![]() |
"Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - Wersja do druku +- Nasze-Niemcy.pl (https://nasze-niemcy.pl) +-- Dział: Największe dyskusje (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-najwieksze-dyskusje_9) +--- Dział: Newsy z kraju i ze świata (https://nasze-niemcy.pl/Dzial-newsy-z-kraju-i-ze-swiata_1250) +--- Wątek: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. (/Watek-dobra-zmiana-i-wynik-jej-gospodarzenia_2424) Strony:
1
2
|
"Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - ferdydurke - 15-08-2017 W ostatni weekend odbyła się w Janowie poraz 47 aukcja polskich arababów. Oto wyniki tej aukcji : Z 25 koni wystawionych na aukcję sprzedano 6 za kwotę 410 000 euro. Czyli 68333 euro za konia. Dla przypomnienia na aukcji z 2015 r. kiedy to stadninami kierowali postkomunistyczni dyrektorzy sprzedano 25 koni z 28 wystawionych na sprzedaż, za kwotę 3 995 000 euro, Czyli 159 800 euro za konia. Nowy prezes stadniny desygnowany na to stanowisko przez " dobrą zmianę " powiedział na konferencji prasowej : "Prezes Pietrzak powiedział że to SUKCES - średnia cena za konia to prawie 70 tyś euro!! Klienci nie zmuszą stadnin do sprzedawania dobrych koni za marne pieniądze."! Tak o to "dobra zmiana" wynalazła nową logikę, gdzie 160 tyś euro za konia jest porażką finansową i obrazem złego gospodarowania, a niecałe 70 tyś za konia jest SUKCESEM i przykładem dobrego gospodarowania! ![]() ![]() RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - Majami - 15-08-2017 W wyniku tej dobrej zmiany kilku hodowców zabrało trzymane w Janowie konie. Natomiast Shirley Watts podała stadninę o wypłate odszkodowań za dwa stracone tam konie. RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - ferdydurke - 15-08-2017 (15-08-2017, 22:15)Majami napisał(a): W wyniku tej dobrej zmiany kilku hodowców zabrało trzymane w Janowie konie. Jak wygra, to nie starczy pieniędzy na odszkodowania z tegorocznej aukcji i trzeba będzie sięgnąć do kasy budżetowej, a tam coraz większa pustka. ![]() RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - iberte - 16-08-2017 No... a w roku 2010 srednia cena za konia z Janowa wynosila okolo 39 tys. Jak to pasuje do Twojej teorii .... Ferdydurke? RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - ferdydurke - 16-08-2017 Iberte, nie za każdym razem ma się genialne egzemplarze do sprzedania, a wtedy cena średnia spada! Zwróć uwagę, że w 2010 roku sprzedano 72% koni wystawionych na sprzedaż i był to kiepski rok, ale jak mam oceniać sprzedaż na aukcjach "dobrej zmiany" w 2016 sprzedano 52% koni wystawionych na aukcję, a w tym roku 24%. W najgorszym roku pod zarządem komuszych prezesów w 2003 sprzedano "tylko" 65% koni wystawionych na sprzedaż. To są liczby, które mówią same za siebie! Zniszczono coś, co zbudowała komuna i co było cenione na całym świecie. Fakty są nieubłagalne. W identyczny sposób zajechano Slonsk jak konia szmaciarza, a teraz przyszła kolej na następne filary polskiej gospodarki. Inna ekipa, inna ideologia, ale metoda i uzasadnienie jest to same. RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - iberte - 16-08-2017 Ach Ferdydurke, Ty bys nie byl Ty, gdybys nie zrobil kogel- mogel..... RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - ferdydurke - 16-08-2017 iberte, to nie jest kogel-mogel, to jest 24% sprzedanych koni, to nawet ćwiarteczka nie jest! Pewnikiem Tusk jest winny tego stanu! ;=))))) Aż dziw mnie bierze, że Antoni nie wysłał komandosów na tę aukcję, by zmusić kupujących do licytacji;=)))) RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - Majami - 17-08-2017 Mam nadzzieje że pracownicy tych firm sa zadowoleni z kolejnej dobrej zmiany według autorstwa szyszki http://www.greenpeace.org/poland/pl/wydarzenia/polska/nie-drewnu-z-puszczy/ RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - iberte - 18-08-2017 (16-08-2017, 23:43)ferdydurke napisał(a): iberte, to nie jest kogel-mogel, to jest 24% sprzedanych koni, to nawet ćwiarteczka nie jest! Ferdydurke, robisz kogel-mogel. Zonglujesz liczbami wg wlasnych potrzeb. Nie znam sie na chodowli koni.Przypuszczam,ze Ty rowniez sie nie znasz. Zapomnijmy na chwile PiS i sprobujmy zabawic sie w pragmatykow. Mam teraz duzo czasu, wiec zajrzalem do zrodla. W raporcie NIK pt."Realizacja zadan i gospodarka finansowa