![]() |
Ogrod,Dzialka - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Hobby (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-hobby_1001) +---- Wątek: Ogrod,Dzialka (/Watek-ogrod-dzialka_857) |
Ogrod,Dzialka - Ogrodnik - 25-02-2014 Witam, ![]() znalazlem ciekawe forum,ale niestety zabraklo na nim dzialu o jak ja to nazywam "Gemüse" albo "Grünzeug"(to tak zartobliwie) <jupi> jezeli jest tu ktos ,kto ma jakies ciekawostki z zycia ogrodowego to prosze podzielcie sie z innymi ja bede jutro walczyc z tzw. ciezka gleba (schwere lehmboden) bo w koncu zima mija no i trzeba by posadzic ten moj ukochany czosnek,pewnie sie pare userow oburzy ,ze czosnek sadzi sie jesienia, otoz czosnek mozna sadzic nawet wiosna,przy ciut mniejszych zbiorach...plonach - fabek - 26-02-2014 Witam ![]() Niestety nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale chętnie dowiem się czegoś na ten temat. Będę czytał Twoje cenne rady i się uczył ![]() Pozdrawiam i zapraszam innych do dyskusji ![]() - Anita - 26-02-2014 Hejka Ja tam tez nie ekspert,ale mam na stanie szpadel,a moze to szufla ;/,hym i moge dzialke przekopac. Przydam sie? ![]() - Ogrodnik - 26-02-2014 Witam. ogrodek skopany,z duza iloscia kompostu,czosnek i tzw.bärlauch juz sa w drodze (z ebaya) oj bedzie sadzenie. Jesli chodzi o oplacalnosc to taki ogrodek (Preis Leistung) na pewno sie nie oplaca,na 1,000,000%,ale daje Wam slowo taka np. marchewka nie ma sobie rownych. Poprostu bajka... - fabek - 27-02-2014 Nie wątpię w smak tej marchewki, ale czasu trzeba trochę posiadać aby ją wyhodować ![]() - Anita - 01-03-2014 Ogrodnik jak juz bedziesz zbieral zbiory pochwal sie swym hobby ![]() Co Ci tam uroslo ![]() - ychna - 08-03-2014 Anita napisał(a):Hejka __________________________ Szufla to mozesz snieg odgarniac, albo zwalac wegiel do piwnicy... <lol2> - ychna - 08-03-2014 W PL mielismy maly ogrödek warzywny przy domu... - nawet nie wiecie jak ja tesknie za smakiem wlasnych warzyw.. Szefowa byla oczywiscie moja Mama.. Ja sobie czasami wloze do wody cebule i czosnek.. i juz mam zielone na wlasne potrzeby.. uwielbiam czosnek !! <plus> - Marika - 24-03-2014 Wysłany: 25 Luty 2014, 21:54 Witam, ![]() znalazlem ciekawe forum,ale niestety zabraklo na nim dzialu o jak ja to nazywam "Gemüse" albo "Grünzeug"(to tak zartobliwie) <jupi> jezeli jest tu ktos ,kto ma jakies ciekawostki z zycia ogrodowego to prosze podzielcie sie z innymi ja bede jutro walczyc z tzw. ciezka gleba (schwere lehmboden) bo w koncu zima mija no i trzeba by posadzic ten moj ukochany czosnek,pewnie sie pare userow oburzy ,ze czosnek sadzi sie jesienia, otoz czosnek mozna sadzic nawet wiosna,przy ciut mniejszych zbiorach...plonach _________________________________________________________________ Witam ... ![]() ciekawy temat .lubię działką .rośliny .. ma trochę doświadczenia ..?? ![]() - Ogrodnik - 30-03-2014 Witam, ![]() ogrodek juz "skopany" Ychna napisala: "Ja sobie czasami wloze do wody cebule i czosnek.. i juz mam zielone na wlasne potrzeby.." nie kazdy czosnek nam wyrosnie, np chinski jest czesto poddany "obrobce" chyba promieniami Gamma, o ile sie dorze orientuje, zeby nie kielkowal w czasie transportu - ychna - 30-03-2014 Wkladam do wody te okazy, ktöre pokazuja swoja gotowosc wypuszczajac jakiegos kielka... ![]() - Anita - 04-04-2014 Korzeniami w dol czy do gory ![]() ![]() ![]() - ychna - 05-04-2014 Nie trolluj ! :cisza: :p :cisza: ![]() - Anita - 07-04-2014 Ja? :o Troluje?! ![]() O,oooooo wypraszam sobie ![]() Ja tylko grzecznie pytam czy dobrze ukorzeniasz :lol: :lol: :lol: Siemka Ychna - ychna - 08-04-2014 Anita napisał(a):Ja? :o ______________________ Ychna wszystko robi dobrze... a jak nie...to przynajmniej udaje, ze dobrze... :p - Anita - 24-04-2014 To Ychna przywlecze swoje cztery litery i powyrywa chwasty w moim ogrodku.... ![]() - ychna - 24-04-2014 Anita napisał(a):To Ychna przywlecze swoje cztery litery i powyrywa chwasty w moim ogrodku....___________________ Moje 4-litery wypraszaja sobie takie zajecie... maja lepsze angeboty... :p :p :p - Anita - 24-04-2014 Noi pokazala kolezanka uczynnosc ![]() - Marika - 26-04-2014 Anita napisał(a):Noi pokazala kolezanka uczynnosc tylko korzonkami w dół ,natką do góry :cisza: - ychna - 27-04-2014 :cisza: :cisza: :cisza: |