![]() |
Co czytać? - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Hobby (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-hobby_1001) +---- Wątek: Co czytać? (/Watek-co-czytac_1774) |
RE: Co czytać? - Majami - 02-01-2018 " Człowiek w przystępnej cenie " Urszuli Jabłońskiej RE: Co czytać? - Majami - 05-01-2018 " Ksieżyc z Peweksu" Aleksandry Boćkowskiej O luksusie w PRL RE: Co czytać? - Anita - 22-01-2018 Prokurator. Paulina Świst. Paulina Świst to nowe nazwisko na polskim rynku wydawniczym, a właściwie pseudonim prawniczki, która zadebiutowała powieścią „Prokurator”. Wydawca na okładce zapewnia, iż „jeszcze żadna nowa gwiazda nie eksplodowała z taką siłą na firmamencie polskiego kryminału” oraz kusi zapowiedziami „ostrego seksu, ostrego języka i ostrej akcji”. Nie da się ukryć, że reklama tej książki była wyjątkowo skuteczna, a jej premiera odbiła się szerokim echem nie tylko w środowisku śląskiej palestry, w ramach której osadzona została akcja powieści, ale także wśród pozostałych czytelników. Wielu zadaje sobie pytanie: kim tak naprawdę jest autorka? Niektórzy spekulują nawet, że może to być kolejne literackie oblicze Remigiusza Mroza. Główna bohaterka, młoda wrocławska adwokat Kinga Błońska, przyjeżdża do Gliwic bronić groźnego szefa grupy przestępczej. Mariusz Przytuła pseudonim „Szary” to nie tylko najważniejszy klient pani mecenas, ale również jej przyrodni brat. Wbrew pozorom sprawa ta nie jest jednak dla bohaterki priorytetowa z powodu uczuć rodzinnych do dawno niewidzianego brata, ale na skutek gróźb i zastraszania, które należą do podstawowych metod działania bandyty. Na domiar złego prawniczka właśnie przyłapała męża na zdradzie, a cała fasada szczęśliwego życia, które zdawała się do niedawna wieść, runęła. Kiedy Kinga postanowiła odreagować wszystkie te problemy zabawą w jednym z gliwickich klubów, w towarzystwie wielu drinków i jednego przystojnego nieznajomego, nie mogła przewidzieć,... RE: Co czytać? - Majami - 08-02-2018 "Nienachalna z urody " Maria Czubaszek RE: Co czytać? - fit_Marika - 18-04-2018 Ja głównie czytam kryminały. Lubię ten klimat grozy i tajemnicy łączący się z rozwiązywaniem różnych spraw. Chociaż popieram samą inicjatywę czytania więc jeśli ktoś ma ochotę na romansidło to niech też czyta. Grunt, żeby sięgać po książki. RE: Co czytać? - zapora - 12-05-2018 ja czytam "Napraw się" ![]() RE: Co czytać? - Majami - 20-08-2018 " A.Ja żem jej powiedziała " Katarzyna Nosowska RE: Co czytać? - Majami - 22-08-2018 " Żywego ducha " Jerzy Pilch RE: Co czytać? - Majami - 28-08-2018 " Rok na odwyku " Katarzyna T. Nowak RE: Co czytać? - Majami - 11-09-2018 "Lżejszy od fotografii" - Piotr Stelmach o Grzegorzu Ciechowskim RE: Co czytać? - Majami - 21-09-2018 " To nie są moje wielbłądy " Aleksandra Boćkowska o modzie w PRL RE: Co czytać? - iberte - 21-09-2018 " Nasze Niemcy".... o chorobach, tesknotach( za zyciem), psach, kotach i innych stworach.... RE: Co czytać? - Lawenka - 21-09-2018 ![]() ![]() ![]() RE: Co czytać? - Majami - 21-09-2018 Hahahhahhahahahahahhaahahah Z kanapy spadłam ![]() ![]() Nigdy bym nie pomyślała ze w wieku 50 lat bede się kulała ze smiechu pod ława :Za to podaruje wam melodie ![]() I zeby nie było że nie jestem w temacie ...Co czytać ? Najlepiej dokładnie czytac to co jest napisane . Niestety dar czytania miedzy wierszami posiadaja tylko nieliczni. RE: Co czytać? - Majami - 29-09-2018 " Jugosławia . Historia w zarysie " Leslie Bensona RE: Co czytać? - Majami - 03-10-2018 " Dziwna mysl w mej głowie " Orhan Pamuk RE: Co czytać? - Majami - 04-01-2019 " Miłosc klasy sredniej " Manuela Gretkowska , Piotr Pietrucha RE: Co czytać? - MaMa - 04-01-2019 "Dzień Szakala". Napięcie od początku do końca. Robert Ludlum RE: Co czytać? - iberte - 04-01-2019 (04-01-2019, 19:20)MaMa napisał(a): "Dzień Szakala". Napięcie od początku do końca. Robert Ludlum „ Dzien Szakala“ to jest klassiker... Ale to chyba Forsyth wyskrobal. RE: Co czytać? - MaMa - 04-01-2019 (04-01-2019, 22:11)iberte napisał(a):(04-01-2019, 19:20)MaMa napisał(a): "Dzień Szakala". Napięcie od początku do końca. Robert Ludlum Oczywiście . Mea Culpa... Czytam Borowski Betrug -Ludluma, no i poszło..... ![]() |