Nasze-Niemcy.pl
Zidiocieliśmy już doszczętnie? - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Zidiocieliśmy już doszczętnie? (/Watek-zidiocielismy-juz-doszczetnie_2811)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - Majami - 09-12-2018

"obecnie znajduje się " ?
A niby gdzie by się miał znajdowac skoro jest freskiem ?

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - Freddy - 09-12-2018

Rzeczywiscie, nie najlepsze sformulowanie.

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - dziaczuk - 09-12-2018

(09-12-2018, 15:06)ferdydurke napisał(a): Nie mamy też zdjęć Jezusa Chrystusa,

Wizerunek martwego ciała na Całunie Turyńskim i Boskie Oblicze z Manoppello są niewątpliwie największymi cudami na świecie. Z naukowego punktu widzenia wizerunki te nie miały prawa zaistnieć. W całym świecie nie ma takiego obrazu, który swymi właściwościami mógłby chociażby w minimalnym stopniu równać się z tymi dwoma.

Dając nam swój wizerunek na Całunie Turyńskim i odbicie swojej twarzy na Całunie z Manoppello, Chrystus wzywa nas wszystkich do nawrócenia, do nawiązania z Nim osobistego kontaktu w sakramentach pokuty i Eucharystii oraz w codziennej, wytrwałej modlitwie. Musimy zarazem stale pamiętać o tym, iż:

„Chrześcijaństwo to nie forma kultury, ideologia albo jakiś system wzniosłych zasad czy wartości. Chrześcijaństwo to Osoba. Chrześcijaństwo to Obecność. Chrześcijaństwo to Oblicze: Jezus Chrystus!” (Jan Paweł II, Berno, 4 czerwca 2004 roku).

Badania naukowe potwierdzają, że obraz Boskiego Oblicza z Manoppello nie mógł być namalowany przez człowieka. Jest więc on, jak mówi tradycja, „acheiropoietos” – czyli nie namalowany ludzką ręką.

https://milujciesie.org.pl/chusta-z-manopello.html

Moze i zidiocielismy Sad
Przestajemy wierzyc a tu bum jakis znak i co ? wierzymy czy dalej nie ?
http://www.duchprawdy.com/krew_na_hostii_w_sokolce.htm

ponoc Jezus mial grupe krwi AB(badania krwi na calunie),tylko 5 procent  ma ta grupe krwi ,wlasciwie tylko Zydzi,nie wiem nie znam sie ale sa na to dowody

w Polsce ma 1 procent ta grupe krwi 

Ja znalazłam dane o 6%

Miedzy innymi ja mam taka grupę krwi. Czy dane o % populacji Polaków z tą grupa krwi są prawdziwe ?
Wątpie

(09-12-2018, 12:38)helen*** napisał(a): JP2 widzialam i slyszalam, wiem ,ze taka osoba istniala,a reszta ,to dla mnie czarna magia?
Sa rozne wersje. Nie tak dawno odwiedzili mnie swiadkowie J, krotko i na temat powiedzialam im ,ze nie jestem zainteresowana ich Bogiem, mam swoja wiare, pan zapytal mnie kim byl ojciec Jezusa, odpowiedzialam panu , ze wiem ,ale nie powiem  Big Grin Big Grin Big Grin . Prawde mowiac nie wiem , dzisiaj w radiu sluchalam opowiesci o Jozku ,Marysi i Jezusie.
Podobno byla zareczona z Joziem ,a w ciazy byla z jakims swietym duchem  Huh  
Nie odpowiedzialas ,bo nie czytasz biblie ,tak przypuszczam ,moge sie mylic.O Bogu nikt ze swiadkowymi nie rozmawia ,bo nie umie sie wybronic i poprzec jakim argumentem.oni studiuja biblie.Niestety  na msze katolicy chodza do kosciola ale wiekszosc chodzi ale nic nie wnosi to w ich zycie .Trzeba sluchac ewangelii .Albo nie chodzic do kosciola ,jak ktos nie lubi ksiezy ,a czytac w domu jako lekture przed snem .
To nie byl ich Bog Helena ,Bog jest jeden Smile
Nie rozumiem cie ,grasz na muzyce czesto fajne kawalki zwiazane ze swietami ,a m . in.odpalasz co tydzien w adwent swieczke ,a jakos niedowierzanie podchodzisz do postaci z biblii.Oni byli jak Jezus dorastal ,jestes troche jakby chwiejnej wiary  Wink

(09-12-2018, 17:17)Majami napisał(a): Ja znalazłam dane o 6%

Miedzy innymi ja mam taka grupę krwi. Czy dane o % populacji Polaków z tą grupa krwi są prawdziwe ?
Wątpie

ojej Rolleyes

A co wspolnego maja świeczki adwentowe z Biblią i wiarą ?

