![]() |
Barwy codzienności... - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Barwy codzienności... (/Watek-barwy-codziennosci_2662) |
RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 10-02-2018 Moja pierwsza i zasadnicza zasada, to wysluchac do konca wypowiedzi, w razie niejasnosci zapytac, o o co dokladnie chodzi Druga zasada, to probowac sie neutralnie ustawic, nie zajmowac stanowiska, z ktorego musze pozniej schodzic Trzecia zasada ,uwazam co objecuje, jezeli cos objecuje, to staram sie dotrzymac slowa Nie zawsze jest mozliwe , ale przynajmniej swiadomie wiem czego sie trzymac RE: Barwy codzienności... - Anita - 10-02-2018 Rady do akceptacji. Co prawda trzecia najtrudniejsza do realizacji,ale myślę,ze po poznaniu samego siebie dałoby rade. RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 10-02-2018 Powiem ich szczerze, ze nie znam siebie, zachowuje sie raczej bardzo spontanicznie i gdybys mnie zapytala, co moge powiedziec o sobie, trudno bylo by mi sklecic jedno zdanie RE: Barwy codzienności... - Anita - 10-02-2018 Spróbuj ![]() Diego, a kto zna siebe od początku do końca. To sytuacje pokazują nam samym jacy jesteśmy. Co i jak potrafimy zrobić w danych momentach. RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 11-02-2018 Czesc szanowna pani Moderatorko, probuje cos sklecic o sobie i nie wychodzi mi, podrzuc jakis tescik, to go tu wypelnie RE: Barwy codzienności... - asior - 11-02-2018 ...... RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 11-02-2018 Asior tu nie chdzi o IQ tylko o test osobowosci, wklep ten test tu i po polsku, zeby wszyscy rozumieli, ubaw bedzie niezly RE: Barwy codzienności... - asior - 11-02-2018 ...... RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 11-02-2018 Asior text wklep tu na forum niech kazdy ma dostep do moich i innych odpowiedzi RE: Barwy codzienności... - asior - 11-02-2018 ...... RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 11-02-2018 Nichts tempora i mores , wklepuj tu pytania RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 11-02-2018 Asior poszukaj cos po polsku, jestes w koncu specjalista RE: Barwy codzienności... - asior - 11-02-2018 ...... RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 11-02-2018 asior, jestes na forum nasze niemcy, ja tu tez czesto przebywam, tu jest wszystko mozliwe, wiec poszukaj ladnego testu osobowosci i wklep te pytania tutaj , prosze, bedziemy miec niezly ubaw RE: Barwy codzienności... - Anita - 11-02-2018 Diego możesz je wypełnić,skopiować i wkleić ![]() Siemka ![]() Nie mecz już Asiora,bo sie bardzo zestresuje. ![]() RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 11-02-2018 Dobrze kochana, wspaniala , najlepsza pani Moderator RE: Barwy codzienności... - Anita - 11-02-2018 Diego coś narozrabiała ,ze tak mi słodzisz? RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 11-02-2018 jeszcze nic, ale paluszki mnie swedza oj swedza Część 1 z 3 Często zastanawiam się nad sensem życia: tak nie Bardziej przemawiają do mnie: sprawdzone, wypróbowane rozwiązania twórcze, nowatorskie pomysły Lubię pracę: zespołową indywidualną Częściej: korzystam z rad innych ludzi sam doradzam innym Aby zachować dobre relacje z ludźmi, często ustępuję innym, nawet jeśli nie jest mi to na rękę: tak nie Najlepiej odpoczywam: samotnie lub w małym gronie, w cichym, spokojnym miejscu wśród wielu ludzi, w miejscu, w którym zawsze coś się dzieje Często zdarza się, że wykonuję pracę przed terminem lub robię więcej niż trzeba: tak nie Bardziej pasuje do mnie następujący opis: lubię mieć zaplanowany dzień i nie przepadam za nagłymi, niespodziewanymi zmianami planów nie lubię sztywno planować dnia, a nagłe zmiany traktuję jako urozmaicenie Wolę autorów: posługujących się ciekawymi porównaniami i odwołujących się do nowatorskich idei piszących rzeczowym stylem i skupiających się na faktach Będąc w towarzystwie, zazwyczaj mówię: więcej niż pozostali mniej niż pozostali Rozwiązując jakiś problem, staram się przede wszystkim: zachować obiektywizm, nawet kosztem sympatii ludzi zachować sympatię ludzi, nawet kosztem obiektywizmu Wolę zajmować się: zadaniami podobnymi do tych, które wykonywałem wcześniej nowymi zadaniami, z którymi jeszcze nigdy się nie spotkałem Chcąc jak najszybciej załatwić jakieś sprawy i mieć je za sobą, często podejmuję decyzje przedwcześnie: tak nie Bardziej pasuje do mnie następujący opis: potrafię przez dłuższy