![]() |
Mity dawnych lat. - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Mity dawnych lat. (/Watek-mity-dawnych-lat_2667) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
|
RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 02-03-2018 Wróćmy więc do kiepskiego niemieckiego dowcipu i zacytujmy parę niówsów ( zielonka będzie miała się do czego przyczepić.) ![]() +++ Vettel holt Pole: Rennfahrer startet dank osteuropäischem Mechaniker auf Platz 1 +++ +++ Warschauer: Pole erfindet Wetternachhersage +++ +++ Herr Złych will kommen: Pole in Puff freundlich begrüßt +++ +++ Warschauer: Pole kommt völlig durchnässt nach Hause +++ RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 02-03-2018 (01-03-2018, 23:59)Freddy napisał(a): ferdydurke,Szkoda, że nie chcesz podjąć tematu matki Teresy, ale trudno kogoś zmuszać. Dzisiaj przeczytałem, że polska knajpa CAMPO we Wrocku jest najpiękniejszą resturacją na świecie. To nielada wyróżnienie. Jeśli znowu kiedyś będę we Wrocku, to na bank tam zajrzę! Zdjęcia i menu prezentują się bardzo interesująco - wiem nawet co zamówię - stek chateubriand i do tego Pilsner Urquell jeśli będzie z Pilsna, jeśli będzie z Poznania, to spróbuję Cisowianki. Zobaczę czy to mit, czy szczera prawda. RE: Mity dawnych lat. - Leon 66 - 02-03-2018 No nie przesadzajcie juz tak w tego 1 Marca, naburmuszeni wszyscy i obrazeni . Majami, zawiodla sie na Iberte, upadl w jej oczach do poziomu klaki i kloaki.. ![]() Iberte ma dosc Majami i Ferdydurke . Ferdydurke nie bedzie dyskutowal o micie Matki Teresy, bo nie ma zielonego pojecia ( i to nie jego mit.) Fredy zas zawiedziony- lubi czytac i dyskutowac o kosciele , a tu lipa ! Asior za to dostal od Ferdydurke mocno po du..e , bo plytko probowal tu uczcic jakies grube baby. . O nie, nie na mitach ! ![]() Gapa Zielonka stwierdzila ze tu od pewnego czasu nie ma tu dyskusji. Ja kocharm zas zielonke bo mam sodomistyczne sklonnosci do jeleni, (mogä nawet machac eleganckim parasolem od Moshino.) Czyli co moi mili , jutro jest nowy dzien, zycie rozda nam nowe karty moze nawet ktores z nas znajdzie Asa ?, nie klocmy sie,plizz.. zacznijmy nowy dzien jak starzy dobrzy znajomi. Dobranoc, Ps, dzisiejsza noc jest ponoc ostatnia z mroznych, -od jutra zaczyna sie powoli wiosna.. wreszcie.. RE: Mity dawnych lat. - phoenix - 02-03-2018 No i co? Leon się rozpisał, dobre chęci miał Ale nikogo nie prze-ko-nał. No może oprócz mnie, bo je się kłócić nie chce. Mam też asa w rękawie Lecz się tutaj nie bawię. Nudy i tyle. Idę łapać motyle. RE: Mity dawnych lat. - Majami - 03-03-2018 No to ja ide 8 lipca na koncert mitycznej grupy Rolling Stones ![]() Po godzinie walki udało sie . RE: Mity dawnych lat. - Leon 66 - 03-03-2018 Dzien dobry, no nie gadaj, dostalas bilety na Rollingstonsow? ![]() zazdraszczam okrutnie. Mozna ich nie lubic ale sa zyjaca legenda. Tez bym chcial. Tylko zeby nie odwolali, ponoc tez maly, wysuszony na sliwke,Keith ,niby dla jaj powiedzial w jakims wywiadzie ze Mick powiniem zaprzestac robic dzieci dzieciom i pora na sterylizacje. ![]() Na co Mick sie bardzo zniesmaczyl..i z nim nie gada. Keith oczywiscie teraz odwoluje i przysiega sie ze to byl tylko Witz.. ![]() Mick mu nie wierzy ! ![]() Tez bym to wzial za dobra rade, niz za zart.. rockowcy ,a jak mimozy , oder? W okienku nowa dziewczyna Micka-( mamusia jego nowego dzieciatka) nie uwazacie ze jest troche nawet do niego podobna? ![]() RE: Mity dawnych lat. - Majami - 04-03-2018 Pozdrawiam właściwych dyskutantów. RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 05-03-2018 (02-03-2018, 21:23)phoenix napisał(a): Nudy i tyle. Wypada nam życzyć, byś złapała je w duszę, być może wtedy