![]() |
Po przekroczeniu progu dojrzałości - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Luźne rozmowy (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-luzne-rozmowy_1249) +---- Dział: Ogólne (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-ogolne_1274) +---- Wątek: Po przekroczeniu progu dojrzałości (/Watek-po-przekroczeniu-progu-dojrzalosci_2444) Strony:
1
2
|
Po przekroczeniu progu dojrzałości - ferdydurke - 19-09-2017 Temat założony jest dla wszystkich, którzy nie mają ochoty na starcze opowiastki o kapuśniaku, o szarej modzie i wizytach w supermarketach i tym podobnych dydrymałach. Bądzcie kontrowersyjni i przestańcie się bać wyrażania własnej krytyki. Krytykujcie to na co macie ochotę, a zobaczymy co się z tego wątku rozwinie Temat główny tego forum mi się nie podoba, a każdy wpis nieporządanych userów na tym wątku owocuje ostrzeżeniem. Mam nadzieję, że ten wątek nie będzie tak traktowany. Dlatego przygotowałem temat aktualny - kiszenie żuru ![]() Za tydzień będiemy kisili kapustę, a wy piszczie o tym na co macie ochotę ![]() Kiszenie żuru wg. mojego sposobu: garnek bunzlowy wyparzamy, a następnie wysłuszamy Do garnka wsypujemy ca.180 gr. Roggenszrotmehl ( cena za 1kg 2,5 euro w Reformhaus ) Mieszamy z 1,5l ciepłej wody mieszając drewnianą łyżką, by nie było grudek Następnie wkładamy skrórkę z chleba razowego w celu przyspieszenia kiszenia, oraz liść laurowy i cztery ziarna ziela angielskiego. Garnek przykrywamy lniannym ręczmikiem lub gazą. Po trzech dniach wrzucamy trzy ząbki czosnku. Po pięciu - sześciu dniach żurek nadaje się do gotowania, a nadwyżka do rezerwy w lodówce Teraz rachunek ekonomiczny tego przedsięwźięcia. Pół litra kiepskiego zakwasu żuru mogę zakupić za 1 euro. Moją metodą uzyskujejemy ca. 2 litry zakwasu za ca. 60 centów. Nasza korzyść to lepszy smak, oraz 3,40 euro zysku finasowego. Powiecie nie warta skórka wyprawki, a ja myślę, że zysk rzędu 566% każdego z was zachęciłby do inwestycji Kleinvieh macht auch Mist ![]() RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - iberte - 19-09-2017 Ferdydurke, o " starczym" temacie, wypowiadasz sie tak, jakbys jeszcze nocne polucje przezywal. Co mamy krytykowac i co ma to zmienic? Jezeli napisze, ze nie podoba mi sie sposob w jaki piszesz o innych ludziach.... to jutro zwalisz mnie z nog Twoja charyzma? Tyle wodzirejskich akcji startowano i wszystkie do bani. Uczestnictwo w forum to nie obowiazek wobec ojczyzny. Beda ciekawe tematy, pokaza sie ciekawi ludzie. Te pare News, ktore Fabek wrzuci tu w przerwie na zakupy, zapalnikiem zadnym nie sa. Zurek napewno bedzie dobry. Odczekam, az podasz przepis na samogon. RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - Majami - 19-09-2017 Jak juz zrobicie brynde i zurek to dajcie znać ![]() RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - egle - 19-09-2017 przepis dobry, chcialam o likierze z krowek, ale pomyslalam, ze to nie to samo, co kiszenie sie we wlasnym zurze i pewnie pasowac nie bedzie... a co do krytyki, to coraz wiecej ludzi jej sie nie boi. Taki Pietrzak na przyklad. Poszedl biedny na uklad z Kurskim, zupelnie w ciemno, choc moze lepiej, ze nie w jasno, to by sie dopiero szybciej zaciekli przeciwnicy widzow doliczyli. Spadlo po nim jendak, jak ten deszcz po fanach. Wytrzymal i pewnie za Jakis czas, znow da jakis koncert. RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - Renia - 19-09-2017 Skoro, jak w temacie zaznaczono,wszyscy tu obecni przekroczyli prog dojrzalosci,to mozemy poruszyc bardziej dojrzale tematy ,niekoniecznie kucharskie.Co do krytyki,to ja nie lubie ludowych przysmakow i zurku nigdy nie jadlam ale wam zycze smacznego. Mnie ostatnpo zaintresowal temat--Swiadomy dualizm. Co to jest? Dualizm natury ludzkiej -występowanie w czymś dwu wyraźnie odrębnych części czy aspektów albo współwystępowanie dwóch przeciwstawnych