![]() |
MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +--- Wątek: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. (/Watek-milosc-niejedno-ma-imie_2821) |
RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Diego9 - 02-01-2019 (02-01-2019, 12:05)Leon 66 napisał(a): Czesc Reniu, widze ze nici z wytrajbowania naszej Diego z twojego thematu, juz poczula bluesa i oczywiscie musi sie tu wywnetrzniac. hm, jezeli chodzi o to co ludzie powiedza, to mam to w glebokim powazaniu, powinnas juz to dawno wiedziec, no coz , do tego trzeba miec grips, themat nie nalezy do reni, tak jak i to forum, coz za przekonanie, ze cos moze do kogos nalezec, mama ladnie i logicznie to wyjasnila, no niestety umiejetnosci czytania ze zrozumieniem nie posiadasz i interpretujesz jak zwykle wszystko falszywie, nawet wpisu o milosci nie skapowalas, zero zrozumienia nienawisc do mnie zaslepia cie tak, ze nie potrafisz juz logicznie myslec, wszystko rozpoczyna sie od mysli,mysli prowadza do uczuc, uczucia prowadza do dzialan, dzialania prowadza do rezultatow RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Majami - 02-01-2019 (02-01-2019, 02:28)MaMa napisał(a): Niektórym ludziom jest z miłością poprostu nie po drodze. Najbardziej szkoda dzieci które obserwuja zwiazek dwojga rodziców na siłe podtrzymywany , notabene w imie ich rzekomego dobra. Dzieci te staja się nieswiadomymi ofiarami tego " dobra" i powielaja schemat rodziców w swoim zyciu. RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Diego9 - 02-01-2019 szczegolnie, gdy rodzice a przede wszystkim matka zbyt gleboko i zbyt czesto zaglada do kieliszka, RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Leon 66 - 02-01-2019 Diego, cos mi sie wydaje ze to ty tu siedzisz od rana do nocy z flaszkä miedzy nogami. Przynajmnie twoj nieprzerwany belkot na to wskazuje . Odczep sie od Majami z tymi insynuacjami , bo ani jej nie znasz ani w zyciu nie widzialas z kieliszkiem czy bez ! Maiami zamelduj ja za nieodpowiednie zachowanie i szykany ! RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Majami - 02-01-2019 Dla twojego wyjasnienia PUSTY CEPIE Na tak chulaszczy tryb zycia nie moge sobie pozwolic , bo moja praca wymaga miedzy innymi codziennej jazdy samochodem. Nie jestem tez głeboko empatyczną osobą , zatem daruj sobie swoje alkoholowe traumy i nie opowiadaj mi ich . Ja i tak nie wykrzesam z siebie grama współczucia dla ciebie. Po co zgłaszać ? Niech obnaza swoja głupotę do cna. RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Diego9 - 02-01-2019 (02-01-2019, 12:37)Leon 66 napisał(a): Diego, cos mi sie wydaje ze to ty tu siedzisz od rana do nocy z flaszkä miedzy nogami. Przynajmnie twoj nieprzerwany belkot na to wskazuje . nie szkoda ci czasu na takie denne teksty? (02-01-2019, 12:38)Majami napisał(a): Dla twojego wyjasnienia PUSTY CEPIE tylko winny sie tlumaczy poza tym, gdzie ja pisalam, ze moj wpis ciebie dotyczy? dlaczego wlasnie ty czujesz sie tym teksem zaczepiona?hm, mozesz mi na to pytanie odpowiedziec? a pisze caly czas, pomyslcie, zanim cos napiszecie, i tak oto sie wpada przez siebie nastawione sidla glupoty i wulgarnosci, RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Majami - 02-01-2019 A jednak skądś wiedziałas że " pusty cepie' to o tobie ![]() RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Diego9 - 02-01-2019 (02-01-2019, 12:59)Majami napisał(a): A jednak skądś wiedziałas że " pusty cepie' to o tobie nie odpowiedzialas mi na moje pytanie,a ono brzmi, dlaczego tlumaczysz sie w odpowiedzi na moj wpis o alkoholzmie rodzicow a szczegolnie matek? dlaczego reagujesz na ten wpis? skoro nie jestes matka zagladajaca zbyt czesto i zbyt gleboko do kieliszka? bardzo proste pytanko, na ktore nie potrafisz odpowiedziec (02-01-2019, 12:59)Majami napisał(a): A jednak skądś wiedziałas że " pusty cepie' to o tobie tlumaczysz sie na moj wpis, wiec chyba logiczne , ze ten wulgaryzm byl do mnie skierowany, ciagle pisze- myslec a potem pisac, a ty cigle piszesz i nawet po napisaniu nie myslisz myslenie nie jest twoja mocna strona RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Majami - 02-01-2019 Męczysz sie sierotko co ? Dzieci zwiały najszybciej i jak najdalej mogły a Diegowy woli w robocie siedziec niz z wariatką w chacie.Kolezanki z pracy ( i tylko z pracy) obchodza szerokim łukiem , no nikt ci inny nie pozostał tylko MY. Moje zyciowe motto to " maszeruj albo giń " , dlatego nigdy sie nie tłumacze i nie odpowiadam jak nie mam na to ochoty ![]() RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Diego9 - 02-01-2019 (02-01-2019, 13:14)Majami napisał(a): Męczysz sie sierotko co ? Dzieci zwiały najszybciej i jak najdalej mogły a Diegowy woli w robocie siedziec niz z wariatką