Nasze-Niemcy.pl
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? (/Watek-czy-lepiej-byc-ladnym-i-madrym-czy-brzydkim_2805)

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Traffka - 21-01-2021

(...)Potrzebuje 4 loty w roku, aby moje piekne cialo moglo sie wygrzac.
Reszte moga w ogole skasowc...ok niech jeszcze zostawia 4 dla Traffki(...)

Fajnie Iberte, że pomyślałeś o mnie.
Może ta Nasza wspóla starość, to jeszcze nie do końca stracona sprawa....? Wink

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 21-01-2021

(21-01-2021, 20:47)ferdydurke napisał(a): Iberte, ty masz zawsze szklanke do polowy pusta.
Moja babcia mawiala - " Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo ", ona miala zawsze szklanke do polowy pelna.

Ludzie przyczepili sie tej szklanki i tak cytuja przy kazdej okazji.
Szklanka jest tu jedynie podmiotem i nie moze byc do polowy pusta.
Jezeli liczyc objetosc tego naczynia, to pierwsza polowa zaczyna sie przy denku.
Gdyby miala byc do polowy pusta, to znaczy, ze wypelniona jest od polowy naczynia po krawedz i to przeczy prawu przyciagania ziemskiego.
Nikt jednak w swych cytatach nie siegnie do rozwiazan sprawdzonych, poniewaz porownanie z meniskiem wkleslym lub wypuklm nie zostanie zrozumiane w sposob jaki zyczy sobie mowca.
Mysle sobie, ze Twoja babcia nie miala pojecia o energii powierzchniowej i dlatego siegnela do naczyn otwartych.

Stosujac wzor myslenia swej babci chcesz mnie ubrac w pasiaki pesymisty.
Mylisz sie, jest optymista i wierze w to, ze Traffka sie nie zalamie wybierajac sie ze mna w sloneczna podrtoz

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 21-01-2021

Iberte, pomijajac twoj pseudo naukowy wywod o meniskach, mysle ze Traffka sie nie zalamie wybierajac sie w sloneczna podroz z toba, wszak jak sam piszesz masz- "Potrzebuje 4 loty w roku, aby moje piekne cialo moglo sie wygrzac."
Mysle, ze zadna kobieta nie dostanie odruchu wymiotnego na widok pieknego meskiego ciala. Big Grin
Tutaj mala prawdziwa anegdota: moja Ex pracowala dla bardzo bogatego starszego pana, ktory zaprosil ja do jednego z najlepszych hoteli w Monachium w czasie Oktoberfest, wszystko bylo okay do momentu kiedy pan zaczal sciagac swoje ubranie. Moja Ex pozbierala swoje rzeczy i powrocila ICE do domu. Smile

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 21-01-2021

Znam te historie...
Facet byl po 70-ce i byl szefem Twojej ex.
Traffka nie chce spedzic ze mna starosci ze wzgledu na awans Tongue
W kregach subtelnych wyklucza sie taki konflikt interesow Big Grin

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 22-01-2021

Iberte facet był przed 70-tką. Nie liczyłem mu lat, historia ma brodę rzędu 12-14 lat. Facet nie był szefem mojej Ex, był zleceniodawcą. Pomimo odjazdu mojej Ex współpracowali jeszcze ze sobą ponad dwa lata.
Petunia non olet - moja Ex sprzedawała i do dzisiaj sprzedaje się poniżej swej wartości.
Kobieta na codzień pewna siebie w życiu zawodowym totalne zero.
By było jasno - super fachowość, super wykonanie pracy za marne grosze Sad

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Fellah - 22-01-2021

Oj dziadki, dziadki!

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Traffka - 22-01-2021

(21-01-2021, 23:43)iberte napisał(a): Znam te historie...
Facet byl po 70-ce i byl szefem Twojej ex.
Traffka nie chce spedzic ze mna starosci ze wzgledu na awans Tongue
W kregach subtelnych wyklucza sie taki konflikt interesow Big Grin

Dokladnie tak!.
Ale Ferdydurke tych subtelnosci nie dostrzega. On zaglada politykom do kieszeni, a swoją żonę wysłał z jakimś dziadkiem w podróż, żeby ten przed nią się rozbierał. Przeżyłam SZOK jak to przeczytałam.

