![]() |
WOJNA czy POKOJ. - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +--- Wątek: WOJNA czy POKOJ. (/Watek-wojna-czy-pokoj_2816) |
RE: WOJNA czy POKOJ. - "RENIA" - 18-12-2018 Aaaaa,Jamaika.witaj!!Musialam sie wrocic. ![]() Ja uwazam,ze swieta sa dla malych dzeci co to jeszcze wierza w Mikolaja.Czlowiek sie tylko narobi a mial swietowac i odpoczywac.Dla mnie swieta to dziecinstwo a teraz to ja juz jestem duza dziewczynka. ![]() RE: WOJNA czy POKOJ. - ferdydurke - 18-12-2018 Renia - św. Mikołaj jest 6 grudnia, a nie 24! RE: WOJNA czy POKOJ. - Unka - 18-12-2018 (18-12-2018, 12:25)ferdydurke napisał(a): Unka, kolejność jest nieco inna - wpierw nasi przodkowie zaczeli jeść orzechy i ich tłuszcze pozwoliły rozwinąć się naszym jelitom. Gdyby nasi przodkowie wybrali twoją kolejność, to kiszki by im poskręcało. Z przyswajaniem tluszczy jelita naszych przodkow akurat nie mialy zadnych problemow . Zreszta , czym dla ciebie jest rozwoj jelit? Problemem byl ze spozywaniem surowych produktow zawierajacych skrobie . ..zreszta jest do dzis . Ta gotowana , byla i jest juz lepiej przyswajalna . W ktoryms momencie ..okolo miliona lat temu u naszych przodkow pomnozyly sie kopie genu z enzymem umozliwiajacym amylase . Malpki maja dwa , my 6 . A jak do tego doszlo u czy gotujac malpkom jedzenie za milion lat wychodujemy z nich ludzi to nie wiadomo . ![]() (18-12-2018, 14:15)ferdydurke napisał(a): Renia - św. Mikołaj jest 6 grudnia, a nie 24! Zalezy gdzie . U mnie byl dwa razy Mikolaj . RE: WOJNA czy POKOJ. - "RENIA" - 18-12-2018 Jakis pechowy dzien dzisiaj.Sasiad spoznil sie na pociag, Druga sasiadka,wyprowadzila sie na wies. telewizor mi wysiadl i na dodatek ,ta smutna wiadomosc: Kazimierz Kutz nie żyje. Wybitny reżyser zmarł w wieku 89 lat. RE: WOJNA czy POKOJ. - ferdydurke - 18-12-2018 (18-12-2018, 15:25)Unka napisał(a): Z przyswajaniem tluszczy jelita naszych przodkow akurat nie mialy zadnych problemow .Unka, może ten przystępnie napisany artykuł cię przekona? https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/nauka/1643850,1,jak-mieso-zmienilo-czlowieka.read RE: WOJNA czy POKOJ. - "RENIA" - 18-12-2018 No ciekawe Ferdydurke,co powiesz na ten sposob odzywiania? ,Mozna sobie niezly grosz zaoszczedzic. ![]() RE: WOJNA czy POKOJ. - Unka - 19-12-2018 (18-12-2018, 19:02)ferdydurke napisał(a):Nie przekonal . Jest bardzo uproszczony i autor wspomina tylko w jednym zdaniu o roli termicznej obrobki miesa i roslin w rozwoju mozgu .(18-12-2018, 15:25)Unka napisał(a): Z przyswajaniem tluszczy jelita naszych przodkow akurat nie mialy zadnych problemow .Unka, może ten przystępnie napisany artykuł cię przekona? Ten artykul wyglada dla mnie jak reklama miesa ![]() Mozg nie " zywi" sie miesem , tylko glukoza i potrzebuje okolo 60% z naszej krwi . Mieso poddane obrobce termicznej stalo sie zrodlem energii . Do tego jak juz pisalam doszly geny z enzymem do amylasy . To wszystko razem moglo miedzy innymi byc