Nasze-Niemcy.pl
SINGLE. - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+--- Wątek: SINGLE. (/Watek-single_2832)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: SINGLE. - "RENIA" - 20-01-2019

Witajcie,Mam nadzieje,ze wyspaliscie sie dobrze i z dobrymi humorami zaczniemy ten nowy dzien.U mnie piekne slonce,prawie cieplo,mozna owiedziec wiosennie.

Mysle jednak, ze nie jestesmy az tak ograniczeni, aby zeznawac pod dyktando.Tak napisal Iberte, trzasna drzwiami i poszedl sobie.

Czy naprawde ten watek,wyglada jak akt oskarzenia?

Wypowiadamy sie na rozne tematy Czy temat Single jest inny od innych.

Czy dotknelam twoje wspomnienia?Weszlam z butami w twoje zycie?

Tu nie ma nic osobistego co mogloby obrazic czyjes uczucia. Fakt jest,ze przestalismy byc romantyczni,nie kochamy sie tak jak kiedys. Demokracja uderzyla nam do glowy.Robimy kariery i kase. To ma najwiekszy wplyw na nasze zycie rodzinne To ja tak mysle. Czy to blad,ze chcialam sie dowiedziec co inni mysla na ten temat?
Z naszych najlepszych uczuc,kosciol i rzad zrobili sobie biznes.500+ to naped dla kobiet,zeby szybciej rodzily.Jestesmy traktowani instrumentalnie.Fabryka do robienia dzieci,mieso armatnie i ten glupi lud co to wszystko kupi. To,ze ludzie nie chca sie organizowac w pary,to bund przeciwko dyktaturze.Tak mysle ja.Inni moga miec inne zdanie

RE: SINGLE. - Diego9 - 20-01-2019

Reniu, kazdy jest kowalem wlasnego szczescia, kazdy stawia inne wartosci na pierwszym miejscu, ile ludzi , tyle nastawien, dlatego ta dyskusja nie ma sensu, 500+ nie jest napedem , 500+ wspomaga rodziny z wyzu demograficznego, wszystko jest zludne i klamliwe, nawet rodzenie dzieci jest wykorzystywane do walki politycznej io oglupianiu narodu

RE: SINGLE. - iberte - 20-01-2019

(20-01-2019, 11:48)"RENIA napisał(a): Witajcie,Mam nadzieje,ze wyspaliscie sie dobrze i z dobrymi humorami zaczniemy ten nowy dzien.U mnie piekne slonce,prawie cieplo,mozna owiedziec wiosennie.

Mysle jednak, ze nie jestesmy az tak ograniczeni, aby zeznawac pod dyktando.Tak napisal Iberte, trzasna drzwiami i poszedl sobie.

Czy naprawde ten watek,wyglada jak akt oskarzenia?

Wypowiadamy sie na rozne tematy Czy temat Single jest inny od innych.

Czy dotknelam twoje wspomnienia?Weszlam z butami w twoje zycie?

Tu nie ma nic osobistego co mogloby obrazic czyjes uczucia. Fakt jest,ze przestalismy byc romantyczni,nie kochamy sie tak jak kiedys. Demokracja uderzyla nam do glowy.Robimy kariery i kase. To ma najwiekszy wplyw na nasze zycie rodzinne To ja tak mysle. Czy to blad,ze chcialam sie dowiedziec co inni mysla na ten temat?
Z naszych najlepszych uczuc,kosciol i rzad zrobili sobie biznes.500+ to naped dla kobiet,zeby szybciej rodzily.Jestesmy traktowani instrumentalnie.Fabryka do robienia dzieci,mieso armatnie i ten glupi lud co to wszystko kupi. To,ze ludzie nie chca sie organizowac w pary,to bund przeciwko dyktaturze.Tak mysle ja.Inni moga miec inne zdanie

No to juz jest prawdziwy bigos!
Co ma kosciol, rzad, 500 + i demokracja wspolnego z tym, z kim singiel sniadanie bedzie jadl?

RE: SINGLE. - Majami - 20-01-2019

A w tym miszungu to właściwie o co tobie chodzi ?
Renia ty dobrze sypiasz ?

Ja to niestety mila iego,odbieram jako trollowanie watka.Tu sie dyskutuje na rozne tematy np."jak usunac nieprzyjemny zapach z ust.
Do kogo w Warszawie z grzybicą paznokci
Aldi
Jak uniknąć ekstradycji i europejski nakaz aresztowania
Ciekawe?

Majami,dla ciebie musi byc watek,ktory wzbudzi w tobie nienawisc lub wole walki.Wtedy w tobie cos sie dzieje i emocje figluja.

Iberte,dla ciebie wyciagnelam specjalny watek,gdzie mozesz nauczyc sie zakladac tematy a nie je trollowac.
Czy ja karze ci sie tu spowiadac z twoich milosnych historii?

