![]() |
Indianie i Columb. - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Indianie i Columb. (/Watek-indianie-i-columb_2647) |
Indianie i Columb. - fiscus - 03-11-2017 Jaki to "pech", spotkal Columba,kiedy pomylil kontynenty i odkryl Ameryke (osobiscie uwazam,ze jest to,zasluga Americo Vespucci ), i ich tubylcow.....Indian. Szkoda,ze sa dzis zamknieci w rezerwatach jak te malpy w zoo. Wiem,ze o tym wiecie ,ale jakis wstep do tematu musi byc. ![]() Wpadl mi dzis w rece artykul,ktory opisuje system dziesietny ale Indianie uwazaja, ze jest to,liczbz OSIEM ,bo np: liczac palce u RAK ,mamy ich dziesiec. ![]() ![]() RE: Indianie i Columb. - fiscus - 03-11-2017 Ok, Columb ,Vespucci,Indianie, nie sa nam w dzisiejszych czasach potrzebni do zycia, ![]() Udanego wieczru a wlasciwie to weekendu zycze ![]() RE: Indianie i Columb. - fiscus - 03-11-2017 Napisze jeszcze cos o Indianach i obiecuje, ze po tym sobie pojde,i nie bede podbijac tematu. ![]() Fajka pokoju,ktora byla wypalana ,raczej w scislym gronie mezszczyzn, za "wode ognista",zostala podarowana ... nam, Co zrobic? poddac sie tradycji,czy olac ? RE: Indianie i Columb. - ychna - 03-11-2017 ![]() = zapalic = RE: Indianie i Columb. - fiscus - 03-11-2017 to nie jest (na zalaczonym obrazku ) tomahawke ? ![]() RE: Indianie i Columb. - ychna - 03-11-2017 Vermutung für dieses Bild: pipa de la paz RE: Indianie i Columb. - iberte - 03-11-2017 "Wode ognista" potraktowac powaznie.... reszte olac. Krzysiu nic nie odkryl, jedynie zabladzil. Dzisiaj za taka fuche wylecialby z roboty. RE: Indianie i Columb. - fiscus - 03-11-2017 ok. ja znam jedynie La Paz Meksyk. jakby co . (03-11-2017, 23:10)iberte napisał(a): "Wode ognista" potraktowac powaznie.... reszte olac. otoz to, brakowalo mi w mojej wypowiedzi(,Poprawnosci) polonisty, choc myslalam,ze jasno sie wypowiadam. pozdrawiam , RE: Indianie i Columb. - uzi80 - 03-11-2017 Z checia o indianistyce popisze ![]() ![]() "Woda ognista "..???...to każdy zna...."gra w mokasyna " to już temat dla lubujacych sie w tej tematyce. ...zreszta takowych tematów jest z pewnościa dużo wiecej . RE: Indianie i Columb. - iberte - 03-11-2017 Subtelne twarze indianek ,to ja widze w tramwaju. Jak na zlosc, zadna do Apanaczi nie podobna. A ta gra w kalosze, czy mokasyny to na czym polega? Nie znam. Fiscus, rowniez pozdrawiam RE: Indianie i Columb. - fiscus - 03-11-2017 szczerze mowiac to, ja tez nie znam tej gry w "buty" RE: Indianie i Columb. - uzi80 - 03-11-2017 No ...Apanaczi. ...to taka indianka. ...z Dubrownika czy z Splitu ![]() ![]() ![]() Mokasyn...to taki hazard owych czasów ![]() RE: Indianie i Columb. - phoenix - 03-11-2017 niewazne na czy polega, wazne zeby byl przy tym.....orgazm ![]() sorry, ze jak tak troche jak "filip z konopi" ale obserwuje i ucze sie od starszych i....mONdrzejszych ![]() ![]() RE: Indianie i Columb. - fiscus - 03-11-2017 luzik, mnie interesuje Winetou< Zaraz sobie prrzetlumacze te slynne imie na j.poski. (Wina tuu>..dac?) Ps: powazna prosba. Jak zlikwidowac klawiature ekranowa ? RE: Indianie i Columb. - iberte - 04-11-2017 Zielonka,, jezeli racje mial Reymont, twierdzac, ze sile czlowieka mierzy sie iloscia nieprzyjaciol..... to ty jestes supermocarstwem. RE: Indianie i Columb. - phoenix - 04-11-2017 iberte,, nie wiem jaka i skad masz wiedza na temat moich nieprzyjaciol, ale.....czuje sie skomplementowana ![]() prawda jest tez taka, ze romb sie zawalil, trojkat sie rozsypal, a z dwöch bökow to i salomon figury nie zbuduje ![]() RE: Indianie i Columb. - iberte - 04-11-2017 Zielonka, czym mniej wiesz, tym krocej bedziesz przesluchiwana.... Sarkazm, to forma przekazu, ktorej idiota nie ma zrozumiec. Ja ciebie zrozumialem. Sprobuj poprawic forme. Trescia nie musisz sobie glowy zawracac.... do zmeczenia, ciagle ta sama. RE: Indianie i Columb. - fiscus - 04-11-2017 (03-11-2017, 23:42)uzi80 napisał(a): No ...Apanaczi. ...to taka indianka. ...z Dubrownika czy z Splitu Na czym polegal ten hazard? Gra, ale czym sie poslugiwali? Kartami? RE: Indianie i Columb. - phoenix - 04-11-2017 (04-11-2017, 00:30)iberte napisał(a): Zielonka, oki doki ![]() poprawię sobie....urodę ![]() a głowy nie będę sobie NICZYM zawracać! zaczął się łykend i mam.......wolne ! RE: Indianie i Columb. - Dąbrowski - 04-11-2017 fiskus zaprasza na fajke pokojową? temat na czasie nawet,kobiety modne robią sobie fryzurki indianskie ,kupują torebki z frędzelkami,ja nawet mam bluzkę z nadrukiem indianskim,pióra ich zdobią mój brzuszek ,mokasyny tez mam na stanie |