Nasze-Niemcy.pl
Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Humor (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-humor_1248)
+---- Wątek: Opowiesc o tlustym Leonie ;) (/Watek-opowiesc-o-tlustym-leonie_3008)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - "RENIA" - 30-03-2021

(30-03-2021, 13:46)Traffka napisał(a): A rozkoszne renia, twierdzi że jest dobrze wychowana, ale jak trzeba, to też "przywali".
I kto by pomyślał, że taaaka dama takie rzecz

Ze dobrze wychowanato stwierdzila Leosia i ma racje.

Ze dobrze wychowana,to stwierdzila Leosia.

Jak trzeba to trzeba.Ty tez nie ubierasz rekawiczki w pewnych spraach,tylko po prostu gola reka ogarniasz problem.

Najwazniejsze,zeby sie zrozumiec. 

Ide do okulisty,pewnie dosstane ne nowe okulary. Pierwszy raz ide bez plaszcza.Tak cieplo u nas. 

Poszlam. Smile

Cos mi sie  tu pokickalo. Tongue

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - helen*** - 30-03-2021

O! Prosze bardzo , Renia cala i zdrowa , nawet bez plaszczyka smiga, tlusty Leos chorobe jej wmawia na sile Tongue

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Fellah - 30-03-2021

Moje dzikie, priwieriedliwyje koni siedem wiorst juz mnie uwiozly od waszego forum, juz cieszylem sie zapachem pol i lasow, ale po wpisie megiery deba konie stanely i zawrocily. Oto jestem!
Przyjechalem zeby ci tlumoku wyjasnic, czemu w liczbie mnogiej Renie witalem. Witalem ja w imieniu wszystkich tutaj piszacych, bo to ladnie.
Zwroc megiero uwage, ze Renia jest tak samo stara i wredna jak wy, pasuje do waszego towarzystwa, poza tym jest waszą starą koleżanką. Z pewnoscia glupsza i mniej rozgarnieta od was, ale z racji wieloletniej wspolpracy na forach i paskudnych charakterow, powinniscie dogadywac sie swietnie. Smile
Dlatego po kozacku w pas sie jej poklonilem i przywitalem. Ciebie nie bralem pod uwage, bo panowie graja tu pierwsze skrzypce, a ty tutaj takim blaznem-maskotka jestes, z ktora nie trzeba sie bylo w zupelnosci liczyc. - Zrozumialo stworzenie???!

Poza tym tlumoku nie ma w jezyku polskim czegos takiego jak "rozwijenie jazni". Ani to rozwidlenie, ani rozdwojenie, ani rozwiniecie. Gdybys wiedziala jak napisac poprawnie, to dawno bys poprawila. Sad

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - ferdydurke - 30-03-2021

(30-03-2021, 13:46)Traffka napisał(a): A rozkoszne renia, twierdzi że jest dobrze wychowana, ale jak trzeba, to też "przywali".
I kto by pomyślał, że taaaka dama takie rzeczy....
Byla artystka estradowa ma tyle wspolnego z dama, co ja ze skoczkiem narciarskim.

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - "RENIA" - 30-03-2021

(30-03-2021, 16:10)helen*** napisał(a): O! Prosze bardzo , Renia cala i zdrowa , nawet bez plaszczyka smiga, tlusty Leos chorobe jej wmawia na sile Tongue
No widzisz jak Leosia plotki rozsiewa. Pisze tez,ze stara panna jestem a to,ze w Iberte  sie kocha a on mnie olewa a to,ze nikt mnir nie chce .

Potem sie dziwi,ze Renia sie wkurza

Zeby wszystkich wyprowadzic z bledu, jestem juz szczepiona (Astra Zeneca) i czuje sie bardzo dobrze-

Drugie szczepienie mam w czerwcu

A wiec spoko, jestem zdrowa i na tamten swiat sie nie wybieram. Smile Smile Smile

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - iberte - 30-03-2021

[quote="Fellah" pid="63296" dateline="1617033463"]Ty nie czujesz, ze w twoich rymach nie ma rytmu???