Renia,
przeczytaj cytowany przeze mnie wpis i postaraj sie odpowiedziec na moje pytanie.

Co ma kosciol, rzad, 500 + i demokracja wspolnego z tym, z kim singiel sniadanie bedzie jadl?

Chyba o to pytanie chodzi.?

Iberte,tobie to napewno nie musze tlumaczyc,jak cie znam to rozumiesz ten temat bardziej niz ktokolwiek inny.Trollujesz czy sie przekomazasz?

Moge jednak sprobowac,naprowadzic cie,zebys zrozumial o co mi chodzi.

Lubisz dyktature?Nikt jej nie lubi. Miliony Polakow wyjechalo z kraju.Trzeba te luke wypelnic.Stad pomysl z 500+.
Myslisz,ze to tak z dobrego serca taki prezent?Pis kupilo sobie wyborcow,to chyba jasne.Niestety sa ludzie,ktorzy nie chca byc traktowani jak fabryka do robienia dzieci.Kosciol wspolpracuje z rzydem albo na odwrot.Slogan,ze rodzina jest najwazniejsza, wpajana jest ludziom bo jest w tym interes.
Wielu ludzi jednak chce zyc po swojemu a nie w modelu stworzonym przez kosciol i rzad.Stad coraz wiecej singli.To tak w skrocie.

RE: SINGLE. - Majami - 20-01-2019

Renia
Czekam z wypiekami na twarzy na watek twojego autorstwa zatytułowany "Renia wie najlepiej "

Majami,gdybym wiedziala najlepiej,jak piszesz,to nie zakladalabym tematu i nie pyytala o wasze zdanie.Wiec pytanie bzdurne.

Chcesz mi dopiec,tylko nie wiesz z ktorej strony. Huh Prosze tylko nie z tylu w plecy. Smile

(20-01-2019, 13:04)RENIA napisał(a): Co ma kosciol, rzad, 500 + i demokracja wspolnego z tym, z kim singiel sniadanie bedzie jadl?

Chyba o to pytanie chodzi.?

Iberte,tobie to napewno nie musze tlumaczyc,jak cie znam to rozumiesz ten temat bardziej niz ktokolwiek inny.Trollujesz czy sie przekomazasz?

Moge jednak sprobowac,naprowadzic cie,zebys zrozumial o co mi chodzi.

Lubisz dyktature?Nikt jej nie lubi. Miliony Polakow wyjechalo z kraju.Trzeba te luke wypelnic.Stad pomysl z 500+.
Myslisz,ze to tak z dobrego serca taki prezent?Pis kupilo sobie wyborcow,to chyba jasne.Niestety sa ludzie,ktorzy nie chca byc traktowani jak fabryka do robienia dzieci.Kosciol wspolpracuje z rzydem albo na odwrot.Slogan,ze rodzina jest najwazniejsza, wpajana jest ludziom bo jest w tym interes.
Wielu ludzi jednak chce zyc po swojemu a nie w modelu stworzonym przez kosciol i rzad.Stad coraz wiecej singli.To tak w skrocie.

W dalszym ciagu nie rozumiem.
Od dziesiecioleci zyje w DE.
Jaki wplyw ma PiS na forme zycia ktora prowadze?

Jezeli to mozliwe,to przestan plakatowac slupy i informowac mnie jak zaklada sie temat...
Mnie blizej do renty niz do przedszkola.

RE: SINGLE. - Diego9 - 20-01-2019

(20-01-2019, 12:27)RENIA napisał(a): Ja to niestety mila iego,odbieram jako trollowanie watka.Tu sie dyskutuje na rozne tematy np."jak usunac nieprzyjemny zapach z ust.
Do kogo w Warszawie z grzybicą paznokci
Aldi
Jak uniknąć ekstradycji i europejski nakaz aresztowania
Ciekawe?

Majami,dla ciebie musi byc watek,ktory wzbudzi w tobie nienawisc lub wole walki.Wtedy w tobie cos sie dzieje i emocje figluja.

Iberte,dla ciebie wyciagnelam specjalny watek,gdzie mozesz nauczyc sie zakladac tematy a nie je trollowac.
Czy ja karze ci sie tu spowiadac z twoich milosnych historii?

Reniu, nie wiem dlaczego moja wypowiedz jest przez ciebie traktowana jako trollowanie? mam wrazenie, ze chcialabys tu na forum nadawac ton, ale brak ci jest do tego polotu, lekkosci, umiejetnosci pociagniecia za soba czytelnika, jedyna osoba, ktora to potrafi tfu tfu to jest iberte, ktory posiada umiejetnosc pisania i to takiego pisania, ze czyta sie go jednym tchem , trafia w sedno sprawy a przy tym pisze z ogromna porcja humoru tfu tfu , strasznie go nie lubie

(20-01-2019, 13:12)RENIA napisał(a): Majami,gdybym wiedziala najlepiej,jak piszesz,to nie zakladalabym tematu i nie pyytala o wasze zdanie.Wiec pytanie bzdurne.