czas skupić uwagę na jednej rzeczy łatwo się rozpraszam, robię częste przerwy w pracy Bardziej denerwują mnie: marzyciele, którzy myślą głównie o przyszłości realiści, których interesuje tylko „tu i teraz” Wolałbym uczęszczać na zajęcia wykładowcy: oschłego, momentami niegrzecznego, ale bardzo logicznego i przekazującego wiedzę w uporządkowany sposób roztargnionego, nauczającego w nieco chaotyczny sposób, ale bardzo sympatycznego i serdecznego Gdy mam coś wykonać w określonym terminie, zazwyczaj: staram się szybko skończyć tę pracę, aby móc zająć się przyjemniejszymi sprawami najpierw zajmuję się przyjemniejszymi sprawami, a do pracy zabieram się wtedy, gdy zbliża się termin Uważam, że: obiektywna i słuszna krytyka jest pożądana w większości sytuacji, pomaga bowiem ludziom dostrzegać ich uchybienia i błędy krytyka, nawet jeśli jest obiektywna i słuszna, często czyni więcej złego niż dobrego, psuje bowiem relacje między ludźmi Lubię zapisywać terminy przyszłych spotkań, wyjazdów, spraw do załatwienia: tak nie Często zastanawiam się, czy w wypowiedziach innych ludzi kryją się jakieś aluzje lub uwagi pod moim adresem: tak nie Inwestując oszczędności, wolałbym zysk: odłożony w czasie, ale wyższy mniejszy, ale szybki Wolę: uczyć się nowych rzeczy doskonalić moje obecne umiejętności Uważam, że gorszą cechą jest: niesprawiedliwe traktowanie ludzi brak zrozumienia dla tych, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji Częściej żałuję, że powiedziałem: za dużo za mało Gdy wykonuję jakieś zadanie, zwykle: dzielę je na mniejsze części i regularnie nad nimi pracuję, systematycznie posuwając się do przodu mam momenty, przypływu pomysłów i intensywnej pracy, dzięki którym posuwam się do przodu Bardziej denerwują mnie ludzie, którzy: są kiepskimi organizatorami i nie mają zamiłowania do porządku są mało elastyczni i nie potrafią szybko dostosowywać się do nowych okoliczności Częściej zastanawiam się nad tym, dlaczego ludzie: nie myślą o innych postępują w nielogiczny sposób Źle znoszę: gwar, zamieszanie, obecność wielu ludzi ciszę, nudę i samotność Większy komfort psychiczny odczuwam, gdy: nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji i mam pole manewru podjąłem ostateczną decyzję i sprawa została zamknięta Zaczynając jakąś pracę: często przygotowuję plan działania lub spisuję, co trzeba wykonać zwykle nie tracę czasu na przygotowywanie planu – od razu przystępuję do pracy Zwykle jestem jednym z pierwszych, którzy dzwonią, aby pocieszyć kogoś, kto znalazł się w trudnej sytuacji: tak nie Chcąc nauczyć się obsługi jakiegoś nowego urządzenia, zazwyczaj: dokładnie zapoznaję się z jego instrukcją i dopiero potem próbuję je uruchomić oglądam je i próbuję uruchomić, w razie problemów zaglądam do instrukcji Po ukończeniu zadania większą satysfakcję sprawia mi: świadomość, że wykonałem „kawał dobrej roboty” pochwała i uznanie innych ludzi Często opowiadam innym o moich przeżyciach: tak nie Zwykle działam w sposób: impulsywny przemyślany Pracując w grupie ludzi, wolałbym, aby: zdarzały się w niej drobne tarcia, konflikty, ale za to obowiązywały jasne, czytelne zasady brakowało w niej jasnych, czytelnych zasad, ale za to panowała dobra, przyjazna atmosfera Często zastanawiam się nad tym, co przyniesie przyszłość: tak nie Wolę zadania: wymagające samodzielnej pracy wymagające kontaktu z ludźmi Lubię oglądać programy: przedstawiające oryginalne teorie i pobudzające wyobraźnię poradnikowe, zawierające wskazówki do praktycznego zastosowania Oglądając reportaże o ludziach, których spotkało nieszczęście, często się wzruszam: tak nie Często zdarza mi się przerywać innym lub wchodzić im w słowo: tak nie Wolę ludzi, którzy podejmują decyzje kierując się: wewnętrznym przekonaniem i współczuciem wobec innych logiką i obiektywną analizą sytuacji Lubię: odgrywać pierwszoplanowe role działać „na tyłach” Częściej: słucham opinii i poglądów innych ludzi przedstawiam innym moje poglądy i opinie Uważam, że gorszą cechą jest: zbytni krytycyzm zbytnia pobłażliwość Otrzymując do wykonania jakieś większe zadanie, wolałbym: dostać konkretną instrukcję, objaśniającą, jak mam je wykonać mieć możliwość wykonania go według własnego pomysłu Gdy omawiam z innymi jakiś problem wymagający rozwiązania, zazwyczaj: najpierw zastanawiam się nad daną kwestią, a głos zabieram wtedy, gdy już mam jakiś pomysł spontanicznie zabieram głos, a podczas rozmowy przychodzą mi