Nasze-Niemcy.pl
. - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: . (/Watek-_1579)

RE: KAFETERIA - Anita - 30-01-2017

Ze co?
Śpiewa mu?
Wink

RE: KAFETERIA - 2diego2 - 30-01-2017

Druga corka ma mieszanke pinczera z .....nie wem z czym, tez traktuje tego psa jak swoje dziecko

RE: KAFETERIA - ychna - 30-01-2017

To, ze dba sie o zwierzaki to super sprawa, ale uwazam, ze nie nalezy przesadzac, zwierze ma swoja nature i nie nalezy jej "koslawic". 

U nas nareszcie sypie, hurrra !

RE: KAFETERIA - 2diego2 - 30-01-2017

Dokladnie , zwierze musi zwierzeciem zostac, dziecko przesadza jak tylko potrafi, mam nadzieje, ze z czasem to zrozumie

RE: KAFETERIA - ychna - 30-01-2017

Ja mialam dzisiaj kupe roboty, a co z Wami? Smile  

RE: KAFETERIA - uzi80 - 31-01-2017

Diego....taki 6-latek to już swoje przyzwyczajenia ma ,zarówno te dobre jak i te troche gorsze ...także dużo cierpliwości do psiaka życze Smile.

@Anito...jakoś sobie radzimy ;wiedzieliśmy co to za rasa psa .
Długie spacery to dla niego za mało...dlatego mamy taki mini parkour na ogrodzie gdzie może sie wyszaleć,poza tym jeżdze z nim na rowerze,no i zabawy w domu Smile.

RE: KAFETERIA - ychna - 31-01-2017

Dzien dobry,
tyle piszecie o psiakach, ale nie tylko im potrzeba mocnej reki, niektorym wlascicielom tez !!
 Tylko psze mnie nie zglaszac "za obraze"..   Shy
zupka juz dochodzi, musze jeszcze przygotowac garnelki na grill, ja chyba sie z tymi zupami troszke wrabalam, 
z jednej strony jestem happy, ze przekonalam dziecie do zup, z drugiej narobilam sobie roboty.. ona ciagle chce..
zobaczymy, czy starsza tez bedzie jadla ?  Smile
Uzi, acha! a, nie skoczylbys po pietruszke? Slyszalam, zes tu najmlodszy..  Big Grin Tongue

RE: KAFETERIA - Anita - 31-01-2017

Ychna zaraz byś Diego córkę po łapkach bila Smile
Pierwszy pies,pierwsze wyzwanie. Smile

To nie tak prosto jak kupno pralki z instrukcja obsługi Smile
Tu instrukcje układasz sobie sam.

Uzi pytam z ciekawości bo ja czasem poprostu przy mojej padam .Dla niej dwie godziny to Malo.Smile

Najpierw powiedz co to za zupa bo nie do każdej pietruszka pasuje Tongue .
Ja mam np dzisiaj barszcz i obejdzie sie bez pietruszki Smile.

Ychna ...u Ciebie tez dzisiaj na dworze tez tak szaro-buro i ponuro?

Ona ma śnieg.Smile

Uzi jak już żeś najmłodszy i lecisz po pietruszkę weź przy okazji dla mnie odżywkę do orchidei.Smile
Z góry dziękuję Smile

Oj, mylisz sie Anito,
wcale nie mialam na mysli konkretnej osoby, tylko tak generalnie napisalam, co mysle;
Oprocz tego, jesli chodzi o naprawianie czegos, to najczesciej zaczynam od samej siebie, a, dopiero potem siepie po innych!! Kiedys duzo krzyczalam na dziewczyny, bo sie bardzo denerwowalam, a, denerwowalam sie, bo mialam sporo problemow, w domu bylo stanowczo za glosno, wiec przykrecilam w pierwszym rzedzie sobie Lautstärke i o "dziwo" one z czasem tez sie uspokoily.. teraz tylko czasami zasssycze, ale jest spokoj..  Big Grin

Uzi, moja zupa Kürbis-curry, faktycznie nie potrzebuje pietruszki, Twoja za to tak !! 
Nie wypadalo mi wysylac Ciebie po zapalki, wiec mozesz sholowac natke do barszczu ..  Shy
U mnie wczoraj sypal snieg, cos tam jeszcze zostalo, wiec generalnie jest jasno..