Wyluzuj trafka, nikt ci nie uwierzy ze cokolwiek moglo ciebie zaszokowac.
Ciebie nic nie zaszokuje, zebys nie wiem jak starala sie brac te bulke przez bibulke!

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 22-01-2021

ad Traffka, jakie subtelnosci? Kiedy moja Ex wybrala sie do Monachium z dziadkiem, bylismy po rozwodzie, wiec nie moglem jej tam wyslac. O jej przezyciach opowiedziala kiedys, kiedy rozmowa stoczyla sie na starosc i duzej wiekowej roznicy w partnerstwie.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Traffka - 22-01-2021

Pisałam o subtelnościach w kręgach subtelnych, o czym wczesniej sygnalizował @iberte.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 22-01-2021

Dla niektorych samo slowo „ subtelnosc“ jest juz subtelne.
U kobiet jest ta czastka atomu w calej osobowej konstrukcji.
One sa tak subtelne, ze juz przed zdrada zaluja.

(22-01-2021, 18:17)Traffka napisał(a): Pisałam o subtelnościach w kręgach subtelnych, o czym wczesniej sygnalizował @iberte.
Czy mozesz mi wytlumaczyc jak dziecku ten nowotwor jezykowy - "Pisałam o subtelnościach w kręgach subtelnych"?

Pytanie.
Kto wie jak wyglada w tej chwili powrot do Niemiec z Polski?
Nie chodzi mi o Info z netu, lecz praktyka.

No i udalo sie... ale ferdzia wyciagnac w maliny.

Aj dziadki, dziadki!

(22-01-2021, 20:42)iberte napisał(a): Pytanie.
Kto wie jak wyglada w tej chwili powrot do Niemiec z Polski?
Nie chodzi mi o Info z netu, lecz praktyka.

A kto chce wracać?
Ja na razie zamierzam jechać DO Polski.

Co z powrotem?
Kwarantanna?

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Roksolana - 22-01-2021

....granicy nie są zamknięte. Dziś byłam ( na piechotę przez most), żadnej kontroli. Ale nie zawsze tak jest. W ważnych powodach można przejść, przejechać bez testu. Na autostradzie również wybiorczo. Ale meldunek masz w de, więc odwiedziny przyjaciółki (np. mnie Smile ), najbliższej rodziny (rodzice, dzieci) przejazd bez testu i kwarantanny. W zasadzie restrykcji mają pracownicy transgraniczni , no i jak na kogo trafisz i jak umiesz bajerować Smile

Dobry wieczór.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Roksolana - 22-01-2021

....no właśnie nadrobiłam "lekturę" , i co ja tut czytam...
Traffka stare lata spędzi z Iberte, który jej zarezerwował cztery loty ( Na balonie? ..bandżi? a może, jak jam na miotle?) ...zwał jak zwał, ale fajnie że szykuję się weselicho! ...bym potańczyła Smile , no i mogę prezenty odbierać...
Chyba będę musiała za Ferdydurkę się zabrać...chhhmmmmm.... ale jestem dość muzykalna, pięknie gram Smile ...na nerwach... Smile

Hej RoksySmile
Tobie to dobrze! Przejdziesz przez most i już jesteś, albo tu albo tam.
A ja musze jechać autem Sad bo samoloty (ku uciesze Ferdydurke, nie latają), 650km do granicy a potem jeszcze 170 do Wrocka.

Iberte, zależy dokąd do Niemiec wracasz.
W NRW jest tak:

https://www.land.nrw/de/pressemitteilung/nordrhein-westfalen-modifiziert-einreiseregelungen-einreisende-aus-risikogebieten

Hej , Traffka.
Ty wogule nie masz problemów z przekroczeniem granicy. Ale byoby dobrze mieć zaświadczenie z pracy, że pracujesz w de i udajesz się w odwiedziny do przyjaciółki Smile ( od mojego chutoru z 3km.), lub do rodziców. A jak masz świeży test , ten szybki test, też swobodnie jedziesz , nawet jak będą kontrolować.
A Iberte... z pewnością będzie wracać lub do Bremen , lub Bremenhaven...z mojej ex - pracy Smile co piątek po pracy wracają do rodzin ( Łudź, Częstochowa) , a w niedzielę wieczorem wracają do de...od nowego roku, ani razu nie mieli kontroli czy innych problemów w de.