stadnin koni nalezacyvh do Skarbu Panstwa",znajdziesz rzetelne liczby i ich analize za lata 2011-13(przed" dobra zmiana"). W dziale "utrzymanie i sprzeadaz koni",znajdziesz liczby mowiace za siebie. W dziale"sytuacja finansowo-ekonomiczna stadnin koni",dowiesz sie,ze wszystkie stadniny (w tym Janow)ponosily straty. Prezesem w tym czasie byl oplakiwany przez Ciebie p.Trela Nie ma zadnych podstaw,aby sadzic,ze sytuacja w Janowie,przed objeciem wladzy przez PiS byla lepsza. RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - ferdydurke - 19-08-2017 Iberte, wsadź tu dane i swoją analizę, ja do raportu NIK-u narazie nie mam zamiaru zaglądać. Od 8 do 10 września odbędzie się koło Krakowa aukcja koni organizowana przez ludzi zwolnionych przez pisuar i wtedy porównanymy wyniki. Jedno jest pewne w poniedziałkowej i wtorkowej aukcji po Pride of Poland nikt żadnego konia nie nabył, czyli wystawiono 48 koni na aukcję, a sprzedano 6. to jest 12,5% i to nie jest kogel-mogel i żonglowanie liczbami tylko przedstawienie realnych faktów. RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - Majami - 19-08-2017 http://www.pudelek.pl/artykul/115558/shirley_watts_o_katastrofalnej_aukcji_w_janowie_jej_szefowie_to_porazka_nie_jestem_zaskoczona_niepowodzeniem/ RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - iberte - 19-08-2017 Ferdydurke , ja nie robie zadnej analizy. Zajrzalem jedynie do analizy , ktora przeprowadzil NIK, aby miec obraz rzeczywistego stanu. RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - Freddy - 19-08-2017 To wszystko bardzo ciekawe co piszecie. Czy mozecie moze poglebic analize o procentowy udzial sprzedanych klaczy i ogierow z lat 2010 - 2015 do 2017 ? Nie mozna tez pomijc gatunku i ceny podawanej paszy.... Jestem ciekawy wynikow ;-)))) RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - iberte - 19-08-2017 Procenty to domena Ferdydurke. Nie bede mu wchodzil w parade. Mozna jeszcze wyliczyc koszty produkcji, koszty osobowe,srodki trwale i obrotowe. Tylko po co? To wszystko juz zrobiono i wniosek jest zawsze ten sam.... Kaczynski zniszczyl dorobek komuchow i symbol narodowy. Jak to bylo? Znajdzcie mi winnego, ja znajde Paragraf . RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - Renia - 19-08-2017 Zostawcie iberte w spokoju,on jest chory i cierpi a wy sie nad nim znecacie.Poza tym jest ufny i wierzy w kazde slowo wypowiedziane przez Pis.Nawet w wyniki sondarzowe. Ferdydurke,wytlumacz mu tylko,ze ktos,kto ma wszystko w swoich rekach,moze manipulowac danymi a nawet historia. Bo czy to nie jest prawda,ze to Lech Kaczynski byl liderem Solidarnosci? RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - zyta - 19-08-2017 RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - iberte - 19-08-2017 Renia, ja wierze faktom, a nie propagandowej tubie. Faktem jest, ze Janow od dziesiecioleci, ekonomicznie byl " mehr schein als sein" Byly prezes Janowa, obecnie pracuje dla Arabow i jego pracodawca rowniez doklada do interesu. Kto winny? Maciarewicz czy Kaczynski? RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - Majami - 19-08-2017 Lech liderem a brat jego Jarosław był tym który teraz tworzy ten mit. Moze z tego tytułu nie ma jeszcze podreczników z najnowoczesniejszą historią Polski. RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - Renia - 19-08-2017 Iberte,tube propagandowa ma tylko opozycja? Uwazasz,ze Pis jest uczciwy,bo nie ma zadnych skandali,zadnych afer,ani nawet tasm z podsluchami.Czy myslisz,ze ten idealny wizerunek,to najszczersza prawda czy moze wizerunek zrobiony na zamowienie? Nie chce cie meczyc,bo i tak biedny jestes z tym kolankiem.Jak ja zlamalam noge,to lekarz mi powiedzial,zebym jadla duzo studzniny tj nozki od swinki zrobione jak galareta.To jest konska dawka kolagenu,ktora jest potrzebna przy problemach ze stawami i koscmi.Zrob sobie to.Z cytryna smakuje fajnie. A Pisem sie nie przejmuj i tak przegra. RE: "Dobra zmiana" i wynik jej gospodarzenia. - iberte - 19-08-2017 Renia, wiesz co jest sukcesem PiSu? Denna opozycja. Hejterzy, krzykacze i ynteligenici , ktorzy wczoraj jeszcze nie istnieli. Dyzurni krytycy i im podobni. PiS wykastrowal demokracje, a opozycyjne eunochy nie potrafily temu przeszkodzic. Teraz chodza po peronach i jezeli zobacza gowno na szybach..... to wina Kaczynskiego. |