powodem rozwoju naszego mozgu . To wszystko to oczywiscie teorie i powstaja ciagle nowe . https://www.mpg.de/12561113/1207-evan-019609-neandertaler-gene-geben-aufschluss-ueber-gehirnevolution-des-modernen-menschen Tu np. naukowcy udowodnili , ze neandertalczyk wcale nie byl takim glupkiem , za ktorego go do tej pory uwazano . RE: WOJNA czy POKOJ. - ferdydurke - 19-12-2018 (18-12-2018, 22:57)RENIA napisał(a): No ciekawe Ferdydurke,co powiesz na ten sposob odzywiania?Trochę mnie ten bretanizm uspokoił - nie mam ostatnio apetytu, jem bo wiem, że musze coś zjeść, a tu się okazuje, że ja energie kosmiczną tankuje. ![]() RE: WOJNA czy POKOJ. - ferdydurke - 19-12-2018 Jeszcze tak na marginesie tego bretanizmu, to te dwie osoby trzeba obowiązkowo wysłać do Jemenu i innych krajów Afryki, by pełniły misje misjonarską i pokazały ludziom jak można przeżyć bez jedzenia. RE: WOJNA czy POKOJ. - "RENIA" - 19-12-2018 No wlasnie,Ferdydurke,masz racje.Problem glodu zostalby rozwiazany. Ja sie tu zameldowalam dzieki tobie.Zalozylam dodatkowwo opere jak radziles i w koncu sie tu dostalam. Teraz wyszedl drugi problem,tastatura mi figluje. Pisze tekst a tu mi wyskakuje 10 ooooooooooooooooooooooooooo. Co to moze byc? RE: WOJNA czy POKOJ. - ferdydurke - 20-12-2018 Renia, przeczyść tastature - obróć do góry nogami i potrząśnij, a następnie włącz odurzacz i odkurz klawiature. Następna rada - kiedy piszesz uważaj by żadne przedmioty nie dotykały tastatury. RE: WOJNA czy POKOJ. - Majami - 20-12-2018 Nooooooooo ci kosmici sa w deche. takiego kitu dawno nie słyszałam ![]() RE: WOJNA czy POKOJ. - Słoninka - 20-12-2018 Kiedyś pogodniak radził Reni jak czyścić Tastature... Jak to się życie zmienia, he he RE: WOJNA czy POKOJ. - "RENIA" - 20-12-2018 No dziewczyny,ta uszczypliwosc to jakas forma zazdrosci? ![]() Mimo wszystko,witam was serdecznie. Ferdydurke,ja nie jem jak pisze.Jezeli myslisz,ze to okruszki z mojego sniadania.to napewno nie. Za rade dziekuje ale popatrz ile zamieszania narobila wsrod twoich wielbicielek ![]() RE: WOJNA czy POKOJ. - Majami - 20-12-2018 Idz do sklepu , kup sprezone powietrze i wydmuchaj kurz z klawiatury. Gdzie ty widzisz jakies zamieszanie ? Gdzie wyczytałaś moją uszczypliwosć ? RE: WOJNA czy POKOJ. - "RENIA" - 20-12-2018 Majami, ![]() Skoro czujesz sie obrazona,moge przeprosic ale w moim wpisie nie widze nic takiego,zebys poczula sie dotknieta. Tastature odkurzylam i przy okazji caly pokoj.Niestety roblemow nie ubywa.Od tygodnia zmagam sie z MatchaTee. Kupilam oryginalna z Japonii do tego miotelke z bambusa i zrobilam Matcha Party, Sasiedzi mieli mi pokazac jak sie robi taka herbate.Niestety piane nie moglismy zrobic i nie wiadomo gdzie robilismy blad.Jutro mam zakupy, moze wieczorkiem wpadne.Dobrej nocy zycze. RE: WOJNA czy POKOJ. - dziaczuk - 21-12-2018 Pokojowo wpadłam https://mobile.twitter.com/PopieramyPMM/status/1075764195054911489 RE: WOJNA czy POKOJ. - "RENIA" - 21-12-2018 Dziaczuk,co