![]() |
Mała rzecz, a cieszy? - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Mała rzecz, a cieszy? (/Watek-mala-rzecz-a-cieszy_2825) |
RE: Mała rzecz, a cieszy? - iberte - 04-01-2019 (04-01-2019, 15:26)Leon 66 napisał(a): Iberte, bede pisala z tobä... Chcesz ze mna rozmawiac? Sprobujmy zatem. W pierwszym moim wpisie polecilem tekst mlodej kobiety. Sprobuj sie w niego wtopic i powiedz mi twoje zdanie. RE: Mała rzecz, a cieszy? - Unka - 04-01-2019 (04-01-2019, 15:26)iberte napisał(a):(04-01-2019, 15:16)Lawenka napisał(a): Träume dein Leben nicht. Przeczytalam ..podoba mi sie . Znasz Casper ? Ja znam i tez mi sie podoba . "Zuhause ist da , wo man sich vermisst ". RE: Mała rzecz, a cieszy? - egle - 04-01-2019 (04-01-2019, 15:16)Unka napisał(a): Myslalam , ze cos o brylantach bedzie , albo chociaz , ze niewazna wielkosc i takie tam , a tu ..no dobra madrosci googlowe . Patrz, jak pięknie rozłożyłas prosty tekst. To chyba jednak nie jest tak kreatywne, jak szukanie choćby małej dziurki w całym. Jednym słowem - małe narzekanie, a jak cieszy :-) RE: Mała rzecz, a cieszy? - Unka - 04-01-2019 (04-01-2019, 15:26)Leon 66 napisał(a): ignorowac chlupe ?Chlupe ..chlup chlup , do lezki lezka , ciagle pada , i tak sie trudno rozstac i chociaz troche pada , to niech pada , a wtedy padal deszcz , to ona placze deszczem ...wiecej nie pamietam. Egle , niech juz tak bedzie , ze tej kreatywnosci nie posiadam ![]() Ja nie wiem czemu , ale czasami siedzi sie nawet juz w wielkiej dziurze i stwierdza , ze to bardzo fajnie , bo ciasno nie jest ![]() RE: Mała rzecz, a cieszy? - iberte - 04-01-2019 (04-01-2019, 16:16)Unka napisał(a): Przeczytalam ..podoba mi sie . My chyba z podobnej gliny.... „.. wir liegen lachend....“ RE: Mała rzecz, a cieszy? - Majami - 04-01-2019 Wykopac wam temat o dołach ? Co wy tacy nostalgiczni ? Posunta się Wy moja sycylijska rodzino ![]() RE: Mała rzecz, a cieszy? - Diego9 - 04-01-2019 (04-01-2019, 15:18)iberte napisał(a): Ach, minalem sie z Krunia od rabowatych.... i tez stawiam sobie to pytanie RE: Mała rzecz, a cieszy? - Leon 66 - 04-01-2019 (04-01-2019, 16:09)iberte napisał(a):(04-01-2019, 15:26)Leon 66 napisał(a): Iberte, bede pisala z tobä... cicho co to bylo...? " o baby, eines Tages werden wir alt sein" Wtapiam sie, Jest ciepla letnia noc, w oddali slychac melodyjny spiew swierszczy i konikow polnych. Lekki wiatr wieje od morza .. Jestem znowu mlodä wiotkä dziewczynä bez przejsc i przeszlosci , - dajmy na to 35 -letniä, (tak to jest najpiekniejszy wiek dla kobiety). Ubrana jestem w lekkä lnianä sukienke na cienkich ramiäczkach . Wlosy splowiale od slonca, w blyszczacej kaskadzie opadajä mi na zlocisto- opalone ramiona. Drzäcä trzymasz mnie w ramionach .. Ty tez piekny i mlody , pelen jeszce planow i mlodzienczego zapalu ,-wydaje Ci sie ze to wlasnie na mnie czekales cale zycie . Ten wspolny czas jednak wiemy , jest zludzeniem totalnego szczescia i przyszlej sielanki . Zycie to nie bajka .Malzenstwo to nie przygoda . Waham sie stale jeszcze , -czy ten brylancik ktory mi wlasnie wsunäles na palec nie bedzie dla mnie lancuchem u nogi ?. Twoja ukochana twarz i wtopione we mnie oczy mowiä pragne cie .. Twoje usta szepczä : " o baby, eines Tages werden wir alt sein , und an all die Geschichten denken , die wir hätten erzählen können .Mit dir will ich leben