Ychna to jesteś ułożona lepiej ode mnie,bo ja to bym nie tylko po jednej bila ale od razu po dwóch Smile Smile Smile

No cos Ty, ja tak tylko bom strachliwa !  Smile

Diego ja Ci nie dość,ze po łapkach dam ale i po doopce jak mnie będziesz tak postarzała!
To ja latam po salonach by o jakąś dychę sie odmłodzić a Ty mnie krzyżyki dopisujesz Smile

Nie ma to jak kobieca zawiść Smile Smile Wink

Uff,a już myślałam żeś sie nawróciła nie w tym kierunku co trzeba i zostanę jedyna Zolza na świecie.Smile

We dwie zawsze raźniej. Smile

RE: KAFETERIA - joasiunia - 31-01-2017

Faktycznie

Z tym nawróceniem to Ychna do Ciebiaaa Smile

(31-01-2017, 13:02)joasiunia napisał(a): Faktycznie

Baaa
Samemu nawet do kieliszka się nie zasiada.

(30-01-2017, 14:52)ychna napisał(a): To, ze dba sie o zwierzaki to super sprawa, ale uwazam, ze nie nalezy przesadzac, zwierze ma swoja nature i nie nalezy jej "koslawic". 

Każdy ma takiego psa jakiego potrzebuje, a nie jakiego chce mieć.

Cesar Millan.

Wytlumacz wlasnymi slowami.. 

(31-01-2017, 14:59)ychna napisał(a): Wytlumacz wlasnymi slowami.. 

Mój pierwszy pies wiele  mnie nauczył Smile.
To byl pies, który sprawił, że generalnie czuję się gotowa na wszystko w kwestii posiadania psa Wink.
Byl to typowy pies z ADHD Wink
Wtedy "chciałam"mieć psa spokojnego,idealnego takiego co to będzie dzieci w piaskownicy pilnował.
Czyli zupełną odwrotność mojej rodzinki....
Właśnie "chciałam",ale czy potrzebowałam przy mojej gromadce żywego srebra psa,który będzie bez energii?

Nie.!

Obecna psinka to pies bezproblemowy, od szczeniaka.
Zero problemów z chodzeniem bez smyczy, z odwołaniem, z zostawaniem w domu, z kontaktami z innymi ludźmi,a przede wszystkim z dziećmi i innymi zwierzętami...
Jest to pies, który po prostu wie co robić i jak się zachowywać Smile.
Moja ręka to mój głos.

To jest pies,który "wie" co robić i jak się zachowywać Smile.
Czy teraz potrzebuje takiego psa.
Odpowiedz znasz.

A teraz idę na spacerek z idealnym psemWink

(31-01-2017, 14:39)Anita napisał(a):
(30-01-2017, 14:52)ychna napisał(a): To, ze dba sie o zwierzaki to super sprawa, ale uwazam, ze nie nalezy przesadzac, zwierze ma swoja nature i nie nalezy jej "koslawic". 

Każdy ma takiego psa jakiego potrzebuje, a nie jakiego chce mieć.

Cesar Millan.

Lepiej by brzmiało...
"Każdy POWINIEN mieć takiego psa jakiego potrzebuje..."

(31-01-2017, 12:51)ychna napisał(a): Oj, mylisz sie Anito,
wcale nie mialam na mysli konkretnej osoby, tylko tak generalnie napisalam, co mysle;
Oprocz tego, jesli chodzi o naprawianie czegos, to najczesciej zaczynam od samej siebie, a, dopiero potem siepie po innych!! Kiedys duzo krzyczalam na dziewczyny, bo sie bardzo denerwowalam, a, denerwowalam sie, bo mialam sporo problemow, w domu bylo stanowczo za glosno, wiec przykrecilam w pierwszym rzedzie sobie Lautstärke i o "dziwo" one z czasem tez sie uspokoily.. teraz tylko czasami zasssycze, ale jest spokoj..  Big Grin

Uzi, moja zupa Kürbis-curry, faktycznie nie potrzebuje pietruszki, Twoja za to tak !! 
Nie wypadalo mi wysylac Ciebie po zapalki, wiec mozesz sholowac natke do barszczu ..  Shy
U mnie wczoraj sypal snieg, cos tam jeszcze zostalo, wiec generalnie jest jasno..
Sama se jedz barszcz z pietruszka Big Grin...u mnie zielone ino w rosole Big Grin .

No to ten śnieg do mnie dotarł Sad ....dobrze że chociaż deszcz ustał.