zostaniemy uwolnieni od natrętnej muchy! ![]() ![]() RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 05-03-2018 (03-03-2018, 00:46)Majami napisał(a): No to ja ide 8 lipca na koncert mitycznej grupy Rolling Stones No to załapaś się na 20 "ostatnią" trasę koncertową Stonsów. ![]() Dlaczego piszę 20? Kolega z pracy opowiadał mi jak w 1999 roku koledzy z pracy namawiali go na koncert Stonsów, bo to już ich ostatnia trasa koncertowa jest! ![]() Ja ich sobie zobaczyłem i wysłuchałem 23 lat temu, było zajefajnie! Choć muszę powiedzieć, że trochę się na nich zawiodłem - dwa lata temu Keith & Mick zapowiadali koniec tras po stadionach, lotniskach i powrót do korzeni, czyli do fantastycznego rythm & bluesa z przewagą bluesa i koncertów w małych lokalach. Liczyłem, że zrodzi się z tej inicjatywy jakaś fantastyczna płyta, a tu d..a znowu stadiony i lotniska. ![]() RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 05-03-2018 Teraz idę zerwać z mitem, a może raczej zwyczajem z dawnych lat! Idę zrobić sobie muszelki - dla purystów językowych typu zielona mucha - małże. ![]() Dlaczego piszę, że zrywam z mitem, bo mamy marzec, a dotychczas mówiło się, że muszelki w DE je się w miesiącach kończących się na literkę R, czyli od września do lutego. Wpadłem dzisiaj do Edeki, a tu się do mnie uśmiechają muszelki, patrzę na datę połowu i zapakowania - 03.03.2018, termin ważności - 11.03.2018. To już będą moje ostatnie muszelki w tym sezonie na następne zaczekam do września! Teraz idę je przygotować, czyli zerwać z mitem ![]() RE: Mity dawnych lat. - Majami - 05-03-2018 (05-03-2018, 19:05)ferdydurke napisał(a):(02-03-2018, 21:23)phoenix napisał(a): Nudy i tyle. Raczej ćmy RE: Mity dawnych lat. - Majami - 05-03-2018 Zabiłem Ciem ....Ciem ?...Kapciem ![]() RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 05-03-2018 (05-03-2018, 22:05)Majami napisał(a):(05-03-2018, 19:05)ferdydurke napisał(a):(02-03-2018, 21:23)phoenix napisał(a): Nudy i tyle. Nie znam ćmy w kolorze zielonym, po za tym ćma to bardzo delikatny owad i żal mi jej kiedy spali się nad moją lampą, bo nie wyrasta z tego nowy ćmowy phoenix ![]() https://www.youtube.com/watch?v=HZT1W7IMcJs - naprawdę szkoda, że ten klip ma tak małą oglądalność ![]() RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 06-03-2018 (02-03-2018, 00:39)Leon 66 napisał(a): nie klocmy sie,plizz..Leonie, myślę że przeceniasz niektórych userów! Nasza zielona mucha po dwóch fakultetach, bez realnego udowodnienia posiadanych fakultetów ( nie piszę tu już o scanach, tylko o treści przekazywanych informacji na wszelkich forach ) zapewne nie wie co to jest erystyka, i kim był Arthur Schopenhauer, bo niemiecka myśl filozoficzna ją brzydzi, tak jak i iberte, więc wszelkie twoje prośby trafiają w próżnię. Tak to bywa, że pisanie na forach obrazuje twoje wykształcenie i twoją wiedzę. ( tu wyłączam iberte, bo wiedzę ma dużą, ale ego małe ![]() ![]() RE: Mity dawnych lat. - iberte - 06-03-2018 Pewien bardzo sympatyczny czlowiek , powiedzial kiedys...." im wieksza wiedza, tym mniejsze ego, im mniejsza wiedza, tym wieksze ego..." Czlowiek ten zmarl zanim ja sie urodzilem, ale poniewaz juz wowczas ktos o mnie myslal, nie wypada tej prawdzie przeczyc. 