![]() |
TO I OVO :-) - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: TO I OVO :-) (/Watek-to-i-ovo_2473) |
RE: TO I OVO :-) - Majami - 12-11-2017 Dabrowski/ska Ja nie muszę sie drzeć , odpalac rac , ubliżać innym i wszczynać burd na ulicach by zaakcentowac że jestem Polką. Natomiast ogladajac takie filmy mam łzy w oczach z innego powodu , mnie jest żal że sa tam tacy co ten kraj w taki właśnie sposób rozpierdielają. Nie muszę udawać że nie zauważam że marsz niepodległości to naprawdę marsz faszystów. Ze zdumieniem widzę że maszerowanie z falangą jest legalne. Ten oczadziały tłum pała nienawiscia do wszystkich i do wszystkiego co nie jest polskie, do wiekszej cześci narodu , która nie identyfikuje się z nimi też. RE: TO I OVO :-) - Marika - 12-11-2017 (12-11-2017, 15:16)Dąbrowski napisał(a): Daleczego wstawiacie filmiki przedtawiajace male incydenty ,ktore praktycznie nic nie znacza ? kilka osob to nie miliony ,te miliony to potega mojej kochanej ojczyzny hm dziennikarz Stankiewicz też kocha Polskę jutro ma trafić pozew do prokuratury za słowa w dzisiejszej Loży prasowej http://polityczek.pl/uncategorised/5947-karczewski-zglasza-do-prokuratury-stasinskiego-za-jego-ostre-wypowiedzi-o-marszu-niepodleglosci RE: TO I OVO :-) - Leon 66 - 12-11-2017 " Polacy patrioci, dla Brytyjczykow- faszysci "Ten tytul , ma cos w sobie. Polski patriota jest w jakims stopniu faszysta , powiedz Dabrowski czy nie i nie udawaj naiwnej . Widzialas ten pierwszy filmik z Wrocka, to sa wlasnie rasowi polscy patrioci. Nienawidza wszysko co obce, nienawidza nawet swoich, bo ci maja odwage miec inne niz oni zdanie . Popatrz na polski obecny rzad, na ich przedstawicieli, na ich program , zachowanie . Faszysta pogania faszyste . Nie mylic z faszyzmen okresu wojennego , faszyzm ma szerokie znaczenie , tu wklejka : "Faszyzm jest powszechnie określany jako skrajna prawica, choć wielu autorów uważa że faszyzmu nie da się umieścić w konwencjonalnym podziale lewica-prawica. Na faszyzm wpłynęły zarówno poglądy prawicowe i lewicowe, konserwatywne i antykonserwatywne, racjonalne i antyracjonalne oraz narodowe i ponadnarodowe. Różne odmiany faszyzmu charakteryzuje się jako skrajnie prawicowe ze względu na przekonanie ich zwolenników i ideologów jakoby to określona grupa ludzi była lepsza od innej i miała prawo dominować nad innymi grupami, które są, jej zdaniem, gorsze. Nie dziekuj, mam czas i wlasnie grzmi u mnie i pada. . RE: TO I OVO :-) - Marika - 12-11-2017 dziennikarz Stasiński ![]() RE: TO I OVO :-) - helen*** - 12-11-2017 Nawet mlodziez ma w sobie nienawisc , maja to juz wpojone to od dziada pradziada, jest to prymitywne i nic wiecej! Wstyd! RE: TO I OVO :-) - Dąbrowski - 12-11-2017 RE: TO I OVO :-) - helen*** - 12-11-2017 (12-11-2017, 15:16)Dąbrowski napisał(a): Daleczego wstawiacie filmiki przedtawiajace male incydenty ,ktore praktycznie nic nie znacza ? kilka osob to nie miliony ,te miliony to potega