![]() |
Święta Bożego Narodzenia - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Święta Bożego Narodzenia (/Watek-swieta-bozego-narodzenia_1347) |
RE: Święta Bożego Narodzenia - Wiosenka - 26-12-2014 Wesolych Swiat ![]() RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 21-11-2017 Zanim pojawi sie multum swiatecznych tematow
wyszukalam juz istniejcy - zapraszam do kontynuacji juz istniejacego
Swieta Bozego Narodzenia 2017
ps. a, gdyby tak podpiac cala tematyke swiateczna do jednego koszyka?
RE: Święta Bożego Narodzenia - Freddy - 21-11-2017 Myslisz ychna, ze pojawi sie: multum swiatecznych tematow ? Moim zdaniem Swieta Bozego Narodzenia stracily juz bardzo swoj swiateczny charakter. Jakby nie bylo jest to swieto koscielne wymyslone i obchodzone przez "katoli". Wspolczesny, nowoczesny czlowiek wie, ze zadnego "Bozego Narodzenia" nie bylo a na pewno nie w Betlejem, nie w stajence i nie 24 grudnia. Ja w te multum tematu nie wierze. Raczej w kolejna klotnie co bylo i co kosciol jeszcze wymysli zeby zalegalizowac pedofilie w swych szeregach.... Ale moze faktycznie jestem zbyt pesymistyczny. RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 21-11-2017 -------------- RE: Święta Bożego Narodzenia - Miecznik - 21-11-2017 Dla mnie też są ważne, bo mają charakter duchowo-stołowy. ![]() RE: Święta Bożego Narodzenia - Anita - 21-11-2017 Musze Ci powiedzieć,ze jestem tez tradycjonalistką i nie wyobrażam sobie mojego domu bez sianka pod obrusem i oplatka na stole. RE: Święta Bożego Narodzenia - Miecznik - 21-11-2017 To gratuluję, ja aż taki tradycyjny nie jestem. Lubię ten świąteczny nastrój, muzykę, ozdobione mieszkania, a z potraw to te wigilijne, które jada się praktycznie raz w roku i kolędy do tego... (Sam nie śpiewam!) Bardzo miły czas. ![]() RE: Święta Bożego Narodzenia - phoenix - 21-11-2017 A ja już sobie wszystko wyobrażam. No... prawie wszystko ![]() A już na pewno nie musze mieć śniegu, fury niepotrzebnych prezentów i tony jadła na stole. Fajnie, że są jeszcze orędownicy tradycji i rodzinnej formy swiat. Ja juz do nich nie należę. Długo by opowiadać dlaczego. W tym roku spędzam świeta na Mallorce. Mam nadzieję(wszak takie są plany), że będzie to aktywny wypoczynek, bez obzarstwa i dyskusjach przy stole. A tak poza tym....trochę wcześnie ten wątek świateczny się pojawiło ![]() No ale....widać taka "moda" nastała....w wielu miastach juz w niedziele rozpoczely się jarmarki bożonarodzeniowe ![]() Wariactwo jakieś...... RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 21-11-2017 -------------- RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 21-11-2017 ------------ RE: Święta Bożego Narodzenia - uzi80 - 21-11-2017 Też lubię tą świąteczną atmosferę ![]() W przeciwieństwie do Phoenix... śniegu oczekuje. RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 21-11-2017 ----------------- RE: Święta Bożego Narodzenia - Miecznik - 22-11-2017 Najprzyjemniejsze dla mnie Wigilie to te u mnie w domu. W święta mogę gdzieś iść, ale Wigilia to u siebie. ![]() RE: Święta Bożego Narodzenia - helen*** - 22-11-2017 Ychna, przepadam ,za rybka po grecku , ten przepis znam od mojej mamy, ja dodaje wiecej cebuli, rybe w panierze, 1 tube koncentratu pamidorowego i 1 karton przecieru, nie dodaje wody ,reszte podobnie jak w tym przepisie ![]() RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 22-11-2017 ----------------- RE: Święta Bożego Narodzenia - Freddy - 22-11-2017 No coz, swieta, na skutek od lat mieszkania w pojedynke, juz dawno stracily dla mnie swoj urok. Dzien jak kazdy. W sklepach te same coroczne reklamy, w domach to samo coroczne jedzenie a w telewizji te same coroczne filmy. Jakby to diego10 powiedziala: Und jährlich grüßt das Murmeltier.... RE: Święta Bożego Narodzenia - ychna - 22-11-2017 ---------------- RE: Święta Bożego Narodzenia - Majami - 22-11-2017 Bla bla bla ....a przeciez bez tego nie zaczniemy...nooooooo !!!!!! (22-11-2017, 12:38)Freddy napisał(a): No coz, swieta, na skutek od lat mieszkania w pojedynke, juz dawno stracily dla mnie swoj urok. Freddy ....to jak ? ....że niby świeta bez Kevina by miały być ??? TO NIEMOŻLIWE !!! RE: Święta Bożego Narodzenia - Luce 2 - 22-11-2017 Freddy przeciez swieta nie spedzasz w pojedynke ,chyba tylko okres przedswiateczny . Ja bardzo lubie swieta nawet jak spedzam je sama. Jest telefon ,skyp i tak clakiem sama przeciez nie jestem. Lubie swieta ![]() ![]() Ychna dzieki za ten seler po grecku. Przypomnialas mi o jego istnieniu. Kiedys bardzo dawno temu robilam go dosc czesto. A wiecie jak dawno nie ogladalam Kevina!? W tym roku obejrze ![]() RE: Święta Bożego Narodzenia - Miecznik - 22-11-2017 Spędzałem parę lat temu Święta sam, samiuteńki jak paluszek u drwala i było świetnie! Nikt mi nic nie wyjadał, nie podpowiadał, nie doradzał, wszyscy zebrani byli jednomyślni we wszystkim! - Super było! ![]() Dlatego Fredziu tylko pozazdrościć! ![]() |