Nasze-Niemcy.pl
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? (/Watek-czy-lepiej-byc-ladnym-i-madrym-czy-brzydkim_2805)

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 02-12-2020

Iberte, dla mnie Kaczyński, Rydzyk, Ziobro oraz inne twory polskiej polityki są wytworem kurwującej części społeczeństwa.
Wiem, lubisz sobie pokurwować, dlatego uważam, że bliżej Ci do kaczora, grzyba i kości niż do Tuska. Sad

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 02-12-2020

(02-12-2020, 23:28)ferdydurke napisał(a): Iberte, dla mnie Kaczyński, Rydzyk, Ziobro oraz inne twory polskiej polityki są wytworem kurwującej części społeczeństwa.
Wiem, lubisz sobie pokurwować, dlatego uważam, że bliżej Ci do kaczora, grzyba i kości niż do Tuska. Sad

Nawet gdyby tak bylo, to i tak mi daleko do sqrwionej komuny z ktora Tobie po drodze.
Wiem, ze nie trawisz wulgaryzmow, dlatego uzylem Twojego stylu pisania

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 02-12-2020

Iberte, nie wiem ile razy muszę napisać, że z komuną mam niewiele wspólnego.
Dwa lata temu w mojej firmie wpadli na pomysł by zrobić Betriebsrat - od początku byłem przeciw.
Firma egzystuje od 35 lat w tym miejscu i pomimo zmiany właścicieli przynosiła zyski.
Od dwóch lat zysk się wyraźnie zmniejszył bo BR. produkuje olbrzymie koszty.
W zeszłym roku udało się to jakoś wyrównać, obecnie w Corona czasie nie da się tego wyrównać.
Jest deficyt, który będzie wielu kolegów i być może mnie kosztował utratę pracy.
KURWA! Przestań mnie dopisywać do komunistów!

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 03-12-2020

(02-12-2020, 23:51)ferdydurke napisał(a): Iberte, nie wiem ile razy muszę napisać, że z komuną mam niewiele wspólnego.
Dwa lata temu w mojej firmie wpadli na pomysł by zrobić Betriebsrat - od początku byłem przeciw.
Firma egzystuje od 35 lat w tym miejscu i pomimo zmiany właścicieli przynosiła zyski.
Od dwóch lat zysk się wyraźnie zmniejszył bo BR. produkuje olbrzymie koszty.
W zeszłym roku udało się to jakoś wyrównać, obecnie w Corona czasie nie da się tego wyrównać.
Jest deficyt, który będzie wielu kolegów i być może mnie kosztował utratę pracy.
KURWA! Przestań mnie dopisywać do komunistów!

Przeciez Ty przeczysz sam sobie.
Wpierw twierdzisz, ze Rydzyk, Kaczynski i cala reszta, sa wytworem kurwujacego spoleczenstwa i w nastepstwie wulgaryzmy piszesz juz duzymi literami.
Teraz koniecznie chcesz wejsc do klubu liberalnej gospodarki, wykrzykujac sobie przejscie wulgaryzmem.
O czym ma byc ta rozmowa?
O polityce, czy o kurwach?

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 03-12-2020

Iberte, nie przypuszczałem, że masz problemy z konotacją, ale ok przyjmuję to do wiadomośći.
Wynik rozumowania= nasza dalsza dyskusja nie ma sensu!

Innym razem...

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Traffka - 03-12-2020

"O czym ma byc ta rozmowa?
O polityce, czy o kurwach?" - pyta @iberte.