und das bis ans ende meiner Tage." Ibertus, tak sobie mysle i starosc z odpowiedniä osobä moze bys schön . Starzy ludzie juz nie sä znerwicowani, niepewni , starzy ludzie majä tez jeszcze marzenia i potrzeby wystarczy tylko mocno chciec , znalezc tä drugä polowe i zycie nawet od 60 do smierci nabierze znowu sensu . Z drugiej strony, baby... cos mi sie mocno zaczyna zdawac ,-ze na stare lata wlasciwie i w polowie moze byc czlowiekowi dobrze . oder? O Diegus przyszla znowu se stawiac pytania ... ![]() RE: Mała rzecz, a cieszy? - Unka - 04-01-2019 (04-01-2019, 17:17)iberte napisał(a):Chyba ..hihi(04-01-2019, 16:16)Unka napisał(a): Przeczytalam ..podoba mi sie . Czerwonego nie moge , a i nie mieszalam nigdy . Krunia , fajnie bylo przeczytac twoja interpretacje. RE: Mała rzecz, a cieszy? - iberte - 04-01-2019 Krunia, bylem juz w siodmym niebie, gdyby nie ta ..... lniana sukienka. Jeden Text i wiele interpretacji i co jest fajne, kazdy ma prawo do wlasnej. Ja dostrzegam w tym tekscie negacje mlodzienczej wegetacji i tesknate za zyciem. Zyc tak, aby nie zalowac, poniewaz... eines Tages baby , werden wir alt sein. Zycie jes piekne. Zycie jest cudowne i tylko od nas zalezy ile uda nam sie wykrasc. I nie dajmy sie zwariowac, ani sobie przeszkadzac.. „... denn das Leben, was wir führen wollen, das können wir SELBER wählen..“ Milo bylo z toba poplotkowac... RE: Mała rzecz, a cieszy? - MaMa - 04-01-2019 No nie jestem już młodzikiem ale uwielbiam trzymać moją przyjaciółkę za........siedzenie i patrzeć jej w oczęta. Z wnuczką kaczki nad wodą karmić. Reszta już była.... Zawsze można szukać więcej szczęścia, ale to moje maleńkie szczęście jest tak piękne , że zostanę z tym co mam. RE: Mała rzecz, a cieszy? - Lawenka - 05-01-2019 ![]() ![]() ![]() RE: Mała rzecz, a cieszy? - Unka - 05-01-2019 No tak ..chcialaby duszyczka , tylko jak tu szalec jak w krzyzu lupie , kosci jak ser szwajcarski , pecherz zawodzi , a i w glowie coraz wieksze echo . Na wszystko jest odpowiedni czas , kiedy mozna , bo nie ma ograniczen , kiedy drzwi sa szeroko otwarte i trzeba tylko prog przekroczyc . Pozniej sa tylko kompromisy , wielka improwizacja , by jednak jeszcze cos odlozonego na zbyt pozno , chociaz czesciowo przezyc . O tym miedzy innymi wlasnie pisze Julia . Jestem pelna podziwu i ciesze sie dla niej . Mysle , ze poczula i zrozumiala naprawde , to czego jest sie przewaznie dopiero , kiedy jest za pozno pewnym . Oby wiecej takich mlodych ludzi ..glodnych zycia i przezyc , odwagi na eksperymenty , zamiast tolerowania tego co niby pewne , a i tak nie funkcjonuje . Jest nadzieja ! : D RE: Mała rzecz, a cieszy? - iberte - 05-01-2019 No! My z tej samej gliny... RE: Mała rzecz, a cieszy? - Unka - 05-01-2019 Rodzina ... ![]() RE: Mała rzecz, a cieszy? - Majami - 05-01-2019 Gliniarze ?! ![]() RE: Mała rzecz, a cieszy? - Majami - 05-01-2019 Gliniaczki zagram Wam i doceńcie bo nie co dzień tak gram. ![]() RE: Mała rzecz, a cieszy? - iberte - 05-01-2019 Majami.. slicznie grasz( majtki same spadaja) Ten tekst, ten glos, te wlosy.... tylko pierscionek nie ten. Wzruszylem sie i pojde na chorobowe.. RE: Mała rzecz, a cieszy? - MaMa - 05-01-2019 (05-01-2019, 13:05)Lawenka napisał(a): Ja tam jestem zdania, że starość musi się wyszumieć.Wolę leżeć pod gruszą.... ![]() RE: Mała rzecz, a cieszy? - Majami - 05-01-2019 |