mojej kochanej ojczyznyGdyby byla taka kochana, nie musialabys tulac sie po swiecie ![]() RE: TO I OVO :-) - Dąbrowski - 12-11-2017 (12-11-2017, 16:27)Leon 66 napisał(a): Nie dziekuj, mam czas i wlasnie grzmi u mnie i pada. .u mnie tez brzydka pogoda (12-11-2017, 16:27)Leon 66 napisał(a): Faszysta pogania faszyste .dokładnie to idzie w obie strony skoro Polacy nie sa mniejszościa w Niemczech ,to Polacy powinni tez zrobić to samo ze Ślazakami ,a mają w Polsce jak u pana Boga za piecem RE: TO I OVO :-) - helen*** - 12-11-2017 Jak postepuja z nami Niemcy wiem sama, mam swoje 27-letnie doswiadczenie, nikt mnie nie skrzywdzil jeszcze. RE: TO I OVO :-) - Dąbrowski - 12-11-2017 (12-11-2017, 16:39)helen*** napisał(a): Gdyby byla taka kochana, nie musialabys tulac sie po swieciejest kochana w Polsce pracy jest dość RE: TO I OVO :-) - Majami - 12-11-2017 Nie rozśmieszaj mnie tymi relacjami i komentarzami z TVP . Miałam okazje dzis posłuchać tej żenady od Wkórskiego. RE: TO I OVO :-) - Dąbrowski - 12-11-2017 (12-11-2017, 16:43)helen*** napisał(a): Jak postepuja z nami Niemcy wiem sama, mam swoje 27-letnie doswiadczenie, nikt mnie nie skrzywdzil jeszcze. sama sie krzywdzisz zasuwając na nich ![]() (12-11-2017, 16:45)Majami napisał(a): Nie rozśmieszaj mnie tymi relacjami i komentarzami z TVP . To nie słuchaj ,proste! (12-11-2017, 16:33)helen*** napisał(a): Nawet mlodziez ma w sobie nienawisc , maja to juz wpojone to od dziada pradziada, jest to prymitywne i nic wiecej! Wstyd to jak Polak Polaka sie wstydzi w Niemczech,To dopiero prymityw! RE: TO I OVO :-) - Majami - 12-11-2017 Prymitywów i ja sie wstydze. I nie jest istotne w jakim miejscu na ziemii sie znajdują. Chamstwo i prymitywizm nie jest pojęciem geograficznym. RE: TO I OVO :-) - Majami - 12-11-2017 (12-11-2017, 16:44)Dąbrowski napisał(a):(12-11-2017, 16:39)helen*** napisał(a): Gdyby byla taka kochana, nie musialabys tulac sie po swieciejest kochana w Polsce pracy jest dość To co tu robisz ? Jedż , pracuj i walcz o suwerenną Polskę. RE: TO I OVO :-) - Renia - 12-11-2017 Nie ma chyba kraju na swiecie,gdzie nie byloby Polakow.Jedni ich lubia inni nienawidza. Przypomne wam czasy Solidarnosci,kiedy w Polsce byl stan wojenny.ludzie byli internowani,strzelano do nich na ulicy.Byla bieda i dyktatura.I wtedy caly swiat nam pomagal.Byly paczki,pieniadze,sprzedt do drukowania ulotek.Solidarnosc swiata byla imponujaca.Udzielano azylu,tym,ktorzy dostali bilet tylko w jedna strone.To byla gigantyczna pomoc.Dzisiaj w roznych krajach jest wojna i ludzie prosza nas o pomoc i co?Chcialoby sie powiedziec,jak bida to do zyda,po bidzie pocaluj mnie w d...e zydzie.Tacy jestesmy. Nie jestem zachwycona muzulmanami ale przeciez nie wszyscy to terrorysci.Polska nie chce obcych,chociaz slynie z odwagi i walecznosci.Boja sie. Nie wystarczy chciec boga,trzeba zyc tak jak on przykazal.Co to za religia,ktora glosi hasla -miluj blizniego a go nienawidzi.Zamiast