![]() |
Barwy codzienności... - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Barwy codzienności... (/Watek-barwy-codziennosci_2662) |
RE: Barwy codzienności... - Anita - 07-12-2017 Splądrowałaś kalendarz? W jakim celu? To czemu byłaś niegrzeczną dziewczynka? RE: Barwy codzienności... - uzi80 - 07-12-2017 (07-12-2017, 09:24)Anita napisał(a): Dzień doberek wsiem. To sformułowanie nowy sort trochę mi sie skojarzyło z... polityką ![]() No nie dziwota ze zamówione... wygląda to przepysznie ![]() A tak zapytam... To jakaś rodzinna-domowa produkcja?. (07-12-2017, 11:10)Diego10 napisał(a): Ja bylam niegrzeczna i nic nie dostalam, spladrowalam za to kalendarz, Ja tez dziecku podjadam z kalendarza ![]() RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 08-12-2017 Uzi , kradzione smakuje najlepiej RE: Barwy codzienności... - Anita - 08-12-2017 Diego,a ja myślałaś,żeś splądrowała ten kalendarz by szybciej byl 24 ![]() Uzi może nie interes,a tradycja Wiesz jak to jest...Człowiek ze wsi wyjdzie,ale wies z człowieka nigdy...i tak mi pozostało. ![]() Od bajta dobrze radziłam sobie z nożem i ze świnkami ![]() Teraz nauka punktuje w moim zyciu ![]() Z głodu na pewno nie umrę i moi znajomi ![]() Zawsze coś się znajdzie na pajdę chleba ![]() Ps. Gdzie się zawieruszył Miecznik? Czy u niego wszystko ok? Pozdrowienia Mieczniku. Ychna wstawaj! Przyszłam z kawa! Wiesz,ze moj czas jest cenny i nie mogę nim tak szastać,wiec podnoś cztery litery i chodź na wspólną kawę! ![]() Diego Ty tez dawaj na wspólną kawusię ![]() RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 08-12-2017 Chetnie, ale musze sie dzieckiem zajac RE: Barwy codzienności... - ychna - 08-12-2017 Jestem z pierwsza kawa, pozno, ale moje wrodzone lenistwo rozlozylo mnie na lopatki i trudno mi teraz dzwignac moje cztery litery. Se pokukam i pojdem ![]() RE: Barwy codzienności... - Anita - 08-12-2017 Jak zwykle na mijanego ![]() Eh! RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 08-12-2017 Dzieci pojechaly Do domu a ja zrobie sobie kawke, ide Do Kuchni RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 08-12-2017 Jezeli kierujemy sie iloscia otwartych drzwiczek w kalendarzu, to jutro sa swieta RE: Barwy codzienności... - Anita - 08-12-2017 Diego to z Ciebie niezły pożeracz słodkości ![]() (08-12-2017, 12:25)ychna napisał(a): Jestem z pierwsza kawa, pozno, ale moje wrodzone lenistwo rozlozylo mnie na lopatki i trudno mi teraz dzwignac moje cztery litery.Pogoniłaś już lenia? RE: Barwy codzienności... - ychna - 09-12-2017 Oj, caly dzien na nogach, w centrach handlowych masakryczne tlumy ludzi, ale bylysmy bardzo dzielne i tez dalysmy rade jakies pieniadze wydac, fajnie tak we dwie mama z corka, tym bardziej, ze z ta druga za nic w swiecie takie lazenie po sklepach nie wchodziloby w rachube. Teraz musimy pomalu rozgladac sie za babysitting, bo moje malenstwo koniecznie chce jako au pair do Usa, wiec musi moc udokumentowac swoje doswiadczenie w tym zakresie. Obudzcie na poranna kawe.. ![]() RE: Barwy codzienności... - Anita - 09-12-2017 Dzień dobry! ![]() Wstawać śpiochy na poranną kawę! U mnie dzis same barwy szarości...śniegu brak ![]() RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 09-12-2017 Czesc dziewczyny, kawke juz wypilam, prezenty rozdaje caly rok wiec postanowilismy spedzic swieta poza domem, bez gotowania, prezentow bez stresu, RE: Barwy codzienności... - Anita - 09-12-2017 Cześć Diegus. ![]() I słuszna decyzja. Ja tez ostatni rok robię tak huczne Święta. W przyszłym roku będę daleko od tego zgiełku. Czas najwyższy odpocząć od tego zgiełku. Moj mąż mówi,a właściwie to mi przypomina,ze takich decyzji było juz wiele ![]() Mam nadzieję,ze wreszcie postawię na swoim. ![]() RE: Barwy codzienności... - ychna - 09-12-2017 ..fstalam ![]() mowicie o sniegu, wczoraj zawirowalo kilka platkow, ale szybko po nich zostalo mokre wspomnienie. Kiedys co roku obiecywalam sobie, ze nigdy wiecej tej roboty i stresu, ze albo zamowimy wszystko tak jak kiedys, gdy corka wylatywala na drugi dzien swiat do Francji, no niby fajnie bylo, ale czegos mi brakowalo. Mialam tez dwa razy takie swieta, kiedy nie bylam w stanie ich przygotowac i to bylo calkiem do bani, dlatego wiem, ze lubie ten caly majdan i juz. Kawy mam pol i w dodatku letnia.. RE: Barwy codzienności... - ychna - 09-12-2017 Druga kawka, a tu pusto.. ![]() RE: Barwy codzienności... - Anita - 09-12-2017 Ja do 19 malo czasowa. Potem przytaskam sie ze skrzynką trunku ![]() Miłego wieczoru ![]() RE: Barwy codzienności... - ychna - 09-12-2017 a a a ... ![]() O Tannenbaum, O Tannenbaum
Wie treu sind deine Blatter!
O Tannenbaum, O Tannenbaum
Du grunst nicht nur zur Sommerzeit,
Nein, auch im Winter, wenn es schneit.
Du kannst mir sehr gefallen!
Wie oft hat nicht zur Weihnachtszeit
Ein Baum von dir mich hoch erfreut!
O Tannembaum, O Tannenbaum
![]() RE: Barwy codzienności... - Anita - 09-12-2017 A co Ciebie Ychna wzięło na wierszyki? Nareszcie luz. ![]() RE: Barwy codzienności... - Luce 2 - 09-12-2017 Matko jedyna Ychna! Pomylily ci sie drzewka !? ![]() |