do głowy nowe pomysły Rozwiązanie konfliktu polega przede wszystkim na: załagodzeniu sytuacji i doprowadzeniu do kompromisu wyjaśnieniu, po czyjej stronie była racja, a kto się mylił Wolałbym wykonywać pracę wymagającą: wyobraźni i zdolności przewidywania przestrzegania wielu szczegółowych procedur Pytany o coś, zazwyczaj: natychmiast odpowiadam potrzebuję chwili na zastanowienie Często zdarza mi się zapisywać sprawy, które mam do załatwienia w danym dniu: tak nie Rozwiązując problem, potrafię: dostrzec szerszy kontekst danej sprawy i przewidzieć jej konsekwencje skupić się na wszystkich szczegółach dotyczących danej sprawy Gdy mam do wykonania jakieś zadanie: zwlekam z zakończeniem go, aby mieć możliwość wprowadzania ewentualnych zmian staram się jak najszybciej je zakończyć, aby zamknąć sprawę Wolałbym pracować z ludźmi: praktycznymi i skrupulatnymi twórczymi i pomysłowymi Mój nastrój i stan emocjonalny zwykle: trudno rozpoznać łatwo rozpoznać Niektórzy oceniliby, że jestem: nieuporządkowany mało elastyczny RE: Barwy codzienności... - Anita - 11-02-2018 Paluchy w aloes! Przejdzie uczulenie ![]() No brawo,brawo. RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 11-02-2018 Część 3 z 3 Bardziej podziwiam ludzi, którzy: mają zdolność logicznego myślenia potrafią wczuć się w sytuację innych Lubię: życie pełne zmian i niespodzianek uporządkowane życie, w którym wszystko dzieje się zgodnie z planem Będąc w dużej grupie ludzi, zazwyczaj rozmawiam: tak nie Bardziej nudziłoby mnie spotkanie z kimś, kto: przedstawia wiele szczegółowych informacji i zadaje mnóstwo praktycznych pytań snuje ogólne, pozbawione szczegółów wizje nowych rozwiązań Gorsza jest decyzja: nielogiczna sprawiająca przykrość wielu ludziom Będąc na wakacjach, często z góry planuję, co będę robić następnego dnia: tak nie Wolałbym być chwalony za to, że: miło spędza się ze mną czas potrafię podejmować właściwe decyzje Bardziej lubię: samotne spacery poznawanie nowych ludzi Inni oceniliby, że działam w sposób: zaplanowany spontaniczny Poszukując ofert pracy, głównie zwracałbym uwagę na: oferowane warunki zatrudnienia przyszły potencjał danego stanowiska Bardziej pasuje do mnie następujący opis: często nie zdążam przygotować się na czas i ratuję się improwizacją zazwyczaj jestem dobrze przygotowany, nie muszę improwizować Bycie wśród ludzi zwykle: wyczerpuje mnie dodaje mi sił Szukając współpracownika, zwróciłbym uwagę głównie na to: czy nasze osobowości pasują do siebie i czy będziemy mogli harmonijnie współpracować czy dana osoba ma potrzebne kwalifikacje i zdolności do wykonywania określonych zadań Inni powiedzieliby, że jestem: praktyczny pomysłowy Bardziej pasuje do mnie następujący opis: często spóźniam się na umówione spotkania na umówione spotkania zazwyczaj przychodzę punktualnie lub przed czasem Będąc w centrum uwagi, czuję się nieswojo: tak nie Słuchając o problemach innych ludzi: często zastanawiam się, jaka była ich obiektywna przyczyna i czy sami częściowo nie ponoszą winy za obecny stan zwykle odczuwam szczere współczucie i zastanawiam się, jak można im pomóc Inni oceniliby, że jestem powściągliwy i rzadko okazuję emocje: tak nie Bardziej interesują mnie: konkretne zachowania ludzi oraz zdarzenia ogólne zasady, kierujące zachowaniami ludzi oraz zdarzeniami Krytykując innych ludzi, trzeba przede wszystkim: zachowywać obiektywizm uważać, aby ich nie zranić Przyjemny weekend to: odpoczynek w domu – dobra lektura lub film spotkanie ze znajomymi - rozmowy lub wspólna zabawa Ustalone procedury, instrukcje, wytyczne: zazwyczaj stanowią praktyczną pomoc i ułatwiają pracę często ograniczają twórcze pomysły i utrudniają pracę Chcąc mieć więcej czasu na zebranie informacji lub zastanowienie się, często zwlekam z podjęciem decyzji: tak nie Gdy słyszę o jakimś niezwykłym przedsięwzięciu, zazwyczaj: fascynuje mnie sam pomysł lub idea interesuje mnie sposób jego realizacji Bardziej pasuje do mnie następujący opis: niechętnie zwracam innym uwagę, a jeśli muszę, robię to w delikatny sposób jestem bezpośredni, jeśli coś mi się nie podoba, mówię o tym Większą radość sprawia mi: zakończenie pracy nad zadaniem rozpoczęcie pracy nad nowym zadaniem Wolałbym pracować: samodzielnie lub z dwoma bliskim współpracownikami w nowym, dziesięcioosobowym zespole Wypełniając formularze i ankiety, zwykle na końcu sprawdzam, czy poprawnie wpisałem wszystkie dane lub odpowiedzi: tak nie |