Nasze-Niemcy.pl
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? (/Watek-czy-lepiej-byc-ladnym-i-madrym-czy-brzydkim_2805)

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Majamka - 02-03-2019

Ktoś kto się gubi na dworcach winien przemyśleć : czy aby na pewno powinien podrózować ?

Dworce sprzed doby internetu aż tak bardzo się nie zmieniły.
Moja mama/ tata podróżowali z dwójką dzieci , bez komórki , nawigacji i internetu.

Wychodzi na to że ludzie z ich pokolenia byli mądrzejsi niż z obecnego.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Diego9 - 02-03-2019

z madroscia nie ma to nic wspolnego, chcialabym cie zobaczyc na dworcu glownym w Berlinie. dworce przed doby internetu to na pewno nie dworce z doby internetu

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Majamka - 02-03-2019

Byłam na dworcu w Berlinie , Frankfurcie , Hamburgu , Kolonii , Regensburgu ,Mannheim , Leverkusen i wielu innych niemieckich dworcach ..... Krakowie , Poznaniu , Wrocławiu , Gdańsku i wielu innych polskich dworcach i na żadnym z nich się nie zgubiłam .
Dobudowanie jednego czy dwóch peronów na kazdym z nich nic nie zmienia.
Na dworcach po prostu trzeba dokładnie czytać informacje i słuchać komunikatów , nic więcej.

smiem wytpic zebys w Berlinie na dworcu sie nie zgubila, nie mowiac juz o wyjsciu i dotarciu do autobusu,

Jakoś mnie to nie dziwi że watpisz.
Coś co dla ciebie jest szczytem podróżowania , dla innych jest normalką.

Jak się zgubisz we Wrocławiu to jedż zerówką ( 0 ) , ona krąży i zawsze cie dowiezie Big Grin , nawet za trzecim razem , ale w końcu trafisz Big Grin

twoj horyzont ogranicza sie do Wroclawia, ja poruszam sie duzo dalej a dworzec glowny w berlinie jest duzym wyzwaniem , nie tylko dla mnie

W takim razie nie jedz do Lipska bo nam tam zginiesz. Big Grin
Dworzec w Lipsku jest większy od Berlińskiego ( Największy w Europie ).

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Słoninka - 02-03-2019

Życie płata niespodzianki.
Nie zgubiłam się na Grand Central w Nowym Jorku gdy sama przyjechałam z Bostonu.
A miałam problem na stacji Porz-Wahn gdzie są 2 perony Blush

Big Grin Big Grin w Berlinie sa 3 albo 4 pietra, na tych pietra sa tez wyjscia , poza tym wszyscy tam biegna a nie chodza, mam wrazenie , ze chca jak najszybciej opuscic ten objekt, biegnace tlumy, jedna zapowiedz za druga , zmiany peronow, odwolania pociagow, cyrk, na dokladke niektorzy pytaja gdzie sBahn, stojac przed peronem z literka s, czesto musze jeszcze pomagac przy kupnie biletu , bo nie wiedza ludzie jak kupic jadac pierwszy raz sbahnem,

Die 12 größten Bahnhöfe der Welt
Platz 1: Grand Central Terminal, New York. ...
Platz 2: Hauptbahnhof München. ...
Platz 3: Roma Termini, Rom. ...
Platz 4: Gare du Nord, Paris. ...
Platz 5: Napoli C, Neapel. ...
Platz 6: Hongqiao Railway Station, Shanghai. ...
Platz 7: Hauptbahnhof Frankfurt am Main. ...
Platz 8: Gare de l'Est, Paris.

mysmy sie bawili,ze zgubilismy sie na dworcu we Frankfurcie nad Menem , a to 7 na swiecie dworzec co do wielkosci

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Słoninka - 02-03-2019

No...każdy się bawi jak umie Big Grin

Renia na przykład bawi się w powtórkę....alfabetu.
Wczoraj "bawiła się" w pisanie litery x.
Dzisiaj...syczy Tongue
I....jęczy

Napisane przez "RENIA" - 1 godzinę temu
sssssssssssssssssssssss....................................jjjjjj

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Diego999 - 02-03-2019

Cool Cool Cool

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 02-03-2019

Diego9 i Helen ten temat też wyślecie w kosmos?
Durne cipy!

A moze ja wywale , bo już wiem w jaki sposób Diego i Helen to robią.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Diego9 - 03-03-2019

a wywalajcie sobie co chcecie,przeciez was tu i tak nie ma

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Słoninka - 03-03-2019

Hej mili i sympatyczni forumowicze!
Co się z Wami dzieje?
Zaszkodziły  nieswieże pączki czy brak świeżego powietrza?
Może wyjdzie trochę  "do ludzi', żeby odreagować  te złe emocje...

Życzę udanej, ostatniej w karnawale,  niedzieli.

sloninko, wszystko jest ok, nic nikomu nie zaszkodzilo, to jest normalny stan

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Majamka - 03-03-2019

Zrobione Smile

nie wysilaj sie to ci nic nie pomoze

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Słoninka - 03-03-2019

A co Zosi się stało?

Zosia ma duzo czasu i rozciaga strony ,bo nauczyla sie tego od Diego9 , czyli ode mnie, ja sie nauczylam od trolla, ferdydurke pogania wszystkich i obraza, bo nikt nie chce na nowe forum isc, wiec napisalam, ze jak tylko zobacze jakies obrazliwe wpisy to rozciagne strone i juz, mam dosyc tego wulgarnego faceta, majami wstawila sie za nim i rozciaga wszystkie strony na ktorych ja pisze, oko za oko zab za zab