Nasze-Niemcy.pl
Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Humor (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-humor_1248)
+---- Wątek: Opowiesc o tlustym Leonie ;) (/Watek-opowiesc-o-tlustym-leonie_3008)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Roksolana - 28-03-2021

...o , macie nowy temat.
To taka gloryfikacja ? chyba tak.
Reniu, fajnie , że jesteś w zdrowiu i dobrym humorze.
Ciekawe określiłaś swoją dawną wirtualną koleżankę i sądzę, że nie jesteś odosobniona. Wydaję mi się, że piszesz o objawach, a przyczyna leży w tym, że Leon jest zbyt egocentryczny i nie spełniony. Niby jeszcze nie stara, i mogłaby coś w życiu zrobić ciekawego, ale nie wie jak. A może nie chce, może za leniwa , żeby coś zrobić. Nie darzę zbytnią sympatią jej, ale szczerze mi jej szkoda.
Kiedyś słyszałam trafne powiedzenie - "Czemu głupie, bo biedne. A czemu biedne, bo głupie" i tak koło się toczy, nie ma polotu czy chęci, żeby to koło przerwać... tut kłania się egocentryzm ( przecież jest naj...)

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - iberte - 28-03-2021

(28-03-2021, 22:25)Roksolana napisał(a): ...o , macie nowy temat.
To taka gloryfikacja ? chyba tak.
Reniu, fajnie , że jesteś w zdrowiu i dobrym humorze.
Ciekawe określiłaś swoją dawną wirtualną koleżankę i sądzę, że nie jesteś odosobniona. Wydaję mi się, że piszesz o objawach, a przyczyna leży w tym, że Leon jest zbyt egocentryczny i nie spełniony. Niby jeszcze nie stara, i mogłaby coś w życiu zrobić ciekawego, ale nie wie jak. A może nie chce, może za leniwa , żeby coś zrobić. Nie darzę zbytnią sympatią jej, ale szczerze mi jej szkoda.
Kiedyś słyszałam trafne powiedzenie - "Czemu głupie, bo biedne. A czemu biedne, bo głupie" i tak koło się toczy, nie ma polotu czy chęci, żeby to koło przerwać... tut kłania się egocentryzm ( przecież jest naj...)

Zawodowa szkola dla malarzy trwa 3 lata.
Gdyby sie za siebie wziela, to na 60- ke przyniesie dyplom do domu.
Trzeba tylko chciec

...oh...Iberte , Smile brakowało mi tego , buźka.
Sądzę, że nie doceniasz zawodu malarzy (pokojowe) Te dobrze wykwalifikowane specjaliści, nie złą kasę trzepią, aż miło popatrzeć.

PS. Chciałeś kawałek poletka, już wiosna, śniegi roztopione...trza z motyką potańczyć.. Smile

(28-03-2021, 22:35)Roksolana napisał(a): ...oh...Iberte , Smile brakowało mi tego , buźka.
Sądzę, że nie doceniasz zawodu malarzy (pokojowe) Te dobrze wykwalifikowane specjaliści, nie złą kasę trzepią, aż miło popatrzeć.

PS. Chciałeś kawałek poletka, już wiosna, śniegi roztopione...trza z motyką potańczyć.. Smile

Oczywiscie, ze doceniam.
Zawodu nalezy sie wyuczyc i wykonywac dobrze.
A to tylko.... siano w butach, pedzel w lapie i narzeka, ze jej „stary“ chrapie.

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Leon 66 - 28-03-2021

Czesc ,

Powiem wam ze normalnie rece opadaja ,
Nawet Roxa ma cos z dalekiego Kolchozu do powiedzenia na moj temat . ona wie ze jestem niespelniona
i tak jej mnie szkoda .. Przychodzi raz na rok , ale wie..

Szkoda tez jest i innym .
A tak po prawdzie Ibertus , nie besztaj Renki , bo to wcale nie Renka .
Pisalam z nia na priwa - jest chora i dala sobie spokoj z laptopem i innymi urzedzeniami elektrycznymi .

Za nia podaje sie znowu wasza kolezanka , ta notabene ma juz dobra wprawe . Pamietacie ze na starym MP robila to z Renki profilem wielokrotnie ?.

Renka jest z dobrze wychowanych ,- takich tekstow, tym bardziej na moj temat - tu do Ferdydurke i do zielonki nigdy by nie naisala . Amen !
Jezeli nie r mozecie ozpoznac jej stylu ,-to gorzej z wami jest niz myslicie .

Dzekuje tez za owe niekonczace sie literackie wyrazy uznania .

Wiem ze ludzie zauwazalni sa kolkiem w ku tych ktorzy nie moga pogodzic sie ze swoja normalnoscia .
Nie martwcie sie ale , moze kiedys Helcia albo zieloncia i o was zalozy jakis fajny temacik .

Teraz mowie Wam : adijos

i uplynniam sie po wyjasnieniu rzeczy do nastepnego razu ...

Parobku,- trzymaj fason - sama wiem gdzie drzwi ..

He he...

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - ferdydurke - 28-03-2021

Tlusty kapusiu po sierzancie, fanko prolo tv, twoje insynuacje sa glupie, tyle bledow by Zielonka nie zrobila, ale byla artystka estradowa tak.

