![]() |
Na Obiad ! ;) - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Kobieta i dziecko (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-kobieta-i-dziecko_8) +--- Dział: Kącik kulinarny (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-kacik-kulinarny_1276) +--- Wątek: Na Obiad ! ;) (/Watek-na-obiad_187) |
RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 12-10-2018 Anitan, dzieki za przepisik na priwie, ale zeby az tak strzec tajemnic, fiufiuuu ! ![]() RE: Na Obiad ! ;) - anitan - 12-10-2018 Nikt mi tu nie płaci za moje pomysły. Proszę bardzo polecam się na przyszłość. RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 12-10-2018 Zawsze chetnie i z przyjemnoscia, a teraz zapylaj na zagadki ! ![]() RE: Na Obiad ! ;) - ferdydurke - 12-10-2018 ad Ychna, ty sobie życzyłaś by to forum się rozwinęło i było miejscem, gdzie każdy chętnie zajrzy, by sobie pogaworzyć i mile spędzić czas! Moja droga informuję cię i twoją przyjaciółkę "Blokową", że robicie wszystko, by to forum się nie rozwinęło i nie było miejscem, gdzie się chętnie zagląda i miło spędza czas. Huśtaj się dalej i marz dalej, że staniesz się gwiazdą internetu! RE: Na Obiad ! ;) - Majami - 12-10-2018 Co mam podac jak z konserwy spadła nalepka ? Aleja gwiazd ..... ![]() RE: Na Obiad ! ;) - fiscus - 13-10-2018 Vittello Tonnato podam tylko przepis na sos tunczyk z puszki karpary majonez sol morska cytryna zmiksowac wszystkie produkty i sos gotowy a cilecine kazdy moze przygotowac na swoj sposob.smacznego RE: Na Obiad ! ;) - Majami - 14-10-2018 Pieczeń wołowa w sosie burgundzkim z puszki - Rewe Spinatknodel , gotowe z folii - nie pamiętam jaki sklep Sauerkraut , znalazłam w szafce - chyba Bawarski tydzień w Aldiku ![]() RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 15-10-2018 Racuchy z jablkami na jogurcie greckim i smietance, oczywiscie bez cukru. RE: Na Obiad ! ;) - anitan - 15-10-2018 Rosołek po żydowsku. Czulent właśnie dochodzi. Potem idę wędzić sery i ryby. RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 15-10-2018 Ty mnie zawsze z nog zwalisz, po co ja sie w ogole odzywalam? ![]() RE: Na Obiad ! ;) - anitan - 15-10-2018 Ten pan kaleczy rzemiosło jeśli gotuję i smaży... Boczkiem...brak słów... RE: Na Obiad ! ;) - phoenix - 15-10-2018 paczki sie chyba...smazy? nie wiem...zaden ze mnie cukiernik, ale tak jakos mi sie o uszy obilo w minionym tygodniu bylam we Wroclawiu....tam jest jakas plaga paczkarni, wszedzie ich pelno ale na Swidnickiej vis a vis opery sa najlepsze...po prostu fe-no-me-nalne, z roznym nadzieniem, jeszcze cieple zezarlam 2!! a potem poszlam na spotkanie z ludzmi z klasy (z XIV LO- to info dla Jurka) do restauracji Konspira ![]() Tam byly placki z sosem wegierskim z zestawem surowek i...piwo ![]() na koniec dnia, a raczej poznego wieczoru, zamowilam SPYCH, ktory przemiescil mnie pod wskazany adres ![]() ![]() RE: Na Obiad ! ;) - Miecznik - 15-10-2018 Dzisiaj na obiad mieliśmy kaszę gryczaną. Do tego duszone kozaki z naszej działki. - Zostało, ale zaraz będzie kolacja... ![]() RE: Na Obiad ! ;) - anitan - 16-10-2018 (15-10-2018, 13:16)ychna napisał(a): Ty mnie zawsze z nog zwalisz, po co ja sie w ogole odzywalam?Widzę,że wykopalas tego pana co głupoty opowiadał... RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 16-10-2018 Ajvar zupa (sama skomponowalam) pyszna ! Nie wszyscy znaja ajvar, wiec podpowiadam: http://www.jadlonomia.com/przepisy/ajvar-doskonaly/ RE: Na Obiad ! ;) - Majami - 16-10-2018 RE: Na Obiad ! ;) - ferdydurke - 16-10-2018 (15-10-2018, 20:57)Miecznik napisał(a): Dzisiaj na obiad mieliśmy kaszę gryczaną. Do tego duszone kozaki z naszej działki. - Zostało, ale zaraz będzie kolacja... Gratuluję życia w raju i dobrego nawadniania działki! (16-10-2018, 21:26)ychna napisał(a): Ajvar zupa (sama skomponowalam) pyszna ! No gdybyś zrobiła zupkę twojej kompozycji z ajvaru, który mam u siebie w lodówce, to w klopie wypłakałabyś wiadro łez. ![]() RE: Na Obiad ! ;) - iberte - 16-10-2018 (12-10-2018, 21:35)ferdydurke napisał(a):(12-10-2018, 20:42)anitan napisał(a): Zaproponuje Ci czeską zupę czosnkową. Jestem za, a nawet przeciw! Dzisiaj byla swinska szpyra i piwo. Na deser Zoladkowa. Jutro ide na niezywa rybe. Zoladkowa biore swoje. Sa jeszcze dziewczyny, ktore zamiast marzyc.... gotowac potrafia (16-10-2018, 19:46)anitan napisał(a):(15-10-2018, 13:16)ychna napisał(a): Ty mnie zawsze z nog zwalisz, po co ja sie w ogole odzywalam?Widzę,że wykopalas tego pana co głupoty opowiadał... Temat jest o gotowaniu, a nie wykopywaniu. Regulamin sie klania.! RE: Na Obiad ! ;) - ychna - 17-10-2018 Anitan, potrzebuje na cito sprawdzony przepis na kiszenie kapusty, obiecalam komus, prosze !! RE: Na Obiad ! ;) - ferdydurke - 17-10-2018 (17-10-2018, 00:08)ychna napisał(a): Anitan, potrzebuje na cito sprawdzony przepis na kiszenie kapusty, obiecalam komus, prosze !! Po jaką cholerę zadajesz pytanie na forum, skoro Blokowa odpowie ci na privie? Obie zaśmiecacie tylko ten wątek! ![]() |