![]() |
Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, (/Watek-niemieckie-odszkodowania-wojenne-dla-polski_2435) |
RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Freddy - 12-09-2017 Co do wywiadu z pania Bienkowska sie nie wypowiadam, bo szkoda mi troche mojego czasu. Spodobalo mi sie jedynie zdanie, ze Niemcy sa gwarantem demokracji w Europie ;-)))) Dobre. RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Majami - 12-09-2017 A niby kto inny może byc gwarantem ? Polskie dyplomatołki ? RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Jamaica - 12-09-2017 Czyli reorganizacja = usuniecie panstw jak np. Polska, Wegry na margines Unii. A sposoby na to sie znajda, nie trzeba jednomyslnosci. Teraz to ja nie mam czasu na rozwiniece. Maz sie wybudza po narkozie, a ja czekam na niego w poczekalni. RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - phoenix - 12-09-2017 Kiedys taki jeden piekny Radoslaw cos bredzil o robieniu przez Polakow laski Amerykanom. Nie wiem...moze zjad za duzo osmiorniczek i popil je zbyt drogi trunkiem? (na koszt podatnikow) Ja osobiscie wolalabym zrobic komus loda niz wchodzic mu do du... jak pewna rozhisteryzowana blondi, ktora udziela zenujacych wywiadow gdzie sie da. A tak poza tym.... uwazam, ze dobra gospodyni domowa, zyjaca na koszt swojego pana, powinna ugotowac dobry obiad, pomyc okna, posprzatac i poprasowac..... RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Majami - 12-09-2017 No to sie PiS doczekał wsparcia od absolwentki wrocławskiej XIV. Tyle lat na zachodzie a ty tez się nabrałas na te tanie ośmiorniczki. RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - phoenix - 12-09-2017 Zosiu droga, nie masz....zielonego pojecia o moich pogladach politycznych! Wiesz na ten temat NIC. Co zas do pana Radzia, to....niezla z niego szujka i tyle. Zreszta....w tej jego partii, to ciezko byloby znalezc jakas nie-szujke. Wiesz cos moze wiecej na temat poczynan bylego i obecnego prezydenta Wroclawia? Nie? A to szkoda! Bo ja mam na ten temat dosyc spora wiedze. RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Majami - 12-09-2017 Wiem wiecej niz ci się wydaje . Znam jego sąsiadke. Wrocław to nie Tokio. A poczynania niespełnionego Bogusia interesuja mnie tyle co zeszłoroczny snieg. W zeszłym roku sniegu nie było. Czy juz dostał gwarancje pochówku w Panthenonie Opatrznosci Bozej w zamian za hojne dotacje ? Nie ?.. No tozostanie po nim juz tylko wrocławski powodziowy smród i fontanna. RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Jamaica - 12-09-2017 http://www.faz.net/aktuell/politik/polens-argumentation-deutschlands-haltung-gegenueber-dem-gutachten-des-sejm-15193897.html?GEPC=s6&utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#link_time=1505197917 RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - ferdydurke - 12-09-2017 ad Jamaica, polska ekspertyza jest jak polski kierowca Formuły 1, który zamiast skupić się na tym co potarfi robić, zapragnął adrenaliny i wybrał się na rajd Andorry w Skodzie Fabii. Dzisiaj jego menago podgrzał temat by jego wartość reklamowa nie spadła i zorganizował mu testy w bolidzie F1. Do marca przyszłego roku, w polskim necie nazwisko Kubica będzie występowało bardzo często, co utrzyma wartość reklamową Roberta K. Ale prawda jest taka, że ten człowiek już nigdy więcej nie zasiądzie za kierownicą autka F1 w regularnym wyścigu. Kubica na własne życzenie wyeliminował się ze świata dużych pieniędzy i dużej sławy, bo myślał po polsku. Dla tych, którzy nie zrozumieli podtekstu, tłumaczenie: Nie można być fachowcem i specjalistą we wszystkim! Albo jesteś elektrykiem, albo lakiernikiem! Wykonując oba zawody będziesz tylko wyrobnikiem, ale nie mistrzem swojego fachu. Kubica zdecydował się na wykonywanie dwóch zawodów i teraz za to płaci. Dlaczego o tym wspomniałem? Załóżmy, że Polska zażąda odszkodowania od Niemiec, a kiedy ich nie otrzyma, to zajmnie niemiecki kapitał w Polsce. Przejmnie niemieckie montownie, przejmnie niemieckie sklepy i niemieckie media. To przejęcie stworzy podstawy do tego by Polskę wykluczyć z UE. Atak na własność podważa podstawowe zasady UE. Niemcy stracą, Polska zyska i co dalej? Niemiecki rynek to dla Polski 27% eksportu. Rynek bliski o tanim transporcie i płynności płatniczej. Po przejęciu niemieckich inwestycji w PL w ramach rekompensaty, ten rynek upadnie. Dla Niemiec jest to pryszczyk - raptem 4% wartości ich eksportu. Kiedy Polacy to w końcu zrozumieją, że " Zgoda buduje, a niezgoda rujnuje! "? Nie można ciastka zjeść i go mieć! Dla wszystkich wierzących w mocarstwowość potencjalnej Unii Międzymorza, czyli: Estonii, Łotwy, Litwy, Polski, Czech, Słowacji, Węgier, Rumunii i Bułgarii mam zimny prysznic na otrzeźwienie - PKB Niemiec jest ponad trzykrotnie wyższy od sumy PKB tych wszystkich państw. Czy my naprawdę myślimy, że te wszystkie