A wlasciwie jaka to róznica?
Polityka to jedna wielka "k"

A o tym świrze węgierskim o wyglądzie taliba na pewno słyszeliście?
Ucieczka z gejowskiego sexparty po grzymsie budynku się nie udała i trzeba z Brukseli w podskokach...wypier***
A w Madziarni jeszcze go niezła zjebka od Orbana czeka...że się dał złapać, he he

Roznica jest taka, ze kurwa nie bierze pieniedzy za darmo.
Polityka, podobnie jak Kosciol, to ludzie.
Od zwyklego gonca, polityk rozni sie jedynie iloscia medali.
Wiekszosc z nich na szczyty wspielo sie jedynie dlatego, ze w wyuczonych zawodach byli nie do uzycia.
Niemiecki parlament to skupisko nauczycieli, ktorzy nigdy nie uczyli i adwokatow ktorzy nie wiedza jak sala sadowa wyglada.
W Polsce jeszcze gorzej.
Zaryzykuje twierdzenie, ze w Sejmie siedza ludzie z lapanki.
Aby utrzymac stolki obiecuja ludziom wolnosc prasy, wiedzac, ze maja do czynienia z analfabetami.
500 plus, wodka i kielbasa wystarczy by robic polska polityke.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Traffka - 03-12-2020

Iberte, w demokratycznym kraju KAZDY może startować w wyborach do parlamentu, każdy może być smorządowcem, każdy może być politykiem.
Więc może narzekać na miernoty należałoby samemu wziąć sprawy w swoje ręce?
Tacy ludzie robią politykę jacy zgłaszają się do tej roboty....

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 03-12-2020

Iberte, zrobiłem w zeszłym roku analize Bundestagu - mam to w pracy, jak nie zapomnę, to wkleje ją tutaj.
Najlepszym fenomenem dla mnie jest Claudia Roth z Zielonych, po maturze zaliczyła dwa semestry studiów, przepracowała jako inspicjentka jeden sezon w teatrze w Bochum, kiedy nie odnowiono jej umowy zabrała się za menagowanie zespołu rockowego, który doprowadziła do insolwencji. Potem już tylko polityka i robienie kariery.

(03-12-2020, 21:02)Traffka napisał(a): Iberte, w demokratycznym kraju KAZDY może startować w wyborach parlamentu, każdy może być smorządowcem, każdy może być politykiem.
Więc może narzekać na miernoty należałoby samemu wziąć sprawy w swoje ręce.
Tacy ludzie robią politykę jacy zgłaszają się do tej roboty....

Startowac moze tez kazdy w maratonie.
Ci ktorzy tego nie robia, oceniaja mozliwosci realnie.

Mam dwa obywatelstwa.
Nie mam pieniedzy, znajomosci i nikomu laski nie zrobie.
Napisz jakie sa moje szanse na zostanie burmistrzem miasta...
Miasto wybierz sama.

(03-12-2020, 21:08)ferdydurke napisał(a): Iberte, zrobiłem w zeszłym roku analize Bundestagu - mam to w pracy, jak nie zapomnę, to wkleje ją tutaj.
Najlepszym fenomenem dla mnie jest Claudia Roth z Zielonych, po maturze zaliczyła dwa semestry studiów, przepracowała jako inspicjentka jeden sezon w teatrze w Bochum, kiedy nie odnowiono jej umowy zabrała się za menagowanie zespołu rockowego, który doprowadziła do insolwencji. Potem już tylko polityka i robienie kariery.

Jezeli robiles taka analize, to musiala Ci wpasc w oczy ilosc prawnikow.
Tylu specjalistow i jeszcze zlecaja opracowania opini prawnych na zewnatrz.
Cudowna rzecz ta demokracja. Teraz potrzebni jedynie demokraci.

Claudia....... super elokwentna istota.

Iberte, myślę, że Twój (polityczny) pociąg już odjechał, niestety.
Pryszczaty Krzysiu Bosak, pupil naszej Joanny, tez nie ma pieniedzy. Ale już jako nastolatek zaangażował się w politykę i po paru latach tak się wykreował, że w lipcu był kandydatem na prezydenta.

(03-12-2020, 22:19)Traffka napisał(a): Iberte, myślę, że Twój (polityczny) pociąg już odjechał, niestety.
Pryszczaty Krzysiu Bosak, pupil naszej Joanny, tez nie ma pieniedzy. Ale już jako nastolatek zaangażował się w politykę i po paru latach tak się wykreował, że w lipcu był kandydatem na prezydenta.