chcialas mi powiedziec,tym linkiem.Nie bardzo rozumiem. ![]() eine aktuellen Einstellungen überprüfen Nimm dir einen Augenblick Zeit, deine aktuelle Auswahl durchzusehen und zu bestätigen. Auffindbarkeit Anderen erlauben, dich über deine E-Mail-Adresse zu finden Anderen erlauben, dich über deine Telefonnummer zu finden Mitteilungen E-Mail-Updates Einige zulassen Twitter sendet dir E-Mails, u.a. mit Empfehlungen, Marketing-Mitteilungen und Infos über deine Twitter Aktivitäten. Personalisierung Personalisierte Anzeigen Auf Twitter siehst du immer Anzeigen basierend auf deiner Twitter Aktivität. Wenn diese Option aktiviert ist, kann Twitter Anzeigen auf Twitter und anderswo durch Kombination deiner weiteren Online-Aktivitäten und der Informationen von unseren Partnern weiter personalisieren. Mehr erfahren Personalisieren basierend auf deinen Geräten Twitter personalisiert dein Erlebnis immer mithilfe aller Geräte, auf denen du dich angemeldet hast. Wenn diese Option aktiviert ist, kann Twitter deinen Twitter Account auch mit deinen weiteren Geräten verknüpfen – auf denen du dich noch nie bei Twitter angemeldet hast –, so deine Nutzung erfassen und dein Erlebnis optimieren. Mehr erfahren Personalisieren basierend auf Orten, an denen du gewesen bist Twitter verwendet immer einige Daten, etwa den Ort deiner Registrierung und deinen aktuellen Standort, um dir relevantere Inhalte zu zeigen. Wenn diese Option aktiviert ist, kann Twitter dein Erlebnis basierend auf weiteren Standorten personalisieren, an denen du gewesen bist. Daten Deine Daten mit Twitter Geschäftspartnern teilen Mit dieser Einstellung darf Twitter nicht öffentliche Daten, wie z.B. Inhalte, die du gesehen hast, sowie deine Interessen, mit bestimmten Geschäftspartnern teilen, die sie z.B. für Anzeigen und Marken-Marketing nutzen. Mehr erfahren Kontakte Hochgeladene Kontakte Twitter nutzt deine hochgeladenen Kontakte zur Personalisierung von Inhalten, etwa für Vorschläge und um dir und anderen Accounts und Tweets anzuzeigen. Du kannst zuvor hochgeladene Kontakte entfernen. Dadurch wird auch die Synchronisierung auf allen deinen Geräten deaktiviert. Mehr erfahren, to mialas na mysli? O co chodzi z tym linkie RE: WOJNA czy POKOJ. - Freddy - 21-12-2018 Masz konto na Tweeterze? Pod podanym linkiem mozesz obejrzec powitanie polskiego i brytyjskiego premiera w Londynie przez dzieci spiewajace polskie koledy. RE: WOJNA czy POKOJ. - dziaczuk - 21-12-2018 Renia to tylko spotkanie w Londynie , Morawieckiego dzieciaki przywitały polska kolęda ,,Cicha noc,,Wzruszające.. Ja też nie mam Twitter ale cząstkę mogłam zobaczyć ,kolędę i kilka komentarzy :Chciałabym też pochwalić się jak moja wnusia śpiewa w chórze w kościele w Dublinie ,ale wyskakuje mi że mogę wszędzie udostępniać tylko nie na NN ![]() Też się wzruszyłam ,lubię celtyckie nutki ,córcia dziś mi wysłała na Whatsapp Irlandia też dba o tradycje chrześcijańskie,to mi się bardzo podoba |