Chcesz mi dopiec,tylko nie wiesz z ktorej strony. Huh Prosze tylko nie z tylu w plecy. Smile

Reniu przestan zakladac thematy 

RE: SINGLE. - Słoninka - 20-01-2019

(20-01-2019, 13:29)iberte napisał(a): (...)
Jezeli to mozliwe,to przestan plakatowac slupy i informowac mnie jak zaklada sie temat...

Tak mówisz teraz, bo jeszcze masz "troszku" do tej renty.
Kto wie? Może perspektywa się zmieni jak juz na tej rencie się dobrze zakorzenisz.... Huh
Wtedy może pojawić się o ochota na wiaderko, łopatkę i...piaskownicę Cool

Iberte,ty wciaz bierzesz do siebie wszystko co tu napisalam.To nie jest watek o tobie!!
Na MP miales nawet ciekawy temat,jak byc soba--cos w tym sensie.Premiere masz za soba.

Ja juz mam dla niego wiaderko i lopatke i nawet dorzucilam grabki.Niech sie chlopak dobrze bawi Smile

[Obrazek: 875fa58a4885816a870b7d49a76f]

RE: SINGLE. - Leon 66 - 20-01-2019

Czesc, Renka

Temat , ja temat.. moze i dobry,- czas pokaze ,
 bedzie sie rozwijal dopoki bedä tu  zainteresowani zaglädac i wyrazac swoje zdanie .
Jako gospodyni powinienas w subtelny sposob zachecac do dyskusji, a nie zniechecac.
Poczytaj wpisy, pozwol zeby inni reagowali, daj sie zastanowic.
Twoim  ustawicznie powracajäcym bledem  zas jest natychmiastowe  rozstrzyganie
czy autor wpisu pisze po twojej mysli,
i  czy go lubisz .
Tym sposobem wiele  twoich  nawet dobrze zapowiadajäcych tematow , po kilku dniach startuje w nieodwracalnä Nirvane .
Zdecydujesz ze  cos Ci nie pasuje -zaraz nieomieszkasz piszäcego  ustawic wedlug siebie i strofowac .
Kto to lubi ?

Nie Renka, mysle ze najdalej zachodzä  autorzy tematow gdy  sä bezstronni  i humorzasci -owszem kierujä
ale nie nakazujä .
Patrz  na zielonke , jej " Glupi i mädrzy.. "mial poczytnosc az  wylazla z niej znowu wredota
 i zaczela obrazac i ustawiac ludzi tam piszäcych .
Potem zeszla skruszona na te swoje sprawdzone  juz wielokrotnie  bigosy kaszanki
zeby znowu zakonczyc na  prostatach cipach i extrementach ..
tja,-  dla doroslych -meczäce i nudne .
Themat wisi . Huh

Teraz i ona  zobaczyla ze  temat zawisl , wiec pod plaszczykiem  niby refleksji na temat pogrzebu  Adamowicza  nagle probuje sie pogodzic z wyszydzanymi , wybaczac ( niby co ? ) wyciägac reke..

No moze na wszelakie sposoby osmieszany  i obrazany przez niä Ferdydurke  ,  albo i ty Reniu wybaczycie jej
ale prawde mowiäc  kto w to wierzy ?
Znacie jä od podszewki i wiecie ze juz taka jest i sie nie zmieni .

Inaczej wpisywacze przycupnä na innym, moze nawet twoim
i  "glupi i mädrzy"  wymsknä sie zielonce z räczki.

W sumie mysle ze za duzy nacisk przykladacie do  posiadania tematu.
Jak sie fajnie czyta, az sie checa cos wpisac, nawet jakby to byl przepis na ogorkowä .
Kto temat o ogorkowej zalozyl, wcale mnie nie interesuje i nie ma znaczenia .
Amen,

Co do zycia singli ,  nie mam wiele do powiedzenia,
mysle tylko ze dzisiejsze czasy sä takie ze czlowiek nie ma juz cierpliwosci  marnowac je dla kobiety 
czy mezczyzny ktory okazal sie innym ,niz sie go poznalo, niz by sie go chcialo .
Nie myslimy jednak ze  nie ma takiego ktory sie z biegiem lat nie zmienia, nie ksztaltuje , nie dorasta .
Jego bledy , jego styl bycia , zachowanie jest inne niz bylo,
ale czy my tez sie nie zmienilismy, tez nie mamy innych oczekiwan .
Czy nie mamy tez winy ?.

Nasze prabacie wytrzymywaly ze swoimi 60-70 lat, nasze mamy juz nie wszystkie .
My jak musimy, - inaczej- adijos upierdliwy typie, -bo juz za rogiem czeka nastepny.

