![]() |
Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Ważne dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-wazne-dyskusje_1737) +--- Wątek: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech (/Watek-kindergeld-zasilek-rodzinny-w-niemczech_932) |
RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - lidia1002 - 24-08-2017 pod numerami napisane jest Name: Frau Melcher i email RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - Diego10 - 24-08-2017 i musi byc telefon RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - lidia1002 - 24-08-2017 po kolei jest napisane Mein zeichen...... kundennummer..... servicetelefon 08004555530* Mo-Fr 08.00-18.00 uhr zahlungstermine 08004555533* Mo-So 0.00-24.00 uhr Anrufe sind fur sie kostenfrei Name Frau Melcher E-mail Familiienkasse-Sachsen.F31@arbeitsagentur.de Datum nic więcej nie ma RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - Diego10 - 24-08-2017 to klappa RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - lidia1002 - 24-08-2017 a na ten ogólny numer dzwonić nie można czy jak bym dziś wpłaciła na ich konto jakąś kwotę np. tę końcówkę 664,76 i by zostało 2500 czy by to coś dało RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - Diego10 - 24-08-2017 nic by ci nie dalo,komornik juz rece zaciera oj zaciera RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - lidia1002 - 24-08-2017 to jedynie zostaje czekać na odpowiedź fk na pismo od księgowej bo twierdziła że wysłała RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - ela40 - 07-09-2017 Cześć.Mam prośbę żeby ktoś zadzwonił w moim imieniu do familienkassy dowiedziec się czy dostane decyzje ? RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - ela40 - 22-09-2017 Witam.Czy jest tu ktoś kto może mi pomóc ?chciałabym dowiedziec się jaki jest numer telefonu do Familienkasse ? jest podany na pismie ktore dostalam ale jak chce zadzwonic to nie möge sie polaczyc i nie wiem dlaczego RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - zyta - 22-09-2017 a, do której? RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - ela40 - 23-09-2017 Familienkasse Sachsen Chemnitz jest podany numer 08004555530 RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - zyta - 23-09-2017 gdzie mieszkasz? RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - Miecznik - 23-09-2017 Czy Kindergeld jest na dzieci urodzone, czy na wszystkie? RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - ela40 - 24-09-2017 Zyta ja mieszkam w Polsce i wybieralam numer kierunkowy do Niemiec RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - Majami - 24-09-2017 (18-08-2017, 16:26)Diego10 napisał(a): gdzie jest wyjasnienie dlaczego wam te pieniadze zabrali,skoro twoj maz pracuje w niemczech to mu sie te pieniadze naleza i to sie komus podoba czy nie Nie mozna zrezygnować bo zasiłek w pierwszej kolejnosci nalezy sie w kraju w którym dzieci przebywaja i uczą się. Familienkasse wypłaci tylko róznicę. W tym przypadku pobierano zasiłek na dzieci w obydwu krajach ( i konia z rzedem temu co uwierzy że nikt na koncie nie doliczył sie nadwyzek ...hahahha ) Niestety radosc trwała tylko jakis czas i niesłusznie pobrany geld trzeba oddac ( czasem z nawiazka kary ) RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - zyta - 25-09-2017 Ojtam, ojtam, tak źle nie jest. RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - ela40 - 26-09-2017 Nikt nie wie jak mogę się dowiedziec jak moja sprawa z kindergeld ? RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - ela40 - 03-10-2017 Diego10 pomożesz mi ? RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - ela40 - 08-11-2017 Cześć. Opiszę swoja sytuację może jest ktoś co może mi pomoże ?mieszkam w Polsce z dziećmi byly pracuje w Niemczech (slaby mam z nim kontakt )złożyłam wniosek o kindergeld ( pomogła mi dużo Diego ,tlumaczyla pisma do Urzędów Niemieckich) . Od trzech miesięcy nie dostałam z Familienkasse żadnego pisma nie wiem co robić ? Próbowałam nawet zadzwonić mając nadzieję że ktos mnie zrozumie,niestety numer który jest podany na piśmie jest cos nie tak z nim bo nie mogę sie dodzwonić caly czad jest przerywany sygnał nie ma ciągłego sygnalu.Dodam ze Oani Diego ktora mi tak dużo pomogła obrazila się na mnie oskarżając mnie o rzeczy których nie zrobiłam,pisałam że się myli o bierze mnie za kogoś innego.Niestety nie uwierzyła mi szkoda bo ja nigdy nie zmieniałam nikt i od kiedy sie tu zalogowałam cały czas mam ten sam Nick tzn.ela40.Może ktos to odczyta i podpowie jak mogę się dowiedzieć o swoja sprawę?Pozdrawiam Wszystkich RE: Kindergeld - zasiłek rodzinny w Niemczech - Anita - 08-11-2017 Druga Elu. Pojawiasz się,jak Filip z konopi...zreszta jak zawsze ,gdy Diego dostanie po łapkach. Dziwny zbieg okoliczności. Nieprawdaż? Z tego co mi wiadomo to Ty podałaś jej namiary na fikcyjnego faceta. Prosila Cię o kontakt,by przeprowadzić konferencję a Ty u unikałaś tego jak ognia. A wiec droga Elu czy tak się zachowuje osoba,która potrzebuje pomocy? Co do telefonu do KG każdy wie,ze w Sachsen możesz gadać po polsku...i nie tlumacz sie tym,ze nikt nie odbiera. Cierpliwie czekaj. Druga sprawa to chyba wszyscy wiemy czym i jak cenny jest czas osoby,która nam pomaga....wiec proszę nie marnuj go Diego,Ty sobie zrobiles z tego zabawe, inni stracili przez Ciebie szanse pomocy. I nie podkreślaj,ze Diego zarzuca Ci wielonikowość. Miłego dnia. |