![]() |
Jak długo jesteś w Niemczech - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Nowa osoba na forum (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-nowa-osoba-na-forum_760) +--- Wątek: Jak długo jesteś w Niemczech (/Watek-jak-dlugo-jestes-w-niemczech_579) |
RE: Jak długo jesteś w Niemczech - Diego13 - 28-08-2014 Übung macht den Meister a moze zalozymy watek tylko po niemiecku? RE: Jak długo jesteś w Niemczech - revolverheld - 29-08-2014 Ja jestem, jak najbardziej, za takim wątkiem ![]() RE: Jak długo jesteś w Niemczech - Diego13 - 29-08-2014 dobra ale musze jeszcze z dziewczynymi omowic jak one sobie to wyobrazaja ? czy bedziemy ludziom cos tlumaczyc pisma urzedowe itp.czy bedziemy same wklepywac cos po niemiecku i przekladac na polski ? RE: Jak długo jesteś w Niemczech - ychna - 29-08-2014 Bylam autorka podobnego watku, na poczatku cieszyl sie wielkim uznaniem, z czasem malo kto chcial tam pisac albo wrecz pröbowano go zniszczyc. Diego, masz pomysl to realizuj.. Najlepsze sa wlasne pomysly ! Zakladaj, z checia sie czegos naucze. Ps. Nikomu nie bede tlumaczyla zadnych urzedowych pism bo möj niemiecki az tak dobry nie jest. Nie moge brac odpowiedzialnosci . No chyba, ze jakies tam lisciki milosne .. ![]() ![]() RE: Jak długo jesteś w Niemczech - Anita - 29-08-2014 Diego pomysl jest przedni.Wielu ludzi potrzebuje tlumaczen. Czesto spotykaja sie z odzewem....a nie masz wujka google? Jestem za!:-) Potrzebujacym pomozmy. Za pomysl dostajesz punkcik:-) RE: Jak długo jesteś w Niemczech - ychna - 29-08-2014 Wy tam latacie po MP - istnieje jeszcze ten dwujeczyczny watek? Kiedys wywalono go w nicosc ale po przebudowie portalu go podobnie jak wiele innych odnalazlam i wyciagnelam na swiatlo dzienne. Od tego czasu zostalam naczelna wiedzma MP, teraz Diego wiesz dlaczego bano sie mnie .. ![]() Watek jezeli jest to pewnie cwicza na nim (m)pajaki .. RE: Jak długo jesteś w Niemczech - Diego13 - 29-08-2014 dobra dziewczyny zakladam dziekuje za punkcik u mam juz 2 RE: Jak długo jesteś w Niemczech - papatia - 26-11-2014 Prawie 3 lata juz na stale.A od 2004 zaczelam tu przyjezdzac i co jakis czas zjezdzalam do PL.Tesknilam za synem ktory byl w Pl u mojej mamy ale juz jestesmy nareszcie razem i juz nie tesknie RE: Jak długo jesteś w Niemczech - fabek - 26-11-2014 To te gorsze chwile już minęły, dobrze. Dużo osób ma niestety takie trudne początki. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji ![]() RE: Jak długo jesteś w Niemczech - Diego13 - 26-11-2014 ja mialam dobre poczatki i mialam ten luz ze nie musialam pracowac tylko uczylam sie jezyka i zajmowalam dziecmi w miedzyczasie otrzymalam uznanie polskiego dyplomu i pra´cuje w niemczech w swoim wyuczonym zawodzie juz sporo lat ale nigdy sie tu nie czulam jak w Polsce tylko po przekroczeniu granicy Spada mi ciezki kamien z serca i ciesze sie z kazdej pozytywnej zmiany w kraju a tesknic za Polska tesknie ale coz takie jest zycie dobrze ze mam tam rodzine i dom rodzinny do ktorego zawsze moge wrocic to dodaje mi otuchy i pozwala przetrwac trudne momenty a jak juz naprawde nie wytrzymuje to biore urlop i jade poprostu poszwedac sie po kraju i rodzinie a rodzine mam bardzo fajna i rozrywkowa w pozytywnym tego slowa znaczeniu RE: Jak długo jesteś w Niemczech - ychna - 26-11-2014 Ja nie podyskutuje bo nie ma sie czym chwalic: - nie zbudowalam domu - nie posadzilam drzewa - i nikomu nie zrobilam dziecka ... ![]() RE: Jak długo jesteś w Niemczech - Diego13 - 26-11-2014 Ychna czy ty nie pomylilas plci? hi hi to facet musi posadzic drzewo i dom zbudowac my nie budowalismy domu tylko kupilismy juz gotowy a drzewa na dzialce tez nie sadze tylko wycinam hi hi z robieniem dzieci to niemozliwe ha ha RE: Jak długo jesteś w Niemczech - ychna - 26-11-2014 Cichaj Kobieto, cichaj .. ![]() ![]() ![]() RE: Jak długo jesteś w Niemczech - Diego13 - 26-11-2014 napisalam po cichutku RE: Jak długo jesteś w Niemczech - ychna - 27-11-2014 Dokladnie, szeptem ..pisz .. ![]() RE: Jak długo jesteś w Niemczech - marzena27 - 08-02-2015 mieszkam i pracuje w Niemczech od 17 sierpnia 2014r RE: Jak długo jesteś w Niemczech - Wit - 08-02-2015 A ja calkiem od niedawna. Taki "swiezak" od 16.04.1988. RE: Jak długo jesteś w Niemczech - ychna - 08-02-2015 Ja tez sierpniowy przybysz.. - w sierpniu pyknie 20 lat ! ![]() RE: Jak długo jesteś w Niemczech - Diego13 - 08-02-2015 ja jestem od 1991 dokladnie 1 . 10 RE: Jak długo jesteś w Niemczech - ychna - 08-02-2015 W '91 to ja pierwsze dziecie rodzilam .. a co Ciebie przygnalo do DE ? |