elementów, zjawisk czy pojęć: Dualizm dzieła sztuki, dualizm natury ludzkiej. Dualizm duszy i ciała, dualizm rozumu i serca. Jak to w praktyce sie objawia postaram sie tu na roznych przykladach wyjasnic oczywiscie za pomoca cytatow znanych psychologow. Wezmy pod uwage chociazby temat trojkata malzenskiego A dlaczego w ogóle zdarza nam się wejść w trójkąt? „Poli”, znaczy wielość, a „amor” - miłość. Poliamoryzm to nie to samo co poligamia (jeden mężczyzna ma kilka żon) czy poliandria (jedna kobieta ma kilku mężów), czyli wielożeństwo. Poliamoryści mają kilku partnerów w tym samym czasie, wszyscy o sobie wiedzą i w zasadzie wszyscy ten związek tworzą. Podstawą takich związków – jak twierdzą, ci, którzy w takich relacjach tkwią – jest przede wszystkim miłość, a nie zaspokojenie seksualne. Spełnienie potrzeb seksualnych jest niewątpliwie dla tych osób bardzo istotną kwestią, ale zapewniają, że nie seks, a właśnie poczucie bliskości, intymność i zaangażowanie łączy wszystkich. Andrzej Gryżewski (seksuolog): Powodów może być kilka. U kobiet zdarza się syndrom rycerza i rozpustnika. Wyszła za mąż za mężczyznę, który dba o dzieci, o sprawy finansowe, a na boku szuka rozpustnika. Jeśli to pozostanie relacją czysto seksualną, to mąż nie zauważy, że coś się zmieniło w ich związku. To może dotyczyć nawet 30 proc. kobiet. 60 proc. mężczyzn dotyka syndrom Madonny i ladacznicy. Żenią się z kobietą, którą adorują, ale która też ugotuje i posprząta. Seks, jeśli jest, to w pozycjach klasycznych. Zastanawiam sie,czy taka swobode "moralna" mielismy od zawsze skrycie w sobie,czy to przyszlo razem z demokraccja i tolerancja? Czy to tylko moda czy potrzeba wewnetrzna czlowieka? . RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - phoenix - 19-09-2017 Renia.... a tak naprawde, to o co tobie chodzi, aniele pokoju? Jakis...trojkacik ci sie marzy ? ![]() Wez lepiej wklej jakies....keksy! Tym szybciej zwabisz pogodniaka, niz rozwazaniami o....swiadomym dualizmie ![]() ![]() ![]() RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - Renia - 20-09-2017 Droga zielonko.Znowu uprawiasz mobbing jak za dawnych czasow na MP.Chodzisz za mna i komentujesz w niewybredny sposob moje wypowiedzi.Zauwazylas,ze po twoich wpisach nikt juz nie chce wchodzic na watek i temat znika a jest ciekawy. Stonowalas troche swoje uwagi bo wiesz,ze tu bardziej surowo patrza na trollowanie. Jednak mnie intryguje skad u ciebie tyle agresji.Skrzywdzil cie ktos? Dokuczali ci w szkole? A moze ktos ci zlamal serce i cierpisz? Napisz,moze pomozemy. Z ciekawosci zobaczylam co pisza fachowcy na temat agresji no bo jakis powodmusi byc. I zobacz co znalazlam. J.V.: Źródło agresji znajduje się w najstarszych ewolucyjnie partiach mózgu. Mówiąc metaforycznie: spoczywa na samym jego dnie.Mózg ludzki ma trzy piętra. Najstarsze nazywamy w neurobiologii poziomem gadzim. Na tym poziomie funkcjonuje agresywność razem z uczuciem głodu, chłodu i potrzebą seksu. W drodze ewolucji wykształciła się nowa część mózgu odpowiedzialna za emocje i uczucia, czyli drugie piętro. Jest jeszcze trzecie piętro mózgu, najmłodsza część, związana z intelektem. Agresywni, głodni, chętni do kopulacji – tacy byli nasi prymitywni przodkowie od zarania dziejów." No wlasnie,skoro juz znamy przyczyny to moze bys popracowala nad soba i dolaczyla jak najszybciej do trzeciego pietra. Sa w Niemczech rozne kursy osobistego rozwoju i bez bolu mozesz sie pozbc problemu.Bedziemy cie wspierac i trzymac kciuli za ciebie. RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - ferdydurke - 20-09-2017 Nie wiem co to J.V., ale mam rozwinięte cześciowo pierwsze piętro - lubię kopulacje :=)) Głodny bywam rzadko. ;=)) RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - Renia - 21-09-2017 Ferdydurke,czlowiek posiada 100 miliardow neutrronow.I co z nimi robi? Oglada telewizje albo trolluje na Forach. Co za