![]() |
Filmy, które polecacie - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Muzyka, Film i TV (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-muzyka-film-i-tv_1275) +---- Wątek: Filmy, które polecacie (/Watek-filmy-ktore-polecacie_120) |
RE: Filmy, które polecacie - ychna - 13-03-2017 Uwaga, film zawiera drastyczne sceny !! DATING VIETNAM FSK: Freigegeben ab 18 Jahren Film opowiada smutna historie mlodziutkiej Wietnamki, sprzedanej przez rodzicow i zmuszonej do poslubienia europejczyka, przez ktorego zmuszona zostala do prostytucji, bita, ponizana i maltretowana psychicznie, postanawia uciec.. INHALTSANGABE: Der Film erzählt das traurige Schicksal der jungen Vietnamesin Phuc, die aus einem ärmlichen Dorf nahe der chinesischen Grenze stammt. In ihrer Not verkaufen ihre Eltern sie an eine skrupellose Heiratsvermittlerin, die das unerfahrene, unschuldige Mädchen über das Internet an heiratswillige Männer in Europa anbietet. Phuc landet zunächst in Bangkok und wird mit einem skrupellosen Deutschen verkuppelt. In Deutschland wird sie von ihrem Mann zur Prostitution gezwungen. Für Phuc beginnt ein wahrer Albtraum. Geschlagen, getreten und gedemütigt versucht sie der Ehehölle zu entkommen. Gemeinsam mit der jungen Thailänderin May taucht sie unter. Als die Beiden von ihren Männern aufgespürt werden, endet der Film in der Apokalypse. RE: Filmy, które polecacie - ychna - 24-03-2017 Loft - Liebe, Lust, Lügen RE: Filmy, które polecacie - ychna - 26-03-2017 Poruszajacy film o milosci, wiernosci, chorobie, ludzkiej sile i slabosciach. Tego filmu nie da sie zapomniec.. ostrzegam, to piekny film, ale bardzo smutny ! Love Life - Liebe trifft Leben Drama | Niederlande 2011 Stijn (Barry Atsma) ist mit Carmen (Carice van Houten) verheiratet, die beiden haben eine kleine Tochter und bewohnen ein schickes Appartement in der Nähe von Amsterdam. Eigentlich ein Traumpaar, doch für den lebensfrohen Stijn ist das Eheleben zu eintönig. Des Öfteren geht der erfolgreiche Werbefachmann kurzfristige Affären ein. Carmen akzeptiert die Seitensprünge ihres Mannes. Für sie ist wichtig, dass das Familienglück zuhause nicht darunter leidet. Eines Tages erfährt Carmen, dass sie an Brustkrebs erkrankt ist. Sie muss sich sofort operieren lassen und beginnt eine schmerzvolle Chemotherapie. Carmen fordert, dass Stijn ihr von nun an treu ist. Stijn versucht, sich zu ändern. i przepiekna muzyka z filmu.. RE: Filmy, które polecacie - ychna - 02-04-2017 "Wybawca" Wg recencji jeden z najlepszych filmow o wojnie w Jugoslawii, polecam. ![]() RE: Filmy, które polecacie - fabek - 03-04-2017 Pitbull. Niebezpieczne kobiety (2016)
![]() Długo wyczekiwany film już dostępny. Link do ściągnięcia poniżej.
>>Kliknij i pobierz<< RE: Filmy, które polecacie - ychna - 03-04-2017 O, fajnie, bede miala film na wieczor, kliknelam na link i sie laduje, ja nigdy nie sciagam filmow, Fabek mam nadzieje, ze nie bede miala klopotu, co? RE: Filmy, które polecacie - fabek - 04-04-2017 Nie będzie żadnych problemów. RE: Filmy, które polecacie - ychna - 04-04-2017 Obejrzalam ten film, zapowiadal sie dobrze, ale szkoda na niego czasu, naszpikowany wulgaryzmami, zbyt duzo krwi, wg mnie mocno naciagany i malo autentyczny. RE: Filmy, które polecacie - Jamaica - 04-04-2017 A ja wreszcie ogladnelam DATING VIETNAM. Co mnie zastanowilo, te dziewczyny po ucieczce w ogole nie szukaly "przyzwoitej" pracy, tylko udaly sie do Puffmamy. Szybkie pieniadze mozna tylko zdobyc w dziwny i niebezpieczny sposob. No to i dziewczyny mialy "przygody". Naturalnie problem prostytucji w biednych krajach, to inna dzialka. Pitbulla tez ogladalam. Wszystkie odcinki. Dziwny film. Ten "policjant-irokez" - b.inteligentny facet, ale ma kompletna idiotke za partnerke. I to ma byc film o silnych polskich kobietach? Tylko idiotki maja fajnych facetow. Te madrzejsze sa same... No taki moral mozna wyciagnac z tego filmu :/ Widac, ze facet byl rezyserem. Polsce jeszcze daleko do rownouprawnienia kobiet. Ps. Jesli traktowac film jako komedie, to