Nasze-Niemcy.pl
Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Wersja do druku

+- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl)
+-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249)
+---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274)
+---- Wątek: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? (/Watek-czy-lepiej-byc-ladnym-i-madrym-czy-brzydkim_2805)

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 08-02-2019

(08-02-2019, 23:04)Słoninka napisał(a):
(08-02-2019, 23:00)ferdydurke napisał(a): Przecież zapowiedziałem ciuciubabkę, czego się dziwicie userzy bez kręgosłupa moralnego? Tongue

Coś ci powiem ferdydurke. Skup się!
Jesteś ponurym zawziętym slonsokiem.
Brak ci poczucia humoru i lekkości umysłu.

I ty chcesz tutaj ocenić czyjkolwiek kręgosłup moralny?

Paszła tandeta won Exclamation
Twój nie muszę oceniać - ty go po prostu nie posiadasz!
Ja cię przeprosiłem za rozwalenie strony i udzielałem się w ratowaniu. 
Ciebie niestety nie stać na drobne słowo "sorry"

Twoja wola!

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Unka - 08-02-2019

A ja z konikiem na biegunach przyjechalam ...

Ferdydurke , to byl zart ...zwykly zart .
Mnie glowa po tym nie boli , ale moze dlatego , ze malutka szklaneczke tylko sobie wypijam i to wiecej mleka niz alkoholu .

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Majamka - 08-02-2019

Idę bo za łby się bierzecie , a w tym uczestniczyć nie chce.
Dobranoc

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Unka - 08-02-2019

Tyle dobrego , ze czlek nie musi sie po dworcach tulac po takich imprezach hehe

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 08-02-2019

(08-02-2019, 23:17)Unka napisał(a): A ja z konikiem na biegunach przyjechalam ...

Ferdydurke , to byl zart ...zwykly zart .
Mnie glowa po tym nie boli , ale moze dlatego , ze malutka szklaneczke tylko sobie wypijam i to wiecej mleka niz alkoholu .
Ależ ja nie mam ciebie na myśli tylko puszystą zielonke, która lubi prawić z grzędy o dobrym wychowaniu i moralnych zasadach, a sama zachowuje się jak brzechwowa kwoka.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Słoninka - 08-02-2019

Ja tam nie zamierzam z nikim za łeb się brać, ale...
jeśli postać ferdydurke pisze coś takiego:

"Przecież zapowiedziałem ciuciubabkę, czego się dziwicie userzy bez kręgosłupa moralnego? [Obrazek: tongue.gif]

to  mi się to nie podoba, a wręcz uważam ze jest chamskie z jego strony. W stosunku do osób biorących udział na wątku, wszak użył l.mnogiej.
Stąd moja reakcja. Uzasadniona.

Życzę dobrej nocy Smile

(08-02-2019, 23:34)Słoninka napisał(a): Ja tam nie zamierzam z nikim za łeb się brać, ale...
jeśli postać ferdydurke pisze coś takiego:

"Przecież zapowiedziałem ciuciubabkę, czego się dziwicie userzy bez kręgosłupa moralnego? [Obrazek: tongue.gif]

to  mi się to nie podoba, a wręcz uważam ze jest chamskie z jego strony. W stosunku do osób biorących udział na wątku, wszak użył l.mnogiej.
Stąd moja reakcja. Uzasadniona.

Życzę dobrej nocy Smile
zielonka, ty chyba nigdy w życiu nie pojmiesz faktu, że każda akcja powoduje reakcje - czyli jesteś na poziomie intelektualnym renii i diego.
Ty uzurpujesz sobie prawo do bezkarnego obrażania innych i dziwisz się, że wraca to do ciebie jak bumerang. Już raz o tym dzisiaj pisałem, ale jak widać w twoim przypadku jest to rzucanie grochem o ścianę.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - dziaczuk - 09-02-2019

https://youtu.be/hPBkgAASdqU
Dla Majami  I ferdydurke Big Grin 
Na pozegnanie Tongue

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - ferdydurke - 09-02-2019

(09-02-2019, 00:08)dziaczuk napisał(a): https://youtu.be/hPBkgAASdqU
Na pozegnanie Tongue
Dżoano, gdybyś była dorosła już 85 lat temu i żyła w DE, to zapewne stałabyś w tych szeregach Sad

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Majamka - 09-02-2019

(09-02-2019, 00:08)dziaczuk napisał(a): https://youtu.be/hPBkgAASdqU
Na pozegnanie Tongue

Dzoano , nie idż jeszcze.
Nie pozostawiaj mnie w głębokiej niewiedzy.

Mam pytanko !
Czy możesz mi wyjaśnić pojęcie " środowiska liberalno- lewicowego " ?
Czy możesz mi wyjaśnic pojęcie " lewacki oszołom "?

Z przemówienia tego młodego człowieka wykreśl słowa :marszu , marszy, marszów i zobacz cóż pozostanie.
Poza tym wyjaśnij mi może z jakiego powodu odbył się ten marsz i o co chodzi tym młodym ludziom ?
Tak tylko pytam bo nie wiem  Huh

I tu niewazne co ja popieram a co nie.
Jak się pyta tych ludzi o co im chodzi to dostaje się mniej więcej takie odpowiedzi jak powyżej.
Tak wypowiada się PREZES tego związku , boje się zapytać jak szeregowi działacze.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Majamka - 09-02-2019

Chociaż raz przedstaw mi swój pogląd , swoimi słowami postaraj się przekazać swoje stanowisko w sprawie.
Nie poglądy innych ludzi we wklejkach.