w chacie.Kolezanki z pracy ( i tylko z pracy) obchodza szerokim łukiem , no nikt ci inny nie pozostał tylko MY. i znowu nie odpowiedzialas na moje pytanie,dlaczego? odkoleguj sie od moich dzieci i od diegowego, oni nie maja z tym tu nic wspolnego, brakuje ci argumentow, to wytez makowke, ale zostaw w spokoju ludzi, ktorzy ci nic nie zawinili,ok, czekam na odpowiedz na moje pytanie, a brzmi ono ciagle tak samo,dlaczego tlumaczysz sie na wpis, ktory wcale do ciebie nie byl skierowany? RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - "RENIA" - 02-01-2019 Witajcie dobrzy ludzie! ![]() Diego,czy ty tutaj na etacie? Tu sie nikt nie jaka ani nie sepleni. ![]() Mowimy o milosci i roznych jej odmianach.Mozna tez o dzieciach bo to przeciez one sa owocem milosci albo wypadku przy pracy,bo i tak bywa.O romantyzmie nie ma co wspominac,te wpisy tutaj gwarantuja nam,ze go nie ma i nie ma zmiluj. RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Lawenka - 02-01-2019 Po prostu tszeba być człowiekiem z zasadami. Ten, co odnosi się do wpisu o alkocholiźmie jest alkocholikem. Proste? Ja jestem alkocholicznką z zasadami: przed 10:00 rano nie piję. Ale, o dziesiątejzerojeden stoi pierwsze piwo. RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Diego9 - 02-01-2019 (02-01-2019, 13:26)Lawenka napisał(a): Po prostu tszeba być człowiekiem z zasadami. ale chetnie uslyszalabym to od majami, jezeli ma odwage sie tak wyrazac i zachowywac w stosunku do mnie , to niech bedzie szczera tez sama z soba RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Diego9 - 02-01-2019 Zobaczyć osobę, którą się kocha, choćby na krótko, jest już szczęściem. RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Majami - 02-01-2019 (02-01-2019, 13:26)Lawenka napisał(a): Po prostu tszeba być człowiekiem z zasadami. Toć mam zasady . Byle czego nie pijam ![]() Jak przysiasc to do wybornego trunku ![]() RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - "RENIA" - 02-01-2019 No ja tak daleko nie wybiegam myslami do przodu. ![]() Patrze co mam dzisiaj do zrobienia i przygotowuje plan na jutro. Zycie w odcinkach,i zycie tu i teraz,powinno nas zajmowac. Myslec juz teraz o pochowku to jakby przywolywac smierc.No ja taka zapobiegliwa nie jestem Przeciwnie,inwestuje w swoje zdrowie,zeby dluzej i zdrowiej zyc a nie w groby z marmuru i zeby mnie robaki jadly.Ja sie kaze spalic jako kiedys napisano--z prochu powstales i w proch sie obrocisz.Pieniadze za ten marmur mozna z pozytkiem wydac na spa i kuracje zdrowotne. Czlowiek powinien przede wszystkim kochac siebie,co nie ma nic wspolnego z egoizmem. ![]() Ferdydurke,tez mi sie to kojarzy z Sami swoi. Moze to taka mentalnosc pewnych grub spolecznych? RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - "RENIA" - 02-01-2019 Ferdydurke,tez sie zdziwilam bo post byl naprawde niewinny.Taka moc usuwania posiada tylko moder czyli Freddy.Teraz pytanie,kto cie zglosil do niego? Ja wiem ale nie powiem ![]() RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Diego9 - 02-01-2019 (02-01-2019, 19:17)RENIA napisał(a): No ja tak daleko nie wybiegam myslami do przodu. reniu, nikt nie wie kiedy odejdzie, coz to za sposob na dlugowiecznosc? to musisz opatentowac, nie mysle o tym wiec to mnie nie spotka, sredniowiecze????? szczegolnie gdy sie ma rodzine, nalezy o tym mowic, testament spisac, chyba ze sie nic nie posiada,jestem strasznie zbulwersowana twoja wypowiedzia zycie tu i teraz jest dla osob, ktore nikogo nie maja, ja musze planowac swoja przyszlosc, informowac swoje dzieci co zamierzam, meza nie musze , bo on i tak robi to co ja postanowie, RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - "RENIA" - 02-01-2019 Diego, mam taka zasade,ze nie zamartwiam sie rzeczami na ktore nie mam wplywu.Na swoje zdrowie mam i bede o nie dbala.Czlowiek odbiera sobie cala radosc zycia tym ciaglym porzadkowaniem.Najwazniejsze co mozna zrobic to sie ubezpieczyc i zrobic testamen i zaczac normalnie zyc. RE: MILOSC,NIEJEDNO MA IMIE. - Diego9 - 02-01-2019 (02-01-2019, 19:51)RENIA napisał(a): Diego, mam taka zasade,ze nie zamartwiam sie rzeczami na ktore nie mam wplywu.Na swoje zdrowie mam i bede o nie dbala.Czlowiek odbiera sobie cala radosc zycia tym ciaglym porzadkowaniem.Najwazniejsze co mozna zrobic to sie ubezpieczyc i zrobic testamen i zaczac normalnie zyc. a gdzie ja pisze , ze sie czyms zamartwaiam? reniu a o czym ja caly czas pisze? nie o zamartwianiu sie tylko o uporzadkowaniu szczegolnie spraw majatkowych, zeby kazdy wiedzial , co otrzyma , to pewnie tez nie masz czegos jak Patientenverfügung - to zycze ci szczescia , lezec w spiaczce w osrodku pielegnacyjnym, bo wczesniej o tym nie pomyslalas, no tak jak o tym nie mysle, to mnie to nie spotka |