Musisz wiedzieć dziaczuk że orginalnie było ich na kranzu 24

Dlaczego ojej ? Grupa krwi jak kazda inna

(09-12-2018, 17:30)Majami napisał(a): A co wspolnego maja śieczki adwentowe z Biblią i wiarą ?

maja duzo wspolnego,poszukaj w necie Tongue

nie chce mi sie szukac ,ale czytalam na naszej klasie dziewczyna to na "pogaduszkach " fajnie wyjasnila  biblijnie ,ewangelia sie klania majami

(09-12-2018, 17:30)Majami napisał(a): A co wspolnego maja świeczki adwentowe z Biblią i wiarą ?

Dlaczego ojej ? Grupa krwi jak kazda inna
twoja jest bardzo rzadka ,nieliczni tylko maja

RE: Zidiocieliśmy już doszczętnie? - helen*** - 09-12-2018

(09-12-2018, 17:09)dziaczuk napisał(a): Moze i zidiocielismy Sad
Przestajemy wierzyc a tu bum jakis znak i co ? wierzymy czy dalej nie ?
http://www.duchprawdy.com/krew_na_hostii_w_sokolce.htm

ponoc Jezus mial grupe krwi AB(badania krwi na calunie),tylko 5 procent  ma ta grupe krwi ,wlasciwie tylko Zydzi,nie wiem nie znam sie ale sa na to dowody

w Polsce ma 1 procent ta grupe krwi 
Napewno nie uwierze w to , ze duchy swiete plodza dzieci  Big Grin
Klamstwo , oszustwo i nic wiecej. 
W takie bajki dzieci uwierza,ale nie dorosli logicznie myslacy ludzie.
Nawet ta krew nie przekona mnie , ciekawa jestem czy w tamtych czasach mozna bylo juz ustalic grupe krwi? 

Ale ten adwentowy wieniec ze swiecami pojawił sie w 1839 roku w Hamburgu.
A zatem co on ma wspólnego z ewangelia ?

Jacy nieliczni ? Tę grupe krwi ma 17% populacji ludzi na ziemii

Wątpie

Podobno Jezus mial rodzenstwo?

sw. Zofijo Big Grin

Świece na wieńcu adwentowym

Cztery świece adwentowe symbolizują cztery tygodnie Adwentu i wskazują na najważniejsze etapy historii zbawienia. Zapalane kolejno w każdą niedzielę wskazują na upływ czasu, skracając czas oczekiwania na Boże Narodzenie.

„Świeca Proroka” (Świeca Nadziei) – zapalana w I Niedzielę Adwentu symbolizuje proroków, którzy zapowiedzieli przyjście Mesjasza.

„Świeca Betlejem” (Świeca Pokoju) – zapalana w II Niedzielę Adwentu na pamiątkę miejsca, w którym narodził się Zbawiciel.

„Świeca Pasterzy” (Świeca Radości) – zapalana w III Niedzielę Adwentu przypomina pasterzy, którzy jako pierwsi ujrzeli Jezusa i ogłosili światu „radosną nowinę”. Niedziela ta nosi nazwę Gaudete („Radujcie się”), dlatego świeca ma radosny, różowy kolor.

„Świeca Aniołów” (Świeca Miłości) – zapalana w IV Niedzielę Adwentu symbolizuje aniołów, którzy objawili się pasterzom w grocie betlejemskiej, ogłaszając im narodziny Dzieciątka Jezus.

Gusła , ciemnota i zabobon !
Daj mi karton swiec i do poniedziałku do kazdej z nich dorobie ci legendę Big Grin
Wichern zapalił je na kranzu bo chciał wzbogacic wystrój swietlicy w Hamburskim przytułku.

