![]() |
Mity dawnych lat. - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Mity dawnych lat. (/Watek-mity-dawnych-lat_2667) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
|
RE: Mity dawnych lat. - iberte - 06-02-2018 (06-02-2018, 00:08)ferdydurke napisał(a):(06-02-2018, 00:02)iberte napisał(a): Na to wychodzi,ze caly swiat wie o co chodzi......ale Ty nie.Iberte, skoro cały świat wie o co chodzi, to należało mnie i pana ministra sprowadzić do parteru i udowodnić w otwartej dyskusji, że to nie jest prawda! Ferdydurke, minister ma doradcow,wiec niech mu podpowiedza. Ty zamiast boksowac sie z zielonka.....rusz glowa. Wystarczylo zwrocic uwage na to co nypisala. W 1960 Polska podpisala umowe z amis. Wyplacila im 40 mln dolcow w zamian za zobowiazanie,ze ci nigdy wiecej nie beda wspomagac roszczen "obywateli amerykanskich" Amis kase wzieli. W grudniu ubieglego roku wydali ustawe,ze wspomagaja roszczenia"obywateli amerykanskich" wobec Polski. Malo tego,dotyczy to rowniez mienia bez dziedziczenia. Takie mienie, na mocy prawa spadkowego przechodzi na skarb panstwa. W tym wypadku,poniewaz chodzi o "obywateli amerykanskich".....w dupie z prawem. Mienie to ma byc przekazane na potrzeby organizacji zajmujacymi sie pamiecia holocaustu. Paradoksem jest,ze te organizacje Izrael powolal do zycia juz w 2011. Dwa lata po konferéncji w Pradze. Na owej konferencji dotyczacej "ery holocaustu",ustalono,ze kraje Europy Srodkowej powinny zadoscuczynic roszczeniom "obywateli amerykanskich" Rosja zostal z roszczen wylaczona(owczesne stosunki Rosja-USA) Niemcy zostaly wylaczone(Schröder juz wczesniej powiedzial...es reicht) Pozostala Polska,Ukraina,Bialorus. Ukraina i Bialorus jest bankrutem. Wyplacalna jest jedynie Polska. Swita? ![]() RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 06-02-2018 Iberte powiadasz w grudniu ubiegłego roku! Odpowiesz mi złotko kiedy rząd " dobrej zmiany" stwierdził, że umowy zawarte przez rząd PRL- są nieważne? RE: Mity dawnych lat. - phoenix - 06-02-2018 Jerzemu niestety nie zaswita jest zaslepiony nienawiscia do Polski i Polakow ![]() Otym typie spod ciemnej gwiazdy J.T. Gross powiedziano, ze jest polakożerczym hochsztaplerem. Mysle, ze to okreslenie nie byloby przesadne w odniesieniu do kol.szydercy. RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 06-02-2018 Idąc tym tokiem "myślenia" którym podążył pisuarowy rząd można się spodziewać, że podpisany w grudniu 1970 układ o granicy na Odrze i Nysie też jest nieważny. No tym sposobem budzimy duchy historii, które już przeszły do lamusa, ale my je wskrzeszamy, a potem będziemy się dziwili, że wszyscy są przeciw nam. Iberte! Polska prowadzi politykę wybierania rodzynek z ciasta bakaliowego, a okruchami gardzi myśląc, że inni tego nie postrzegają i są głupsi od nich. ![]() To jest polityka która doskonale obrazuje polskie cwaniactwo i kombinatorstwo o którym pisałem w wpisie do Diego. RE: Mity dawnych lat. - iberte - 06-02-2018 (06-02-2018, 00:34)ferdydurke napisał(a): Iberte powiadasz w grudniu ubiegłego roku! Kochanie, nie jestem Twoje zlotko. 