Nasze-Niemcy.pl
Zidiocieliśmy już doszczętnie? - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Zidiocieliśmy już doszczętnie? (/Watek-zidiocielismy-juz-doszczetnie_2811)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - "RENIA" - 13-12-2018

Witam. Jak na przedswiateczna atmosfere , to widze,ze tu znowu iskrzy.Warto jednak zadbac o dobry nastroj,jak tradycja nakazuje. W moich internetowych wedrowkach natrafilam na bardzo ciekawe filmiki,ktore pomagaja lepiej zrozumiec siebie i w ogole zycie.To oaza spokoku,nie ma tam trolowania i naprawde wsrod komentujacych widzi sie szczere rozumienie i ,otwartosc w odpowiedziach. Bardzo ciekawi ludzie tam pisza i to wszyscy Polacy.! Pomyslalam,ze jednak jest mozliwe,zeby bysmy prowadzili kulturalne dyskusje.Podaje linka,moze ktos bedzie chcial tam zagladnac.

https://www.youtube.com/watch?v=0_UZ3POaLwc&t=509s

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - ferdydurke - 13-12-2018

Renia, doskonale wpisałaś się w temat!
Im większa wygenerowana fala tym większy bałwan z niej wychodzi! Big Grin

[Obrazek: Njc5MTI4JwNMemJifQQ2XlsHYj1nQz5EE1liNWZS...0LehokGgZS]

Coś mnie natchnęło i wstąpiłem na po 50 i już w pierwszym poście znalazłem kolejny okaz "geniusza" obecnych czasów:

Miecznik 

"Pół litra na 8 osób, to ćwiartka na czworo... To są ilości śladowe, niepomierzalne, takie w sam raz do polania lodów, lub do jednego drinka z sokiem. "
Nie wiem w jakim systemie mierniczym te dane zostały ujęte.Big Grin.
Mogę się tylko domyślać że 1 litr to po ćwiartce dla ośmiu Big Grin.

Zgadzam się z jednym - półlitra na osiem osób to jest ilość śladowa, jeśli wszyscy wypiją po równo z tej flaszki.

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - Freddy - 13-12-2018

Chyba nie rozumiem do konca.
Pol litra na 8 osob to po cwiartce na 4 osoby.
Lub litr na 16 osob.
Lub 2 litry na 32 osoby.
Obojetnie jak liczymy wyjdzie po 62.5 ml na glowe.

I co nam to daje?

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - Słoninka - 13-12-2018

https://www.newsweek.pl/polska/spoleczenstwo/radio-maryja-uczy-jak-byc-dobra-zona-w-sypialni-maz-ma-prawo-domagac-sie-wspolzycia/cc13tmn?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_nw

Radio Maryja uczy jak być dobrą żoną w sypialni. „Mąż ma prawo domagać się współżycia”

Pierwszy odcinek audycji „Jak być dobrą żoną w sypialni” został wyemitowany na antenie Radia Maryja wczoraj późnym wieczorem. Słuchaczy edukowano w sprawach łóżkowych. Jak według rozgłośni o. Tadeusza Rydzyka brzmi seks po katolicku?
[Obrazek: rjUktkqTURBXy82OTY4ODg2MjNmOTc5ZDRjNjVhY...Bc0BpM0BLA]

A w zasadzie nie brzmi, bo w programie ani razu nie padło słowo seks. Użyto za to licznych synonimów: „akt małżeński”, „miłość erotyczna”, czy „pełna penetracja z pozostawieniem nasienia w pochwie”.

Małżeństwo jest zgodne, gdy mąż panuje nad żoną
Program poprowadziło małżeństwo: Danuta i Piotr Sobol. W studiu obecny był także ks. Marcin Różański. Duchowny już na wstępie wyjaśnił dlaczego znalazł się w studiu. – Kobieta to sanktuarium życia, a sypialnia to jeden z ołtarzy. Małżeństwo to dzieło stworzone przez Boga – podkreślił. Dlatego księża też mogą zabierać głos w damsko-męskich relacjach.

Później głos zabrała prowadząca. – Małżeństwo jest zgodne, gdy mąż panuje nad żoną, a żona nad sobą – stwierdziła Danuta Sobol. Po seksistowskich uwagach przyszła kolej na krytykę małżeństw jednopłciowych oraz [/url]tych bez ślubu kościelnego. Zdaniem Sobol „prawdziwe” małżeństwo to małżeństwo sakramentalne. Z kolei „aby mówić o pierwszym pełnym stosunku seksualnym, musi to być pełna penetracja z pozostawieniem nasienia w pochwie” – dodała prowadząca.

Nie zabrało też odniesień do [url=https://www.newsweek.pl/wiedza/nauka/antykoncepcja-dla-mezczyzn-srodki-antykoncepcyjne-dla-mezczyzn/qpvzvye]antykoncepcji
. Wszyscy obecni w radiowym studio zgodnie stwierdzili, że kiedy mąż współżyje z żoną, muszą liczyć się z tym, że może dojść do zapłodnienia. O tym natomiast, czy do niego dojdzie, ostatecznie decyduje Bóg.

