Nasze-Niemcy.pl
. - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: . (/Watek-_1579)

RE: KAFETERIA - dins - 31-07-2017

(31-07-2017, 23:30)ferdydurke napisał(a):
(31-07-2017, 23:16)dins napisał(a): No, co Ty Smile Mężczyzna to może odpowiadać za opady, kiedy szkaradny i dama niechętna!

My byśmy z nudów pomarły, gdyby tylko na panów liczyć. 

Dinsie, widocznie dobieracie sobie miernych ogrodników - tak jak Polacy prezydentów! Big Grin Tongue

(31-07-2017, 23:29)dins napisał(a): Mówicie, ze na MP jest jeszcze forum? Myślałam, że zdechło.

Forum nie ma, są "dyskusje" pod tematami - otwarłem tu nowy wątek tego dotyczący, może Ty pomożesz Dinsie? Wink

Jeszcze nie odnalazłam się tutaj. Jak wpadłam, tak nawet nie poczytałam, tylko polazłam, jak ta owca na znajomą łączkę pt. "Kafeteria" Smile
Może jutro pohasam tu i tam, bo nie mam planów.

Coś opowiem, bo mi się przypomniało:

Wylądowałam jakiś czas temu w szpitalu i trafiło się mi doborowe towarzystwo starszych pań (skądinąd całkiem sympatycznych) i sadziły kwiatki:
- Pani Maria ubolewała nad tymi nowomodnymi imionami (jakieś takie żydowskie, a mamy takie ładne polskie, Anna, Zofia...)
Można bardziej nie trafić? 
Miała ponad 70 lat, była praktykującą katoliczką i ode mnie pierwszy raz usłyszała, ze Maria matka Jezusa była Żydówką.
- Pani Gienia z kolei miała na pieńku z kościołem, ale (o dziwo!) znała już wyniki śledztwa smoleńskiego: w ogóle zostało już zakończone i udowodniono 2 wybuchy na pokładzie samolotu. W Niemczech jej rodzina oglądała to już dawno w telewizji, ale w Polsce jeszcze tego nie pokazywali.

To też są wyborcy; też mają wpływ na krajobraz po wyborach Smile

RE: KAFETERIA - iberte - 31-07-2017

Z ta aborcja to temat na dlugie godziny.
Wynik i tak przesadzony.
Rozne sa scenariusze w zyciu i kobiety znaja je najlepiej.
Dlatego sadze, ze poliyka nie powinna ingerowac.
Bynajmniej nie tak radykslnie, jak w Polsce

RE: KAFETERIA - dins - 31-07-2017

Jeszcze dodam, ze mam wyrzuty sumienia, prawie: popsułam pani Marii starość tą Żydówką Marią; jej się tak beztrosko antysemityzowało...

RE: KAFETERIA - iberte - 31-07-2017

Ferdydurke,
co Ty znowu za sledtzwo prowadzisz?
Gdzie ja lacze Hsndy z banem?

RE: KAFETERIA - ferdydurke - 31-07-2017

(31-07-2017, 23:54)iberte napisał(a): Ferdydurke,
co Ty znowu za sledtzwo prowadzisz?
Gdzie ja lacze Hsndy z banem?

A mamy inną wspólną znajomą?

RE: KAFETERIA - iberte - 01-08-2017

Dobranoc

RE: KAFETERIA - dins - 01-08-2017

Dobranoc, Iberte.
Co Wy robicie i dlaczego?

Majami, dziewczyno - Ty jesteś jedną z najfajniejszych i najbystrzejszych dziewczyn jakie tu/ na MP poznałam. Co się nawyrabiało znowu?

RE: KAFETERIA - ferdydurke - 01-08-2017

(31-07-2017, 23:45)dins napisał(a): Jeszcze nie odnalazłam się tutaj. Jak wpadłam, tak nawet nie poczytałam, tylko polazłam, jak ta owca na znajomą łączkę pt. "Kafeteria" Smile
Może jutro pohasam tu i tam, bo nie mam planów.
Nie przejmuj się! Jestem tutaj od prawie 4 lat, a nadal nie potrafię się odnaleźć. Big Grin

RE: KAFETERIA - dins - 01-08-2017

No dobra.
Ide za ocean dalej omawiać kwestie survivalu na wypadek ataku zombie, islamskich komunistów albo gwiazdki z nieba.
Bądźcie dla siebie dobrzy.

RE: KAFETERIA - iberte - 01-08-2017

Wrocilem tylko na chwilke, poniewaz kilka dni mnie nie bedzie a nie chce domyslow.
Prosze nie kojarzyc Majami z donosami na mnie.
Ona nie ma z tym nic wspolnego.
To nie jej poziom.
Trzymajcie sie

RE: KAFETERIA - Majami - 01-08-2017

hahaha
Broń sie Iberte ,ale nie mną... bo ja nie donosłam ani razu w życiu.

RE: KAFETERIA - Renia - 01-08-2017

Czy dobrze slyszalam,ze iberte w szpitalu? Czy ktos moze zdementowac te wiadomosc? Jezeli to prawda,to pewnie kolanko.Domyslam sie,ze to prawa noga ta od gazu. Powinien nas powiadomic a nie zostawiac nas z domyslami.

Zaprosilam Wita.

RE: KAFETERIA - Wit - 01-08-2017

Wit... ajcie

Witoj Wit Big Grin

O... widze, ze mam juz tutaj poziom ostrzezen 20%. No to powoli trzeba sie zaczac zegnac...

hahahahahahaha

Skoro po 36 postach jest juz 20%, to nie zapowiada sie tutaj dluga kariera.

A jest tu jeszcze to diego?

Czasem lata ale ignorujemy

Bo to jej zawdzieczam te ostrzezenia... i to za kulturalny kawal, ktory na FB zostal ponad 150 razy zlajkowany