Nasze-Niemcy.pl
Kolejna rocznica i moja kolejna frustracja! - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Kolejna rocznica i moja kolejna frustracja! (/Watek-kolejna-rocznica-i-moja-kolejna-frustracja_2404)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Kolejna rocznica i moja kolejna frustracja! - ferdydurke - 04-08-2017

(04-08-2017, 00:55)~Tlen~ napisał(a):
(04-08-2017, 00:39)Majami napisał(a): Renia wszystko ok.
Najpierw reparacje wojenne potem ziemie zachodnie wracaja do Rzeszy.
Według tej logiki mam szanse na to ze ja i moja córa urodziłysmy sie na terenach Niemieckich.Big Grin

Zośka ,a kto nam odda ziemie wschodnie ...jest za niech będzie jak przed Adolfem Smile

Tlenie robisz ten sam błąd logiczny, co większość Polaków. Polacy stanowili przed II wś 69% społeczeństwa obywateli RP
Powierzchnia II RP miała ca 388,8 tyś kmq 69% z tego to ca 268 tyś kmq tyle ziemi przypadało na Polaków po sprawiedliwym podziale każdemu po równo. Ile ma obecnie? 312 tyś kmq. Te ziemie, które Polska "utraciła" do dzisiaj nie uzyskały stopnia zagospodarowania ziem, które Polska w 1945 r. "odzyskała" i jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie zanim te ziemie ten stan osiągną, a i tak będą 100 lat za Murzynami.

RE: Kolejna rocznica i moja kolejna frustracja! - Majami - 04-08-2017

To jest godnosć która przyklepuje prokurator Piotrowicz ? To jest godnosć w słowach poslanki Pawłowicz i posła kaczyńskiego ?
To jest honor jak bije się i rozdaje medale znajomym ? To jest Honor i Ojczyzna w której skłóca się naród ?
To jest Bóg który przyklepuje Toruńskie interesy Rydzyka ?

HIPOKRYZJA

RE: Kolejna rocznica i moja kolejna frustracja! - ~Tlen~ - 04-08-2017

Poczekaj zaraz Turcy powiedzą Niemcom ile ich jest De i co im się należy ,a jak Ciapate dojdą do głosu będziesz z wdzięcznością chciał wrócić do Macochy od której uciekłeś ...

Mieszkasz tu ? Widziałeś ?

Poczekaj jak sie Żydzi upomna o swoje w Polsce , oby wtedy starczyło pieniedzy na ich odszkodowania.

(04-08-2017, 01:06)~Tlen~ napisał(a): Każdy ma prawo do swojego zdanie,tym się różnimy i na tym polega nasza odmienność ,aczkolwiek ojczyzna jest jest niczym matka ,bywa troskliwa ,czasami niezaradna ,zwłaszcza gdy nie bardzo może ze względów niezależnych od nas...co do honoru ,no wiesz tutaj nie ma zmiłuj się ,albo go masz ,albo nie ..wybór należy do Ciebie ...co do dumy ,czyżbyś miał się czego wstydzić ?????  
Tlenie, ja bardziej cenię w sobie Civil Courage, niż honor i dumę, a co do ojczyzny, to podziwiam Rosjan, którzy o swojej mówią z miłością Matiuszka Rodina, a u nas ojczyzna od ojca ma rodzaj żeński, równie dobrze może być macochą, która swe dzieci traktuje po macoszemu. Polacy emigrowali w świat od XVIII wieku. Nie ucieka się od matki, która daje ci miłość i ciepło.

(04-08-2017, 01:21)Majami napisał(a): To jest godnosć która przyklepuje prokurator Piotrowicz ?  To jest godnosć w słowach poslanki Pawłowicz i posła kaczyńskiego ?
To jest honor jak bije się i rozdaje medale znajomym ? To jest Honor i Ojczyzna w której skłóca się naród ?
To jest Bóg który przyklepuje Toruńskie interesy Rydzyka ?

HIPOKRYZJA

Zośka ,tak myślisz czy to tylko obrona przez atak....znając Cię myślę że to tylko chęć niezgrabnego odgryzienia się....aż nie wierzę w to co czytam ....czy to naprawdę Ty ???

(04-08-2017, 01:23)~Tlen~ napisał(a): Poczekaj zaraz Turcy powiedzą Niemcom ile ich jest De i co im się należy ,a jak Ciapate dojdą do głosu  będziesz z wdzięcznością chciał  wrócić do Macochy od której uciekłeś ...

Tlenie, co za przewrotność. Kiedy powstało muzułmańskie Kosowo na rdzennych terenach serbskich, to Polska jako jedna z pierwszych uznała ich prawo do suwerennego państwa, więc czemu niepokoją cię potencjalne żądania Turków na terenach niemieckich?

Tak tak mysle bo ja odwrotnie do ciebie sie rozwijam i nie zamykam przed swiatem.
Mój mózg sie nie mocherzy i potrafi myśleć racjonalnie.
Ja bardzo chetnie przytaknę rozsądnym zmianom dla dobra Polski i Polaków.

Niestety takich nie widzę.
Na szczescie jesienia nastapi koniec rzadów PiS. Sami sobie wbijaja gwozdzie do trumny.

