![]() |
Pies moich marzen... - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Nasze zwierzaki (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-nasze-zwierzaki_1739) +---- Wątek: Pies moich marzen... (/Watek-pies-moich-marzen_842) |
- ferdydurke - 23-02-2014 fabek napisał(a):Anita napisał(a):[quote="fabek"]Żart oczywiście Błąd Nr. 1 Szukanie psa przez perspektywę ceny!!!! HORROR! ![]() Przyjmijmy, że kupujesz szczeniaka po najniższej cenie za te 400 euronów. Karmisz odchowasz, zaczniesz kochać jak dziecko i świata po za psiakiem widzieć nie będziesz. Ale te 400 euronów żle zainwestowanych w kochane zwierze może się skończyć tragedią finansową. Rozpiętość cenową jaką masz to jest 800 euro. Te 800 euro to nie jest skórka warta wyprawki! Jedna wizyta u weterynarza to 100 euro! Stawki leczenia w Niemczech możesz z wetem handlować, pomimo to , te 800 euro jest tego niewarte! Kupując psa oglądasz papiery matki i ojca - współczynnik hodowli wsobnej. Jeśli hodowla ma tradycje, to prosisz o telefony do właścicieli z poprzednich miotów - hodowle, które nie mają nic do ukrycia udostępnią Ci te telefony bez problemów. Wtedy możesz wypytać o problemy z potomstwem lub ich brak. Poproś także o kontakt do weta, który się tą hodowlą opiekuje. Poproś o informacje na temat wizyt suki i jej stanu zdrowia. Poproś o kontakt do samca i tu także poproś o kontakt do weta. Umów się na spacer z suką hodowlaną - zobacz jakie jest jej zachowanie socjalne - tu przydałby się ktoś, kto ma doświadczenie by to ocenić - 90% złego zachowania wynika ze złego wychowania. To są informacje, które powinny Cię interesować. Mój ojciec powtarzał mi ciągle, że jesteśmy zbyt biedni, by tanio kupować. W niemieckim języku ta różnica jest lepiej pokazana: BILLIG / PREISWERT ![]() Wydanie 1200 euro nie musi, też oznaczać, że jest to najlepszy wybór! - Anita - 24-02-2014 Fabek ja siem chyba z Toba ozenie. ![]() Piec rasow....to szczyt marzen mych...oczywiscie ![]() I te piec rasow wychowamy na zabojcow smiechu na podworku ![]() Ok ![]() Idem kupiem pizdzionek....czekaj na moscie ![]() - ferdydurke - 24-02-2014 Anita napisał(a):Fabek ja siem chyba z Toba ozenie. EUREKA! <super> Teraz zaczynam rozumieć pytanie o promile! <gwizd> - Anita - 24-02-2014 ferdydurke napisał(a):Anita napisał(a):Fabek ja siem chyba z Toba ozenie. omijam cie szerokim zakolem....postaraj sie robic to samo.... a twe bzdury przetrawie..z bolem,ale dam rade... Kup se Yorka i karm goj ak Goldena.... - Anita - 24-02-2014 i zrob wyliczenienie utrzymania psa.. :niegrzeczny: - ferdydurke - 24-02-2014 Anita napisał(a):ferdydurke napisał(a):Anita napisał(a):Fabek ja siem chyba z Toba ozenie. Co polać pani AnIto? - Anita - 24-02-2014 Szuasz zaczepki doktorku? - ferdydurke - 24-02-2014 Anita napisał(a):Szuasz zaczepki doktorku? Ja grzecznie i uprzejmie pytam, gdzie tu zaczepka? - Anita - 24-02-2014 Co polać pani AnIto? sok z buraka.... - ferdydurke - 24-02-2014 Anita napisał(a):i zrob wyliczenienie utrzymania psa.. :niegrzeczny: Golden z papierami potrzebuje Rinderfilet, a Golden bez papierów zadowoli się mielonym z Aldika za 5 euro za kg? Twoje widzenie psów bawi mnie coraz bardziej! Kompleks wiecznego kundla wychodzi nawierzch! Przetrę w takim razie kurz z pucharów z napisem WORLD WINNER <jupi> - ferdydurke - 24-02-2014 Anita napisał(a):Co polać pani AnIto? robi się ![]() umieszczanie zdjęć na tym forum mi nie wychodzi ![]() - Anita - 24-02-2014 Grzecznie prosilam,abys sie trzymal od mojej osoby z daleka..... a teraz prosze ,abys sie trzymal z dala od mojej golenicy... a co chcesz wycierac? Plakietke w ksztalcie kwiatuszka? - ferdydurke - 24-02-2014 Anita napisał(a):Grzecznie prosilam,abys sie trzymal od mojej osoby z daleka..... rozetki ze wstążkami, też przetarłem <jupi> - Anita - 24-02-2014 to przetrzyj i to,,, ![]() nie zapomnij o tym.... - ferdydurke - 24-02-2014 ![]() - Anita - 24-02-2014 co za niefart....blad techniczny - Anita - 24-02-2014 ja mam czym sie pochwalic,a u ciebie jak zwykle wina foum... - Anita - 24-02-2014 Milego poniedzialku...... jak sie nazywa ten kij...nie ,nie gra?...... - ferdydurke - 24-02-2014 Anita napisał(a):to przetrzyj i to,,, Rasa bardzo mi się podoba, ale zdobycie czterech CACIB-ów na kolana mnie nie powala, zwłaszcza, że wszystkie zostały zdobyte na polskich wystawach, gdzie rasa konkurencji specjalnie nie ma. Uznanie moje będziesz miała jeśli pies będzie z twojej hodowli. Jest? - ferdydurke - 24-02-2014 Anita napisał(a):to przetrzyj i to,,, Właściciele tego psa to Marta i Waldemar Zgleniccy z Jeleniej Góry. Czy ty jesteś Marta, czy Waldemar? A może ty jesteś Katarzyna Bujko? |