Nigdy nie mialem pociagu do polityki.
Robienie ludziom prezentow za ich wlasne pieniadze, nie lezy w mojej naturze.
Gdy ja wyszedlem spod lozka, Trump jeszcze nie zrobil prawo jazdy

Mysle, ze w zyciu jest tak....
Mozesz byc zdolnym oficerem, ale zgnijesz w zielonym garnizonie, jezeli nie bedziesz miala znajomosci w sztabie.
Mozesz byc super kaplanem, ale bedziesz cale zycie gwiazdy liczyc na plebanii w Tucholi, jezeli biskup nie bedzie przyjezdal do Ciebie na polowania.
Mozesz byc wiernym czlonkiem partii dzielnie placacym skladki i dopoki nie zrobisz komus "przyslugi", pozostanie Ci dumny udzial w Demo.

Iberte, tak prawnicy są najliczniejszą grupą w Bundestagu, po nich idą specjaliści od spraw socjalnych i medialnych.
Z tego co sobie przypominam, to najlepiej obsadzoną partią jest AfD - procentualnie najwięcej informatyków, inżynierów.
CDU, która ma DE digitalizować, ma chyba w swoich szeregach jednego informatyka.
Jak nie zapomnę to jutro tu to klepnę. Wiem, że mam jeden błąd - jedna lub jeden deputowany mi gdzieś zaginął.
Ale przy liczbie 709 nie odgrywa to roli i nie zmienia znacząco struktury. Nie miałem czasu na szukanie błędu. Confused

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 04-12-2020

Wpierw życzenia dla Traffki - Wszystkiego Najlepszego! Smile

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 04-12-2020

Znalazlem wierszyki....
Ale te albo o gornikach, albo o milosci...
No to ja tak sam.... z serdecznosci.
Basiu... zdrowka i najlepszego.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 04-12-2020

Teraz mogę przejść do Bundestagu i sprostować mój wczorajszy błąd - mam jednego posła więcej, a nie mniej.
Błąd wkradł się przypuszczalnie kiedy dzieliłem niektórych posłów na połówki, bo mają dwa wykształcenia. Np. jeden jest lekarzem i jednocześnie prawnikiem.
Mamy w Bundestagu 153 prawników w tym 3 profesorów, 33 doktorów i 98 adwokatów, czterech studiów nie skończyło.
Niewiele mniejszą grupę stanowią ekonomiści i ludzie od handlu -152 osoby w tym 2 profesorów i 27 doktorów i 7 dipl-ing.
25 osób w tej grupie to osoby z wykształceniem zawodowym.
Trzecia grupa to ludzie z grupy filozoficzno-językowo-kulturalno-medialno-socjalno-socjologiczna 133 osób w tej grupie mamy 3 profesorów i 29 doktorów.
Nauczycieli i pedagogów jest 39 w tym dwóch doktorów.
Z sektora medycznego-opieki-teraupetyki i weterynarii mamy 18 osób w tym 2 profesorów i 6 doktorów.
Groko ma w swych szeregach 3 informatyków po jednym na każdą partie. AfD ma 6. W całym Bundestagu jest 11 informatyków.
W sumie w Bundestagu zasiada 11 profesorów, a 112 posłów ma tytuł doktora.
Jeżeli Was interesuje coś szczególnie to pytajcie - chętnie podzielę się danymi
Stan danych: grudzień 2019.

Te dane mozemy znalesc w Wiki.
O co mamy pytac?

(04-12-2020, 19:24)iberte napisał(a): Te dane mozemy znalesc w Wiki.
O co mamy pytac?

Iberte znajdź w Wiki dane ilu posłów na wykształcenie dyplom-inżyniera!
Znajdź ilu ma wykształcenie zawodowe, czyli tzw. "Berufsausbildung"
Znajdź ilu posłów na własny interes.
Ilu jest rolników? Powodzenia!

Ja nawet znajde ile wiolonczelistek. piekarzy, maszynistow lokomotywy i aktorow jest w Bundestagu.
Tylko w jakim celu?
Sklad Bundestagu nie jest zwierciadlem spoleczenstwa ktore rzekomo reprezentuje, a juz napewno nie odpowiada zadaniom ktore sa do wykonania.