![]() |
Mity dawnych lat. - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Mity dawnych lat. (/Watek-mity-dawnych-lat_2667) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
|
RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 01-03-2018 (28-02-2018, 23:55)Leon 66 napisał(a): trzese sie z zimnaJak sztrykowałeś Leonie? Na pięciu drutach, czy na żyłce? ![]() Ja na żyłce nie potrafiłem usztrykować skarpet, ale na pięciu drutach szło mi wspaniale. ![]() RE: Mity dawnych lat. - Majami - 01-03-2018 (28-02-2018, 22:15)iberte napisał(a): Oj smutasy, smutasy. Może być nawet gminne. Wole takie naturalne niz to wojewódzkie które poprawia się tylko wtedy kiedy tym powiatowym i gminnym mozna dołozyć. RE: Mity dawnych lat. - phoenix - 01-03-2018 Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. RE: Mity dawnych lat. - Leon 66 - 01-03-2018 Dzien dobry, Iberte, pokrewna duszo..wiem ze masz czule serce , ktore nakazuje Ci bronic ucisnionych. Tez to mam w sobie . ![]() Wiem ze mierzia Cie przepychanki . Powiem Ci jednak jako wolny strzelec, patrzacy na tutejsze wpisy raczej obiektywnie... :"Niepotrzebnie wsiadasz tak na Majami", Cala ta hece zaczela i ciagnie zielonka. Nie wierze ze Ci umkly zielonkowe " humorystyczne"przysrywanki w jej kierunku . Poczytaj do tylu. Majami tylko placi *gekonnt* za kazdy jej post -pieknym za nadobne. Popieram. ![]() Wybacz ale staje tu po stronie Majami. Masz widze jakas kryze, to politykowanie na temat patriotyzmu , Zydow i Polakow, nie wyszlo wam na dobre. Z poczatkowej lekkosci, sympatii ,humoru dyskusja przemienila sie w zaparte udowadnianie, antypatie i niechec. Szkoda. Uwazam nadal ze jestes mily , duzo jest jednak w tobie dobrze ukrytego cynizmu . Kamuflujesz to jak mozesz, ale czasami jak nie panujesz nad nerwami - wylazi on i boli. Ten wpis wyzej do Majami, ten osiagniety juz pulap z Ferdydurke ..wskazuje na to ze nie jest tu wszystko tak na Mitach cacy , ze i twoje poczucie humoru nie jest takie... swiatowe Calkiem mozliwe ze wywodzi sie tez z jakiegos... powiatu .. ![]() Oder? Milego dnia wszystkim : sympatycznym, cynikom humorystom swiatowym i powiatowym, takze smutasom ,zmarzluchom piecuchom..trzesiuchom.. Ps, Ferdydurke.. nie wiem jak to powiedziec, -sztrykuje "wolnom amerykankom"... ![]() RE: Mity dawnych lat. - iberte - 01-03-2018 Leon, dwoch rzeczy mezczyzna ukryc nie zdola. Kiedy jest pijany i gdy jest ..... zakochany. Ty tez bez zielonki zyc nie mozesz? Zalozcie temat...." zielono mi..." Tam prujcie flaki, sprawdzajdzie dyplomy, tlumaczcie kto kogo urodzil i jak piknie wyglada. Moze w koncu Wam sie znudzi. Majami, przepraszam. Posunalem sie za daleko. Teraz prosze juz nie wzywac mego imienia na daremno. Milego.... RE: Mity dawnych lat. - Freddy - 01-03-2018 Mysle, ze przekonywanie siebie nawzajem kto ma racje jest slepym zaulkiem bo jestesmy juz w tym wieku w ktorym nie dajemy sie przekonac. Co wiecej... nie lubimy juz zmieniac uksztaltowynch przez dziesiatki lat pogladow. Dlaczego mlodzi nazywaja starych wapniakami? To nie tylko dlatego, ze w organizmie sie cos zmienia, w kosciach, stawach i zwojach mozgowych. Wapniacy to wlasnie tacy zamknieci w swoich skorupach i przekonaniach. Tacy, ktorzy nie chca i nie umieja sie zmienic. Tacy... no wlasnie... skamienieli... zwapniali... Wiem, ze trudno spojrzec na siebie obiektywnie, ja jednak juz dosyc dawno doszedlem do tego wniosku: jestem wapniakiem i z roku na rok tego wapna coraz wiecej.... Jezeli tego nie macie - to gratuluje. Jezeli jednak troche sie juz tego nazbieralo to zaakceptujcie to, ze Wasza dyskusja i najlepsze argumenty drugiej strony do niczego wiecej nie przekonaja, do czego ta juz jest przekonana. Ta dyskusja powinna miec jeden pozytywny cel: zabicie wolnego czasu, gimnastyka szarych komorek i dobra rozrywka (ok. to juz ca trzy cele). Zaakceptujcie drugiego takim