nie rozumiem, z czego tam mozna bylo sie smiac. Chyba plakac nad przecietnym poziomem intelektualnym odbiorcow traktujacych film jako komedie. Natomiast, jesli wglebic sie powaznie w scenariusz, to niestety - praca w polskiej policji nie wyglada wspaniale :/ RE: Filmy, które polecacie - ychna - 04-04-2017 Jamaciko, ale mnie rozbawilas, smieje sie w glos! ![]() wlasnie ta irokezowa idiotka mimo wszystko wydala mi sie najsympatyczniejsza, bardzo dobrze zagrala swoja role. To chyba mialy byc niebezpieczne kobiety.. strach sie bac.. Kurna ja nawet nie doczytalam, ze to miala byc komedia, dla mnie to bylo wielkie nico, byl jeden zabawny moment z tym "szon", a tak to jedna wielka lipa, mialam wrazenie, ze aktorzy sa po srodkach nasennych.. dowcipy na wydre jakby cytowane lub czytane z karteczek. Podobna lipa jak i Smolensk)) _________ Co do Vietnam Dating, jak dla mnie film bardzo dobry, a, jesli chodzi o poruszony przez Ciebie temat szukania uczciwej pracy, to jesli dobrze pamietam, to zastraszone dziewczyny ciagle musialy uciekac, nigdzie nie byly bezpieczne, poza tym pewnie zalezalo im na jak najszybszym zgromadzeniu srodkow, zeby moc wrocic do domu. RE: Filmy, które polecacie - ychna - 19-04-2017 "Pół na pól" Adam (Joseph Gordon-Levitt) ma 27 lat. Nie pije, nie pali, nie przechodzi przez ulicę na czerwonym świetle, nawet nie prowadzi samochodu z powodu potencjalnego zagrożenia wypadkiem. To wszystko nie uchroni go jednak przed bezlitosną diagnozą lekarzy - rak kręgosłupa. Chłopak próbuje się z tym uporać, choć to nie łatwe, kiedy opuszcza go dziewczyna a najlepszy kumpel (Seth Rogen) myśli tylko o podrywaniu kolejnych "lasek" w nocnych klubach. Czy niedoświadczona psychoterapeutka (Anna Kendrick), do której zostaje skierowany, będzie w stanie pomóc mu przetrwać to wszystko? http://ekino-tv.pl/movie/show/pol-na-pol-50-50-2011-lektor/11767 RE: Filmy, które polecacie - Luce 2 - 19-04-2017 "Statysci" z 2006 r. Pogodna ,liryczna komedia. Przy tym filmie odpoczelam ![]() https://www.youtube.com/watch?v=lEV8Sr7mX-I RE: Filmy, które polecacie - Luce 2 - 11-06-2017 "Zapach Raju" 1997. Flim jest ekranizacją życia i wielkiej miłości Karen Mogens i Nielsa Vestenberga. Pod koniec lat 50. oboje wyjechali z Europy, aby gdzieś w świecie odnaleźć swój zakątek raju. Osiedlili sie na wyspach Costa Rica, gdzie w harmonii z naturą i nowym otoczeniem prowadzili prace badawcze nad lasami i środowiskiem wyspy. W obronie naturalnych terenów i jej rdzennych mieszkanców publikowali międzynarodowy biuletyn poświęcony wyspie i jej przyrodzie. Walka o zachowanie "zakątka raju", jak nazywali wyspę, zakończyła się dla Nielsa tragicznie. Film przedstawia ich życie, wybory i motywy postępowania w świetle wielkiego uczucia jakie ich łączyło. Porównywany do tak znakomitych tytułów, jak "Pożegnanie z Afryką" czy "Nigdzie w Afryce" zachwyca pięknymi zdjęciami wyspy i przyrody oraz prawdziwą atmosferą raju na Ziemi. https://www.youtube.com/watch?v=EZtjSWnuocc RE: Filmy, które polecacie - ychna - 11-06-2017 Blask Znakomity film. Poruszający, świetnie zagrany. Geoffrey Rush po prostu genialny.David posiada talent muzyczny. Jego wielkie możliwości zostają zahamowane przez despotycznego ojca. RE: Filmy, które polecacie - Majami - 11-06-2017 Luce , dziękuje za typ . Piekny film ![]() RE: Filmy, które polecacie - Majami - 27-06-2017 https://www.youtube.com/watch?v=jJYb2qqkERA RE: Filmy, które polecacie - iberte - 27-06-2017 Liebe (Michael Haneke) RE: Filmy, które polecacie - fabek - 28-06-2017 Ostatnio oglądany i jak dla mnie godny polecenia. Film przedstawia atak terrorystyczny podczas bostońskiego maratonu. ![]() RE: Filmy, które polecacie - Majami - 28-06-2017 Tego od Iberte nie mogę namierzyć a fajnie się zapowiada. RE: Filmy, które polecacie - Luce 2 - 28-06-2017 Tak, Milosc" jest wspanialym filmem. Niestety nie ma go teraz na yotube a byl dosc dlugo Czasami szukam na CDA ale tam go tez nie ma ....trzeba czekac az ktos wrzuci. Jak dla mnie film jest rewelacyjny,aktorstwo super. |