Nasze-Niemcy.pl
Filmy, które polecacie - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Muzyka, Film i TV (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-muzyka-film-i-tv_1275)
+---- Wątek: Filmy, które polecacie (/Watek-filmy-ktore-polecacie_120)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

RE: Filmy, które polecacie - Amon - 17-03-2015

A więc daje i swoją listę Wink

Ludzkie dzieci (2006)
Podziemny krąg (1999)
Adam (2010)
Prawo zemsty (2009)
Waleczne.Serce - Braveheart (1995)
Kaznodzieja z karabinem (2011)
Peaceful Warrior (2006)
Gladiator (2000)
War Horse (2011)
Człowiek słoń (1980)
Hotel Ruanda (2004)
W pogoni za szczęściem (2006)
Skazani na Shawshank (1994)
Zielona mila (1999)
Forrest Gump (1994)

RE: Filmy, które polecacie - fabek - 17-03-2015

Stara coś ta lista Smile

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 18-03-2015

Fabek, wrzuc nowsza. Dopiero wczoraj obejrzalam miasto44.
Pozdrawiam ychna.

RE: Filmy, które polecacie - Amon - 26-03-2015

(17-03-2015, 17:47)fabek napisał(a): Stara coś ta lista Smile

Zgadza się fabek lista jest stara, ale że tak powiem jara.Big Grin Mógłbym tu nadmienić inne super hity, które miały milionowy wkład tak jak najnowszy Jupiter: Intronizacja, Interstellar czy też Igrzyska śmierci: Kosogłos, lecz rzecz w tym za 2 lub 3 miesiące wyjdzie kolejny super hit z jeszcze lepszymi efektami z jeszcze większym nakładem finansowym, aby wybić go ponad wszystkie inne produkcje, jakie zostały nakręcone, lecz filmy pokroju Gladiator czy też Ludzkie dzieci zawszę wyróżniać się będą od tych nowszych hitów na zawsze pozostaną swoistą klasyką dobrego kina.Rolleyes

RE: Filmy, które polecacie - piter - 03-04-2015

Ostatnio obejrzałem Furię z Brad Pit. Fajny film. Polecam.

RE: Filmy, które polecacie - fabek - 03-04-2015

Właśnie czekałem na ten film z lektorem. Przypomniałeś, zaglądam i jest Smile Wkrótce obejrzę Smile

RE: Filmy, które polecacie - fabek - 03-04-2015

Oglądałem już dawno, ale dzisiaj wpadłem na niego kolejny raz i postanowiłem polecić tym co nie widzieli.

[Obrazek: film.jpg]

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 04-04-2015

Fabek, widzialam ten film, masz racje - warto a nawet trzeba obejrzec.
Ja chcac sobie oszczedzic drastycznych scen trafilam z przyslowiowego deszczu pod rynne -

do Rosji na lata 1909 do 1921. Widzialam sporo filmow, ktorych nie sposob jest wymazac z pamieci i ten nalezy do tej grupy.W moich oczach pod kazdym wzgledem zasluguje do Oscara.

Kiedys potrafilam bardzo dobrze wyrazic moje mysli i odczucia, teraz niestety brakuje mi slownictwa - powiem krotko - bardzo dobry, bardzo dobrze zrobiony, wspaniala muzyka, wspaniala gra aktorska - jednym slowem podroz do przeszlosci - film dla ludzi myslacych i czujacych.

Uwaga: zawiera drastyczne sceny. Exclamation

."Zyla sobie baba" Przez pryzmat życia przeciętnej wiejskiej kobiety zostają ukazane krwawe losy państwa w czasie wojny światowej, rewolucji i wojny ojczyźnianej.

Oto niektore komentarze:

"Akcja w sferze duchowej,filozoficznej - sensacyjne jest pochylenie się twórców filmu nad człowiekiem. Przykład ludzi czujących po ludzku...Warto obejrzeć

Często oglądając takie filmy pytam się Gdzie był Bóg

Dzięki takim filmom uświadamiam sobie, że istnieją Rosjanie którzy nie boją się prawdy, Rosjanie do których czuje szacunek. Film, realistyczny, brutalny, jednak chyba przede wszystkim autentyczny, pokazujący ohydy rosyjskiej wsi w okresie rewolucji październikowej".

RE: Filmy, które polecacie - Amon - 04-04-2015

Z bardziej aktualnych produkcji filmowych polecę wam Niezłomny / Unbroken (2014)

W mojej ocenie 9/10

[Obrazek: e51b43a4d86a73acfdf68d9016f8b5ea.jpg]

Opis fabularny

Druga wojna światowa, Pacyfik. Louis "Louie" Zamperini leci jako bombardier w amerykańskim B-24. Podczas jednej z misji jego samolot awaryjnie ląduje na wodzie, a część załogi dostaje się do japońskiej niewoli. Obóz jeniecki, do którego trafia Zamperini, jest kierowany przez sadystycznego sierżanta Mutsuhiro Watanabe. Po dwóch latach obóz zostaje wyzwolony przez wojska amerykańskie.