tylko rzadac,moze lepiej zastanowic sie czy dobrze znam 10 przykazan boskich.Czy stosuje sie do nich.Jezeli nie,to psu na bude taka wiara. RE: TO I OVO :-) - helen*** - 12-11-2017 Co to ,za nowe haslo ? " my chcemy Boga" Jeden cos wymysli,a reszta ,za nim, klepia bez sensu! (12-11-2017, 11:15)Dąbrowski napisał(a): To ludzie domagaja sie Boga ,czyli my którzy tworzymy kościół,a po co mamy sie zmieniać? Chyba ze masz majami na mysli kaplanow,ktorzy nie byli z powolania to sie zgodze ,trzeba sie modlic o powolania,bo jest ich coraz mniej Boże widzisz ,a nie grzmisz ! Dzony z Koziej Wolki w akcji ![]() RE: TO I OVO :-) - Leon 66 - 12-11-2017 co to dzony ? Dabrowski, przylacze sie do Helen i Majami, masz bardzo radykalne poglady i kierujesz sie dziwnymi pobudkami . Je wysylasz do Polski , sama zas niby wieksza patriotka od nich, chcesz pozostac w D. Jak ja lubie czytac teksty Polakow, ktorzy pracuja dla Niemca, placa mu podatki, zyja i mieszkaja u niego , traca mlodosc i zdrowie dla niemieckiej renty, zeby w niedziele na polskich portalach wyspiewywac hymny na czesc opuszczonej ojczyzny . RE: TO I OVO :-) - ferdydurke - 12-11-2017 ad Dąbrowski i twój wklejony filmik o traktowaniu Polaków w DE, do twojej łepetyny i łepetyn twoich idolów: W DE żyje ponad 3,5 miliona Turków i praw mniejszości nie posiadają! 1,5 miliona "Polaków" żyjących w DE posiada niemiecki Personalausweis. W DE są cztery mniejszości: - Sorbowie ( Serbo-Łużyczanie ) - Duńczycy - Friesen ( po polsku chyba Fryzyjczycy, ale nie wiem ) - Sinti & Roma ( Cyganie ) Dlaczego oni mają status mniejszości, a Polacy, Turcy, Włosi i Grecy nie? Bo oni żyją tutaj od wieków i nie przybyli do tego kraju za pracą i za chlebem. To jest od wieków ich ziemia, na której żyją od dziesiątek pokoleń. Zmieniały się granice państw, a oni pozostawali, dlatego mają status mniejszości. I identycznie jest ze Slonzokami. Polska przetrzymała po II wś Slonzoków na siłę w PRL - swego rodzaju przymusowy pobyt, ale ci ludzie nigdy nie poczuli się Polakami, a jako że mieszkają na tych ziemiach od wieków, to mają prawo do uznania bycia mniejszością. Polską wadą myślenia jest metoda "wybierania rodzynków", a nie logika prawna. RE: TO I OVO :-) - Leon 66 - 12-11-2017 No i Dabrowski , pomaszerowala ze spiewem na ustach ,w kierunku Boga..powiewajac sztandarem . RE: TO I OVO :-) - ferdydurke - 12-11-2017 (12-11-2017, 16:48)Dąbrowski napisał(a): Wstyd to jak Polak Polaka sie wstydzi w Niemczech,To dopiero prymityw! Dąbrowski, czy mam być dumny z rodaków, którzy w miejscach publicznych używają wulgarnych słów ? Czy mam być dumny z rodaków, którzy w miejscach publicznych siedzą przy flachach wódy i skrzynkach piwa? Czy mam być dumny z polskich idiotów za kółkiem powodujących tysiące wypadków? Uwielbiam Polaków, ale niestety nie wszystkich, identycznie jest z Niemcami, Grekami, Ruskimi, czy Turkami. Na akceptację należy sobie zapracować, a nie tylko o nią wołać. |