Ksiądz Marcin Różański z kolei wyraził oryginalny pogląd na temat przyrostu demograficznego. – Żyjemy obecnie w mentalności antykoncepcyjnej. To poważny problem. Wynik jest taki, że rozwinięta sfera seksualna doprowadziła do starzenia społeczeństwa. W Polsce na jedną kobietę przypada 1,3 dziecka – podkreślił duchowny. – Brak potomstwa powoduje, że będziemy mieli poważne problemy.

Korzystanie z porad seksuologa to grzech

Nie obyło się jednak bez kontrowersji. Kiedy na antenie poruszono temat gwałtów ksiądz Różański przyznał, że „w obronie przed gwałtem nie godzi się kobiecie używać środków o działaniu poronnym”. Może jedynie stosować środki umożliwiające „usunięcie nasienia z narządów rodnych”.

Później, w kontekście pijanego męża, który domaga się seksu dodał także: „żona nie może uważać go za agresora czy potencjalnego gwałciciela. Na mocy powinności małżeńskiej mąż ma prawo domagania się współżycia seksualnego, ale żona nie jest własnością męża, nie jest niewolnicą” – mówił duchowny.

A co w sytuacji, kiedy mąż chce seksu, grozi odejściem, ale nie chce mieć dzieci. Czy wtedy kobieta może ulec jego żądaniom? Tutaj zaproszony do studia ksiądz również aktywnie włączył się w dyskusję. – Na to żądanie nie może moralnie przystać, ale ma prawo poddać się biernie mężowi, wiedząc, że używa środków antykoncepcyjnych. Nie może jednak aprobować jego postępowania, ani zaakceptować zadowolenia – skwitował.

Ponadto prowadzący wyrazili stanowczy wobec korzystania z pomocy seksuologa (jeśli już to konieczne to wyjątek może stanowić seksuolog katolicki). Krytykowali także oglądanie filmów erotycznych.
19 lutego 2019 roku na antenie Radia Maryja będzie można usłyszeć kontynuację audycji. Tym razem dowiemy się jak być dobrym mężem w sypialni.

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - iberte - 13-12-2018

Zamknac fabryki kondomow!
Przez ten kauczuk tracimy romantyzm.
Pozamykac seksuologow!
Oni ucza nas jedynie rzniecia.
Spalic ksziazki.
W literaturze jest duzo seksu i zadnych dzieci.

W koncu ktos rzeczowo zabral sie za penetracje.
Amen.

Temat od poczatku to niewypal . Co idiotycznego jest w tym,ze chlopcy pograli sobie w pilke?Tak samo te wasze wpisy.To tylko przedswiateczne napiecie,ktore szuka sobie ujscia. Komu tu przywalic,zeby sie rozladowac No i padlo na kosciol.
Czy madry czlowiek bedzie ogladal TV Trwam? Jaka satysfakcja jest,krytykowac kaleke?A tak nawiasem,przypomnialo mi sie co napisal kiedys Freddy-- W okopach nie ma ateistow.Trafnie i na temat.
Milego dnia.

A co maja okopy ( z ateistami lub bez) wspolnego z penetracja?

Iberte,ty sobie wstaw zdjecie w awatarku.Lubie zagladac ci w oczy:-) Aluzju ty nie ponial,to moze idz i sobie jeszcze dospij?

Renia, Ty mnie nie bierz na piekne oczy... tylko wytlumacz.

RENIA, a który temat tutaj jest...wypałem?
Ja bym jednak tak wszystkiego przedświątecznemu napięciu nie przypisywala.
Może Ty jesteś napięta...?  Ja jakoś tego nie odczuwam.

Krytyka kościoła to  nie krytyka kaleki tylko rozpasłych satyrów, którzy uzurpuja dobie prawo mówienia ludziom jak mają żyć. Choć te typki w czarnych kieckach sami żyją tak, że to wola o pomstę do nieba.

A najtragiczniejsze w tym wszystkim jest to, że są za to chwaleni i wspierani przez obecnie rządzących Polską (patrz film z obchodów radia maryja)

Iberte,ty jestes inteligentny czlowiek.Ja bym sie wstydzila tobie to tlumaczyc ale moge ci dac podpowiedz--"Jak trwoga to do Boga".Czy ja cos mowilam ,ze piekne te oczy?Zarozumialec:-)

(13-12-2018, 12:14)"RENIA napisał(a): Iberte,ty jestes inteligentny czlowiek.Ja bym sie wstydzila tobie to tlumaczyc ale moge ci dac podpowiedz--"Jak trwoga to do Boga".Czy ja cos mowilam ,ze piekne te oczy?Zarozumialec:-)

Pomoge Ci i napisze bezwstydnie.
Dla mnie to jest szczyt bezczelnosci, aby jakis gosc tlumaczyl mi co mam robic w lozku. On sadzi, ze mu wolno, poniewaz nosi sutanne.
Ja natomiast mam jego madrosci.... w dupie.
Pomijajac juz fakt, ze takiej DURNOTY jeszcze w zyciu nie czytalem.

