![]() |
|
MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! (/Watek-mordownia-czyli-kuflem-w-glowe_2303) |
RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - egle - 17-11-2017 Dabrowski prawdziwy patriota nie opuszcza swojego kraju a juz na pewno nie przedklada wartosci materialnych nad patriotyczne!!! Czytaj wiecej gazet, na you tube moze nie podali, tylko w tym roku w celach zarobkowych do Niemiec wyjechalo 160 000 Polakow a Morawiecki tak prosil i tak obiecywal.... Aaaa zapomnialabym, Ferdydurke masz pozdrowienia od Dziewczyny z prowincji, bardzo serdeczne pozdrowienia
RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - Dąbrowski - 17-11-2017 (17-11-2017, 12:07)egle napisał(a): Dabrowski prawdziwy patriota nie opuszcza swojego kraju a juz na pewno nie przedklada wartosci materialnych nad patriotyczne!!!Patriotą można być nawet na Marsie ,to nie ma nic wspólnego z miejscem zamieszkania .Popatrz na Polonie w "Hameryce" do dzis tańczą krakowiaka ,z pokolenia na pokolenie Nie muszę czytac gazet,mieszkam w Polsce i widzę że dzieci juz nie maja problemu ze znalezieniem pracy w Polsce .Może mniejsze zarobki niz w zachodniej Europie ,ale bezpiecznie . I zaobserwowałam ze coraz wiecej wraca dzieci moich sąsiadow . http://www.polishexpress.co.uk/polacy-masowo-wracaja-do-polski-wiekszosc-wraca-z-wielkiej-brytanii RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - Dąbrowski - 17-11-2017 Fala powrotów do Polski przybiera na sile. Najnowsze dane pokazują, że 3 razy więcej Polaków wraca do Polski, niż wyjeżdża na stałe za granicę. Najwięcej naszych rodaków opuszcza Wielką Brytanię i Niemcy. Powrotom Polaków trudno się dziwić – sytuacja gospodarcza w Polsce z roku na rok się poprawia, a na Zachodzie wzrasta niechęć do imigrantów z Europy Środkowo – Wschodniej. Jednak chyba nikt nie przypuszczał, że fala powrotów przybierze aż tak dużą skalę. Ostra krytyka brytyjskiej szkoły, w której zmarła Polka! Nikt nie przeprowadził akcji reanimacyjnej Dagmary Jak wynika z badania przeprowadzonego przez serwis Clicktrans.pl, w 2017 r. 3 razy więcej Polaków przeprowadziło się do Polski, niż wyemigrowało do któregoś z krajów Unii Europejskiej. Stosunek 74 proc. do 26 proc. jest zaskakujący, biorąc pod uwagę, że w 2016 r. wyniósł on 64 proc. do 36 proc., a w 2015 r. - zaledwie 56 proc. do 44 proc. Rasizm w UK - Anglicy z Hull wspierają Polaka, który stał się ofiarą dyskryminacji Z badania, w którym wzięło udział 10232 respondentów, wynika także, że większość, bo aż 50 proc. Polaków, wraca do kraju z Wielkiej Brytanii. Na drugim miejscu plasują się natomiast powroty z Niemiec. Jak twierdzi Michał Brzeziński, współautor analizy, na dużą liczbę powrotów z Wielkiej Brytanii znaczący wpływ ma „niepewna sytuacja Polonii oraz nastroje po Brexicie”. Poza tym, jak mówi Brzeziński, Polacy dostrzegają także „pozytywne sygnały dotyczące sytuacji gospodarczej w Polsce” i to coraz częściej zachęca ich do powrotu do kraju. RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - Majami - 17-11-2017 W moim otoczeniu powrotów nie zaobserwowano. Owszem nieudolne próby powrotów były , najcześciej trwające kilka miesięcy , po czym delikwentów dalej mamy tutaj. Dojezdżaja za to nowi. Ale kto ci zabroni dalej zaklinać rzeczywistość. RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - gęsiarka - 17-11-2017 (17-11-2017, 16:24)Dąbrowski napisał(a): Fala powrotów do Polski przybiera na sile. Najnowsze dane pokazują, że 3 razy więcej Polaków wraca do Polski, niż wyjeżdża na stałe za granicę. Najwięcej naszych rodaków opuszcza Wielką Brytanię i Niemcy. Ja mogę podać całkiem przeciwne dane ![]() Punkt widzenia zależy od punktu czytania ,słuchania czy oglądania
RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - Dąbrowski - 17-11-2017 (17-11-2017, 11:01)Majami napisał(a): Pewnie przez tyle lat nawet w muzeum nie byli , nie wazne że cały swiat tam jedzie takie muzeum obejrzec , Polacy nie muszą !!!jak przystało na patriotow to pierwsze kroki skierowali do muzeum słynnego Dywizjonu 302 nie pisz o czym nie masz zielonego pojecia swoj czas nie tracą na siedzenie w necie jak ty RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - Majami - 17-11-2017 Powroty z Wielkiej Brytanii sa faktem , z tego względu że nie panuje tam dobre nastawienie do Polaków. Ale to jest powrót chwilowy , przed znalezieniem sobie miejsca w kontynentalnej Europie. RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - Dąbrowski - 17-11-2017 (17-11-2017, 16:37)gęsiarka napisał(a): Ja mogę podać całkiem przeciwne danei tak bedziemy pisac bez konca ,to nie ma sensu ,ta mordownia mnie juz tu doskwiera RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - Majami - 17-11-2017 I nie bierz za miarodajne dane z Clicktrans. To platforma ładunkowa. Sama z niej korzystałam miesiąc temu , ale to że jejden z moich samochodów odjechał na lawecie do Polski podyktowane było tylko tym ze nie daje rady prowadzic dwóch aut jednocześnie ...nawet jadacych w tym samym kierunku . RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - Leon 66 - 17-11-2017 no ale piszcie od siebie, naprawde zmaga mnie to ustawiczne kopiowanie z netu , wklejanie po tematach i powolywanie sie na jakichs "wielkich polskich Ludzi".Kazdy z nas ma tez cos do powiedzenia. Dabrowski, cos mi sie zdaje ze z Anglii nasi patrioci wracaja nie dlatego ze w Polsce juz moga( dzieci )pracowac, tylko dlatego ze juz na naszych patriotw , nie moga juz patrzec. Wiem ze nie kazdy Polak jest upierdliwy i asocjalny , ale jezeli wielu sie tak zachowuje, szkodzi niezmiernie ogolowi . Fama niesie sie i niesie, i czesto niewinni ponosza jej skutki . RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - gęsiarka - 17-11-2017 (17-11-2017, 16:46)Dąbrowski napisał(a):(17-11-2017, 16:37)gęsiarka napisał(a): Ja mogę podać całkiem przeciwne danei tak bedziemy pisac bez konca ,to nie ma sensu ,ta mordownia mnie juz tu doskwiera Można pójść na piwo i o pogodzie porozmawiać ![]() choć z drugiej strony to też może do awantury doprowadzić
RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - fiscus - 18-11-2017 Gęsiarka, prawdę mówisz.
RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - egle - 19-11-2017 (17-11-2017, 16:56)gęsiarka napisał(a):(17-11-2017, 16:46)Dąbrowski napisał(a):(17-11-2017, 16:37)gęsiarka napisał(a): Ja mogę podać całkiem przeciwne danei tak bedziemy pisac bez konca ,to nie ma sensu ,ta mordownia mnie juz tu doskwiera to trzeba pic w samotnosci, zamiast kufla plastikowe kubki.... RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - fiscus - 19-11-2017
RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - uzi80 - 19-11-2017 @Egle. ..jak sie chce...to i plastikowym krzywde można zrobić .
RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - egle - 19-11-2017 Ty to bys tylko krzywde robil ![]() a ja do zgody, moj Drogi, do zgody.... , choc moze rzeczywiscie nie na wlasciwym temacie
RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - fiscus - 19-11-2017 jak ktoś chce,to zawsze może sobie ku ku zrobić. sorrry za tę odpowiedz,która do mnie nie była skierowana.RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - egle - 19-11-2017 wlasciwie to prawda, a jak widac, nawet po tym temacie, mozna komus walnac nawet pelnym kuflem piwa, a i tak nie zmiarkuje, co sie stalo.... po co wiec to robic? lepiej sie piwa napic,... w samotnosci
RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - uzi80 - 19-11-2017 @Egle...Moim postem chciałem tylko wskazać że i. ...tak mi sie wspomniały festyny. ..miedzy innymi w Radzionkowie .Moja Droga. ...Zgoda buduje. ..w każdym temacie. ...no prawie w każdym ....
RE: MORDOWNIA, czyli kuflem w głowę ! - egle - 19-11-2017 (19-11-2017, 00:29)uzi80 napisał(a): @Egle...Moim postem chciałem tylko wskazać że i. ...tak mi sie wspomniały festyny. ..miedzy innymi w Radzionkowie A na Gwarkach tez bywales? Tam rzeczywiscie nawet z plastikowym kuflem dosc niebezpiecznie bywalo ![]() ![]() W Radzionkowie nie bywalam za to w Bytomiu... dosc czesto Ooo jak Ty ladnie piszesz, niooo zgoda buduje, ale wiesz Presslufthammer tez czasem musi wejsc do gry na pprzykład w Warszawie, bo pewien pałac koscia niezgody jest... Ide spac kolorowych i niech Ci sie przyśni sloik wisni, jak pisywala moja kokezanka
|