Zniszczyli stadnine w Janowie , niszczą Puszczę Białowieska , demoluja Polskie prawo.
Życzę temu kurduplowi z Żoliboża żeby go szlag trafił , zasługuje na to.

(04-08-2017, 01:29)~Tlen~ napisał(a): Zośka ,tak myślisz czy to tylko obrona przez atak....znając Cię myślę że to tylko chęć niezgrabnego odgryzienia się....aż nie wierzę w to co czytam ....czy to naprawdę Ty ???

Zadam ci to samo pytanie co ty zadałaś Zosi - Tlen, czy ty jesteś tym Tlenem z MP, czy jakąś nową postacią pod nickiem kogoś innego? Aż się nie chce wierzyć, że tak ci umysł w Polsce wyprali. Sad

Ojczyzna ? Zdaje sie że zarabiałes na emigracji , zdaje się że twoja córka też tak zarabia ???
Nie zasrywaj mi tu wiec Ojczyzną.

(04-08-2017, 01:28)ferdydurke napisał(a):
(04-08-2017, 01:06)~Tlen~ napisał(a): Każdy ma prawo do swojego zdanie,tym się różnimy i na tym polega nasza odmienność ,aczkolwiek ojczyzna jest jest niczym matka ,bywa troskliwa ,czasami niezaradna ,zwłaszcza gdy nie bardzo może ze względów niezależnych od nas...co do honoru ,no wiesz tutaj nie ma zmiłuj się ,albo go masz ,albo nie ..wybór należy do Ciebie ...co do dumy ,czyżbyś miał się czego wstydzić ?????  
Tlenie, ja bardziej cenię w sobie Civil Courage, niż honor i dumę, a co do ojczyzny, to podziwiam Rosjan, którzy o swojej mówią z miłością Matiuszka Rodina, a u nas ojczyzna od ojca ma rodzaj żeński, równie dobrze może być macochą, która swe dzieci traktuje po macoszemu. Polacy emigrowali w świat od XVIII wieku. Nie ucieka się od matki, która daje ci miłość i ciepło.
Zapewne tym się różnimy,dla mnie ojczyzna,honor duma są sprawami nadrzędnymi ,bywa tak że przychodzi czasami za to płacić ,ale jest coś więcej ...to takie może banalne ,aczkolwiek u drugiej strony zyskuje się szacunek ...przez to jakim się jest,niby nic aczkolwiek pozwala chodzić z głową podniesioną troszkę wyżej i bez zbędnych kompleksów ...dla mnie jest to ważne. I jeszcze jedno nie każda matka jest dobra ,bywa że jest upośledzona ,ale jedyna i kochana przez swoje dzieci ...pomyśl o tym dlaczego ?

Iście PiSowska hipokryzja.
Europa be ale pieniadze z niej cacy.
A tych pieniedzy bedzie mniej . Brexit to tez mniejsze pieniadze w budzecie Unii...a tam trzeba dobrze zyć ze wszystkimi by profitować.

Pozdrów córke na Islandii. pewnie pojechała tam ze wzgledów na przepiekne księżycowe krajobrazy i przestań być hipokrytom.

(04-08-2017, 01:39)ferdydurke napisał(a):
(04-08-2017, 01:29)~Tlen~ napisał(a): Zośka ,tak myślisz czy to tylko obrona przez atak....znając Cię myślę że to tylko chęć niezgrabnego odgryzienia się....aż nie wierzę w to co czytam ....czy to naprawdę Ty ???

Zadam ci to samo pytanie co ty zadałaś Zosi - Tlen, czy ty jesteś tym Tlenem z MP, czy jakąś nową postacią pod nickiem kogoś inngo? Aż się nie chce wierzyć, że tak ci umysł w Polsce wyprali. Sad
Ten sam zawsze i mózg nie prany ..poglądy od zawsze te same Wink

(04-08-2017, 01:44)Majami napisał(a): Iście PiSowska hipokryzja.
Europa be ale pieniadze z niej cacy.
A tych pieniedzy bedzie mniej . Brexit to tez mniejsze pieniadze w budzecie Unii...a tam trzeba dobrze zyć ze wszystkimi by profitować.

Pozdrów córke na Islandii. pewnie pojechała tam ze wzgledów na przepiekne księżycowe krajobrazy i przestań być hipokrytom.

Wiesz Zośka ,jak jest ze mną ,jestem tu i tam ...tam jest środek do celu ....a celem jest Macocha Wink

ps...daj spokój z tymi przytykami, pisz w temacie Tongue

(04-08-2017, 01:44)~Tlen~ napisał(a): Zapewne tym się różnimy,dla mnie ojczyzna,honor duma są sprawami nadrzędnymi ,bywa tak że przychodzi czasami za to płacić ,ale jest coś więcej ...to takie może banalne ,aczkolwiek u drugiej strony zyskuje się szacunek ...przez to jakim się jest,niby nic aczkolwiek pozwala chodzić z głową podniesioną troszkę wyżej i bez zbędnych kompleksów ...dla mnie jest to ważne. I jeszcze jedno nie każda matka jest dobra ,bywa że jest upośledzona ,ale jedyna i kochana przez swoje dzieci ...pomyśl o tym dlaczego ?