kraje wystartują w rajdzie Andorry w Skodzie Fabii? RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - phoenix - 13-09-2017 No tak.... Kubica to gapa, bo...mysli po polsku Grochowka polska z Hortexu to tez badziew, bo...ma w sobie tylko groch, a powinna miec.....ananasy ![]() Polski rzad (pisuar) to tez durnie, bo chca cos od Niemcow, a nie rozumieja, ze strzelaja sobie w ten sposob w kolano. Reasumujac.... jedynie ferdydurke rozumie te wszystkie zawilosci, o ktorych cala reszta nie ma bladego (zeby nie rzec: zielonego) pojecia ![]() RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - ferdydurke - 13-09-2017 Zielonka, nie robi się bigosu na brukselce, i czerwonej kapuście, choć obie rośliny należą do kapust. Chociaż mogę sobie wyobrazić bigos z włoskiej kapusty, Eisbergsalat ( nie znalazłem polskiego tłumaczenia dla tej rośliny ) oraz chińskiej sałaty, jeśli ty będziesz kucharką. Czy będzie smakował, dowiemy się kiedy go ugotujesz i poinformujesz o tym cały świat. Wszystkich zawiłości nie rozumie, ale wiem, że czarne jest czarne, a białe jest białe i nikt mi nie musi tłumaczyć, że jest odwrotnie! ;=))))))))))))) RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Majami - 13-09-2017 No to PiS sie powinien cieszyc i obwiescić Narodowi Polskiemu kolejne zwyciestwo. Głos rządu jest słyszany w Berlinie i pierwsze odpowiedzi padają. http://natemat.pl/217443,niemcy-stracili-jedna-piata-terytorium-polska-uzyskala-olbrzymi-majatek-stanowczy-list-posla-cdu-do-polakow RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Miecznik - 16-09-2017 Trolujecie temat. ![]() Miało być o odszkodowaniach. ![]() RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Renia - 16-09-2017 Masz racje Miecznik,temat trzeba znowu zawrocic na wlasciwe tory.Tak jak myslalam,jest to temat zastepczy.Pis zawsze wyciaga takie tematy w postaci zaslony dymnej i przemyca inne ustawy np.o Konstytucji. Co na to Niemcy? Niemieccy dyplomaci wypowiedzieli się już na temat reparacji, odnosząc się do słów Jarosława Kaczyńskiego. – Z punktu widzenia finansowego, moralnego i politycznego sprawa jest zamknięta – mówią cytowani przez „Rzeczpospolitą”. Według Berlina Polska już kilkukrotnie zrzekła się prawa do odszkodowania – najpierw w 1953 roku, później w 1970 (uznanie przez RFN granicy na Odrze i Nysie), następnie w latach 1989 i 1990. Ostatnio sprawę tę poruszano w 2004 roku, kiedy z kolei roszczenia pod adresem Polski skierowało zrzeszające niemieckich wypędzonych Powiernictwo Pruskie. Jak pisze „Rzeczpospolita”, dyplomaci znad Szprewy podkreślają, że nie zamierzają zaprzeczać odpowiedzialności Niemiec za wybuch wojny i okupację, jednak słowa Jarosława Kaczyńskiego traktują jako zagrywkę polityczną na potrzeby wewnętrzne." Takie roszczenia moglyby pociagnac lawine innych odszkodowan np.polskich Zydow,ktorzy zostawili w Polsce pokazny majatek.Dolaczyliby Niemcy tak jak np.pani Trawny i co? Nie warta skorka za wyprawke. RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - iberte - 17-09-2017 Kim jest pani Trawny? RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Renia - 17-09-2017 Witaj iberte.Pani Trawny,to wlascicielka domu,ktory zostawila w Polsce i wyjechala do Niemiec.Po latach przypomniala sobie,ze ma dom i po wielu procesach odzyskala go.Tu masz link i mozesz poczytac wiecej.Teraz pomysl,gdyby tak wszyscy Niemcy i Zydzi upomnieli sie o swoje,to Polska poszlaby z torbami.Czy dalej myslisz,ze Pis dobrze rzadzi? Ty nie sluchaj Dziennika, ty czytaj fachowa literature. RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - iberte - 17-09-2017 A jaka fachowa literature mozesz mi polecic? RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - Renia - 17-09-2017 Eeee,iberte,czy warto sie tak zaglebiac w sprawyy polskie jak juz nie jest sie ani obywatelem ani mieszkancem? Ja im tylo kibicuje,bo nie moge patrzec jak Pis idzie w odwrotna strone.Marnuje caly dorobek ludzi,ktorzy Polske doprowadzili do Uni,do Nato i w ogole postawili na noge cala gospodarke. Teraz jeden fanatyk chce sobie przypisac wszystkie poprzednie sukcesy lacznie ze zwyciestwem Solidarnosci.Nie lubie klamcow ani w ogole ludzi niesolidnych. Cala ta rzadzaca "elita" to siwowlosi dziadkowie,ktorzy nie czuja blusa:-) Maja w glowie stare stereotypy i poglady a niejeden galopujaca skleroze. Wystarczy posluchac przemowien na miesiecznicy i wiesz! Ja sie dziwie,ze ty,wlasnie ty,tak podziwiasz Pis.Za co?To zupelnie do ciebie nie pasuje. PS.Zapomnialam dolaczyc link do poprzedniego postu apropo´s pani Trawny. https://www.salon24.pl/u/amstern/139138,cztery-dlugie-lata-pani-agnes-trawny RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - iberte - 17-09-2017 Milo, ze sie o mnie martwisz..... A ta fachowa literatura? RE: Niemieckie odszkodowania wojenne dla Polski, - phoenix - 17-09-2017 wyborcza i onet.pl ![]() ![]() |