![]() |
Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy (/Watek-koncert-zyczen-dyskusje-na-rozne-tematy_585) |
RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - ychna - 07-01-2015 ...a nie mowilam?... RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Anita - 10-01-2015 Witam wieczorowa pora ...:-) Rewolwer zyjesz Ty czy tez poprosiles o spokojny azyl? RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Diego13 - 10-01-2015 Anita super jestes znowu z nami RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Anita - 10-01-2015 Diego kofanie ja zawsze jestem z Wami....a ze mniej to juz inna inszosc. RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Anita - 11-01-2015 Hit z fejsa:-) Taka sytuacja. Siedzę sobie w kawiarni. W towarzystwie laptopa konsumuję szarlotkę i popijam ją obrzydliwą kawą z pianką z soi modyfikowanej genetycznie. Jestem gdzieś tak w połowie ciasta, gdy tymczasem do mojego ukrytego w kącie dwuosobowego stolika podchodzi kelner. - Przepraszam, długo pani jeszcze zejdzie? Rozglądam się. W drzwiach kawiarni stoi 15-osobowa grupa (wiek 65+). - Siedzę tu od 10 minut. Jest południe. Już zamykacie? - Pytam. - Eee, bo przyszli Niemcy, a jest za mało miejsca. W sumie chwilę się waham i nie wiem, co odpowiedzieć. Ostatecznie stwierdzam: "Jak skończę, to wyjdę". Kelner podszedł do Niemców, najwyraźniej tłumacząc, że w kawiarni jest za mało miejsca, bo siedząca naprzeciwko mnie para, też chyba nie zamierzała ustąpić. Podchodzi do mnie jeden z Niemców (ok. 75 lat) i mówi po niemiecku: "Czy pani nie rozumie, że jest nas dużo?". -W Polsce mówimy po polsku więc jeżeli coś pan chce, to proszę mówić do mnie w moim języku - odpowiadam oczywiście po polsku. Na to Niemiec na całe gardło do swoich znajomych: -Czy ktoś rozumie, co ta bezczelna polska kurwa do mnie mówi? Oni nigdy się nie nauczą. Normalnie, jak nigdy, nie wytrzymałam i w jednej chwili wyszła ze mnie cała ksenofobia... -Czy byłby pan uprzejmy zabrać swoją starą esesmańską dupę z mojego kraju? Bo bezczelne niemieckie kurwy chyba nigdy się nie nauczą, że nie są u siebie - odpowiedziałam płynną niemiecczyzną z czego dumna nie jestem... Wyszli urażeni. https://pl-pl.facebook.com/magda.gron.39/posts/10205339390914916 RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Diego13 - 11-01-2015 dobre dobre na szczescie niemcy sa juz na wymarciu RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - ychna - 11-01-2015 dobre dobre na szczescie niemcy sa juz na wymarciu Tez uwazam, ze mocne.. - ale reszta wypowiedzi Diego - bardzo mi sie nie podoba.. ![]() moze "ci" Niemcy... ?! - to sie zgodze.. RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Anita - 11-01-2015 Wiecie co mnie zawsze fascynuje w takich historyjkach? Czas ,miejsce i ile w tym prawdy. Mieszkam tutaj nigdy nie spotkalam sie ze zlosliwoscia az taka ze strony Niemca. Jestem czestym bywalcem Slaska gdzie w restauracjach stoluja sie Niemcy i tez nigdy nie spotkalam sie z arogancja z ich strony... A moze kolezanka opisala polskich-Niemcow?. A moze to chodzi o Niemcow ur w trzydziestym roku? Wiecej zlosliwosci dostalam od Turkow. RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - ychna - 11-01-2015 Nie ma reguly.. - wszystko zalezy od czlowieka a nie od nacji .. RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Anita - 11-01-2015 Pewnie masz racje.... RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Diego13 - 11-01-2015 nie bede sie w ta dyskusje wdawac bo niestety i terazniejszosc i przeszlosc pokazuje jak nas niemcy "kochali,kochaja,i kochac beda" RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - ychna - 11-01-2015 Diegus, - nie wszyscy ! Poza tym, oni nawet sami siebie nie lubia... ![]() RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - fabek - 11-01-2015 (11-01-2015, 12:16)ychna napisał(a): Nie ma reguly.. Zgadzam się. Nawet od Polaka możesz dostać takie słowa. RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - ychna - 11-01-2015 Od rodaka czesciej niz... od kogokolwiek... (patrz te wszystkie "fora" z Bozej Laski...) RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Diego13 - 11-01-2015 (11-01-2015, 13:27)fabek napisał(a):(11-01-2015, 12:16)ychna napisał(a): Nie ma reguly.. tylko od Polaka jak sie cos takiego uslyszaloby -nigdy nie uslyszalam- tak nie boli jak sie cos takiego uslyszy od goscia we wlasnym domu -to jest szczyt braku szacunku do gospodarza RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - ychna - 11-01-2015 To nie jest szczytem braku szacunku .. - tylko najprymitywniejszym chamstwem ! So ! ![]() Ide cus w papierach porobic.. zajrze pözniej.. milego .. RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Anita - 11-01-2015 (11-01-2015, 13:09)Diego13 napisał(a): nie bede sie w ta dyskusje wdawac bo niestety i terazniejszosc i przeszlosc pokazuje jak nas niemcy "kochali,kochaja,i kochac beda" Diegus i tu sie podpisuje obiema rekami mimo,ze nie spotkalo mnie nic zlego z ich strony. RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Diego13 - 11-01-2015 tak Anitko , ale my sie zachowujemy w stosunku do nich jak na goscia przystalo RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - ychna - 12-01-2015 Dzisiaj moja pierworodna ma urodziny, 24* - zrobilabym tutaj male zamieszanie ale oduczylam sie wklejania obrazkow ))) Dobrego dnia - ychna.. ![]() RE: Koncert zyczen! - dyskusje na różne tematy - Anita - 17-01-2015 A co tu tak pusto? Czyzby snieg lacza zasypal? Corcia miala urodzinki? Wszystkiego naj dla pierworodnej:-) |