odbyły się demonstracje pod hasłem "DE traegt Kippa". Wczoraj po kompromitacjach z nagrodą Echo ogłoszono, że likwidują Echo, bo ostatnim wyróżnieniem skompromitowali się do szpiku kości. Iberte nie martw się o niemieckie mity - w DE żyje ponad ćwierć miliona Zydów! W "liberalnej i tolerancyjnej" Polsce trudno się doliczyć 10 tyś Zydów i nawet ta niska liczba granicząca na ułamkach promili polskiego społeczeństwa nie uwalnia Polaków od szerzenia spiskowych teorii dotyczących Zydów. Ja także zamówię sobie kippę i będę ją demonstracyjnie nosił, bo jestem w 100% przekonany o tym, że niemieckiemu społeczeństwu lepiej będzie pasowało żydowskie podejście do życia, niż polskie katolickie, albo islamskie brednie! RE: Mity dawnych lat. - iberte - 26-04-2018 Bagatelizujesz. Ale pobiegaj z Kippa, a pozniej napisz kto ci tylek skopal. RE: Mity dawnych lat. - phoenix - 26-04-2018 Toż przecież wiadomo co napisze. Stwierdzi "autorytatywnie", że to polscy katole mu do du** nakopali. Jerzy jest więcej niż przewidywalny ![]() ![]() RE: Mity dawnych lat. - Leon 66 - 27-04-2018 O Jezusicku, Ferdedurke, tylko nie ubieraj Kippy.. bo Cie nieszczescie spotka.. Witam Mitomanow ![]() RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 27-04-2018 ad iberte, ad zielonka, jak mi tyłek skopią, to napiszę wam jakim językiem się prymitywy posługiwały. RE: Mity dawnych lat. - iberte - 27-04-2018 Ad. Ferdydurke, Hochdeutsch( przy odrobinie szczescia) Przy pechu trafisz na tych co kluski przepychaja przez nos( Sachsen) RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 28-04-2018 (27-04-2018, 20:56)iberte napisał(a): Ad. Ferdydurke,Iberte, trzy krótkie teksty, które mam nadzieję cię rozbawią. Niestety trzeba przesłuchać wszystkie trzy by załapać niuanse RE: Mity dawnych lat. - iberte - 29-04-2018 Ferdydurke, wysluchalem. Nalezy mi sie dodatek szkodliwy za utrate zdrowia. Troche mnie rozbawiles. Gdybym nie musial placic Solli, smialbym sie pelna geba. Wiesz jak mozna podwoic wartosc Trabanta? - zatankowac do pelna! Milego... RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 01-05-2018 Iberte, przywieź mi wpełni zatankowanego Trabanta z 20 litrowym kanistrem, a ja Ci zapłacę 10-cio krotną cenę tego niecałego podwójnego tankowania. Olej do benzyny z kanistra ja płacę, więc mieszanki robić nie musisz! ![]() RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 01-05-2018 Najlepiej by było, gdyby był bez drzwi i bez dachu! ![]() Cena jest do handlowania! Obecnie 49900 Euro ![]() RE: Mity dawnych lat. - iberte - 01-05-2018 Ludzie wydaja tyle pieniedzy za kilka kg malancholii. Ossis do dzis przebieraja sie w mundurki i gdzies w lasach Brandenburgii, cwicza walke o utrwalanie komunizmu. To juz im chyba zostanie. Ten typ tak ma. Z drugiej strony, Rosjanie kochaja Stalina, a nasi wypisuja na plotach.... komuno kurwo wroc! Wiesz, ze w Polsce jeszcze mozna spotkac pomniki- czolgi i ludzie skladaja pod nimi kwiaty? Rozumiem, ze mozna tesknic za miejscami i za okresem, gdy bylo sie pieknym i mlodym. Tesknic za dekada, ktora zgwalcila nam mlodosc, to chyba odrobine chore. Milego... RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 01-05-2018 (01-05-2018, 15:46)iberte napisał(a): Rozumiem, ze mozna tesknic za miejscami i za okresem, gdy bylo sie pieknym i mlodym. Nam zgwałciła młodość, ale dla innych była zbawieniem i milionową wygraną w totolotka. Oni powinni nie tylko składać kwiaty pod tymi pomnikami, oni powinni co niedziela modlić się za zbawienie ich dusz. Pomyśl przed wojną byłeś robotnikiem rolnym, lub szlachcicem bez majątku i bez ziemi, a tu przyszła komuna i podarowała ci ładnych parę hektarów ziemi - na ziemiach zachodnich do 15ha. Byłeś gołodupcem, a tu nagle stałeś się panem na włościach. Byłeś kowalem na wsi i zostawałeś dyrektorem huty, lub innego zakładu metalurgicznego. Byłeś krawcem, no to zostawałeś dyrektorem zakładów odzieżowych. Tę wyliczankę można ciągnąć w nieskończoność. Dla większości Polaków II wojna światowa i to co po niej potem przyszło, było darem bożym. Gdyby nie było II wojny światowej, to dzisiaj Polska byłaby na poziomie dzisiejszej Mołdawii, a struktura społeczna była by jeszcze bardziej podzielona niż w obecnych Niemczech. Iberte, puść wodze fantazji i wyobraź sobie rozwój Polski po 1939 roku bez II wojny światowej. Czy w polskiej konstytucji znalazł by się artykuł odpowiedni do Art.14 niemieckiego Grundgesetzu? Polskie elity przez wieki pokazały gdzie mają prawa i przywileje klas niższych. Polak dobrowolnie nie odda nawet guzika, a co dopiero mówić o innych przywilejach. 99% polskiego majątku znajdowałyby się w rękach 1% społeczeństwa. Nikt u mnie w rodzinie nie był w jedynej słusznej partii, ale czy ja zostałbym studentem i skończył studia w Polsce w której nie było wojny i komuny, to wątpie. Ja inteligentem stałem się w wieku 11 lat, kiedy mój ojciec wieczorowo skończył technikum i zdał maturę ![]() Czy bez wojny i bez komuny byłbym inteligencją społeczną? Przypuszczalnie nie! ![]() Zielonka zapewne dopisze, że nadal nią nie jestem! ![]() Zielonka tylko pomyśl zanim to napiszesz - ty byłabyś Lwowianką i nie uczęszczałabyś do elitarnego wrocławskiego liceum. ![]() RE: Mity dawnych lat. - phoenix - 01-05-2018 Gdybym nie była wrocławianka, to byłabym z pewnością krakowianka i zamiast studiować na UWr robiłabym to na UJ. Nie wiem skąd pomysł Lwowa? Obydwoje moi rodzice pochodzą z Galicji, a do Wroclawia przyjechali w latach 60-tych, bo ojciec dostał atrakcyjna ofertę pracy właśnie tam. No ale....ty Jerzy może lepiej znasz moje korzenie niż ja sama? ![]() |