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Unka - 09-02-2019

Podsumuje ta impreze .
Bawiliscie sie dobrze ..Ferdydurke tez i to , ze cos wkleil nie bylo rozwaleniem tematu .
Podgryzanie tez nie on zaczal .
Tyle gadania o tym , zeby sie bawic , smiac , wyluzowac , a kiedy czlowiek zasiada do stolu , to jest Slunzakiem i egoista .
Chyba lepiej odrazu powiedziec " z toba nie pije "?

Zastanawialam sie jakby ta impreza wygladala w realu .
Jestem pewna , ze bawilibysmy sie swietnie . Z tych wszystkich animozji byla by kupa smiechu .
Zielonka poglaskala by po lysince , a Ferdydurke cmoknal ja w raczke .( i nie pisz tu zaraz , ze nie , ze beee , bo to moja wizja i tak ma byc!) Big Grin
Iberte nasz forumowy podrywacz , siedzial by spokojnie niby , a oczy biegaly by po naszych cyckach .
Majami kopnela by go pare razy pod stolem i polewala .
Iskierka byla by DJ jem .
Renia cos by znowu nadawala o akupunkturze i swiadomosci , za kare musialaby karniaki pic , az do momentu kiedy by na stole tanczyla ...a na pewno potrafi lepiej niz my wszyscy .
Dziaczuk przyszla by z kokiem ..wyszla bez.
Ja ...bym tez tam byla i wino pila .

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - iberte - 09-02-2019

Juz na sama mysl o Waszych cyckach.....nie Majami polewa.

Godziny leca i nie wiadomo czy sie pakowac.
Poki co ... ide na spacer.

Kaca nie mam, tego Wam rowniez zycze.

Hehe Iberte , Ty erotomanie .
U mnie wieje jak w kieleckim ..
W sumie to tylko forum , ale wychdze z zalozenia , ze termin ostateczny jest dzis o polnocy . Pozamiatam zanim ktos zgasi swiatlo .
Takie ostateczne terminy stawiaja do pionu .
Chcialabym , jezeli juz tego nie przerabialiscie , zeby kazdy z Was wyobrazil sobie , ze ma 3 tygodnie czasu na tym swiecie . Zastanowcie sie jak chcielibyscie je przezyc , co chcielibyscie zrobic w tym czasie .
Zapiszcie sobie to w punktach .
Jak to zrobicie napisze cos wiecej .

Tyle moje, co sobie pomarze....
Pewnie tak by bylo, ze olsniony Waszym wdziekiem, siedzialbym i ani me, ani be, ani kukuryku.

Ja juz wiem( i Wy tez) co chcialbym robic przed meta.
Mam o tym pisac... czy tylko myslec?

RE: Czy lepiej być ładnym i mądrym czy brzydkim i głupim? - Iskierka*** - 09-02-2019

(09-02-2019, 11:35)Unka napisał(a): Podsumuje ta impreze .
Bawiliscie sie dobrze ..Ferdydurke tez i to , ze cos wkleil nie bylo rozwaleniem tematu .
Podgryzanie tez nie on zaczal .
Tyle gadania o tym , zeby sie bawic , smiac , wyluzowac , a kiedy czlowiek zasiada do stolu , to jest Slunzakiem i egoista .
Chyba lepiej odrazu powiedziec " z toba nie pije "?

Zastanawialam sie jakby ta impreza wygladala w realu .
Jestem pewna , ze bawilibysmy sie swietnie . Z tych wszystkich animozji byla by kupa smiechu .
Zielonka poglaskala by po lysince , a Ferdydurke cmoknal ja w raczke .( i nie pisz tu zaraz , ze nie , ze beee , bo to moja wizja i tak ma byc!) Big Grin
Iberte nasz forumowy podrywacz , siedzial by spokojnie niby , a oczy biegaly by po naszych cyckach .
Majami kopnela by go pare razy pod stolem i polewala .
Iskierka byla by DJ jem .
Renia cos by znowu nadawala o akupunkturze i swiadomosci , za kare musialaby karniaki pic , az do momentu kiedy by na stole tanczyla ...a na pewno potrafi lepiej niz my wszyscy .
Dziaczuk przyszla by z kokiem ..wyszla bez.
Ja ...bym tez tam byla i wino pila .

I tutaj masz 100% racji. Organizowalam spotkania z ludzmi z MP.... Wszyscy inni niz w necie, spokojni. Do dzisiaj wszyscy mamy kontakt, i to jest piekne.

Iberte , napisz sobie na kartce .

Iskierko , pocieszylas mnie . Nie bylam na zadnym z takich spotkan , ale wiem , ze sie odbywaly .

Jako , ze chetnych brak ..oprocz Iberte ..odniose sie tylko do niego .
Jak juz sobie zapisales , to zadaj sobie pytanie " czemu nie teraz?"

Więc jest tak .
Ja za ciut ponad dwa miesiące zrealizuje to co odkładałam na kiedyś.
Tak ogólnie to coraz mniej tych poodkładanych marzeń i zamierzeń.
Praktycznie wszystko w realizacji.
Reszte tego co mi przyjdzie w przyszłości do głowy , potraktuje jako bonus. Big Grin

(09-02-2019, 17:45)Unka napisał(a): Jako , ze chetnych brak ..oprocz Iberte ..odniose sie tylko do niego .
Jak juz sobie zapisales , to zadaj sobie pytanie " czemu nie teraz?"

Bo jestem po grypie i mam sie oszczedzac Tongue