12 grudnia.Dokladnie jeden dzien po zaprzysiezeniu Morawieckiego. Nie wiem kiedy stwierdzono i kto stwierdzil,ze umowy z PRL sa nie wazne. Nawet gdyby uznano umowe z 1960 za niewazna,to jest ewenementem politycznym,aby obcy kraj wydawal ustawy w sprawie innego suwerennego kraju. Rowniez skandalem jest,aby premier Izraela domagal sie ,aby Sejm RP z nim ustal tresc ustaw. Izrael od lat,prowadzi wobec Palestyny polityke stosujaca nazi-metody. Nie stosuje sie do rezolucji ONZ. Nie jest zerejestrowany jak potega posiadajaca bron atomowa....etc Caly swiat to widzi,wie i trzyma morde w kubel. We Poeple.... RE: Mity dawnych lat. - Majami - 06-02-2018 A Polska mordę drze ...taka potęga. RE: Mity dawnych lat. - iberte - 06-02-2018 (06-02-2018, 00:53)Majami napisał(a): A Polska mordę drze ...taka potęga. Ty nie popierasz polityki PiS-u To jestem w stanie zrozumiec,bo oni sami czasami jej nie rozumieja. Pozwol jednak ,ze zapytam Cie otwarcie... Czy Ty rozumiesz o co chodzi w tej zadymie? RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 06-02-2018 (06-02-2018, 00:48)iberte napisał(a): Kochanie,No to ja ci podpowiem - 02.08.2017 profesor Kucharczyk stwierdził, że umowa z 1953 roku pomiędzy Niemcami a PRL jest nieważna, bo............... poszukaj sobie. Tego samego dnia poseł Mularczyk obiecał że do 11.08.2017 będą mieli wyliczenia ile Niemcy są Polsce winni. Zebrano owoce z drzew, wykopano ziemniaki i buraki. Odprawiono dożynki, znicze na grobach dawno już wygasły, odgarnięto pierwsze, drugie i trzecie śniegi, świąteczne choinki wylądowały w piecach, a wyliczenia nadal brak. Ale za to obudzono demony, które nigdy nie powinny zostać obudzone! ![]() ![]() Dodatkowo zapominasz, że rząd dobrej zmiany brał pod uwagę skarżenie reparacji wojennych od Niemiec w USA. Odpowiedz mi dlaczego amerykański sąd ma być kompetentny w sprawie niemieckich reparacji, a izraelskich nie?! RE: Mity dawnych lat. - Majami - 06-02-2018 (06-02-2018, 00:57)iberte napisał(a):(06-02-2018, 00:53)Majami napisał(a): A Polska mordę drze ...taka potęga. A ty nie ? W konflikt z izraelem PiS wpadł troche przez przypadek. RE: Mity dawnych lat. - iberte - 06-02-2018 (06-02-2018, 01:05)ferdydurke napisał(a): « Wstecz 1 ... 54 55 56 57 58 Odpowiedz Nie musisz mi podpowiadac. Prof.Kucharczyk wyrazil jedynie swoja opinie. Do orzecznictwa sa sady. (06-02-2018, 01:07)Majami napisał(a): A ty nie ? W 2009, PO oraz PSL bylo u wladzy. PiS zbiera owoce chowania glowy w piasek Sprobuj mi wytlumaczyc,w jaki sposob bedzie zarzadzane mienie " bez dziedziczenia"? Ziemia i kamienice pozostana przeciez w Polsce. Skoro nie bedzie to mienie polskie.....to kto na terenie Polski bedzie nim zarzadzac? RE: Mity dawnych lat. - Majami - 06-02-2018 Tak naprawdę chodzi o zblizajace sie wybory samorzadowe i twardy elektorat PiSowsko-Toruński. po rekonstrukcji rzadu Morawieckiego , wywaleniu Beci , Antona i Jaska mocno osabionego . tadziu z jarem nie znosza się ostatnio a to byli łącznicy i liczniki. Na czym zagrać elektoratowi ? Na wspólnym wrogu , czyli Żydach. Smoleńskie paliwo sie wypaliło i juz bokiem wychodzi a zatem zagrano elektoratowi antysemitów na koejnej nucie . Maja dyplomatołków , którzy nie sa wizjonerami i nie znaja się na dyplomacji i jej konsekwencjach i narobili bigosu. Polityka i szczucie antyniemieckie tez się oklepao i już swoje żniwo zebrało ...pechowo gdy nowy premier potrzebuje spektakularnych wyczynów BMW wycofuje swoja inwestycje która zamierzał umiescic w Polsce( to ta dyplomacja w kuluarach zrobiła swoje) Budzet funduszów spójnosci to kolejna katastrofa zblizajaca sie wielkimi krokami ( Anglia juz też nie wplaci SPOREJ sumy do tej sakiewki), niezwracanie WATu przez fiskusa zaczyna sie zacinać ( a przeciez to byly liczby na której to Morawiecki budowal PiSowski cud gospodarczy i lal z próznego) No i te neonazistowskie i narodowcow babole przy ktorych grzali się misnistrowie , czlonkowie rzadu i posłowie tez trzeba przytuszowac bo rozlazi im się to jak karaluchy. Czym bys odwrócił uwagę ? na to wszystko Miister Spraw Zagranicznych ...tak , tak , ten eksperymentalny. no i wyszla dupa blada. Co by tu jeszcze sperd***c mili państwo ? Ktos ma jakiś pomysl ? RE: Mity dawnych lat. - iberte - 06-02-2018 (06-02-2018, 01:05)ferdydurke napisał(a): « Wstecz 1 ... 