Powinnas jakos tak:

Psychopatyczny fellach obronca
Meczy sie tutaj takze bez konca (dodanie jednej sylaby)
Nie moze pojac ta pijaczyna (znow jedna sylaba dodana)
Ze NN to nie jest dla niego melina.

No widzisz? Takie proste! Mysl podczas pisania. Wink

Z tym mysleniem zartowalem. Big Grin

tak - ze....dwie sylaby (slowniedwie)
Mala rzecz, a cieszy.

Uzycie slowa "takze" przenosi mysl autora w przestrzen.
Oznacza bowiem, ze fellach meczy sie rowniez w innych srodowiskach.
To nie odbiega od prawdy, ale autor umiescil jego cierpienia na NN.
Gdyby jednak krytyk upieral sie przy uzyciu "takze", to mozna pierwsza i druge pare rymow polaczyc.
Np:

Psychopatyczny fellach obronca,
meczy sie tutaj takze bez konca,
durna, prymitywna jedza,
ktora w sieci dzien swoj spedza,
nie moze pojac ta pijaczyna,
ze NN to nie jest dla niej melina

Na koniec chorek moze jeszcze pomruczec...

durne produkuje fraszki,
ot, zwyczajna zemsta flaszki.
(ale to tylko, gdyby ktos zechcial poskakac)

W ten sposob czytelnik nie bedzie zirytowany i bedzie mial pojecie o tym, ze cierpienia fellacha maja charakter globalny.
Juz nie zawracaj chabety i pedz przez pola i lasy.
Nie musisz mi dziekowac.

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - iberte - 30-03-2021

(29-03-2021, 14:58)helen*** napisał(a): Co tutaj sie dzialo? Big Grin
Iberte , zalozylam ten temat,ale ,to nie ma nic wspolnego z Wami, nie chce nikogo z Was mieszac w te sprawy.
Na MP. nie moge ,za duzo podskoczyc, bo kapus mnie zalatwi. Sama dala mi pomysla , pomyslalam sobie czemu nie.
Smiechem, zartem cos tam palnelam o Leontynie, pomyslalam sobie , ze moze sobie poczytac, zagotowac sie,ale nie zdobedzie odwagi na to,a zeby bez swojego wojska szabelka wywijac. Nie wytrzymala jednak.
Przeczytalam jej wypociny, nie tylko rece ,ale i glowa opadla mi na klawiszach lezy Big Grin

Nie zawracaj sobie glowy.
Oczko.

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Traffka - 30-03-2021

(30-03-2021, 12:30)Traffka napisał(a): Psychopatyczny @fellah vel zośka wita renie radosnie.
No i very nice!
Tylko dlaczego wciąż używa tej maniery @jestem vel zoska i pisze w liczbie mnogiej?
Ja myślę, że to wynika z rozdwojenia jaźni. Ta kobieta już nie wie kim jest.

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - ferdydurke - 30-03-2021

Traffka, wycofalas sie?

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Traffka - 30-03-2021

(30-03-2021, 19:32)RENIA napisał(a): Zeby wszystkich wyprowadzic z bledu, jestem juz szczepiona (Astra Zeneca) i czuje sie bardzo dobrze-

Drugie szczepienie mam w czerwcu

A wiec spoko, jestem zdrowa i na tamten swiat sie nie wybieram. Smile Smile Smile

Reniu droga!
Nie wiem kto i w jakim był błędzie...?
Ja wypowiem się za siebie, bo każdy normalny człowiek wypowiada się za siebie.

Nie interesują mnie twoje szczepienia!
Zaszczepilas się to...twój wybór, nie oceniam czy to dobrze czy źle.
Dziwi mnie, że 2 szczepienie jest w czerwcu, chociaż mamy dopiero marzec.
Ale...co mnie to tak naprawdę obchodzi? Nic.

Natomiast twoje twierdzenie, że jesteś zdrowa, uważam za...chore!
Z tego co piszesz wynika, że nie masz zielonego pojęcia na temat szczepień i ich sensu.