Więc pobicie osób rozmawiających w autobusie, czy tramwaju po niemiecku uważasz, za normalny pełen dumy i honoru odruch prawdziwych patriotów i nie ma o co winić innych pasażerów, że nikt z nich nie wykazał się cywilną odwagą, by temu przeszkodzić!
Oplucie i polanie wodą młodej muzułmanki, też mieści się w kanonie Bóg, honor, ojczyzna, no i duma!
Tlenie! Gratuluję wzorców moralnych! Sad  Jesteś prawdziwą polską katoliczką! Angry

Ani na moment nie odbiegłam od tematu. Nie powołuj sie na cos jesli sam nie stosujesz się do tego , to nie wytykaj tego innym.
Proste !!!

(04-08-2017, 01:34)ferdydurke napisał(a):
(04-08-2017, 01:23)~Tlen~ napisał(a): Poczekaj zaraz Turcy powiedzą Niemcom ile ich jest De i co im się należy ,a jak Ciapate dojdą do głosu  będziesz z wdzięcznością chciał  wrócić do Macochy od której uciekłeś ...

Tlenie, co za przewrotność. Kiedy powstało muzułmańskie Kosowo na rdzennych terenach serbskich, to Polska jako jedna z pierwszych uznała ich prawo do suwerennego państwa, więc czemu niepokoją cię potencjalne żądania Turków na terenach niemieckich?

Pytasz dlaczego...to proste ludność muzełmańska będzie miała więcej do powiedzenia od Ciebie jako większość ,a przy obecnej poprawności politycznej w De ...sam sob ie dopowiedz czym to pachnie ...popatrz co się dzieje w Szwecji ,będziesz III kategorią  Niemca Blush

(04-08-2017, 01:57)Majami napisał(a): Ani na moment nie odbiegłam od tematu. Nie powołuj sie na cos jesli sam nie stosujesz się do tego , to nie wytykaj tego innym.
Proste !!!

Przecież nic jeszcze Ci nie wtyknełem Wink    Ok dobrej nocy ...do zaś Smile
A jak dadzą mi pw to mam z Tobą do porozmawiania Tongue

Nie jestem zainteresowana rozmową z tobą ani na privie ani w żadnej innej formie.

RE: Kolejna rocznica i moja kolejna frustracja! - Jamaica - 04-08-2017

Mimo tak dużej ilości migrantow i Turków żyjących w Niemczech, to Niemcom żyje się całkiem dobrze. Turcy przyjechali do Niemiec już w latach 50-ych ubiegłego wieku i Niemcom powodzi się od tego czasu coraz lepiej. Nie rozumiem wiec tej troski Polaków o przyszłość i dobrobyt Niemców.
Zamiast tej troski powinnismy przyjrzeć się sytuacji w katolickiej Polsce, bez muzułmanów. Jakie są tam standardy życia?
Przecież Polacy nie płaca bezrobocia muzułmańskim bezrobotnym...
Hehe!
No ale dość tych kpin. Teraz poważniej.
W Polsce panuje dziwna opinia, ze Polska zostanie podzielona, tzn., ze Niemcy będą chcieli odzyskać ziemie utracone.
Otóż prawda jest taka, ze Niemcy nie są zainteresowani swoją wschodnia strona płaczu. Im bliżej polskiej granicy, tym bardziej widać opustoszałe wsie na terenach byłej NRD. Wschód Niemiec ucieka do lepiej rozwiniętych zachodnich landów.
Niemcy nie maja żadnego interesu w przejęciu ziem polskich.
Co to oznacza?
Gdy PiS wygra wybory i odejdzie od tej znienawidzonej Unii, inwestorzy zagraniczni się wycofają, w Polsce zwiększy się bieda, spadną na łeb na szyje ceny gruntów i nieruchomości.
Polska zostanie sama. I nikt nie kiwnie palcem w obronie Polski przed Putinem.
No chyba, ze ktoś liczy na pomoc Trumpa... Hehe...
Koń by się uśmiał.

Co to jest ojczyzna - 16:05 do 16:50 i puenta w 25 minucie:

RE: Kolejna rocznica i moja kolejna frustracja! - Freddy - 04-08-2017

Jesli mozna... PiS to nie Polska a Unia to nie Europa.
Wielka Brytania wyszla z Unii lecz nadal pozostaje w Europie.
I nie Unia posiada sily zbrojne tylko Nato. A najsilniejszym jej elementem jest armia USA.
Na drugim miejscu Turcji.

W ferworze dyskusji latwo sie traci realny obraz sytuacji.
Nie bylo Unii, byla Europa.
Nie bedzie Unii, bedzie Europa.

No chyba, ze ktos ma w sobie wizje a la Nostradamus i wie lepiej....

Zgadza sie Freddy.
Niestety nie da się nie zauważyć że za pomocą funduszy z Unii Europejskiej infrastruktura w Polsce bardzo się poprawiła.
Nie ma w Polsce gminy w której nie stoi żywy dowód tego.