To ustawiczne zmienianie partnerow jest tak normalne ze nikogo juz nie dziwi .
Dziecko podczas pierwszych 25 lat swojego  mlodego zycia widzialo matke czy ojca
spiäcego w ich  wlasnym  domu- sypialni  z 5-10 obcycymi  ludzmi .
Ma  czesto przyszywanych braciszkow i siostrzyczki .
Przezywalo  matczynä egzaltacje , zakochania, skowronki,
-potem znowu codziennosc i krach 
 i apjac nowy partner i nowa egzaltacja ...

Nie dziwie sie ze jest tyle singli i ich ilosc rosnie .
Powiem : 
NIEMCY SÄ TEMU WINNI !!! Big Grin

Samotnym matkom produkujäcym dzieci dodajä tu  do zycia, -dodajä na mieszkanie, na meble na ciuchy.
Facet nie chce placic, -placä  za faceta .

Zaraz mi tu jakas samotna matka wskoczy i powie ze to wcale  az nie taki miod... Idea

No tak, moze i nie miod, ale niech powie to np naszym rodaczkom , ktore juz po pol roku w D,
chcÄ  tez zostawiac faceta z ktorym sie tu przybylo, bo je mierzi, bo nie chcä z nimi juz byc,
bo majä  szanse na innych, lepszych , bo im doplacä do zycia. 

I tu -im wiecej dzieci, tym bardziej sie oplaca.
Tak wiekszosc  mlodych kobiet stawia na MP takowe pytania.
Idea
Co mi sie nalezy gdy..
Ile dostante..
Gdzie mam sie udac..
Czy on musi..
czy mi dadzä na..

Uj rozpisalam sie, a musze robic obiad mojemu , stale temu samemu..

Milej niedzieli Renka i wsiem..

(20-01-2019, 13:48)Słoninka napisał(a):
(20-01-2019, 13:29)iberte napisał(a): (...)

Tak mówisz teraz, bo jeszcze masz "troszku" do tej renty.
Kto wie? Może perspektywa się zmieni jak juz na tej rencie się dobrze zakorzenisz.... Huh
Wtedy może pojawić się o ochota na wiaderko, łopatkę i...piaskownicę Cool

Jak juz tak daleko dobrne, to nie pozostanie mi nic innego, jak spiewac........byla wodka, byly sledzie i potrzymac za co bedzie Tongue

(20-01-2019, 14:15)Leon 66 napisał(a): Nie dziwie sie ze jest tyle singli i ich ilosc rosnie .
Powiem : 
NIEMCY SÄ TEMU WINNI !!! Big Grin

Samotnym matkom produkujäcym dzieci dodajä tu  do zycia, -dodajä na mieszkanie, na meble na ciuchy.
Facet nie chce placic, -placä  za faceta .

Zaraz mi tu jakas samotna matka wskoczy i powie ze to wcale  az nie taki miod... Idea

No tak, moze i nie miod, ale niech powie to np naszym rodaczkom , ktore juz po pol roku w D,
chcÄ  tez zostawiac faceta z ktorym sie tu przybylo, bo je mierzi, bo nie chcä z nimi juz byc,
bo majä  szanse na innych, lepszych , bo im doplacä do zycia. 

I tu -im wiecej dzieci, tym bardziej sie oplaca.
Tak wiekszosc  mlodych kobiet stawia na MP takowe pytania.
Idea
Co mi sie nalezy gdy..
Ile dostante..
Gdzie mam sie udac..
Czy on musi..
czy mi dadzä na..

Uj rozpisalam sie, a musze robic obiad mojemu , stale temu samemu..

Milej niedzieli Renka i wsiem..
Co z singlami rodzaju meskiego, ktorzy nie chca zajsc w ciaze?
Tez wina okupanta?
Pytanie za pytaniem....

Iberte,zebys sie nie zdziwil a potem nie spiewal--"Noc spedzilem nadaremnie,byla dupa ale ze mnie.....itd.

(20-01-2019, 14:39)"RENIA napisał(a): Iberte,zebys sie nie zdziwil a potem nie spiewal--"Noc spedzilem nadaremnie,byla dupa ale ze mnie.....itd.

Korzystaj z cudzyslowia gdy mnie cytujesz

RE: SINGLE. - Leon 66 - 20-01-2019

Iberte,  nie bädz dzieckiem..
jak nie chcesz zajsc w ciäze, jak nie chcesz placic,  jak nie chcesz byc ciägany po sädach...

Big Grin
ubieraj kondomy !

RE: SINGLE. - Słoninka - 20-01-2019

Leon, już po obiedzie?
A mąż (ten jeden jedyny od zawsze) zadowolony? 

O której pijecie miłą niedzielną małżeńską  kaffkę?
A Kuchen będzie?