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - "RENIA" - 28-03-2021

Iberte,przesadzasz z tym kablowaniem.Kojarza ci sie czasy okupacji a to tu ma zupelnie inne znaczenie.

Zeby Admini kogos zbanowali trzeba bylo poklonic sie Rabe.Ona chyba pracuje tam na pol etatu.

Po drugie,nie mam zamiaru tu bywac na stale.Jestem na fb liderem i tam mi dobrze.Jestem wolnym czlowiekiem i pisze tam gdzie chce i co chce.

Wkurzaja mnie docinki Rabe wiec napisalam co chcialam.Myslala,ze jak moj watek zniszczy to zrobi tu w koncu karuere i otworzy swoj watek.

Czy trzeba Renie ponirzyc,niszczyc,zeby wwyplyna tu na szerokie wody?Dla gospodyni domowej to i moze kariera ale

styl obrzydliwy. Kiedys pisala,ze pracowala w domu starcow i ma nie daleko od domu a tu sie kreuje na artystke. Ludziom czasami na starosc odbija. Zamiast sie rozwijac to sie brzydko starzeja.

Masz racje Parobku , teraz to prawie wyglada ten tekst na Renki ,
ale tych błędów na twoj rozkaz ...az tyle?

Nie sadzisz ze tu już zielonka mocno przesadziła ?

Krunia, kołchozów już dawno nie ma, bądź konsekwentna w wypowiedziach;
...ty się nie bucz, tylko chwilkę zastanów się, przerwij to koło...czemu Ciebie nikt nie rozumie? ..a nawet są zmęczone Twoimi wywodami i przykładami.
Jeszcze jesteś młoda, pełna energii i charyzmy... zrób coś, życie jest piękne. Może kup sobie (jak niemasz) buty trekkingowe, załóż plecak i pójdź w góry...mi pomaga zrelaksować się i nabrać dystansu do życia...kto wie, może taka zmiana i ci by pomogła.
PS. ..Ferdydurke ma rację, ten post pisała Renia,

(28-03-2021, 22:59)RENIA napisał(a): Iberte,przesadzasz z tym kablowaniem.Kojarza ci sie czasy okupacji a to tu ma zupelnie inne znaczenie.

Zeby Admini kogos zbanowali trzeba bylo poklonic sie Rabe.Ona chyba pracuje tam na pol etatu.

Po drugie,nie mam zamiaru tu bywac na stale.Jestem na fb liderem i tam mi dobrze.Jestem wolnym czlowiekiem i pisze tam gdzie chce i co chce.
A jak wyglada twoja kariera na "en passant"?

Nastepna z MP co dostala parcie.
Leosia..... poszla won!!!

Tluste kapusie, przepite rodla nie potrafia zyc bez zwady. Primityw pozostanie prymitywem i nawet milionowa wygrana na loterii tego stanu nie zmieni.

Parobki,stare markotne Lovelasy - Dziubki , kolchozniane dziewuchy ,
tluste zielonki vel Renki i Helcie od wierszufff rymnianych

pocałujcie nas w dupy !

Ostańcie z Bogiem !

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Traffka - 28-03-2021

Leon to kobieta nieokrzesana, zgryźliwa i wręcz podła.
Stanowią z fellahową zośką duet żałosny. Są zaprzeczeniem wszelkiej kobiecości, wrażliwości i manier jakichkolwiek.
To dwa prymitywy.

No jak na "adijos" dwa glupie posty potem, to jest typowe dla prymitywow, bez kregoslupa moralnego.
Ja nie musze ostawac z Bogiem, ale mam nadzieje, ze twoj PeReLowski Bog wybaczy ci twoje grzechy!
Partia z narodem - narod z partia. W moim kosciele mowi sie AMEN.

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Fellah - 28-03-2021

No ty trafka chamico najbardziej sie nadajesz do pisania o wrazliwosci i manierach! Big Grin Big Grin Big Grin

A co ty ferdydurke ze mnie pijaka robisz, jesli sam na portalach randkowych wyznajesz, ze gorzola to twoja najwieksza milosc?  Nie popieprzylo ci sie troche???

Renia lekko stuknieta, o czym sami najlepiej wiecie, ale rozkrecila wam temat, bo od 3 dni byliscie zamurowani i nikt pyska nie chcial otworzyc. Podsypala wam plew do dziobania.

Wesolych swiat stere menele i z samogonem nie przesadzajcie!

Ja sie z wami nie zegnam! Bede tu przy was az do konca. Smile

Ferdy, pijaku i parobku.... ja Lovelas Ci to mowie.
Baby pchaja sie do nas drzwiami i oknami. To nic , ze transe i przebierancy.
Swieta ida i Pan nas wysluchal.

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - Fellah - 29-03-2021

A z czym cie biedaku Pan wysluchal???
Za babami teskniles, czy tylko pogadac z babami chciales?
Oj zalosny z ciebie czlowiek, zalosny.

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - ferdydurke - 29-03-2021

Ja ten link bede wklejal po kazdym wpisie rodla
https://www.youtube.com/watch?v=t_6wY3Wfv9g

RE: Opowiesc o tlustym Leonie ;) - iberte - 29-03-2021

(29-03-2021, 00:04)ferdydurke napisał(a): Ja ten link bede wklejal po kazdym wpisie rodla
https://www.youtube.com/watch?v=t_6wY3Wfv9g

Dobry.
Tak trzymaj