![]() |
SINGLE. - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +--- Wątek: SINGLE. (/Watek-single_2832) |
RE: SINGLE. - "RENIA" - 22-01-2019 Majami,ty jestes taki chlopski filozof,ktory udaje,ze wie wiecej niz wie. Napisalam wyraznie"Post: #97 "Tak wlasnie podejzewalam. Alzheimer albo galopujaca demencja.? "--- Przeoczylas slowo ALBO w moim wpisie To diametralnie zmienia znaczenie komentarza. Majami,nie chce mi sie tlumaczyc z polskiego na nasze bo mnie to nudzi, Jutro jak wytrzezwiejesz poczytaj twoje wypowiedzi bez sensu. Moze tak lekturke do podusi? serce i mózg? Czy wiesz, że jeden łyk piwa, wina czy whiskey krąży po twoim organizmie przez około dwie godziny? Szybko wnika do krwiobiegu i dotyka praktycznie każdego narządu i tkanki. Zastanawiałeś się kiedyś, jakie szkody w twoim organizmie wywołuje jego działanie? Regularne spożywanie alkoholu podnosi poziom toksyn w organizmie, czego skutki ponosi w szczególności wątroba. I chociaż małe ilości alkoholu mogą obniżyć ryzyko cukrzycy, nadmierne jego spożywanie prowadzi do poważnych zaburzeń w pracy organizmu. Co dzieje się w twoim ciele po zakrapianym wieczorze? 1. Zmiany w mózgu Niegdyś sądzono, że zbyt duże dawki alkoholu prowadzą do obumierania komórek mózgowych. W rzeczywistości tak się nie dzieje, jednak kilka kieliszków mocnego alkoholu zaburza pracę neuroprzekaźników, które odpowiadają za nastrój, percepcję, zachowanie i wypowiadane słowa. To dlatego pod wpływem alkoholu ciężko jest nam zbudować zdanie, a motoryka naszego ciała pozostawia wiele do życzenia. Naukowcy wyjaśnili też skłonność do agresji i ryzykownych zachowań pod wpływem alkoholu. Odpowiada za nie ciało migdałowate, czyli część mózgu, która pobudzona przez wysokie procenty powoduje, że stajemy się nadpobudliwi, a nawet agresywni. RE: SINGLE. - Majami - 22-01-2019 A Renia wie lepiej czy ja piłam herbate , kawe czy alkohol. Mogłam napisac "alkochol" i udać że nie wiem jak to sie pisze . Ale tak robia alkoholicy. RE: SINGLE. - Majami - 22-01-2019 Jest grubo po 24:00 a ja sie nie moge doczekac kiedy ty takiej godziny doczekasz Reniu... Renia nasz forumowy neurochirurg nawet wie jakie ciała w mózgu odpowiadaja za jakie zachowania... NO BOMBA !!! Czy Renia znów u sasiadów , bo ostatnio to jakoś tak czesto u nich bywa? Reniu , jako zakorzeniona od lat jednostka w Monachium , nie powinnaś sie martwić ..."co ludzie powiedzą " ![]() RE: SINGLE. - Iskierka*** - 22-01-2019 Renia, Ty sie nie przejmuj....badz zawsze soba ![]() Czerwona sukienka zawsze odwroci kota ogonem ![]() ![]() ![]() A tak nawiasem mowiac robicie to samo co na MP. Coz Ci sami ludzie. RE: SINGLE. - Majami - 22-01-2019 Daruj sobie iskierko , dziecko drogie i wracaj tam gdzie linki się wkleja. My się znamy od lat jak łyse konie i setki razy za łby się braliśmy ![]() Raz się kochamy , a raz nie . Ale się szanujemy i trwamy , bo wiemy że kazde z nas ma swoje zdanie i do zaoferowania w dyskusji cos więcej niz kopiuj-wklej. |