Nasze-Niemcy.pl
Małżeństwo zmiana klas podatkowych, kiedy partner chce dorobic - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_5)
+--- Dział: Poradnik (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-poradnik_759)
+--- Wątek: Małżeństwo zmiana klas podatkowych, kiedy partner chce dorobic (/Watek-malzenstwo-zmiana-klas-podatkowych-kiedy_2706)

Strony: 1 2 3

RE: Małżeństwo zmiana klas podatkowych, kiedy partner chce dorobic - iberte - 27-03-2018

(27-03-2018, 13:14)asior napisał(a): iberte, jak mi sie zachce, to ci udowodnie

Asior,
mnie nic udowadniac nie musisz.
Jezeli posiadasz wiedze,to odpowiedz na pytanie Lagavulin

RE: Małżeństwo zmiana klas podatkowych, kiedy partner chce dorobic - asior - 27-03-2018

Na które pytanie?

RE: Małżeństwo zmiana klas podatkowych, kiedy partner chce dorobic - ferdydurke - 28-03-2018

(27-03-2018, 11:58)Diego10 napisał(a): bzdura, nikt nie musi sie razem rozliczac, a korzystanie z 3 jest tylko i wylacznie uwarunkiwane malzenstwem, zonaty ma klase 3 i nikt mu jej nie odbierze, zona rozliczy sie sama i bedzie dobrze, doradca podatkowy kosztuje do 2000 tysiecy eu czyli sie nie oplaca

Co ty za bzdury wypisujesz! Moje sprawy podatkowe prowadzi kancelaria podatkowa w tym mam co miesięczny meldunek do FA, towarzystwo w trakcie kontroli z FA, porady podatkowe, bilans roczny wszystko za ca 430 euro. 
Dodatkowo rachunek za tę pracę wkładam w koszty firmy! 
Ty Diego rób sobie dalej rozliczenia z programem EDV, ale nie pisz już nigdy o kosztach za fachową pomoc podatkową.
Bez pieczątki robią ludzie za 180 euro bilans roczny do FA i robią to dobrze, ale nie można tego wsadzić w koszta, a i przy kontroli z FA jest się bezradnym. Lepiej zapłacić te 250 euro więcej i mieć luksus pełnego bezpieczeństwa.

RE: Małżeństwo zmiana klas podatkowych, kiedy partner chce dorobic - Diego10 - 28-03-2018

Boze Ferdydurke, za 180 eu robia doradcy podatkowi dla ludzi zatrudnionych w firmie a nie dla ludzi majacych wlasna dzialalnosc, zamilcz w koncu i nie pisz o czyms o czym nie masz zielonego pojecia, CD jest rowniez dla ludzi majacych wlasna dzialalnosc ale trzeba dobrze po niemiecku umiec zeby podatek obliczyc

Ferdydurke, nie pisz do mnie, nie lubie cie i nie chce z toba rozmawiac,

RE: Małżeństwo zmiana klas podatkowych, kiedy partner chce dorobic - phoenix - 28-03-2018

Jak się używa prezerwatyw, to też się ma  "luksus  pełnego bezpieczeństwa".
Tylko że....one czasami są dziurawe Tongue 

RE: Małżeństwo zmiana klas podatkowych, kiedy partner chce dorobic - ferdydurke - 28-03-2018

(28-03-2018, 08:51)Diego10 napisał(a): Boze Ferdydurke, za 180 eu robia doradcy podatkowi dla ludzi zatrudnionych w firmie a nie dla ludzi majacych wlasna dzialalnosc, zamilcz w koncu i nie pisz o czyms o czym nie masz zielonego pojecia, CD jest rowniez dla ludzi majacych wlasna dzialalnosc ale trzeba dobrze po niemiecku umiec zeby podatek obliczyc

Ferdydurke, nie pisz do mnie, nie lubie cie i nie chce z toba rozmawiac,

Diego od 21 lat jestem na własnym garnuszku i wiem o czym pisze, a czy ty mnie lubisz, czy nie interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.
To ty wypowiadasz się w temacie o którym nie masz zielonego pojęcia, bo przecież powiadomiłaś cały świat o tym, że rozliczasz się sama przy pomocy software za 15 euro. Tym samym nie znasz cen, ani jakości i rozmiaru usług jakie są oferowane na rynku.

RE: Małżeństwo zmiana klas podatkowych, kiedy partner chce dorobic - Diego10 - 28-03-2018

Boze, jak ja cie ferdydurke nie cierpie, gdzie ja pisalam jak ja rozliczam swoj podatek ,jak do tej pory robil to Steuerverein za 170 Eu rocznie- przeczytaj ro jeszcze ze 100 razy i zapamietaj to sobie, Programu dp liczenia podatku uzywalam dla forumowiczow i dostawali zawsze porzadne zwroty, nie wiem czego ty cierpisz od tego programu, i nie pisz ze nie mam zielonego pojecia, bo mam i to duzo pojecia o wielu sprawach , dzieki temu ze mam pojecie to rodacy dostli uznanie dyplomu z Polski, dzieki mojej wiedzy i zaangazowaniu otrzymywaly matki pieniadze z niemiec itp. rzeczy, dlatego nie pisz ze nie mam pojecia , jestem kobieta madra inteligentna bardzo wyksztalcona i chetna do pomocy, i wyobraz sobie , ze jak sie za cos wezme to zawsze to pozytywnie jest rozwiazywane, ty nie potrafisz tego bo nie masz zadnych kwalifikacji i doswiadczenia , probujesz mi cos wmawiac , jak zwykle glupstwa, bo do obliczenia podatku nie trzeba miec wielkiej wiedzy tylko dobra znajomosc jezyka niemieckiego i to wystarczy , bo przy kazdym problemie moge zadzwonic do wydzialu finansowego , co zreszta robie , gdy nie wiem co dalej a ty z uporem osla , ciagle twierdzisz to samo,