![]() |
PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Polityka (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-polityka_1272) +---- Wątek: PIS - Prawo i Sprawiedliwość (/Watek-pis-prawo-i-sprawiedliwosc_2475) |
RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Majami - 20-11-2018 Jest jeszcze gorzej !!! Kilku z tych rzadowych popaprańców ( sławetne dyplomatołki Bartoszewskiego ) w ostatnch dniach powoływało się na KONSTYTUCJE. Natomiast o dobrosasiedzkie stosunki z Niemcami zadbał sam tw. Wolfgang , bredzac publicznie kocopoly w Berlinie. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - iberte - 20-11-2018 Bartoszewski juz nie jest dla Ciebie Panem Profesorem? RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Majami - 20-11-2018 Akurat ja do Bartoszewskiego zawsze miałam respekt i dla mnie zawsze bedzie autorytetem. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Majami - 21-11-2018 thttps://innpoland.pl/131837,moja-wizja-jest-warta-poswiecania-gospodarki-mocne-slowa-kaczynskiego-w-wywiadzie-dla-reutersa-ekonomisci-sa-w-szoku Skoro brata po smierci okrzyknieto drugim Piłsudzkim , to strach się bac kim tego wizjonera okrzykną. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Słoninka - 03-12-2018 Premier Mateusz Morawiecki pomodlił się za Polaków w czasie obchodów 27. rocznicy powstania Radia Maryja. Zwrócił się do Matki Boskiej o pomoc. Przy okazji w wystąpieniu podzielił rodaków na tych lepszych - należących do Rodziny Radia Maryja oraz gorszych czyli tych, którzy nie mają z nią związków. Według niego, to właśnie ci nie kochają Polski. Nie chciałabym diagnozowac, ale....strach się bać ![]() RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - ferdydurke - 04-12-2018 (03-12-2018, 20:14)Słoninka napisał(a): Premier Mateusz Morawiecki pomodlił się za Polaków w czasie obchodów 27. rocznicy powstania Radia Maryja. Zwrócił się do Matki Boskiej o pomoc. Przy okazji w wystąpieniu podzielił rodaków na tych lepszych - należących do Rodziny Radia Maryja oraz gorszych czyli tych, którzy nie mają z nią związków. Według niego, to właśnie ci nie kochają Polski. Widzę zielonka, że przeszłaś przez operacje okulistyczną i przejrzałaś na oczy! ![]() Tak trzymaj! ![]() RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Marika - 04-12-2018 ![]() RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Majami - 04-12-2018 Ziścił się CZARNY SEN kaczyńskiego https://natemat.pl/256899,ojciec-tadeusz-rydzyk-zaklada-wlasna-partie-dokumenty-juz-trafily-do-sadu Tadammmmmm i doczekalismy . Jak teraz wygladają wszyscy falujacy i trzymajacy sie na urodzinach radyjka ? RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Freddy - 04-12-2018 Czarny sen? Raczej zisciło sie marzenie Jarka. Marzenie o kolejnej partii prawicowo-konserwatywnej z ktora bedzie mozna wejsc w koalicje i utrzymac sie przy wladzy. Wybory do Sejmu juz za pasem, PiS nie uzyska prawdopodobnie bezwzglednej wiekszosci i aby utrzymac sie przy wladzy bedzie potrzebowal koalicjanta. A kto chce na dzien dzisiejszy takiej koalicji z PiSem? Nikt. Partia Ojca Rydzyka to nie konkurencja dla PiSu. To nadzieja na wygranie wyborow 2019. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Majami - 04-12-2018 Partia rydzyka to nic innego jak podział głosów na " prawicy " Podział oznacza to że jarkowi zabierają. Jakiego koalicjanta ? Ty Freeddy sadzisz że ktokolwiek z tych wyznawców toruńskiej sekty głosował na opozycje ? Koalicjanta w którym KTO trzyma przywództwo ( bo zakonnik oficjalnie nie może ) ? Przeciez utworzenie takiej partii nie powieksza elektoratu , tylko dzieli. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Majami - 04-12-2018 Trzy lata się rydzol przygladał jak się kieruje z tylnego fotela ; Kto mu to pokazał ? Proponuje siedzibe partii przeniesc z Torunia na zamek do Malborka , to bedzie własciwa oprawa dla jasniepanującego. Obawiam się bowiem że kunus Nowogrodzkiej nie odda bez walki hihi tadziowi juz pewnie ślinka cieknie i ostrzy zeby na spółke Srebrna . No chyba że infant Ziobro wysle CBA i skarbówke do Torunia i zacznie odrabiac punkty w zamian za stołek premiera ( wszak Morawiecki się juz lekko opatrzył , a i te jego kłamstwa nie za dobrze sie kojarzą ) RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Freddy - 04-12-2018 Majami, kruk krukowi oka nie wykole. PiS robi bokami i potrzebuje wsparcia. Rydzyk to nie konkurent dla Jarka. To jego kolejna figura na szachownicy polskiej polityki. Moze to wieża, moze goniec. Jednak król pozostanie zawsze jeden. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Majami - 04-12-2018 Obawiam się że"król " czy jak go tam nazywasz , stracil kontrolę nad tym wszystkim.'Jego duzym błedem było to ze dał się wyizolować swoim własnym " dworzanom " Podaj mi przykład skad PiS ma niec wsparcie ? Tylko nie wymieniaj mi opcji toruńskiej bo ta juz miał wczesniej. To jest czesc jego żelaznego elektoratu. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Freddy - 04-12-2018 Nie ma. Pisalem przeciez, ze PiS swoja polityka zrazil do siebie wszystkie partie polityczne. Tak samo uwazam, ze nie uzyska juz bezwzglednej wiekszosci w parlamencie. Potrzebny jest czarny koń. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Majami - 04-12-2018 Jaki czarny koń ? Własnie widzimy jak kruki sobie staja do oczu. To jest rozłam pisu. Opcja Torunska niepogodzona z utrata stanowisk ktore to hojnym gestem sypały miliony , rusza do ataku. Troche się tłoczno zrobiło na urodzinach i teraz trzeba ratować wpływy zanim ci ktorzy dzis są władni sypac kasę ich nie przejmą. szyszko lat 74 . macierewicz lat 70 już nie maja zbyt wiele czasu i doskonale o tym wiedza że mlodzi ( juz tez w srednim wieku) gniewni depcza im po pietach. Spadochroniarzy do Brukseli coraz wiecej , bo jak wiemy tylko do niektórych prezesina jest bardzo przywiązany . Ci którzy nie przysporzyli mu profitów w postaci spółki Srebrna i ogromnej kasy ze Skoków sa mu raczej obojetni i podlegaja wymianie. Maciarewicz to wypalone i zle sie kojarzące Smoleńskie paliwo i sledztwo , na którym juz się nic nie ugra i dalej nie pojedzie. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Freddy - 04-12-2018 Majami, moze zostanmy Ty przy swoim czarnym snie, ja przy spelnionym marzeniu, ok? Jeszcze Rydzyk zadnej partii nie zalozyl. Poczekajmy co sie bedzie dzialo jak ją zalozy i po czyjej stronie sie opowie. Dyskusje na dzien dzisiejszy to czyste dywagacje i wróżenie z fusów. A na to brakuje mi czasu. Pozdrawiam RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Majami - 04-12-2018 Partia jest juz w rejestracji w Śadzie Okregowym. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - ferdydurke - 04-12-2018 (04-12-2018, 20:16)Freddy napisał(a): Majami,Freddy, ale od tego właśnie są takie fora jak te, by sobie podywagować. Nikogo nie interesuje fakt ile razy dzisiaj oddałem mocz. Natomiast powstanie rydzykowej partii jest interesujące i uważam ten temat za warty dyskusji. W ARD w każdą niedziele o 12:04 jest taki program Presseclub i w nim dziennikarze dywagują na różne tematy, program jest też transmitowany w radiu WDR5. Zobacz, przemyśl! RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - Majami - 04-12-2018 Ja mam czas to sobie mogę dywagowac do woli. Takie dywagacje prowadziismy kiedys na temat Ukrainy . Mało nas wtedy nie zlinczowano ( mnie i Ferdiego) Dzis obserwujemy jak nasz scenariusz sie sprawdza od lat. Dostałam wtedy baty za to ze napisałam ze swiat bedzie miał gdzies Ukraine i Rosja zrobi co chce. RE: PIS - Prawo i Sprawiedliwość - ferdydurke - 04-12-2018 Najśmieszniejsze w tym jest to, że sankcje dotyczące Rosji, bardziej dotknęły sankcjonujących niż sankcjonowanego. Najlepsze jest to, że pomimo sankcji buduje się Nord-Stream2 i Ukraina pozostanie bez opłat tranzytowych za gaz. Nie będzie też miała możliwości kradzenia rosyjskiego gazu. Ludność Ukrainy zatęskni za opiekuńczą Rosją. Drugim śmiesznym aspektem jest to, że gazociągi N-S 1 i 2 zagrażają ekosystemowi Bałtyku, a polski gazociąg z Danii jest ekologiczny ![]() Pokrzyczeliśmy, pokazaliśmy klatę i teraz też nie otrzymamy opłat tranzytowych za gaz, za to "boso, ale w ostrogach" przyjdzie Polakom słono zapłacić. Będziemy płacić drogo za norweski, amerykański i kuwejdzki gaz. |