![]() |
Barwy codzienności... - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Barwy codzienności... (/Watek-barwy-codziennosci_2662) |
RE: Barwy codzienności... - ychna - 05-12-2017 Jeszcze 3/4, tak znowu op, w zebie pod korona i pozniej leczonym kanalowo jeden z trzech nerwow poprostu sie odlaczyl i trzeba go usunac inaczej najprawdopodobniej dojdzie do stanu zapalnego i strace zeba, ja i dentysta to jakis matrix, a co z tymi, ktorzy w ogole nie chodza i nie dbaja? ![]() ![]() RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 05-12-2017 Terminow sie nie robi Stan zebow jest uwarunkowany genetycznie i od szybkosci wykrycia ubytku i od predkosci otrzymania wizyty i od jakosci odzywiania i higeny Stan zebow jest uwarunkowany genetycznie i od szybkosci wykrycia ubytku i od predkosci otrzymania wizyty i od jakosci odzywiania i higeny RE: Barwy codzienności... - Lawenka - 05-12-2017 ![]() ![]() ![]() RE: Barwy codzienności... - Anita - 05-12-2017 (05-12-2017, 13:57)ychna napisał(a): Jeszcze 3/4, tak znowu op, w zebie pod korona i pozniej leczonym kanalowo jeden z trzech nerwow poprostu sie odlaczyl i trzeba go usunac inaczej najprawdopodobniej dojdzie do stanu zapalnego i strace zeba, ja i dentysta to jakis matrix, a co z tymi, ktorzy w ogole nie chodza i nie dbaja? Huh Nie slysze, zeby ich cos bolalo! ConfusedNo i nie dotrzymałam Ci towarzystwa. Ty to się omeczysz z tymi nerwami. Juz Ci współczuję. Diego a czemu terminów na Op się nie robi? Ja tam lubię mieć wszystko zaplanowane,a nie tak na wariackich papierach. ![]() Powiedz mi moja kochana koleżanko Diego czy Ty robisz święta czy jedziesz do Berlina? RE: Barwy codzienności... - ychna - 05-12-2017 Jak to terminow sie nie robi, a co same sie robia? ![]() Ja tam pucuje zeby na tyle co widac i jest dostepne, nerwow i okostnej nie ruszam, leniwa jezdem! ![]() a, übrigendes, gdzie jest nasza zochamka, czy jak jemu tam bylo? ![]() No, jestem na pol kubka zimnej kawy, wiecej czasu nie mam.. RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 05-12-2017 Swieta spedzam gdzies w gorach, nie wiem gdzie , bo zapomialam RE: Barwy codzienności... - Anita - 05-12-2017 No to super! Sylwestra tez pewnie zaliczysz w górach. ![]() RE: Barwy codzienności... - ychna - 05-12-2017 A skad?! Zapomni i nie bedzie wiedziala gdzie jest, szkoda ruszac tylka z domu !! ![]() RE: Barwy codzienności... - Anita - 05-12-2017 A ja myślałam,ze wujek Niemiec tylko mnie tak często odwiedza. ![]() RE: Barwy codzienności... - Diego10 - 05-12-2017 Ja nie rezerwowalam , wiec nie wiem dokad jade RE: Barwy codzienności... - Anita - 05-12-2017 Olatalam sie dzis jak głupia po sklepach,szukalam sama nie wiem czego.. No właściwie to szukałam kanapy,a nakupiłam ozdóbek świątecznych Mam teraz w domu psa i renifera ![]() Diego nie ważne gdzie...ważne z kim ![]() RE: Barwy codzienności... - Anita - 05-12-2017 To jakiś żart? Takie posiłki dostają trzylatki w szpitalu na obiad ... ![]() RE: Barwy codzienności... - ychna - 05-12-2017 Nawet nie chce mi sie dyskutowac bo zaraz bedzie, ze szpital to nie hotel, ze dzieciaki sa za grube, ze brakuje pieniedzy, ze jak sie nie podoba to niech rodzice przyniosa.. tak i podobnie komentuja fejsbookowe matoly ! _______________ hej, to