Jeżeli ktokolwiek byłby zainteresowany prześle wygenerowany link premium do filmu. Wink

RE: Filmy, które polecacie - fabek - 08-04-2015

Ostatnio oglądałem i powiem, że wreszcie jakaś dobra komedia po tych wszystkich niewypałach do tej pory.

[Obrazek: filmrxr.jpg]

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 08-04-2015

Ja rozochocona rosyjskim filmem, polakomilam sie na nastepny:

"Szczescie ty moje" - juz niestety nie taki dobry ale tez ukazuje szara rosyjska rzeczywistosc.

Natomiast polecam

"Nie jestes soba" -

przepiekny film o madrym i glebokim przekazie: milosc, szalenstwo, cierpienie, choroba, wybaczanie, wybory, czynienie dobra - to mocno splecione ze soba watki z zycia dwoch kobiet - nieuleczalnie chorej i jej szalonej mlodej opiekunki, ktora ...

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 11-04-2015

"Szkola dla lobuzow" -
bardzo dobry film ..jednak nie dla wrazliwych))
Autobiograficzna powieść Patricka Galvina jest rozliczeniem autora z zakłamaniem panującym w irlandzkich szkołach katolickich, gdzie okrucieństwo pokrywane było pozorną pobożnością.
Film podejmuje ten temat, ukazując moralną kruchość Kościoła, którego autorytety wolały nie widzieć, co dzieje się w ścianach szkoły lub były zbyt słabe, by się temu przeciwstawić.

Jeden z wielu komentarzy:
"Matko Boska 0.o zwykłe ludzkie sumienie i moralnosc, nie pozwala mi przetrawic tego filmu Sad System szkolnictwa ? No blagam te dzieci mialy gorzej niz niektorzy Zydzi podczas okupacji.. Okropienstwo. A sam film bardzo dobry, fabuła wstrzasajaca, szkoda ze musial ktos zginac zeby wprowadzic zmiany. Sad
Polecam"

RE: Filmy, które polecacie - Aldi - 18-06-2015

Ostatnio oglądałem Bad Grandpa od Jackassów. Uśmiałem się i polecam Smile

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 12-10-2015

Film dosc dobry o mocnym przekazie. Polecam ! 

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 13-10-2015

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 13-10-2015

Mocny film, dobrze sie oglada.

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 14-10-2015

Film opowiada o losach zesłanych w latach 40. XX wieku na Syberię. Opowieść prowadzona jest z perspektywy młodego Staszka Doliny, który trafił do obozu z całą rodziną.

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 16-10-2015

Jeden z wielu wojennych filmow, warty obejrzenia ze wzgledu na nietypowe, dobre zakonczenie.

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 18-10-2015

Dobry, zasuwisty filmik  Big Grin raz po slunsku ...  Big Grin

RE: Filmy, które polecacie - ychna - 09-12-2015

Polecam film obejrzany na ARTE - Haus der Sünde

Di 08.12. 23:50 - 01:50 ARTE

http://www.tvspielfilm.de/tv-programm/sendung/haus-der-suende,107083895000.html

Co prawda widzialam tylko czesc, ale dzisiaj z wielka przyjemnoscia nadrobie.

drugi link: https://www.youtube.com/watch?v=dm7HfEWQ7QA

Paris, um die Jahrhundertwende 1900. Im Apollonide, einem luxuriösen Edelbordell, suchen Männer aus besseren Kreisen nach Zerstreuung und leben dort ihre Fantasien aus. Zwölf junge Frauen sollen ihnen nachts ihre Wünsche erfüllen. Die Mädchen sind schön, verführerisch und den Männern dienstbar. Tagsüber schlafen sie aus, leben bescheiden in ihren Wohnkammern und bereiten sich wieder auf die nächste Nacht vor. Unter dem strengen Regime von Madame haben es die Mädchen noch relativ gut. Aber die meisten sind bei ihr hoch verschuldet, und die Chancen auf ein normales bürgerliches Leben sind gering. Bei aller Lebensfreude und Solidarität untereinander sind die Frauen an das „Haus der Sünde" gebunden. Ständig droht die Gefahr, sich mit der Syphilis anzustecken, und jeden Tag sind die Mädchen den Fantasien ihrer Freier ausgeliefert. So ist ein gemeinsamer Ausflug aufs Land ebenso selten wie befreiend. Die Mädchen träumen davon, aussteigen zu können oder hoffen, dass einer der Kunden sie freikauft. Als die erst 15-jährige Pauline neu in das Haus kommt, brechen Spannungen auf. Auch die Politik mischt sich immer mehr ein: Mit Beginn des neuen Jahrhunderts sollen alle Freudenhäuser in Paris geschlossen werden. Auf einem von einer melancholischen Stimmung getragenen Maskenball nehmen die Prostituierten und ihre Stammkunden Abschied voneinander. Dabei gilt es auch noch, eine offene Rechnung mit einem der Freier zu begleichen...