9- ka to nie dycha. Muszelki( z Edeka), to nie swiezy Steak . Nie warto tego czytac, a pisac to juz samookaleczenie. Mit o swietej Theresce to temat ciekawy. Nie podejmuje go jednak , poniewaz nie chce wyladowac w szufladce antychrystow. Nadmienie jedynie, ze nie znam zadnego Albanczyka, ktory zrobil cokolwiek bezinteresownie. Wiem, ze to nikogo nie interesuje, chce jednak poinformowac, ze pobyt na Kaszubach minal pod znakiem spokoju. Zadnego wrzasku z przesyconym ironia niemieckim humorem. Cisza,spokoj i na jeziorze krucha kra. RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 06-03-2018 (06-03-2018, 10:22)iberte napisał(a): 9- ka to nie dycha.Iberte, wykład dla ludzi mających problem z liczeniem: 1999 - pierwsza ostatnia trasa koncertowa 2000 - druga ostatnia trasa koncertowa 2001 - trzecia ostatnia trasa koncertowa 2002 - czwarta ostatnia trasa koncertowa 2003 - piąta ostatnia trasa koncertowa 2004 - szósta ostatnia trasa koncertowa 2005 - siódma ostatnia trasa koncertowa 2006 - ósma ostatnia trasa koncertowa 2007 - dziewiąta ostatnia trasa koncertowa 2008 - dziesiąta ostatnia trasa koncertowa Mam wyliczać dalej czy też sam doliczysz się tej drugiej DYCHY? Muszelki były świeże i nie miały nic wspólnego ze steak-iem. Nie wszystko musi smakować na steak! Mam nadzieję, że przy czytaniu mojego tekstu nie przemęczyłeś się zbytnio! ![]() Ale wracając do powiedzeń dobrych ludzi, którzy już nie żyją, myślę że warto przypomnieć tekst pewnego pana który powiedział : " Cel uświęca środki " ![]() Teraz wiemy że żyjesz i nic ci się złego w PL nie przydarzyło, bo wszyscy się już o ciebie martwili. ![]() RE: Mity dawnych lat. - Majami - 07-03-2018 Niech sobie bedzie która chce ostatnia. Ja biore pod uwage wiek członków zespołu i tryb ich zycia. I szacując to myslę że w komplecie możemy ich już długo nie zobaczyć. RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 07-03-2018 (07-03-2018, 00:34)Majami napisał(a): Niech sobie bedzie która chce ostatnia.W przyszłym roku! Znowu ich zobaczymy! Niektórzy będą koncertować na wózku inwalidzkim ![]() W zeszłym roku po 50 latach zeszli ze sceny Black Sabbath - szkoda, ale należy zrozumieć! Obecnie w ponoć ostatniej trasie są Deep Purple, a ja przecież dwa lata temu byłem już na ich "ostatniej trasie" Przypuszczalnie wybiorę się do Moenchengladbach na tę "ostanią trasę" - lubię ich bardziej niż Rolling Stonsów. https://www.youtube.com/watch?v=rx4XEso9Um0 01.07.2018 dają ostatni koncert w PL w Krakowie ceny biletów od 190 do 295 zł W M-Gladbach 08.07.2018 od 78 euro do 95 euro RE: Mity dawnych lat. - iberte - 07-03-2018 (06-03-2018, 22:20)ferdydurke napisał(a):(06-03-2018, 10:22)iberte napisał(a): 9- ka to nie dycha.Iberte, wykład dla ludzi mających problem z liczeniem: Ferdydurke, nie przemeczylem sie. Doceniam jednak fakt,ze zadales sobie tyle trudu, aby zlozyc kilka zdan ![]() A gdzie odbyly sie te trasy koncertowe w 2000,2001,2004,2008....? Nie moge nic znalezc w pamietnikach,a nie chce mi sie wierzyc,aby Tobie do kotleta grali ![]() Sezon na muszle trwa do konca marca. Cos pokreciles z R-Monaten. R nie wystepuje na koncu nazwy m-ca, lecz w nazwie m-ca. No i jezeli 3 dniowe Muscheln sa dla Ciebie swieze,to nie ze Steakiem je porownywac, lecz ze sledziem z beczki ![]() Obalasz mity,ktore mitami nie sa ![]() RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 08-03-2018 (07-03-2018, 22:25)iberte napisał(a): Sezon na muszle jest do konca marca.Sezon na muszle jest przez cały rok, tylko nie w DE. Spytaj Niemca w NRW, a nie nad Morzem Północnym kiedy jest sezon na muszle? I otrzymasz odpowiedź - w miesiącach kończących się na R. Iberte nie mam w mojej okolicy handlarza muszlami z akwarium i muszę się zadowolić tym co dowiozą do Edeki. Twoje porównanie 3 dniowych muszli do śledzi z beczki pokazuje jednoznacznie, że nie masz w tym temacie zielonego pojęcia! W swoim życiu przerobiłem już chyba tonę muszli i dotychczas zatruły się tylko dwie osoby. Ale one zatruły się na własne życzenie, bo nie posłuchały moich rad i otwierały na siłę muszle, bo tak im smakowały, a nie chciały by coś się zmarnowało. |