![]() |
Na Obiad ! ;) - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Kobieta i dziecko (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-kobieta-i-dziecko_8) +--- Dział: Kącik kulinarny (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-kacik-kulinarny_1276) +--- Wątek: Na Obiad ! ;) (/Watek-na-obiad_187) |
RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 08-02-2015 Ja kupilam podwedzany, jest tez natur - mozesz na chlebek polozyc, do salatki dodac, podsmazyc i ...i....i... )) RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 11-02-2015 Cienka zupa kalafiorowa .. za to na kolacje: ![]() pieczone (w gofrownicy) "placki kartoflane" - 4 starte kartofle i cebula, - 2 jajka, - 2-3 lyzki bialego sera, - 2 posiekane plasterki salami z indyka, - 2 j/w zöltego sera, - starte brazowe pieczarki, - maka, - söl, pieprz, przyprawa do pizzy wymieszac i piec ... (mozna podpiec a pözniej odgrzac). Sos czosnkowy: - grecki jogurt zmiksowany z lyzka oleju orzechowego, - cukier, söl, oregano i posiekany czosnek ! Na czas pieczenia wychodzic z kuchni ...albo nic nie zostanie ))) RE: Na Obiad ! ;) - Diego13 - 11-02-2015 kiedys po prostu znajde cie i ograbie z tych smakolykow RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 11-02-2015 Nie da rady, juz w brzuszku ... ![]() RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 13-02-2015 Jawna PROWOKACJA DIEGUSIOWEJ ! ![]() Wok Fleisch süss-sauer przesmazony na Kokosfett, do tego, cebula, marchewka, pieczarka brazowa, czerwona papryka, na drugiej patelni, na gorace mleko kokosowe wrzucamy posiekana Kapustke Spitzkohl, bardzo powoli podduszamy z ladnie pokrojonym szczypiorkiem, Chow Mein Nudeln zalewamy goraca woda, odcedzamy i laczymy Na kapuste - wrzucamy mieso - na to makaron ; söl, pieprz, sos sojowy, pieprz cayenne, curry Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz?? !! ![]() ![]() RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 15-02-2015 Saltimbocca, Schnupfnudel, zielona fasolka z wody [attachment=105][attachment=106] RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 17-02-2015 Widze, ze tutaj wszyscy zyja powietrzem i miloscia... Möj obiad: - czerwony burak / surowy - zielone jablko - marchewka - pöl awokado - lisc kalarepki - lodyga selera - sok z pöl cytryny - ingwer - olej z orzecha wloskiego + woda = zmiksowac = gotowe ! Troche mdle ale mozna wypic. Skladniki mozna mieszac wg uznania. 2 porcje owocow i 3 warzyw + koniecznie olej. Ingwer=imbir .. sorry.. RE: Na Obiad ! ;) - Diego13 - 17-02-2015 moj maz ugotowal suppe grochowa cos okropnego ale zjadlam bo bylam glodna beee RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 17-02-2015 ![]() ![]() ![]() No i po co wychodzilas za maz? Trzeba bylo sie ozenic... ![]() RE: Na Obiad ! ;) - Diego13 - 17-02-2015 tak to byl fatalny blad, w niedziele mialam na obiad mielone byly dobre tylko ze ziemiakow do nich nie bylo i musialam je z same jesc RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 17-02-2015 To mi pachnie low carb diät - moze maz chce Cie odchudzic? ![]() ![]() Kiedys na MP byl taki nick Surojadka (jesli dobrze pamietam); - dziewczyna pisala ciekawe rzeczy nt. odzywiania, Niestety, te nawiedzone mpowskie mendy a wlasciwie to chyba jedna wiadoma, majaca chroniczne zwidy, nie dala Jej zyc .. i ta sie wycofala z pisania.. szkoda ! RE: Na Obiad ! ;) - Diego13 - 17-02-2015 my sie po prost licytowalismy kto przyniesie te ziemiaki obierze je ugotuje i zmiksuje i tak podczas tej dyskusji jedlismy te mielone az w koncu stwierdzilismy ze sie nie oplaca tych ziemiakow gotowac bo juz sie najedlismy RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 22-02-2015 Sniadanio-obiad dla leniwych: ![]() - swiezy szpinak - liscie kalarepy - zielone jablko - sok z polöwki limonki - pöl awokado - banan - olej z orzecha wloskiego - woda zmiksowac! ( ca. 3 porcje) RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 03-03-2015 Cos kebab'o podobnego .. z przepyszna salata RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 11-03-2015 Faszerowana czerwona paryka: - linsen - mieso indyka - marchewka - cukinia - cebulka - baklazan - ser feta - sol, pieprz, zapiekana w sosie pomidorowym z ziolami. Jesli jest ktos glodny, mam jeszcze zapiekana polowke kapustki do poczestowania ![]() RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 07-04-2015 Poswiateczny makaron zapiekany z malinami i bananem; czyli resztki RE: Na Obiad ! ;) - Giulietta - 27-04-2015 Rzucam przepisem: Zapiekanka alpejska Składniki: - 0,5 kg mięsa wołowego - 5-6 średnich ziemniaków - kawałek selera korzennego - 2 szklanki rosołu drobiowego - 1 średnia cebula - 4 ząbki czosnku - 3-4 pomidory - natka pietruszki - 2 marchewki - musztarda - ewentualnie koncentrat pomidorowy Dodatkowo: - sól, pieprz - papryka ostra - rozmaryn - cynamon - masło i mleko do umaszczenia ziemniaków - masło klarowane do smażenia żeby nie było, że kradnę: sposób przyrządzenia i foty pod linkiem: http://job-profi.pl/pl/po-godzinach/106-przepisowo/1372-zapiekanka-alpejska RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 30-04-2015 Az mi slinka poleciala .. ale u mnie jedzenie oznacza cierpienie RE: Na Obiad ! ;) - Giulietta - 07-05-2015 (30-04-2015, 19:34)ychna napisał(a): Az mi slinka poleciala .. na prawdę polecam! pyszne! ![]() RE: Na Obiad ! ;) - Diego13 - 07-05-2015 zrobie zeby sie z wami zmierzyc w talentach kulinarnych |