Tylko tak naprawdę ..
O czym ty masz jakiekolwiek pojecie?
O zielone nie pytam, bo to wyższy lewel

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - "RENIA" - 31-03-2021

Zielonka------->niedoiarku-Zanim sie szczepilam,zadzwonilam do mojego

lekarza od pluc i zapytalam,czy mam sie szczepic. Powiedzial,ze tak.

Drugi termin mam dokladnie 3 Juni.9:00--taksowka 28 euro.Trzeba wziac,paszpor

Alergiepass i ja zielam ostatnie badanie od lekarza od pluc.

Oczywiscie,ze to moja sprawa i jak zauwazylas nikogo nie namawiam do szczepienia.

Poprostu podalam do wiadomosci-

Zielonka,na FB ze wzgledu na ielki tydzien ,nawoluja do wyciszenia. Co ty na to?

t.

Juz po raz kolejny  redakcja My Polacy.yskretnie mie sie przypomina wysylajac takie sympatyczne teksty

"Twój temat otrzymał nową ocenę!
Posteingang

MyPolacy.de praca@mypolacy.de über amazonses.com
07:48 (vor 6 Stunde"
#Skutki naszego nadwornego wikidajly,nabraly realnych   ksztaltow.

Lena napisala,ze wziela jakis wolontariusz i nie bedzie mogla przychodzic na MP

Dzisiaj Godzia tez napisala,ze bieze sobie urlop od MP.

Kto zostanie?

Ja niestety tez nie mam duzo czasu. Teraz do swiat na FB nic sie nie dzieje,wiec tu zagladam ale m

Ale po swietach bedzie iosna,wiec wszyscy pojda w teren

Ps.pisze jeszcze na starym laptobie  i moga byc bledy.Ro´´ ale  mam juz  noy    Lenovo ale musze sie tam przeprowadzic a to potrwa.

Ide na zakupy.

Trzeba bylo  Reni zniszczyc watek,,zeby zobaczyc ,ze bez Reni robi sie pusto.

Ciekawe czy ktos z teo doswiadczenia bedzie mial jakies przemyslenia.

A ja przypomne tylko   madre polskie przyslowie-----> "Nie podcina sie galezi,na ktorej sie siedzi."

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Roksolana - 31-03-2021

Reniu, cieszę się, że u Ciebie jest wszystko dobrze, prawda.
...ale nic, a nic Ciebie nie nauczyło, Twój egocentryzm w połączeniu z DD (duże dziecko), nie zna granic...
Ale proszę nie rezygnować, pisz nadal, ale z wyczuciem. A nawet jak nie, to i tak miło , że zaglądasz.
Wesołych świąt.

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - iberte - 31-03-2021

(31-03-2021, 15:03)RENIA napisał(a): Juz po raz kolejny redakcja My Polacy.yskretnie mie sie przypomina wysylajac takie sympatyczne teksty

"Twój temat otrzymał nową ocenę!
Posteingang

MyPolacy.de praca@mypolacy.de über amazonses.com
07:48 (vor 6 Stunde"
#Skutki naszego nadwornego wikidajly,nabraly realnych ksztaltow.

Lena napisala,ze wziela jakis wolontariusz i nie bedzie mogla przychodzic na MP

Dzisiaj Godzia tez napisala,ze bieze sobie urlop od MP.

Kto zostanie?

Ja niestety tez nie mam duzo czasu. Teraz do swiat na FB nic sie nie dzieje,wiec tu zagladam ale m

Ale po swietach bedzie iosna,wiec wszyscy pojda w teren

Ps.pisze jeszcze na starym laptobie i moga byc bledy.Ro´´ ale mam juz noy Lenovo ale musze sie tam przeprowadzic a to potrwa.

Ide na zakupy.

Trzeba bylo Reni zniszczyc watek,,zeby zobaczyc ,ze bez Reni robi sie pusto.