marnotrawstwo.! Poczytaj sobie troche ciekawostek na temat mozgu i nie grzeb sie w przeszlosci bo tego juz nie ma.Minelo i nie masz na to wplywu. Zrob cos dla siebie-teraz w tej chwili. Tu masz linka i poczytaj.Bedzie wieksza korzysc jak z tych historycznych przepychanek. http://www.fizjoinformator.pl/mega-mozg-czyli-35-ciekawostek-na-temat-naszego-procesora/ Ciekawostka z tego artykulu:"31. Agresja i skłonności samobójcze są często związane z zaburzeniami w stężeniu neuroprzekaźników — niedoborem serotoniny i glukozy a nadwyżką adrenaliny. RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - ferdydurke - 21-09-2017 Renia, co z tego, że poczytam sobie te 35 ciekawostek na temat mózgu? Czy naprawdę sądzisz, że zmienię coś w swoim życiu i kopulację będę odbierał jako coś zdrożnego? Sorry muszę Cię rozczarować - seks uważam za czynność bardzo potrzebną i będę kopulował tak długo jak zdrowie mi na to pozwoli, a apropos twojego tematu o dualizmie dedykuję Tobie utwór z kraju w którym przeżyłaś parę lat https://www.youtube.com/watch?v=1_R58zo1_Qw Viel Spass! RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - Chocco - 23-09-2017 Ponoc dzis jest ten dzien apokalipsy, noo i w dziwny sposob nic sie nie dzieje. A tak szczerze,to nie wiem co o zurku mzna by jeszcze napisac. ps. nie czytalam wszystkich wypowiedzi,bo czekam na KONIEC apokalipsy ,za co przepraszam :D RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - egle - 23-09-2017 (23-09-2017, 19:51)Chocco napisał(a): Ponoc dzis jest ten dzien apokalipsy, noo i w dziwny sposob nic sie nie dzieje. A tak szczerze,to nie wiem co o zurku mzna by jeszcze napisac. Nie, Rydzyk za odpowiednia grubosc koperty, wydluzyl ten czas ![]() ![]() Co do zuru... to ilez mozna sie w nim kisic? ![]() ![]() No i najwazniejsze, czy te granice sa juz przekroczone ![]() ![]() RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - Chocco - 23-09-2017 czesc egle, rydzyk to "pikus",przy majestacie filipinskim.....a zurek jak byl skisniety,to i nadal taki pozostanie,,,,odbytnica wyjdzie ![]() RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - egle - 23-09-2017 (23-09-2017, 22:01)Chocco napisał(a): czesc egle, No kazdy wybiera majestat na miare wlasnej kieszeni ![]() ![]() Dobrze jak odbytnica, gorzej jak sie cofnie "D RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - Chocco - 23-09-2017 Nooo i te gowno wyjdzie przelykiem....tfu ,,wole wymioty :D RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - egle - 23-09-2017 (23-09-2017, 22:24)Chocco napisał(a): Nooo i te gowno wyjdzie przelykiem....tfu ,,wole wymioty Ale ktora strona wolisz?? ![]() No i co? Spac czy nie spac, a jak sie jutro nie obudze i te apokalipse przespie????? RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - Chocco - 23-09-2017 nie wiem co wybrac,jestem w rozdrozu :D Zdecydowanie nie spac ! Apokalipsa zdarza sie tylko raz :D RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - egle - 23-09-2017 (23-09-2017, 22:35)Chocco napisał(a): nie wiem co wybrac,jestem w rozdrozu Moze nie jedz i nie mysl o zurku?? ![]() Czuje jednak, ze nas w balona robia, przeciez w tej Biblii wyraznie pisze,- nie znacie dnia ani godziny, to skad teraz takie dokadne dane? Ale na wszelki wypadek krolewska kolacje zrobilam, jak umierac to nie na glodnego i nie..po zurku ![]() RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - Chocco - 23-09-2017 :D , ...krewetki jesz? ,a biblia sie nie przejmuj,to sie u nich zmienia.Wiem to z autopsii,bo kiedys,jakis ta kanonik zrobil specjalny wpis dla mnie i sie nie sprawdzilo :D RE: Po przekroczeniu progu dojrzałości - ferdydurke - 23-09-2017 Nie bójta się mojego żurku! Jutro wielkie gotowanie! Kupiłem wędzone żeberka, kiełbaskę u Slonzoka, boczek, grzybków nazbierałem, jajka kupiłem, więc będzie uczta, chyba że mnie apokalypsa przy gotowaniu dopadnie i nie zdąże skonsumować.;=)) |