Helen , ja mam brata Big Grin

(09-12-2018, 17:26)dziaczuk napisał(a):
(09-12-2018, 12:38)helen*** napisał(a): JP2 widzialam i slyszalam, wiem ,ze taka osoba istniala,a reszta ,to dla mnie czarna magia?
Sa rozne wersje. Nie tak dawno odwiedzili mnie swiadkowie J, krotko i na temat powiedzialam im ,ze nie jestem zainteresowana ich Bogiem, mam swoja wiare, pan zapytal mnie kim byl ojciec Jezusa, odpowiedzialam panu , ze wiem ,ale nie powiem  Big Grin Big Grin Big Grin . Prawde mowiac nie wiem , dzisiaj w radiu sluchalam opowiesci o Jozku ,Marysi i Jezusie.
Podobno byla zareczona z Joziem ,a w ciazy byla z jakims swietym duchem  Huh  
Nie odpowiedzialas ,bo nie czytasz biblie ,tak przypuszczam ,moge sie mylic.O Bogu nikt ze swiadkowymi nie rozmawia ,bo nie umie sie wybronic i poprzec jakim argumentem.oni studiuja biblie.Niestety  na msze katolicy chodza do kosciola ale wiekszosc chodzi ale nic nie wnosi to w ich zycie .Trzeba sluchac ewangelii .Albo nie chodzic do kosciola ,jak ktos nie lubi ksiezy ,a czytac w domu jako lekture przed snem .
To nie byl ich Bog Helena ,Bog jest jeden Smile
Nie rozumiem cie ,grasz na muzyce czesto fajne kawalki zwiazane ze swietami ,a m . in.odpalasz co tydzien w adwent swieczke ,a jakos niedowierzanie podchodzisz do postaci z biblii.Oni byli jak Jezus dorastal ,jestes troche jakby chwiejnej wiary  Wink

Wątpie

ojej Rolleyes
Ta tradycja swiateczna podoba mi sie, to wszystko na ten temat, do kosciola coraz mniej ludzi chodzi,a Boze Narodzenie swietuja . Tongue

Wiedzialam ,ze Dzony bedzie sie produkowal na ten temat, ona wie wszystko, zna wszystkie sw. Imiona ,oczytana jest , biblie ma w jednym paluszku.

Uwielbiam okres świąteczny tylko i wyłącznie z powodu dekoracji.
Nie produkuje 12 potraw, nie myje okien dla Jezusa , nie robie generalek bo wyznaje że porzadek jest mi potrzebny nie tylko w swieta.
Jestem łasa na prezenty Big Grin Nigdy nie doczekały nawet do Wigilii Big Grin

O! Zoska przyznala sie, ze ma brata Big Grin

(09-12-2018, 17:50)Majami napisał(a): Gusła , ciemnota i zabobon !
Daj mi karton swiec i do poniedziałku do kazdej z nich dorobie ci legendę Big Grin
Wichern zapalił je na kranzu bo chciał wzbogacic wystrój swietlicy w Hamburskim przytułku.

Helen , ja mam brata Big Grin
byle poparte biblijnymi opowiesciami ,w koncu swieta ida

Ale mój brat nie pojawił się na świecie z powodu niepokalanego poczęcia Big Grin

(09-12-2018, 18:00)Majami napisał(a): Uwielbiam okres świąteczny tylko i wyłącznie z powodu dekoracji.
a ja pomalu z tego wariactwa sie wycofuje ,bardziej skupiam sie na przemysleniach ,rozwazaniach
swiecidelka robilam bo byly dzieci ,teraz uwazam ,ze jest zbyteczne ,tak samo nie lubie obwieszac sie swiecidelkami ,moge zyc bez bizuterii,jestem uboga w duchu albowiem oni krolestwa dostapia Tongue

Dzony , kilka lat temu pisalam , ze zapalilam 1 swieczke, pisalas mi , ze nie ma jeszcze swiat, na ozdoby i muzyke swiateczna jest czas, teraz tlumaczysz mi o swiecach?
W czoraj poczytalam, ze w PL. zaczynaja byc modne jarmarki swiateczne, czyli tego jeszcze nie bylo,?
Dlatego bylas taka zdziwiona?!