54 55 56 57 58 Odpowiedz RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 06-02-2018 (05-02-2018, 23:43)phoenix napisał(a): Ktos kiedys probowal dawac rade glupiemu, co robic, zeby od razu ludzie nie zorientowali sie z kim maja do czynienia i rzekl: I dlaczego nie wziełaś sobie tej rady do serca? Nie piszę do głowy, bo wtedy pisałbym do fałszywego organu! ![]() ![]() To zlewanie się postów jest przeciwne mojemu zamiłowaniu do jasnej cezury ![]() RE: Mity dawnych lat. - Majami - 06-02-2018 (06-02-2018, 01:09)iberte napisał(a):A może Gmina Żydowska w Polsce ?(06-02-2018, 01:05)ferdydurke napisał(a): « Wstecz 1 ... 54 55 56 57 58 Odpowiedz Sie powoła stowarzyszenie zarządzajace w imieniu , albo jeszcze jakies inne gówno zgodne z prawem. Sorki ze tak a raty jade , ale fim ogladam i jakos tak na dwa fronty jade. RE: Mity dawnych lat. - iberte - 06-02-2018 (06-02-2018, 01:27)Majami napisał(a): A może Gmina Żydowska w Polsce ? Ktora? Ta w Warszawie nie potrafi zarzadzac nawet Muzem Zydowskim. Ja tez na raty.... 65 mlrd to jest kapital ktorym nie moze zarzadzac......jakies gowno zgodne z prawem RE: Mity dawnych lat. - Majami - 06-02-2018 Jak juz bedzie czym zarzadzac to sobie z Hameryki przywiozą jakąś sprytna kancelarie prawna co im bedzie liczyła te drobniaki. Juz ty Żydów i Watykan nie ucz liczyć. RE: Mity dawnych lat. - iberte - 06-02-2018 (06-02-2018, 01:36)Majami napisał(a): Jak juz bedzie czym zarzadzac to sobie z Hameryki przywiozą jakąś sprytna kancelarie prawna co im bedzie liczyła te drobniaki. I wlasnie o to chodzi... Jak juz bedzie tak daleko,to obcy beda miel w reku kapital odpowiadajacy rocznemu budzetowi. Amen RE: Mity dawnych lat. - Majami - 06-02-2018 I wybacz im , gdyz oni sami nie bardzo wiedza co czynią. A gdzie im do przewidywania dalekosieznych skutków tych swoich posunięc. No i mi wybacz. RE: Mity dawnych lat. - fiscus - 06-02-2018 Moze zacznijcie od Bonaparte ,a moze od Mieszka! zapewne temat znajdziecie adekwatny z dzisiejszym. RE: Mity dawnych lat. - ferdydurke - 06-02-2018 (06-02-2018, 01:14)Majami napisał(a): no i wyszla dupa blada. No ja mam! 1. Proponuję wystąpić o reparacje od Szwedów za Potop szwedzki. 2. Proponuję wystąpić o reparacje do Francji i Anglii, że we wrześniu 1939 roku nie ruszyły tyłka. 3. Proponuję wystąpić o zwrot kosztów wyprawy Sobieskiego pod Wiedeń. 4. Proponuję wystąpić do Bułgarów o zwrot plaży nad Morzem Czarnym. 5. Proponuję zwrócić się do Włochów o tantiemy za reklamę ziemi włoskiej, którą bezpłatnie robimy im od 200 lat, a oni nikczemni jeszcze od nas kasują, kiedy jeździmy po ich autostradach. 6. Wystąpić do Szwajcarów, by oficjalnie ogłosili Wallenroda Polakiem. 7. Wystąpić do Grecji o odszkodowanie za przyjęcie greckich komunistów przez PRL. 8. Wystąpić do Turcji o odszkodowanie za najazdy tureckie i żołd generała Bema. 9. Wystąpić do Mongolii o odszkodowania za najazdy hord mongolskich i zabicie trębacza z wieży Mariackiej. 10. Wystąpić do Watykanu o uznanie Jezusa Chrystusa za Polaka, bo skoro jego matka jest królową Polski, to jej syn musi być Polakiem. Myślę, że tym dziesiątym żądaniem spieprzymy sobie stosunki dyplomatyczne z jedną trzecią Swiata ![]() |