Iberte,ja nigdy nie ogladalam TV Trwam bo wiem z gory,ze to nie moja klasa.Czy ty nie mozesz sobie wobrazic,ze sa inni ludzie,nieuswiadomieni,zacofani jednym slowem-ciemnota.Przeciez to nie jest twoje srodowisko, nie do ciebie byly adresowane te slowa i nie powinienes sie obrazac.To tylko trzeba rece zalamywac,ze sa tacy DURNI ludzie a sa i dziekowac,ze ktos sie nimi zajmuje.Odpusc sobie,pomysl,ze mozesz sobie baraszkowac ze swoja partnerka w roznych pozycjach i nikt ci pod kolderke nie bedzie zagladal.A krytykowanie i wysmiewanie sie z glupoty,zostaw kabaretom.

Mamy dzisiaj Międzynarodowy Dzień Niezrozumienia? Czy Dzień CKM?

(13-12-2018, 09:11)Słoninka napisał(a): https://www.newsweek.pl/polska/spoleczenstwo/radio-maryja-uczy-jak-byc-dobra-zona-w-sypialni-maz-ma-prawo-domagac-sie-wspolzycia/cc13tmn?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_nw
Zielonka, ten artykuł to doskonały dowód na to że zidiocieliśmy do końca!
Tylu bzdur i idiotyzmów nie przeczytałem dawno w jednym artykule.

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - Ronja - 13-12-2018

Co wy tam wiecie

https://www.youtube.com/watch?v=Y8chhTSHIdI

Dlaczego piszecie w liczbie mnogiej? Zidiocielismy? No moze nie wszyscy:-)
Fakt jednak,ze ten filmik ma 2324 polubien i 1.691749 Aufrufe to o czyms swiadczy.Malenczuk tyle nie ma:-)
Jednak to nie jest powod do tak intensywnej dyskusji.Nie mamy na to wplywu i nic nie zmienimy. Swieta ida,trzeba zakupy zrobic,chalupe ogarnac.Jutro mam party dla sasiadow,trzeba wymyslec cos wytwornego. Ide na zakupy.Ciao!

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - Majami - 13-12-2018

Nie wiem jak Wy , ja juz troche zidiociałam w tym swiecie.
Normalnie niestety nie idzie ....no nie idzie i już Big Grin

(13-12-2018, 13:04)RENIA napisał(a): Iberte,ja nigdy nie ogladalam TV Trwam bo wiem z gory,ze to nie moja klasa.Czy ty nie mozesz sobie wobrazic,ze sa inni ludzie,nieuswiadomieni,zacofani jednym slowem-ciemnota.Przeciez to nie jest twoje srodowisko, nie do ciebie byly adresowane te slowa i nie powinienes sie obrazac.To tylko trzeba rece zalamywac,ze sa tacy DURNI ludzie a sa i dziekowac,ze ktos sie nimi zajmuje.Odpusc sobie,pomysl,ze mozesz sobie baraszkowac ze swoja partnerka  w roznych pozycjach i nikt ci pod kolderke nie bedzie zagladal.A krytykowanie i wysmiewanie sie z glupoty,zostaw kabaretom.

Renia,  znowu nic nie zrozumiałas.
To że masz klasę, a nawet extra klasę to przecież wszyscy wiedzą. Ale tu nie o klasę chodzi, tylko o to ze w 21 wieku w kraju w środku Europy kler pozwala sobie na pieprzenie takich bzdur za przyzwoleniem rządzących Polską.
O to chodzi Reniu, a nie o to jaka kto ma klasę i co ogląda a czego nie. 
Sądzisz, że jsk nie oglądasz tv trwam to tego problemu nie ma?

(13-12-2018, 14:20)RENIA napisał(a): Jednak to nie jest powod do tak intensywnej dyskusji.Nie mamy na to wplywu i nic nie zmienimy. Swieta ida,trzeba zakupy zrobic,chalupe ogarnac.Jutro mam party dla sasiadow,trzeba wymyslec cos wytwornego. Ide na zakupy.Ciao!

Widzę, że twoja nieobecność na tym forum nie wpłynęła pozytywnie na logike twojego "myślenia"

Renia my jesteśmy ludzie dorośli i wiemy sami, czy chcemy na jakiś temat dyskutować, czy nie.
Nie potrzebujemy twoich, czy zielonki wskazówek na temat warto, czy nie warto pisać.
Ja jak mnie coś nie interesuje, to się nie udzielam w temacie.

My ci zakupów nie zrobimy, nie posprzątamy ci chałupy i nie zorganizujemy party dla sąsiadów, więc nie obciążaj nas tymi informacjami, bo wychodzi z tego jakbyśmy ci w tych czynnosciach przeszkadzali.