jest obiad? jestes pewna?? RE: Barwy codzienności... - Anita - 05-12-2017 No ja to tam przeczytałam. Jestem po prostu w szoku. Ok co przynieść to przynieść,ale w Pl tez utrzymują szpitale z podatników Brakuje na chorych,bo 500+ trzeba wypłacić? I to ma być ten dobrobyt za rządu Pisu? A ja i tu przeklęłam taki rząd.! RE: Barwy codzienności... - ychna - 05-12-2017 Nie chce mi sie o polityce, na ktorej sie nie znam i ktora od dawna wychodzi mi juz uszami! Chorzy to zadne lobby, nigdy dobrze nie bylo, przynajmniej ja tego nie pamietam. Ostatnio podliczylam, ze w DE bylam chyba z 11 razy hospitalizowana, bylam tez w PL i to nie raz, jednak jedzenie owczas nie stanowilo dla mnie zadnego znaczenia wiec trudno mi sie odniesc to tematu, wiekszy ciezar gatunkowy stanowilo dostanie sie na oddzial czy samo leczenie, czytaj: rodzina dostawala recepte i musiala wykupic leki dla pacjenta lezacego w szpitalu na wlasna reke i za wlasne pieniadze, albo ze dziecko dostalo na pogotowiu w srodku nocy probe antybiotyku, a po sam antybiotyk trzeba bylo wziac taxi i jechac do miasta wojewodzkiego... (tak, pamietam tez, ze rodzina musiala dokarmiac chorego). RE: Barwy codzienności... - Anita - 06-12-2017 Polityka to nie jest moja bajka,ale musiałam sobie ulżyć ![]() A te czasy pamiętam,jak wczoraj. Córka miała 5 lat i problemy z nerkami. Olatalam sie jak głupia od apteki do apteki w poszukiwaniu antybiotyku.o Pamiętam również,ze krzesło bylo luksusem w szpitalu,o pozostawaniu w nocy nie bylo mowy. Przychodziła godz 19 i wypraszali Cię jak jakiegoś intruza. Nie ważne ,ze dziecko płakało,trzeba bylo odejść i juz! Nigdy tego nie zapomnę.. Pamiętam tez dobrze rok 2000i służbę zdrowia. RE: Barwy codzienności... - ychna - 06-12-2017 A wiesz co ja zrobilam kiedy pielegniarka chciala wziac mojego maluszka na oddzial zeby pobrac jej krew? Powiedzialam, ze nie dam dziecka, ide z nia.. a ona mi na to, ze nie, bo ordynator spi i jak sie ksiaze pan obudzi to bedzie awantura, wiec ja jej na to, ze albo pobierze krew przy mnie w labo, albo wcale..i pobrala (na moje szczescie). RE: Barwy codzienności... - ychna - 06-12-2017 Drogie kolezanki !!
ja tak tylko w kwestii formalnej,
to dzisiaj jest 6. XII.
i Mikolaj !
Nie wczoraj,
nie jutro,
a wlasnie dzisiaj!!
![]() ![]() RE: Barwy codzienności... - Anita - 06-12-2017 No i dlatego,ze dziś jest Mikołaj,jedyne co mogę ludziom dać na odległość to tylko te słowa, Drogi Święty Mikołaju! W tym roku chcę jedynie Aby osoba,która to czyta była Szczęśliwa ![]() RE: Barwy codzienności... - ychna - 06-12-2017 Dobry!! .. moja dzieucha usnela wczoraj popoludniu i tak przespala do rana, pewnikiem pojechala do szkoly z prezentem w bucie ! ![]() ![]() ________________________ rozwalily mnie taliby prd.. https://www.tvn24.pl/pomorze,42/rozaniec-za-odnowe-moralna-slupska-i-jego-prezydenta,796054.html Publiczny różaniec zorganizowano przed ratuszem w Słupsku w intencji odnowy moralnej tego miasta. Jak przekonują organizatorzy, mieszkańcy bardzo jej potrzebują, bo wybrali na prezydenta homoseksualistę. Prezydent Robert Biedroń komentuje: każdy może wygłaszać swoje hasła i zaprzecza, by jego poglądy na religię i seksualność od wczoraj się zmieniły. ( ![]() ![]() ![]() (http://www.tvn24.pl) |