jakim on jest: ferdydurke szyderca, iberte obronca szczytnych wartosci a Leon 66 sedzia ringowym rozdzielajacym przeciwnikow. Majami i phoenix zaliczyl bym raczej do przedstawicieli rozentuzjazmowanego tlumu, ktorzy zawziecie okladaja sie parasolkami. A ja? Ja najchetniej powiedzialbym teraz: ring wolny, druga runda... Ale ta decyzja nalezy juz do Was. Milego dnia RE: Mity dawnych lat. - Leon 66 - 01-03-2018 Tak, wymacales mnie... kocham zielonke, wydalo sie .. ![]() Freddy, jak zwykle masz racje ..tez jestem wapniakiem , a kocham,, Popatrz jak placze,, RE: Mity dawnych lat. - phoenix - 01-03-2018 Krunia oszalała ![]() A jelenie na to patrzą i...płaczą ... bo już ryczeć nie mają siły ![]() RE: Mity dawnych lat. - Leon 66 - 01-03-2018 Freddy,.. widzisz ty to co ja i nie grzmisz ? ![]() RE: Mity dawnych lat. - Freddy - 01-03-2018 Brummmm !!!! Bum, bum !!!!! RE: Mity dawnych lat. - Freddy - 01-03-2018 No dobrze.... zagrzmialo, zaszumialo... czas wrocic do obalania mitow. Wezmy na przyklad taka (swieta) Matke Terese z Kalkuty... Niby bezinteresowna, ofiarna, poswiecila swoje zycie biednym za co po smierci ogloszono ja swieta ale wszyscy wiemy, ze tak naprawde to bylo zupelnie inaczej i matka Teresa zajmowala sie sprawami o ktorych kosciol katolicki do dzisiaj nic nie chce wiedziec i wszystkiemu zaprzecza. Dobra. Ferdydurke, teraz Twoja kolej.. Oswiec nas. Wydobadz prawde na swiatlo dzienne. RE: Mity dawnych lat. - Majami - 01-03-2018 (01-03-2018, 14:12)Freddy napisał(a): Mysle, ze przekonywanie siebie nawzajem kto ma racje jest slepym zaulkiem bo jestesmy juz w tym wieku w ktorym nie dajemy sie przekonac.A ty kim jestes , gapiem z tego tłumu ? RE: Mity dawnych lat. - Freddy - 01-03-2018 Tak Majami, jestem gapiem w tej dyskusji. RE: Mity dawnych lat. - phoenix - 01-03-2018 A to tutaj jakas dyskusja ma miejsce? Ło matko! To nie zauważyłam ![]() Gapa ze mnie. ps/ Freddy...bez przesady proszę. Byłoby mi szkoda mojej eleganckiej parasolki von Moschino. RE: Mity dawnych lat. - asior - 01-03-2018 ![]() RE: Mity dawnych lat. - Majami - 01-03-2018 No i fajnie sie dyskutowało do czasu jak nie wtracili sie ci którzy nic nie mają do powiedzenia , jeszcze uzurpują sobie prawo do narzucania kierunku dyskusji. Żałosne. Przychodzicie nas tylko obrażac , pouczać i ublizać. Tak jakby jednego tematu nie mozna było zostawić w spokoju. My na wielu nie nadajemy , nie wtracamy się , nie szczujemy. RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 01-03-2018 (01-03-2018, 16:42)Freddy napisał(a): No dobrze.... zagrzmialo, zaszumialo... czas wrocic do obalania mitow.Freddy, wybacz ale nie wypowiadam się w tematach o których nie mam zielonego pojęcia. Jeśli ty uważasz się za eksperta od mitu matki Teresy z Kalkuty, to nie krępuj się tylko wal śmiało. Temat nie jest moją właśnością i każdy może tu obalać mity na jakie ma ochotę! Twoja scena, a ja myślę, że zielonka ci dopomoże, a my poczytamy i być może nauczymy się dyskutowania bez wizyt u Fielmanna, Apollo, czy Eyes & more. RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 01-03-2018 (01-03-2018, 20:04)asior napisał(a): Czy ten post ma potwierdzić mit o tym, że Polacy mają wspaniałe poczucie humoru? Czy też ma pokazać, że Polacy mają bardzo kiepski i płytki humor? Jeśli to drugie, to myślę, że ci się udało i teraz jesteś prawdziwy AS ![]() https://www.youtube.com/watch?v=pWB5JZRGl0U RE: Mity dawnych lat. - Majami - 01-03-2018 (01-03-2018, 14:09)iberte napisał(a): Leon, Upadłes do poziomu klaki lub kloaki....sam wybierzesz , chociaz jaki to wybór ? Ja dla poklasku nigdy nic nie robiłam i dlatego jestem tam gdzie jestem. Nie bylo warto. Pozdrawiam z powiatu niezaleznych opinii. RE: Mity dawnych lat. - Freddy - 01-03-2018 ferdydurke, jezeli w temacie nie masz zielonego pojecia to trudno. Na pewno jest jeszcze wiele mitow ktore mozna obalic. |