Ciekawe czy ktos z teo doswiadczenia bedzie mial jakies przemyslenia.

A ja przypomne tylko madre polskie przyslowie-----> "Nie podcina sie galezi,na ktorej sie siedzi."

Jeszcze nigdy nie cieszylem sie tak mocno na koniec swiat .

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Traffka - 31-03-2021

Oj @iberte, @iberte...
kiedyś "broniłeś" baletu w operetce niczym...lew, a teraz jajka sobie robisz.
Może te nadchodzące święta jajeczne tak Cię...zainspirowały Wink

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - iberte - 31-03-2021

Traffka,
nie rob sztucznego tloku.
Jezeli Renia ma cos do powiedzenia swoim kolezankom z MP, to one sa tam gdzie byly.

To byly moje luzne rozwazania,zaraz po otrzymaniu kolejnej wiadomosci od MP,ze

Ktos znowu ocenil moj watek,chociaz gwiazdka od miesiecy jest tylko jedna .

a temat juz dawno porosl trawa.

Zielonka znowu w blokach startowych i czeka na okazje,zeby sie popisac

swoimi spostrzezeniami na temat Reni.. Kiedy ty zielonka przestaniesz warczec a zaczniesz

mowic ludzkim glosem?

To byly moje luzne rozwazania,zaraz po otrzymaniu kolejnej wiadomosci od MP,ze

Ktos znowu  ocenil  moj watek,chociaz gwiazdka od miesiecy jest tylko  jedna .

a temat juz dawno porosl trawa.

Zielonka znowu w blokach startowych i czeka na okazje,zeby sie popisac

swoimi spostrzezeniami na temat Reni.. Kiedy ty zielonka przestaniesz warczec a  zaczniesz

mowic ludzkim glosem? Huh

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - ferdydurke - 31-03-2021

Ex artystko estradowa, by wymagac od kogos homo-sapiens jezyka trzeba ten jezyk poznac, ty jestes na poziomie Neandertalczyka, wiec trudno z toba znalezc wspolny jezyk.
Mala uwaga - podwojnie wklepane glupoty nie swiadcza najlepiej o nadawcy - od tlumok!

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Traffka - 01-04-2021

Są grupy w społeczeństwie, dla których przeciętnie inteligentny i wychowany człowiek ma zrozumienie.
Są to osoby starsze, którym ustępuje się miejsca w tramwaju.
Osoby niepełnosprawne, którym pomaga się przejść przez ulicę.
Są to również osoby chore, do których wzywa się pogotowie.

Renia starsza nie jest, no bo zawsze mocno oburzała się na rozmowy o wieku.
Chora też nie jest, bo...się zaszczepiła.
Nie może być też niepełnosprawna, ponieważ od lat penetruje swoje wnętrze, zarzucając innym, że mają uszkodzoną świadomość czy...cos tam innego.
Tym samym nie kwalifikuje się do grona tych, których otacza się większą troską i wyrozumieniem.

Renia jest forumowym kapusiem, którego "zdradziły" inne kapysie. Próbuje sie tutaj wyżalać, równocześnie zaznaczając jak to o nią ktoś i gdzieś zabiega.

Renia!
Nie bądź śmieszna. My tutaj wszyscy ciebie znamy i wiemy jaki z ciebie "element".

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - "RENIA" - 01-04-2021

Traffka.

Powod twojej wscieklosci jest mi znany,.Od lat ten sam. To ty jestes krolowa kapusi,jeszcze z czasow starego MP.

Pijana o czwartej nad ranem.pisalas do Modera.zeby mnie i Pogodniaka wyrzucil. Mialam 5 ostrzezen--efekty twoich donosow.

W koncu dopielas swego i mnie wyrzucili. Nikt ci nie dorowna w kapowwaniu.

Jestes cwama.wyuzdana.bezwzgledna i zaborcza. Przyciagasz ludzi slabych ,labilnych z kompleksem sztokholmskim.

Niestety,teraz moda na takie typy ale ja nie musze byc modna, Wole miec swoj wlasny styl.